X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    NiecierpliwaKarolina usg miałam 31.03 wszystko było dobrze ale już chętnie bym sobie je pooglądała ;) no brzuszka już nie ukryje a Ty? jak zrobie jakieś foto to Wam tu wrzuce.

Mój też się robi coraz bardziej widoczny. Zwłaszcza wieczorami :-P
    Ale podobno piersi mi się znacznie bardziej zwiększyły. Tak twierdzą znajomi.
    A jak przygotowania do ślubu? :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslicie juz o jakiejs gimnastyce dla kobiet w ciazy? Z tego co widze to niektore fitness maja w ofercie specjalne cwiczenia dla ciezarnych od 4 miesiaca, ale wszysykie zajecia sa w okolicy poludnia wiec musze poczekac na stale L4 ktore planowalam dopiero na lipiec... ale bardzo mi sie podoba tez zamysl aqua aerobiku w ciazy, a pozniej kontynuacja z bobasem. ale niestety nie moge znalezc zajec w bliskiej okolicy...

W czwartek mam usg, juz sie nie moge doczekac:)

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak mi ręce opadły , że nawet nie wiem jak skomentować sytuację z forum. Śmiechu warte.
    Tak więc olejmy to i cieszmy się naszymi brzuchami, wizytami i całą resztą.

Poza tym, zaczely mi wypadać włosy :/ też tak macie?

Anoolka, NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowania do ślubu dobrze - jeszcze jedno spotkanie w poradni i jedno z księdzem, sukienka sie szyje, zaliczki popłacone, jeszcze tylko kupić mi buty, narzeczonemu garnitur i obrączki. A wczoraj dostaliśmy pierwszy ślubny prezent.

Piersi jak piersi ale wszystkie staniki w których normalnie chodziłam robią się mega ciasne w obwodzie :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka_w_mundurze - mi wypadały non stop od stycznia do końca marca. Teraz mam szampon i serum z pharmaceris i jeszcze pije gelacet i jest poprawa :) ale co się nabiadoliłam to moje :P podobno dobra jest jeszcze kozieradka. I bardzo polecam poczytać o włosach na anwen.pl

Zrobię zdjęcie mojego bebzona tylko wieczorem i wrzucę jutro :) w końcu już coś widać :D

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem tu i tu jeśli chodzi o forum. Takie niesmak w sumie czuję. Sama nie wiem co myśleć. Nie będę się wypowiadać w temacie, ale wolałabym żeby w ogóle ten problem się nie pojawił, bo niepotrzebnie atmosfera się psuje.

Miłej niedzieli.

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka masz racje ale jakbyś sie kochana poczuła jakby Cie stamtąd wyrzucili? Bo to, że napisałam że mi sie nie podoba nie świadczy o tym że nie chciałam tam od czasu do czasu coś napisac.....

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my w naszych ciążowych galotach :) jutro zaczynamy 15 tydzień :)

081.jpg

NiecierpliwaKarolina, Ola_85, kehlana_miyu, Limerikowo, Anoolka, Evelle, vella, Blu, kkkaaarrr, szynszyl, Rutelka, Ibiza lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

081.jpg

Woooooow..... widać, że bliźniaki :-)
    Ja mam niestety mniejszy, a jestem tydzień później :-(

Fajnie, że macie już większość załatwioną :-) życzę przepięknej ceremonii :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, tak mi ręce opadły , że nawet nie wiem jak skomentować sytuację z forum. Śmiechu warte.
    Tak więc olejmy to i cieszmy się naszymi brzuchami, wizytami i całą resztą.

Poza tym, zaczely mi wypadać włosy :/ też tak macie?

Mnie wypadają mocno od początku. Niestety nic nie pomaga :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę denerwuje, że wszystkie zajęcia dla ciężarnych są między 10 a 14, tak jakby było założenie, że żadna kobieta w ciąży nie chodzi już do pracy. No kurdę, może jestem nietypowa, ale planuję pracować do sierpnia, mam stosunkowo lekką pracę biurową, czuję się coraz lepiej, dziecko się ładnie rozwija, to czemu nie? Jak wszystko pójdzie dobrze na prenatalnych w środę, to od drugiego trymestru wracam do ćwiczeń, rozmawiałam z moją lekarką i z takimi ćwiczeniami jak pilates czy rozciąganie nie powinno być problemu, a na nie na szczęście mogę chodzić po pracy :) Ale fajnie byłoby chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych i poznać inne przyszłe mamy.

Blu lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana zgadzam sie z Tobą, moja kuzynka pracowała do 7 miesiąca i tez miała ciężko gdziekolwiek wyskoczyć, dobrze że był basen i zajęcia w szkole rodzenia wieczorami bo inaczej by nigdzie nie chodziła. ja na najbliższej wizycie sie zapytam czy moge korzystać z zajęć dla przyszłych mam na siłowni,bo z pracy sobie jeszcze wzięłam taki voucher na 15 wejść i szkoda by mi przepadł.

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:

081.jpg
    Sliczny brzuszek.. Milo sie oglada... Ogolnie bardzo mi sie podobaja kobiety w ciazy :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zeszłym tygodniu byłam pierwszy raz na pilatesie dla kobiet w ciąży, w tym tygodniu dokładam jeszcze aqua aerobik. Wcześniej ćwiczyłam regularnie jogę wiec te ćwiczenia sa dla mnie troche nudne :p ale na zwykle zajecia nie ma szans, za duzo ćwiczeń siłowych i na mięśnie brzucha wiec musze sie tym zadowolić ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Mnie trochę denerwuje, że wszystkie zajęcia dla ciężarnych są między 10 a 14, tak jakby było założenie, że żadna kobieta w ciąży nie chodzi już do pracy. No kurdę, może jestem nietypowa, ale planuję pracować do sierpnia, mam stosunkowo lekką pracę biurową, czuję się coraz lepiej, dziecko się ładnie rozwija, to czemu nie? Jak wszystko pójdzie dobrze na prenatalnych w środę, to od drugiego trymestru wracam do ćwiczeń, rozmawiałam z moją lekarką i z takimi ćwiczeniami jak pilates czy rozciąganie nie powinno być problemu, a na nie na szczęście mogę chodzić po pracy :) Ale fajnie byłoby chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych i poznać inne przyszłe mamy.

Widziałam jak się promuje OXygen Fitness jezeli chodzi o zajecia dla kobiet w ciazy. Sama o nich myslalam;-) I ze wzgledu na prace nie chce mi sie, wiec czekan na czerwiec, zwolnienie i sie zapisze.
    Kehlana Wiesz moze do ktorego miesiąca mozna cwiczyc?

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea piękny brzuszek.
    My wróciliśmy od mojej cioci z imienin. Teraz muszę poleżeć i odpocząć. Mi na początku wypadaly włosy i paznokcie mi się strasznie lamaly. Teraz mam już piękne długie paznokcie i włosy już nie wypadają.

Dea28 lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mój brzuszek:
    20160408-190537-2.jpg

vella, Blu, szynszyl, kkkaaarrr, Limerikowo, Anoolka, Dea28 lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i to pierwsza ciąża?

• Blu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki! :) niech zdrowo rosną :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Sylwia i to pierwsza ciąża?
    Tak to pierwsza ciąża.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ