X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Tak to pierwsza ciąża.

Niesamowity;-) prawdziwy ciazowy brzuszek.

Sylwusia100 lubi tę wiadomość

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Super ze dzidzia zdrowa. Możesz napisać gdzie i kto wykonywał badanie w medicover? Byłam 1,5 Tyg temu na usg genetycznym w medicover na Wilanowie u dr Solowieja i dostałam masę zdjeć i ogólnie byłam zadowolona z badania.
    dr Krasoń na Wilanowie.. Ale przyznam, że byłam zaskoczona, bo w poprzedniej ciazy bylam u niej zarowno na prenatalnych jak i polowkowych i bylo wszystko jak nalezy.. Moze miala wczoraj zly dzien..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie piękne brzuszki, już takie prawdziwie ciążowe :)

Dea, podziwiam, że jesteś w ciąży i jednocześnie z takim spokojem podchodzisz do tematu ślubu (przynajmniej tak to wygląda ;)). Ja rok temu byłam na tym etapie ze ślubem i okropnie panikowałam a ostatecznie wszystko super się udało. Życzę Wam spokojnych przygotowań i niezapomnianej uroczystości :)

Co do włosów u mnie od początku wypadają duuzo mniej, co bardzo cieszy :) paznokcie i cera też ok, ale za to mam strasznie wysuszona skórę na dłoniach i nie mogę sobie z tym w żaden sposób poradzić :/

Dea28 lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Cóż, chyba tak właśnie musiała się skończyć historia z 2 forami.
    Nic dodać, nic ująć... I tak nieskromnie tylko przypomnę, że w tym samym momencie co pojawił się pomysł 2 forum napisałam tu, że tak właśnie się to skończy
    Blu wrote:
    Nie możemy się bronić...
    Może 'obroną' bym tego nie nazwała, ale już parę razy przebąkiwałam o przezyszczeniu listy z pierwszej strony. I osobiście nie traktuję tego jako wet za wet, bo na tamtym forum mnie nigdy nie było, tylko po prostu wydaje mi się bez sensu trzymanie listy 90 osób jeśli bywa tu, choćby tylko czytając pewnie nie więcej jak połowa. Te nieaktywne osoby można wypisać gdzieś na dole po przecinku, aby pamięć po nich była i zawsze droga powrotu, ale na głównej liście pewnie niebawem zaczniemy dodawać potwierdzoną płeć i imiona, no i będzie słabo jak co drugi wiersz będzie pusty.

NiecierpliwaKarolina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    a to my w naszych ciążowych galotach :) jutro zaczynamy 15 tydzień :)

081.jpg
    Co dwójka to dwójka piękny balonik, mój mi się już duży wydawał, ale przy twoim to mogę się nie odzywać :) piękniutki!!

Dea28 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne brzuszki ^^ fajnie, że już zaczyna być widać :)

Dea powodzenia w przygotowaniach :)

ja myślałam o zapisaniu się na fitness dla kobiet w ciąży, ale nie wiem czy w domku jednak nie będę robić, bo mam trochę lenia, a tak nie muszę iść się przebrać itp :D a piłki maty i inne mam :)
    chciałam chodzić na basen ale jednak posłucham się lekarza i odpuszczę, szkoda bo pewnie byłoby fajnie.

nachodziłam się po sklepach dzisiaj, kupiłam sobie sukienkę, taką luźną, ale elastyczną więc będzie rosła z brzuszkiem :)
    W ogóle wcześniej na zakupach nie zwracałam uwagi na to ile osób jest z dziećmi :) a teraz wszędzie je widzę :)

mi nie wypadają włosy, a nawet zgęstniały, tylko straciły trochę blasku. na twarzy przestały pojawiać się wypryski, ale za to skóra mega sucha, aż pojawiają się białe skórki, mimo regularnego nawilżania ;/

a co do sprawy z forami to mam nadzieje, że emocje już opadły i nikt się nie będzie denerwował przez to, mamy mnóstwo powodów do radości. Mi nie przeszkadza, że zostałam usunięta(nawet bym nie wiedziała gdybyście nie powiedziały), bo szczerze mówiąc nie zaglądałam tam , dla mnie za dużo dwa fora na raz, a chciałam zostać tutaj. Mam nadzieje, że teraz już zostaniemy w takim składzie jaki jest i razem dotrawmy do października, bo póki co to mamy pod górkę :)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl dlaczego lekarz odradza basen?

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek idę na usg polowkowe do dr Krasoń do multimedu na Waryńskiego i już zaczynam się denerwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 19:04

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Kehlana Wiesz moze do ktorego miesiąca mozna cwiczyc?

Beattkie, z tego co wiem, to jak nie ma dodatkowych przeciwwskazań, to choćby i do samego porodu :) Restrykcje wydają się dotyczyć raczej rodzaju ćwiczeń:

- trzeba unikać tych, gdzie można upaść lub się uderzyć
    - w dalszej części ciąży rozluźniają się stawy, więc trzeba brać na to poprawki
    - generalnie w ciąży nie powinno się zaczynać całego nowego programu ćwiczeń lub nowego sportu, tzn. jeżeli biegałaś lub podnosiłaś ciężary przed ciążą, najprawdopodobniej możesz to bezpiecznie kontynuować w ciąży, ale nie podejmuj się tego po raz pierwszy w ciąży :)
    - trzeba uważać na ćwiczenia mięśni brzucha, ale co dokładnie jest tu dozwolone, sama muszę jeszcze doczytać, może któraś inna z dziewczyn lepiej się orientuje
    - generalnie nie powinnaś pozwolić, żeby przy ćwiczeniach za bardzo wzrastało Ci tętno, więc jak czujesz, że idzie do góry, zwolnij tempo lub rób przerwy

Zazwyczaj rekomendowane są:
    - nieśmiertelne spacery :D
    - basen (tylko trzeba uważać na infekcje, słyszałam o profilaktycznym używaniu tamponów i probiotyków)
    - rowerek stacjonarny
    - joga
    - rozciąganie
    - pilates
    itp.

Jak któraś z dziewczyn wie więcej na ten temat, dorzućcie się, sama jestem bardzo ciekawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 19:08

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez mam mega sucha skore w ciąży, ale jak zmieniłam mydło i żel pod prysznic na Biały Jeleń z kozim mlekiem to widzę bardzo duża poprawę. W dodatku płyny te maja śliczny zapach, na pewno nie pachną kozą ;)

tutti87, szynszyl lubią tę wiadomość

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny tez mam mega sucha skore w ciąży, ale jak zmieniłam mydło i żel pod prysznic na Biały Jeleń z kozim mlekiem to widzę bardzo duża poprawę. W dodatku płyny te maja śliczny zapach, na pewno nie pachną kozą ;)
    Ja też zmieniłam na Jelenia, ale mam tak suchą i swędzącą skórę że nie mogę sobie poradzić. A do tego wychodzą mi małe, czerwone i swędzące niemiłosiernie krostki na twarzy. A po głowie się drapię jakbym miała WSZY ! ;/;/
    Przejdę się do lekarza jutro bo nie wytrzymam nerwowo z tym.
    Już pisałam że ja się z suchości rozsypuje. Nikomu nie życzę.

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam strasznie suchą skórę :( Zawsze miałam z nią problemy, ale teraz to już przechodzi wszelkie pojęcie :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skore z natury atopową, więc ciąża daje mi popalić jezeli chodzi o suchość. Strupy z łupieżu już miałam i znikneły. Natomiast co do skory to poza rekoma i nogami smaruje ja kazdego dnia raz palmersem na cieplo, a raz biooil tzn. Maż mi wciera kremy bo boi sie, ze sie rozsypie. Na rece i nogi nakladam raz palmers z oliwek, raz palmers przeznaczony do bardzo suchej skory z kakao. Naprawde pomaga;-) tylko ja każdego dnia wcieram podwojna ilosc, tak zeby została jeszcze spora nawierzchnia ochronna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 19:42

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luiza ja jak się zapytałam o basen to powiedział, że mogę chodzić, bo w sumie nie ma przeciwwskazań, ale że on osobiście odradza, bo panie chodzą na basen a potem wracają z infekcja :) dziewczyny tu pisały, żeby stosować jakieś środki przed pójściem, ale to już za dużo zachodu :D i nie chce iść na basen z myślą czy dzisiaj się coś przypałęta :)

Dzisiaj przechodziłam obok stoiska białego jelenia, następnym razem zajrzę :)

lu.iza lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam białego Jelenia z kozim mlekiem, podbieram go mojemu mężowi bo ma luszczyce i nic innego nie uzywa.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzilam na basen cala poprzednia ciaze, w 1 trym to zakladalam tampon nasaczony gelem gin provag plys zew smarowalam sie oliwka, potem 2 i 3 trym to juz tylko oliwka
    po basenie kapiel plynem do higieny intymnej plus znowu gel zaapliikowany zew
    basen byl hotelowy sprawdzony przed ciaza ale fakt balam sie infekcji
    byc moze dzieki trikom ochronnym nic nie przyplatalo sie
    w poz termach na malcie tez czysto bylo jak dla mnie

plywanie to sporo frajdy zwlaszcza potem jak trzeba utrzymac rownowage z brzuszkiem
    ogromny relaks plus ulga dla plecow i nog szczegolnie po 33tyg

ja chodze z corka na basen cieply dzieciecy raz na 2 tygi potem po sesji 45min obie spimy i chrapiemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin tez basen odradzam, że względu na infekcje.

Dziewczyny jak tak pisałyście o problemach z suchą skórą to od razu zajrzałam na stronkę srokao.pl pewnie znacie, bo jest teraz bardzo popularna. I jak to zwykle przepadłam czytając o różnych substancjach szkodliwych i pożytecznych i jeden wpis o mydłach:

http://www.srokao.pl/2015/10/hagi-kolejne-genialne-myda.html

Może kogoś zainteresuje.

kehlana_miyu, tutti87 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wytłumaczysz mi w jaki sposób oliwka działa ochronnie na infekcje? Mi lekarz powiedział ze mam sobie kupic tampony probiotyczne ellen a wieczorem po basenie czopek probiotyczny

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mój gin tez basen odradzam, że względu na infekcje.

Dziewczyny jak tak pisałyście o problemach z suchą skórą to od razu zajrzałam na stronkę srokao.pl pewnie znacie, bo jest teraz bardzo popularna. I jak to zwykle przepadłam czytając o różnych substancjach szkodliwych i pożytecznych i jeden wpis o mydłach:

http://www.srokao.pl/2015/10/hagi-kolejne-genialne-myda.html

Może kogoś zainteresuje.

Super stronka, mam już całą dawno przestudiowaną i często sie stosuje podczas zakupów i myśle ze wychodzi nam to na dobre.
    Na basen chodzę zadko przez wymagane czepki :/

Blu lubi tę wiadomość

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne w II trymestrze! :)
    Magiczna granica w końcu przekroczona... szkoda tylko, że przywitała mnie bezsennością :P Może z wrażenia, że po 4 dniach trzeba wrócić do pracy :P

Evelle wrote:
    Widze ze nie tylko ja mam mega apetyt :-) umnie najgorzej jest z rana zaspokoic glod moglabym jesc co godzine! W godzinach popoludniowych na szczescie mija to obzarstwo :-D

Oj nie tylko, nie tylko... ciągle jestem głodna! Na szczęście waga stoi w miejscu! Dziś się mogłam o tym przekonać, bo w końcu ją naprawiłam :D Dobra wiadomość z rana :)

Anieńka wrote:
    A myslicie juz o jakiejs gimnastyce dla kobiet w ciazy? Z tego co widze to niektore fitness maja w ofercie specjalne cwiczenia dla ciezarnych od 4 miesiaca, ale wszysykie zajecia sa w okolicy poludnia wiec musze poczekac na stale L4 ktore planowalam dopiero na lipiec... ale bardzo mi sie podoba tez zamysl aqua aerobiku w ciazy, a pozniej kontynuacja z bobasem. ale niestety nie moge znalezc zajec w bliskiej okolicy...
    kehlana_miyu wrote:
    Mnie trochę denerwuje, że wszystkie zajęcia dla ciężarnych są między 10 a 14, tak jakby było założenie, że żadna kobieta w ciąży nie chodzi już do pracy.

Przed ciążą średnio przepadałam za jogą, czy pilatesem... albo musiałam mieć wycisk albo wolałam rower lub basen. I z tych wszystkich rzeczy, właśnie tylko basen mnie teraz interesuje... Infekcji się nie boję... i bardzo bym chciała chodzić na jakieś zajęcia, ale...

Jak sprawdzam warszawską ofertę z gimnastyką w wodzie/aqua aerobikiem dla kobiet w ciąży to jakaś masakra jest. Albo te zajęcia są jakieś poukrywane, albo ja nie potrafię szukać (a raczej potrafię :P ). Będzie trzeba pewnie podzwonić... Jedne z nielicznych jakie znalazłam to zajęcia na Woli (baardzo blisko mnie), raz w tygodniu (!), od 20 do 20.30 (!) i... na basenie 110 cm (!), gdzie ja mam 180 cm :P Średnio ciekawa oferta. Warszawa mnie zawiodła! :(

Szkoła rodzenia - jestem na tak, ale... czekają mnie chyba koszta. Ani zameldowana nie jestem, ani podatków tutaj nie odprowadzam. Wątpię, by to się zmieniło... Najbardziej liczę na zajęcia z "instrukcji" dzidziusia, bo wiadomo, że poród to żywioł i tak wszystko potoczy się samo :)!

Sylwusia & Dea - piękne brzuszki <3

Miłego dnia dziewczyny!
    Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 07:02

Blu, Anieńka, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 255 256 257 258 259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ