X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrobelek18 wrote:
    Była dziś na badaniach i mój poziom glukozy wynosi 47, czy ktoś miał aż tak niski? Bo trochę mnie to przeraziło, czytałam wasze wcześniejsze posty, że macie koło 90. Co to może oznaczać?
    Powinno być ok 70 w dolnej granicy, zjedz coś słodkiego i lepiej zapytaj lekarza, może brak jakichś węglowodanów po prostu

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Anieńka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 my tez dostalismy obraczki po dziadku mojego meza i jego bracie bezdzietnym wiec takie prawdziwe rodowe, przetopilismy je i mamy to same zloto, koszt uslugi okolo 300zl, ja dolozylam jeszcze swoje zlote kolczyki z chrzcin teraz troche zaluje bo okazalo sie ze zlota bylo za duzo i troche zostalo, no ale w sumie kawalek tez mojej pamiatki jest w naszych obraczkach.

bl9czbmhptcbgwug.pngatdci09krpu5v7i5.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Blu ślub mamy 4 czerwca
    Ale fajnie :) my z moim M na 99% jutro dostaniemy zaproszenie na ślub i wesele na 18.06, no i ja sie zastanawialam caly weekend czy dam rade. To jest raptem 2 tygodnie po twoim, a ty masz blizniaki, wiec teraz juz wiem, ze nei mam sie co zastanawiac, na pewno dam rade :D

Dea28 lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zrobiłam dzis szturm na ciuchand i kupilam sliczny kombinezon dla bobasa rozowy w serduszka i kokardki :):) dalam az całe 5 zł.Kupiłam tez duzo bodziakow po 1,50 i 2 zł.Te ciuchlandy sa swietne ale towar nie zawsze dobrej jakosci.

km5s8ribs34fnes6.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ale fajnie :) my z moim M na 99% jutro dostaniemy zaproszenie na ślub i wesele na 18.06, no i ja sie zastanawialam caly weekend czy dam rade. To jest raptem 2 tygodnie po twoim, a ty masz blizniaki, wiec teraz juz wiem, ze nei mam sie co zastanawiac, na pewno dam rade :D
    Ja mam pod koniec lipca w rodzinie i idę:) może najwyżej nie pobaluję za bardzo, ale co tam :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dwie komunie w rodzinie, chrzciny i wesele.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja mam pod koniec lipca w rodzinie i idę:) może najwyżej nie pobaluję za bardzo, ale co tam :)
    Ja mam jeszcze jedno na poczatku sierpnia, bardzo bliskich znajomych, ale to bedzie tylko cywilny, bez wesela, co najwyzej jakis maly poczestunek, wiec o to sie nie boje :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    dziewczyny zrobiłam dzis szturm na ciuchand i kupilam sliczny kombinezon dla bobasa rozowy w serduszka i kokardki :):) dalam az całe 5 zł.Kupiłam tez duzo bodziakow po 1,50 i 2 zł.Te ciuchlandy sa swietne ale towar nie zawsze dobrej jakosci.

Czekam Ola na info. o płci i robie szturm;-) powiem Ci, ze w moich ciuszkaxh wszystko jest zajebiszcze i prawie nowe;-)

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Czekam Ola na info. o płci i robie szturm;-) powiem Ci, ze w moich ciuszkaxh wszystko jest zajebiszcze i prawie nowe;-)
    no ja tez dla potwierdzenia jeszcze czekam dlatego kupilam niewiele a bodziaki mam biale wiec jak cos zostawie a jak sie plec potweirdzie to potem hulaj dusza i ile wejdzie na zakupach :)

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Piękne brzuszki. Mój też już jest mega wielki.

bd9766c15905953emed.jpg

To mój brzuch z 14tc, zdjęcie robione tydzień temu.

Dea ślub już niedługo. :D Na pewno będzie pięknie.
    Co do obrączek my mamy nasze zrobione z przetopionego złota: teściowa oddała swoją obrączkę i obrączkę zmarłego teścia, moja mama oddała swoją starą obrączkę (z pierwszego małżeństwa). Płaciliśmy tylko 300 zł za usługę przetopienia.

Dea28, Ola_85, Limerikowo, Blu lubią tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 dziękuję

Beattkie u mnie w mieście nigdzie nie przetapiają. znalazłam tylko jednego jubilera który ma naprawe złota, skup i wymiane. my oddamy rodziców obrączki (oni już wiedza i nie mają nic przeciwko) i weźmiemy nowe w tej cenie i jeszcze jubiler powiedział że zostanie sporo złota więc jeśli będę znała płeć i będzie choć jedna dziewczynka wezmę kolczyki malutkie a jeśli nie to sobie pierścionek. teście są i tak mega szczęśliwi że w końcu chcemy zalegalizować nasz związek.

Rutelka śliczny brzuszek ;)

Ola85 szmateksy są ok. ja sie boje chodzić bo ja zakupocholiczka jestem :D wkleje wam fotke ile dostałam rzeczy od koleżanek i troche kupiłam z takiego forum dla mam. więcej mam na chłopca. jak bede znać płeć to bede buszować po szmateksach.

kkkaaarrr na pewno dasz rade :) ja mam nadzieje że moje brzdące będa grzeczne w tym szczególnym dla rodziców dniu :)

Beattkie, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nadrobie was później, chciałam tylko napisać, że mało pisze, bo mam całe dnie zawalone :(
    Córcia to wulkan energii i zrobić coś przy niej to wyczyn... na koniec dnia jestem tak zmęczona, że zasypiam na stojąco.
    Z nowości u nas - w piątek było usg ( miało być genetyczne na nfz)dzidziuś ma 5cm i wiem aż tyle :p lekarz stwierdził że on nic więcej przy takiej wielkości pomierzyc nie mógł.... a mnie wcielo i jak głupia wyszłam. poszłam do gin na 13 i on mi powiedział że tamtemu się nie chciało chyba badania zrobić bo wszystko ładnie widoczne i można było mierzyć. .... No nic i tak mała iść prywatnie do swojego gin, a ze dzidziuś przyspieszył (z crl 5 dni starsza ciąża niż z om) to gin kazał przyjść w ten wtorek, czyli lecę jutro. Trzymajcie kciuki bo znowu wyszła mi cytomegalia ( wątpliwa ) :/ jak w pierwszeh ciąży. ...

a z tamtym forum niezły numer.... zdążyłam się zarejestrować jakiś tydz temu ale pewnie już mnie nie ma :D no cóż mi tu dobrze ;)

dziewczyny piękne brzuszki! u mnie ledwo co widać :p szok. w pierwszej ciąży w 12 tyg miejsca mi ustepowali w autobusie :D cykne foto to wieczorem wrzucę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 13:40

Rutelka, Blu, asiuś, Dea28 lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne macie te brzuszki, może i ja wstawię. Ja mam swój duży, więc teraz to wyglądam na 6 mc :) w komunikacji siadam zawsze heheh
    Co do szperolandów - zajrzę czasem, ale ja nie umiem chyba szukać, nigdy nic nie znajduje. Raz wykopałam śliczną apaszkę za 6 zł.
    A w temacie obrączek to my swoje kupiliśmy w małym miasteczku, specjalnie pojechaliśmy poza Wawę ( chystra jestem :P). I nie żadne " markowe" tylko klasyczne, płaskie, bez kamieni. Bez problemu mogę zwiększać, zmniejszać. Daliśmy 4 lata temu ok 2tys. Nie mieliśmy swojego złota niestety.
    Jak patrzę jaki jest wybór obrączek to aż głowa boli.
    Co się komu zamarzy :)
    Poza tym to zachciało mi się rosołu.

Dea28 lubi tę wiadomość

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, myślę już powoli o wakacyjnym urlopie i marzy mi się polskie morze :) MAcie już jakieś plany na wakacyjne "szaleństwa" ? A może polecicie mi jakąś fajną miejscowość, bo ja nad polskim morzem rzadko bywam i nawet nie wiem gdzie się z brzuszkiem kierować :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Jola1985 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, fajne brzuszki! My braliśmy ślub prawie 6 lat temu, ale też przetapialiśmy obrączki moich dziadków i płaciliśmy tylko za usługę i za kamienie w mojej obrączce.
    U mnie wakacyjne szaleństwo to będzie zrobienie tarasu i odpoczynek na leżaczku na własnej trawce :D Nigdzie się nie wybieramy, ale za rok - jak dzidziuś podrośnie - to już na pewno ruszymy gdzieś.

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2bwn15260327bu.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się miły temat narodził, dea też Ci troszkę zazdroszczę, z chęcią wzielabym jeszcze raz ślub :)
    My przetopilismy jakieś stare pierścionki teściowej :)

A teraz w weekend idę na wesele :) mam nadzieję, że dam radę :)

Super ekstra brzuszki :) u mnie już też troszkę widać :) muszę w końcu moje ciążowe spodnie zanieść do przerobienia :)
    Ja czasem coś znajdę w ciuchlandzie, ale na to trzeba czasu niestety, i rzadko bywam ale już niedługo będę mieć go więcej :)

Sylwia faktycznie leniwiec z tego lekarza, super, że Dzieciaczek tak ładnie rośnie :)

Dea28 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Dzidziusie rosną, gratulacje :)

ja dziś bylam na pobraniu krwi i Pani tak brzydko kujnęła, że mam 1 cm szramę po igle i już widzę, że żyła trochę krwi wylała, bo sinieje.

No i sprawdzam sobie wyniki i mam aż 3 flagi, pierwszy raz w życiu.
    neutrocyty za dużo
    erytrocyty za mało
    gęstość moczu za duża
    i ph moczu 6,0
    Pociesza mnie tylko fakt, że dużo nie odstają od tych norm, różnica ok 0,2

Czy Wam też tak szaleją wyniki?
    A najlepsze jest to, że wyniki przed przyjmowaniem witamin uzupełniających, były książkowe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:15

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet Jaka masz norme dla Ph? Ja miałam w 2 ost. Badaniach 6 i to jest spoko bo norma 5-7 na badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:27

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam wpisanej normy, tylko, że kwaśny, ale to ok, tylko gęstość za duża, myślałam że to się jakoś łączy, bo zawsze miałam niższe PH

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:32

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zawsze miałam 4,5 a tu aż 6 , to mnie zdziwiło, no ale jak Ty mówisz że to norma to pewnie tak jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:32

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ