X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu Giżycko ma chyba więcej atrakcji niż Pisz. Mój brat z synkiem dwuletnim tam jeździli na kilka dni.

Blu lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, w takim razie biorę Giżycko na tapetę :) dzięki!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Limerikowo wytłumaczysz mi w jaki sposób oliwka działa ochronnie na infekcje? Mi lekarz powiedział ze mam sobie kupic tampony probiotyczne ellen a wieczorem po basenie czopek probiotyczny

Jeszcze tego nie badalam jak dziala ochronnie przeciw infekcjom...
    badz co badz posmarowanych oliwa powierzchni woda sie nie trzyma

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek wspaniałe miejsce duzo atrakcji,dla dzieci raj :-) Bylismy tez w Ostrowie blisko Władka ale tam po 22,00 wszyscy spia przynajmniej tak bylo 4 lata temu

Blu lubi tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Auro napisałam ci wiadomość prywatna na fora.pl ale już sie nie dowiem czy mi odpisałeś także proszę daj znać tutaj czy odczytałas
    Canario, nie dostałam żadnej wiadomości. Napisz jeszcze raz pw na bbf, bo ja strasznie słabo z czasem stoję, wypadłam z obiegu i się nie zorientowałam, że ktoś do mnie pisze.

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajnie ze macie już wakacje zaplanowane :) my też mieliśmy ale nic z tego :( to mega długa historia. ..tez musimy czegoś poszukać w pl a jak się nie ogarniemy to wypad na działkę :p
    Miałam wam wrzucić zdj brzuszka ale tak patrzę no i sory ale nie mam czego :D brzuch mam tylko jak się najem ale to nie ciążowy :D

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • kade8787 Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe październikowe mamusię i zapisuje się do grupy termin mam na 16.10.

Asia_08, Blu, Anoolka, kehlana_miyu, Ola_85, Ibiza, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

kasia z
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Ale macie pięknie brzuszki dziewczyny.
    U mnie nic nie widać...

Co do ślubu, to u nas w tym roku stuknie 12 rocznica...kiedy to zleciało to ja nie wiem...tyle przeszliśmy razem...

Czasami nie mam ochoty wchodzić na forum z lenistwa, wczoraj dalej mnie mdliło i czekam do 2 trymestru licząc że będzie lepiej.

Beattkie, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuszek też tylko po jedzeniu, więc nie ma co fotografować jeszcze dla potomności :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robie zdjęcia dokładnie co tydzień, za każdym razem staję dokładnie w tym samym miejscu i cykam 3 fotki: z góry, z przodu i z boku. Jak porownuje zdjecia tydzien po tygodniu to nie ma roznicy, ale jak tak sobie puszcze jedno po drugim od samego poczatku (mam juz 9, bo zaczelismy fotki cykac 4+3) to juz widac zmiany ksztaltow :)

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg. Wszystkie wymiary są dobre, dzieciaczek wszystkie części ciała ma. Mąż zadowolony bo dziecko do niego pomachalo :-) jestem szczęśliwa :-)

kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Blu, Ibiza, Ola_85, szynszyl, vella, Anoolka, Dea28, Asia_08, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia gratuluje udanej wizyty

Ja musze czekac teraz do 5 maja ach ale mi sie bedzie dłuzyc... Wtedy moze uda mi sie podejrzec plec dzidziusia i lekarz potwierdzi czy to coreczka moja wymarzona czy jednak siusiak sie wykluł. Ale tak strasznie chcialabym wiedziec jaka plec nosze pod sercem ze chyba gdybym miala pieniadze to naprawde bym pobiegla wczesniej na usg dodatkowe echh

201610141756.png
    201802217352.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się zapytałam dzisiaj o płeć to Pani doktor powiedziała ze ona tego dzisiaj nie sprawdza. Więc muszę czekać do następnego usg.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bardzo imprezowy rok, 5 wesel, Komunia i 2 x chrzciny, ciekawe na ilu imprezach będzie mi dane sie pojawić :) narazie jedna zaliczona.
    Pojutrze wizyta juz sie nie mogę doczekać zobaczyć swoją mała kruszynkę

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Dawno mnie nie bylo, a bo praca , praca i do tego goscia mielismy, tesciowa przyleciala na kilka tygodni ...

Ale moja tesciowa to skarb, moja taka przyjaciolka, nasmialysmy sie, nagadalysmy, nagotowalysmy, no super bylo, ale juz niestety poleciala...

Dziewczyny piekne brzuszki macie, mi tez juz malenki sie pokazal, ale mysle,ze nadal niewidoczny dla osob niewtajemniczonych.

Poza tym czuje sie naprawde dobrze,mam energie, sennosc gdzies odeszla, a byla koszmarna. Biore sie za lepienie pierogow, mniam.

kkkaaarrr, Blu, Dea28, Visenna, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kade8787 - cześć! Napisz coś o sobie, czy to pierwsza ciąża, skąd jesteś (jeśli chcesz of kors :P )

Sylwusia100 gratuluję wizyty :)

Kurcze dziecko mi się popsuło, pewnie znowu jakiś ząbek bardzo chce się ujawnić :) tyle dobrze ze wakacje zaplanowane, w tym roku śmiejemy się ze będzie jak u starego dobrego małżeństwa - pensjonacik, spacery po lesie, może nawet grzyby będziemy zbierać :D ale cieszę się bardzo, że jedziemy, zawsze to lepiej niż kwitnąć w domu.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Dobry.
    Ale macie pięknie brzuszki dziewczyny.
    U mnie nic nie widać...

Co do ślubu, to u nas w tym roku stuknie 12 rocznica...kiedy to zleciało to ja nie wiem...tyle przeszliśmy razem...

Czasami nie mam ochoty wchodzić na forum z lenistwa, wczoraj dalej mnie mdliło i czekam do 2 trymestru licząc że będzie lepiej.

Iskiera, jeszcze chwilka i bede w 16tc, a w weekend jak poszłam na urodziny to chcieli mi vodke do kieliszka wlewać nikt nie zauwazył, ze jestem w ciazy. Wiec chyba na brzuszek poczekam jeszcze ;-)

• Ibiza Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia super,ze wizyta udana, gratulacje !!

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, a my dziś ostatnia wizyta w poradni rodzinnej ble....

byłam dzis w pracy odwiedzić dziewczyny stwierdziły że nie mam aż takiego brzucha no ale że widać :D dobre koleżanki :D my na wakacje pewnie nigdzie w tym roku bo musimy dwa pokoje wyremontować- swoją sypialnie i pokój dzieciaczków, może z doskoku jakiś jeden dzień na spacerek po Solinie czy coś. w tamtym roku pojechaliśmy na lody do Krynicy Zdroju :)

pielęgniarka ja właśnie zjadłam rosołek smacznego :) a obrączki też bierzemy, zwykłe, okrągłe, żółte bez udziwnień bo takie nam sie najbardziej podobają :)

byłam dziś na szmatkach i kupiłam sobie spodnie i sukienke ciążowe i troche fatałaszków dzieciom - wydałam 60zł a ciuszki dzieciom praktycznie same z h&m, więc uznaje to za sukces, aczkolwiek moja siostra jest numer 1 jej nikt nie przebije jak sie odda w wir buszowania po lumpeksach ona znajduje cuda po złotówce :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:13

Ola_85, Ibiza, Blu lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktoras ma laktator Avent? mam do odsprzedania nakładke NOWA
    08ec1806eec25d22med.jpg

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ