X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny same dobre wieści, gratuluję wizyt :)
    Ja wizytuję dopiero 9 maja to sobie jeszcze poczekam....

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie długo musicie czekac na wynik, u mnie był zaraz następnego dnia.
    A Pielegniarko termin z usg urządzenie oblicza sobie na podstawie pomiarów, widocznie dzieciaczek szybciutko rośnie, a i lekarz mógł troszkę więcej złapać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:19

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Z nowości, odebrałam wynik testu pappa. Nic nie rozumiem. Termin z usg przesunął się z 17.10 na 12.10.

Mi też się przesunął na 12.10 :) Ja tam się cieszę, że Dzidziol szybko rośnie. Na badaniu byłam w 12+3 a wielkością odpowiada 13+1 :)

Na Wilanowie gdzie byłaś?

Ja też mam wyniki już, ale nie przeliczone na MoM i bez interpretacji lekarza. Nie ma co o tym czytać teraz bo sens badania jest taki, że trzeba połączyć to z wynikami z USG. Ja mogę na interpretacje czekać nawet do maja, bo lekarz dopiero wtedy bedzie w Unicare. Ech. Może go szybciej pogonią :)

Z ciekawości, jakie macie wartości :)?

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Mi też się przesunął na 12.10 :) Ja tam się cieszę, że Dzidziol szybko rośnie. Na badaniu byłam w 12+3 a wielkością odpowiada 13+1 :)

Na Wilanowie gdzie byłaś?

Ja też mam wyniki już, ale nie przeliczone na MoM i bez interpretacji lekarza. Nie ma co o tym czytać teraz bo sens badania jest taki, że trzeba połączyć to z wynikami z USG. Ja mogę na interpretacje czekać nawet do maja, bo lekarz dopiero wtedy bedzie w Unicare. Ech. Może go szybciej pogonią :)

Z ciekawości, jakie macie wartości :)?
    Robiłam w medicoverze. Lekarz dał mi 2 opisy i jeden musiałam dać ze skierowaniem na krew w pobieralnia krwi. Teraz na wyniku jest to samo z usg przepisane i komentarz na 2 i pół strony.

• Blu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi się wydaje, że termin porodu czy to wyznaczony przez usg, czy obliczony z miesiączki jest tylko orientacyjny, bobas i tak wybierze sobie najlepszy moment. W sumie z moja mała miałam termin z usg na 16, z okresu na 20, a urodziła się 22 z zielonymi wodami, czyli ten termin usg był moim zdaniem bardziej precyzyjny. Pielęgniarko, wydaje mi się, że Twój bobas po prostu ładnie rośnie :)

Pappa nie robiłam, wiec nie doradzę.

Dziewczyny od wczoraj buzia mi się nie zamyka, jestem cały czas głodna :P za niedługo się nie uniosę!

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_i_Niki, Sylwusia gratuluję udanych wizyt.

Ja mam w końcu jutro wizytę, więc zobaczę moje maleństwo.

W Rowach kiedyś byłam, ale to jeszcze jako nastolatka i wtedy człowiek zwracał uwagę na inne rzeczy, wiem że dużo było tam imprez wieczorami, a jak jest teraz to ciężko powiedzieć.

Plany wakacyjne na ten rok to budowa, więc będę pilnować budowlańców, żeby było wszystko ok. oraz załatwiać materiały. Taki troszkę inny plan urlopowy.

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

oar89jcg79sqhu64.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt :-)
    chociaż to trochę poprawia mi humor.
    U mnie dzisiaj kiepski nastrój, bo miałam bardzo realistyczny sen :-/ śniło mi się, że byłam na usg połówkowym i wyszło źle. Do tego lekarz biegał, coś konsultował z innymi i na koniec powiedział, że dziecko ma nowotwór. Jak się obudziłam to mi się płakać chciało :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru polecam poczytać kwietniówki, które właśnie rodzą/urodziły ;) od razu się lepiej człowiekowi robi, bo u nich wszystko dobrze :) u nas tez tak będzie :* nie martw się!

Visenna, walleriana, Ibiza, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

• wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak wasze ciążowe menu wygląda?
    U mnie to jakaś masakra. To co dawniej lubiłam i z chęcią jadłam, totalnie teraz mój organizm odrzuca, a produkty na które dawnej nawet nie spoglądałam stają się najbardziej pożądane?

oar89jcg79sqhu64.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo gratuluję udanych wizyt.

Ja wczoraj byłam na usg. I mamy chłopaka. To już pewne. Nawet mamy piękne zdjęcie na potwierdzenie. mąż dumny jak paw... Ja tez szczęśliwa bo zawsze chciałam mieć parke.

Visenna, Ibiza, kkkaaarrr, Rutelka, Blu, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, Ola_85, Limerikowo, kehlana_miyu, lu.iza, Dea28 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjmuje herbatę z cytryna i zapiekanki :/ i to ze stacji statoil. Wegetariańska :D to jest masakra. Tak jak koleżanka wyżej napisała, to co wcześniej jadłam to teraz nawet patrzeć nie mogę. Ciągnie mnie do zlego

Blu lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrobelek18 wrote:
    Dziewczyny, a jak wasze ciążowe menu wygląda?
    U mnie to jakaś masakra. To co dawniej lubiłam i z chęcią jadłam, totalnie teraz mój organizm odrzuca, a produkty na które dawnej nawet nie spoglądałam stają się najbardziej pożądane?

Moje menu ciążowe to jakiś żart. Mam to samo. To co kiedyś lubiłam teraz nie mogę nawet spojrzeć. A zapachy z kuchni to jakaś masakra.

Najchętniej jadlabym tylko bułkę z masłem i dżemem truskawkowym własnej roboty lub z ogórkiem i czasami twarogiem. Mięsa żadnego nie dotykam odkąd jestem w ciąży. Odrzuca mnie na kilometr. Mam też problem aby je zrobić. Z
    Jem jeszcze czasami ryby i Kapustę kiszona. A moim hitem teraz są chrupki kukurydziane - takie długie pałeczki.
    Wciąż mam okropne mdłości

Blu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrobelek u mnie to też się trochę pozmieniało, ogólnie jakoś mniej mnie ciągnie do mięsa :) tak nawet mogłabym go nie jeść :)

Blu faktycznie radośnie na kwietniowkach :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w swoim menu nie widzę jakichs duzych zmian, raczej z rozsadku dobieram niektóre produkty. Natomiast obserwuje u siebie coś innego. Jak wracam z pracy to mam taką 'gastrofazę', że mogłabym dosłownie wyczyścić lodówkę. Zupełnie nie przeszkadza mi zaryzanie ogórków czy kapusty kiszone, słodkimi ciasteczkami, a potem popicie tego dla przykładu jogurtem. Jem, jem i jem i powstrzymać się nie mogę! Nawet zauważyłam, że wreszcie waga ruszyła z miejsca, więc muszę się chyba opanować, choć nie powiem, łatwe to nie jest

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Daryjka0807 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem miewam różnie mam dni że sama nie wiem co bym zjadła wszystko jest bleee a czasem przyjdzie mi ochota np na ulubionego kebaba a gdy już go jem okazuje się że nie smakuje tak jak wcześniej.. dziwne :P

Blu lubi tę wiadomość

oar83e3k96p602pj.png
    20150620580114.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1988 gratuluję dziedzica rodu :D

Menu ciążowe u mnie wygląda tak:
    -herbata czarna przynajmniej 4-5 dziennie (wcześniej piłam tylko i wyłącznie przy problemach z żołądkiem, bo herbaty nie cierpię :P )

-mięso, kapusta, ogórki w każdej ilości

-nie tykam serów, jogurtów, kefiru, lodów (od razu bleh)

-słodycze PRINCE POLO ORZECHOWE - kocham, tak samo jak w poprzedniej ciąży :)

I tez ciągnie mnie do złego np zupki chińskie, hamburgery, frytki. Tego wcześniej nie jadłam, albo bardzo sporadycznie :)

Na marginesie właśnie gotuje ogórkową :D

Rutelka lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny bardzo gratuluję udanych wizyt.

Ja wczoraj byłam na usg. I mamy chłopaka. To już pewne. Nawet mamy piękne zdjęcie na potwierdzenie. mąż dumny jak paw... Ja tez szczęśliwa bo zawsze chciałam mieć parke.

Gratuluję :)
    Super, że udało się Wam z tą "parką" :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje menu na początku ciąży....wyglądało słabo bo nie smakowało mi to co wcześniej uwielbiałam :)
    Na szczęście od dobrego miesiąca jem normalnie :) i właściwie nie mam zachcianek :)
    Dzisiaj naszło mnie na gotowane jajka w sosie koperkowym :) + ziemniaki i jakaś surówka ale na nią nie mam jeszcze pomysłu :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ibiza Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i Niki gratulacje udanych wynikow!

Kasia,ale masz fajnie,ze parka ci sie szykuje :)!. Ja tez marze o parce, czyli teraz corcia, ale u nas w rodzinie ostatnio same chlopaki sie rodza ...;).

Blu z tym podczytywaniem kwietniowek, to dobry pomysl, sama tak robie, emocje mi samej sie udzielaja :.

Piszecie o jedzeniu, ja mam dni, ze jem malo (przewaznie jak pracuje), nie mam na nic wtedy ochoty, a sa dni jak dzisiaj, ze mam wolne i juz wsunelam 3 kanapki i talerz pierogow :P. No ja tez sie nie uniose na koncu ;).

Powiem wam,ze sie ciesze,ze pracuje na razie, bo jestem w ruchu i z tym jedzeniem nie szaleje wtedy, ale wkurzaja mnie czasem niemilosiernie. Moj kierownik doskonale zdajac sobie sprawe,ze jestem w ciazy kazal mi przywiezc z magazynu dwie palety pelne wody 2litrowej,wiec myslalam,ze zartuje na poczatku, ale jak sie okazalo,ze jednak nie, to mu powiedzialam,ze nie ma takiej opcji, bo podpisywalam papiery co do ryzyka pracy w ciazy i mialam jak byk napisane, ze zadnego dzwigania, targania... Niestety dopoki samemu sie o sobie nie pomysli, to nikt inny nie pomysli.

Sylwia_i_Niki lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72797.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibiza to jakiś żart?! co za d****.... dobrze, że się nie dajesz bo trzeba walczyć o swoje.

Dziewczyny moje menu ciążowe jest takie że wszystkiego mi się chce i nic mi póki co nie szkodzi :D Obiecałam sobie jeść zdrowo i lipa....
    Najgorzej ze chce mi się słodkich napojów gazowanych a feee. .. do tej pory o samej wodzie żyłam no czasem sok jakiś zdażyło się wypić.

Kasia gratuluję syneczka :*

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ