Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje menu faktycznie jest trochę inne od tego sprzed ciąży.
Nie tykam w ogóle słodyczy, prawie nie jem mięsa (wmuszam w siebie raz w tygodniu), rzadko jem nabiał.
Dużo jem świeżego chleba z masłempolubiłam zupy (na smażone potrawy nie mogę patrzeć). No i to co się nie zmieniło to nadal pochłaniam ogromne ilości warzyw.
A do picia najbardziej smakuje mi woda niegazowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:14
-
a ja nie mogę jeść kurczaka, obrzydza mnie w każdej postaci i strasznie mnie mdli jak się smaży, poza tym nie mogę jeść smażonego, bo mam później biegunki.
Najlepiej o dziwo wchodzą we mnie twarożki i mleko, a wcześniej mleka nie tolerowałam w ogóle, teraz w postaci kakao albo nawet z płatkami, mniam -
nick nieaktualny
-
Ja staram się utrzymywać kondycję, codziennie robię spacerki tak około 6 km. Mam nadzieję, że jutro lekarz powie, że mogę wrócić do normalnych ćwiczeń, bo w pierwszym trymestrze się nie odważyłam.
Jak na dzień dzisiejszy, nie mam jeszcze problemów z zadyszką, ale zobaczymy jak to będzie później. -
Podsumowanie dzisiejszych badań prenatalnych:
- maluch ma już 7,6cm!
- kość nosowa obecna, a NT 1,7
- obie półkule mózgowe, wszystkie komory i przedsionki serca, żołądek, pęcherz, dwie rączki, dwie nóżki - wszystko na miejscu
- serduszko bije pięknie i regularnie, 169 uderzeń na minutę
- coś tam sterczy, więc na 80% jest chłopcem, ale niebieskich ubranek jeszcze nie kupuję, zobaczymy, czy się potwierdzi
W dodatku charakterek ma po tatusiu, pani doktor prawie się poddała próbując skłonić go, coby się łaskawie odwrócił profilem - stukała, pukała, próbowała przez brzuch i przez pochwę - na nic, mały obrócił się po ponad 20 minutach, ewidentnie dopiero wtedy, kiedy sam miał na to ochotęvella, Ola_85, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Blu, Ibiza, Dea28, Rutelka, Visenna, Limerikowo, Anoolka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
kehlana super nowiny
gratuluje
co do produktów mlecznych to ja właśnie strasznie dużo ich jem, jogurty sery, mleko, choć przed ciążą w sumie nie jadłam, choć z wyboru.
właśnie "gotuję" pierś z kurczaka z brokułami na parze
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Dziewczyny, czy Wy tez macie potworna zadyszkę? Ja się strasznie mecze i chodzę jaj słoń. Czuje się jakbym ważyła ze 4 tony.
-
szynszyl wrote:kehlana super nowiny
gratuluje
co do produktów mlecznych to ja właśnie strasznie dużo ich jem, jogurty sery, mleko, choć przed ciążą w sumie nie jadłam, choć z wyboru.
właśnie "gotuję" pierś z kurczaka z brokułami na parze
Brokuły -
kasia_1988 wrote:Dziewczyny bardzo gratuluję udanych wizyt.
Ja wczoraj byłam na usg. I mamy chłopaka. To już pewne. Nawet mamy piękne zdjęcie na potwierdzenie. mąż dumny jak paw... Ja tez szczęśliwa bo zawsze chciałam mieć parke.
-
Ja z diety mięso raczej odrzucam... w ostateczności zjem ale królują warzywa i owoce
nawet na chipsy ani inne fast foody nie mam ochoty ale za to jem ogromne ilości wiec dobrze nie jest :p aaaaa no i czeeeekkmkkoooolllllada :p mniam
Blu lubi tę wiadomość
-
Kehlana spory synek! Gratulacje
Ibiza co do szefa to nie mam pytań... dobrze, że potrafisz się upomnieć o swoje prawa. Może następnym razem będzie bardziej... hmm myślący? Szkoda słów
Korzystamy z pogody i siedzimy w ogródku
a na spacerach tez szybciej się męcze. Z resztą i tak córa daje mi niezły wycisk codziennie to nawet o ćwiczeniach nie myślę... chociaż aqua aerobik brzmi nie jak ćwiczenia a super relaks)) pamiętam, jak położna mi mówiła, że jeśli się w ciąży rusza tak jak normalnie, np. często spaceruje, sprząta itd. to ma się łatwiejszy i szybszy poród
u mnie się to nie sprawdziło, ale może u Was?
-
Blu jutro pocykam fotki i Wam wrzuce, dziś dodatkowo byłam na takim hmmm tańszym i cudów nakupowałam po 1,2,3zł
brawo ja! i na dziewczynke i na chłopca a co najwyżej komuś oddam
koleżanka z byłej pracy jest też w ciąży z bliźniakami i wie, że będzie mieć parke, więc jak co to z chęcią weźmie bo już z nią pisałam
wróbelek mam coś podobnie w sumie jem wszystko, ale niektóre rzeczy których nie jadłam przed ciążą teraz wciągam jak odkurzacz np. jogurty,serki,soki, napoje a moje ulubione poszły w odstawke choć do żelków mam słabość nadalzupki chińskie już ze dwie zjadłam od początku i ostatnio na spacerku wylądowałam na kebabie
kasia_1988 gratuluje!!! ja sie już nie moge doczekać az poznam płeć moich szkrabów, dziś chyba mi któreś na żołądku siadłojem małymi gryzkami bo mi ciężko
Ibiza 3 kanapki ja teraz też wciągam na śniadanie albo 4 mówie że jedną lub dwie dla siebie a po jednej dzieciommój wywraca oczami jak to słyszy. dziś narobiłam sobie sosu bolońskiego z makaronem i troche zostało to wciagne na kolacje
jak dam rade
jeszcze mam wage dwucyfrową ale już pewnie niedługo, startowałam z 89kg. ja taki kluseczek jestemm od zawsze
no i wiadomo zadyszki też łapie teraz wcześniej nawet nie bo w pracy nieraz musiałam prawie przebiec hale za jakimś detalem...
Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
hej czy mozna dołączyć? Na ovufriend bylam regularnie od sierpnia, a tutaj jakoś nie moglam się zebrać, zeby napisać
wg owulacji potwierdzonej usg jestem w 15t4d, moje dziecko 2 tyg temu mialo juz okolo 10 cm i nie miescilo sie juz w calosci na usgtakze teraz mysle ze dobija do 14cm i powoli daje o sobie znać w brzuszku. Jeszcze musze sie wsluchiwac i dlugo nieruchomo czekac, ale to juz kwestia czasu jak zacznie sie regularne kopanie.
Wizyte mam za tydz, ostatnio wyszedł nam chlopak, poki co ladnie pokazuje sie podczas podglądania i mam nadzieje ze na kolejnej wizycie bedzie podobnie i gin potwierdzi plec.
Podstawowe ubranka mam juz kupione, są unisex wiec beda pasowac jesli z chlopca zrobi sie dziewczynka.
Postaram się was na bieząco czytac zeby byc na czasiepozdrawiam!
NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, kehlana_miyu, szynszyl, Limerikowo, Asia_08, Anoolka, Blu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Kochane Dziękuję serdecznie za gratulacje...
Kehlana gratuluję tak pomyślnych wiadomości.
Lu.iza wysłałam zaproszenie, Prześlę.
Chyba Noe będę tutaj już takich zdjęć na forum wysyłać. To chyba już zbyt prywatne. Mam nadzieje,ze jak juz nam się wyklaruje grupa to założymy forum prywatne w celu wrzucania zdjęć i bardziej prywatnych treści. Tak też zrobiliśmy na lutowkach 2015. Piszemy normalnie na belly a zdjęcia dziewczyn eciaczkow wrzucamy na forum. Ale to może w przyszłości...kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Podsumowanie dzisiejszych badań prenatalnych:
- maluch ma już 7,6cm!
- kość nosowa obecna, a NT 1,7
- obie półkule mózgowe, wszystkie komory i przedsionki serca, żołądek, pęcherz, dwie rączki, dwie nóżki - wszystko na miejscu
- serduszko bije pięknie i regularnie, 169 uderzeń na minutę
- coś tam sterczy, więc na 80% jest chłopcem, ale niebieskich ubranek jeszcze nie kupuję, zobaczymy, czy się potwierdzi
W dodatku charakterek ma po tatusiu, pani doktor prawie się poddała próbując skłonić go, coby się łaskawie odwrócił profilem - stukała, pukała, próbowała przez brzuch i przez pochwę - na nic, mały obrócił się po ponad 20 minutach, ewidentnie dopiero wtedy, kiedy sam miał na to ochotę
Bardzo się cieszę kochanaSuper wieści.
-
kasia_1988 wrote:Kochane Dziękuję serdecznie za gratulacje...
Kehlana gratuluję tak pomyślnych wiadomości.
Lu.iza wysłałam zaproszenie, Prześlę.
Chyba Noe będę tutaj już takich zdjęć na forum wysyłać. To chyba już zbyt prywatne. Mam nadzieje,ze jak juz nam się wyklaruje grupa to założymy forum prywatne w celu wrzucania zdjęć i bardziej prywatnych treści. Tak też zrobiliśmy na lutowkach 2015. Piszemy normalnie na belly a zdjęcia dziewczyn eciaczkow wrzucamy na forum. Ale to może w przyszłości...
Przecież już jest takie forumJuż nawet pierwsze "awantury" za nami z powodu podziału
https://pazdziernikowemamusie2016.fora.pl
Forum jest zamknięte. Trzeba się zatejestrować i poczekać na akceptację.
kehlana_miyu - Cudownie! GratulujęWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:57