X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jadłospis jest teraz dosc normalny jak juz nie mam nudnosci.Jem kwasne,slone,ostre,kapuste kszona,bigos,ogorkowa,jem duzoo miesa i ttylko prawie mieso,wedliny,kielbasy ale za to wogole nie tykam SLODKOSCI fuuu nawet herbata bez cukru.

km5s8ribs34fnes6.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje menu faktycznie jest trochę inne od tego sprzed ciąży.
    Nie tykam w ogóle słodyczy, prawie nie jem mięsa (wmuszam w siebie raz w tygodniu), rzadko jem nabiał.
    Dużo jem świeżego chleba z masłem <3 polubiłam zupy (na smażone potrawy nie mogę patrzeć). No i to co się nie zmieniło to nadal pochłaniam ogromne ilości warzyw.
    A do picia najbardziej smakuje mi woda niegazowana :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:14

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mogę jeść kurczaka, obrzydza mnie w każdej postaci i strasznie mnie mdli jak się smaży, poza tym nie mogę jeść smażonego, bo mam później biegunki.
    Najlepiej o dziwo wchodzą we mnie twarożki i mleko, a wcześniej mleka nie tolerowałam w ogóle, teraz w postaci kakao albo nawet z płatkami, mniam :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy tez macie potworna zadyszkę? Ja się strasznie mecze i chodzę jaj słoń. Czuje się jakbym ważyła ze 4 tony.

• wrobelek18 Znajoma

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się utrzymywać kondycję, codziennie robię spacerki tak około 6 km. Mam nadzieję, że jutro lekarz powie, że mogę wrócić do normalnych ćwiczeń, bo w pierwszym trymestrze się nie odważyłam.
    Jak na dzień dzisiejszy, nie mam jeszcze problemów z zadyszką, ale zobaczymy jak to będzie później.

oar89jcg79sqhu64.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny, czy Wy tez macie potworna zadyszkę? Ja się strasznie mecze i chodzę jaj słoń. Czuje się jakbym ważyła ze 4 tony.
    ja tez sie mecze duzo szybciej i na dlugie maratony nie mam siły.

km5s8ribs34fnes6.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsumowanie dzisiejszych badań prenatalnych:
    - maluch ma już 7,6cm!
    - kość nosowa obecna, a NT 1,7 :)
    - obie półkule mózgowe, wszystkie komory i przedsionki serca, żołądek, pęcherz, dwie rączki, dwie nóżki - wszystko na miejscu :)
    - serduszko bije pięknie i regularnie, 169 uderzeń na minutę
    - coś tam sterczy, więc na 80% jest chłopcem, ale niebieskich ubranek jeszcze nie kupuję, zobaczymy, czy się potwierdzi :)

W dodatku charakterek ma po tatusiu, pani doktor prawie się poddała próbując skłonić go, coby się łaskawie odwrócił profilem - stukała, pukała, próbowała przez brzuch i przez pochwę - na nic, mały obrócił się po ponad 20 minutach, ewidentnie dopiero wtedy, kiedy sam miał na to ochotę :D

vella, Ola_85, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Blu, Ibiza, Dea28, Rutelka, Visenna, Limerikowo, Anoolka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana super nowiny :) gratuluje :)

co do produktów mlecznych to ja właśnie strasznie dużo ich jem, jogurty sery, mleko, choć przed ciążą w sumie nie jadłam, choć z wyboru.

właśnie "gotuję" pierś z kurczaka z brokułami na parze :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana super <3
    rośnie Ci mały indywidualista :-)
    no i zazdroszczę troszkę, że dał się podejrzeć :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Zadyszki może jakiejś wielkiej nie mam, ale faktycznie dużo szybciej się męczę. Wchodzenie po schodach jest jak półmaraton :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    kehlana super nowiny :) gratuluje :)

co do produktów mlecznych to ja właśnie strasznie dużo ich jem, jogurty sery, mleko, choć przed ciążą w sumie nie jadłam, choć z wyboru.

właśnie "gotuję" pierś z kurczaka z brokułami na parze :)

Brokuły <3 <3 <3 <3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratuluję wizyty.
    Ja bym cały czas smażone jadła. Zadyszke łapie szybciej. Teraz zaczynam z mężem na dłuższe spacery chodzić.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny bardzo gratuluję udanych wizyt.

Ja wczoraj byłam na usg. I mamy chłopaka. To już pewne. Nawet mamy piękne zdjęcie na potwierdzenie. mąż dumny jak paw... Ja tez szczęśliwa bo zawsze chciałam mieć parke.
    Kasia mozesz wrzucic zdjecie? Albo wyslac mi w prywatnej wiadomosci jeśli to możliwe? My mamy chłopaka na 80% i chciałabym zobaczyć czy wyglądają podobnie :p

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z diety mięso raczej odrzucam... w ostateczności zjem ale królują warzywa i owoce :) nawet na chipsy ani inne fast foody nie mam ochoty ale za to jem ogromne ilości wiec dobrze nie jest :p aaaaa no i czeeeekkmkkoooolllllada :p mniam

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana spory synek! Gratulacje :)

Ibiza co do szefa to nie mam pytań... dobrze, że potrafisz się upomnieć o swoje prawa. Może następnym razem będzie bardziej... hmm myślący? Szkoda słów :/

Korzystamy z pogody i siedzimy w ogródku :)
    a na spacerach tez szybciej się męcze. Z resztą i tak córa daje mi niezły wycisk codziennie to nawet o ćwiczeniach nie myślę... chociaż aqua aerobik brzmi nie jak ćwiczenia a super relaks :))) pamiętam, jak położna mi mówiła, że jeśli się w ciąży rusza tak jak normalnie, np. często spaceruje, sprząta itd. to ma się łatwiejszy i szybszy poród ;) u mnie się to nie sprawdziło, ale może u Was? ;)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu jutro pocykam fotki i Wam wrzuce, dziś dodatkowo byłam na takim hmmm tańszym i cudów nakupowałam po 1,2,3zł :) brawo ja! i na dziewczynke i na chłopca a co najwyżej komuś oddam :) koleżanka z byłej pracy jest też w ciąży z bliźniakami i wie, że będzie mieć parke, więc jak co to z chęcią weźmie bo już z nią pisałam :)

wróbelek mam coś podobnie w sumie jem wszystko, ale niektóre rzeczy których nie jadłam przed ciążą teraz wciągam jak odkurzacz np. jogurty,serki,soki, napoje a moje ulubione poszły w odstawke choć do żelków mam słabość nadal :D zupki chińskie już ze dwie zjadłam od początku i ostatnio na spacerku wylądowałam na kebabie :)

kasia_1988 gratuluje!!! ja sie już nie moge doczekać az poznam płeć moich szkrabów, dziś chyba mi któreś na żołądku siadło :D jem małymi gryzkami bo mi ciężko

Ibiza 3 kanapki ja teraz też wciągam na śniadanie albo 4 mówie że jedną lub dwie dla siebie a po jednej dzieciom :D mój wywraca oczami jak to słyszy. dziś narobiłam sobie sosu bolońskiego z makaronem i troche zostało to wciagne na kolacje :D jak dam rade :D jeszcze mam wage dwucyfrową ale już pewnie niedługo, startowałam z 89kg. ja taki kluseczek jestemm od zawsze :) no i wiadomo zadyszki też łapie teraz wcześniej nawet nie bo w pracy nieraz musiałam prawie przebiec hale za jakimś detalem...

Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej czy mozna dołączyć? Na ovufriend bylam regularnie od sierpnia, a tutaj jakoś nie moglam się zebrać, zeby napisać :)
    wg owulacji potwierdzonej usg jestem w 15t4d, moje dziecko 2 tyg temu mialo juz okolo 10 cm i nie miescilo sie juz w calosci na usg :) takze teraz mysle ze dobija do 14cm i powoli daje o sobie znać w brzuszku. Jeszcze musze sie wsluchiwac i dlugo nieruchomo czekac, ale to juz kwestia czasu jak zacznie sie regularne kopanie.
    Wizyte mam za tydz, ostatnio wyszedł nam chlopak, poki co ladnie pokazuje sie podczas podglądania i mam nadzieje ze na kolejnej wizycie bedzie podobnie i gin potwierdzi plec.
    Podstawowe ubranka mam juz kupione, są unisex wiec beda pasowac jesli z chlopca zrobi sie dziewczynka.
    Postaram się was na bieząco czytac zeby byc na czasie :) pozdrawiam!

NiecierpliwaKarolina, kasia_1988, kehlana_miyu, szynszyl, Limerikowo, Asia_08, Anoolka, Blu, kkkaaarrr, Dea28 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Dziękuję serdecznie za gratulacje...

Kehlana gratuluję tak pomyślnych wiadomości.

Lu.iza wysłałam zaproszenie, Prześlę.

Chyba Noe będę tutaj już takich zdjęć na forum wysyłać. To chyba już zbyt prywatne. Mam nadzieje,ze jak juz nam się wyklaruje grupa to założymy forum prywatne w celu wrzucania zdjęć i bardziej prywatnych treści. Tak też zrobiliśmy na lutowkach 2015. Piszemy normalnie na belly a zdjęcia dziewczyn eciaczkow wrzucamy na forum. Ale to może w przyszłości...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Podsumowanie dzisiejszych badań prenatalnych:
    - maluch ma już 7,6cm!
    - kość nosowa obecna, a NT 1,7 :)
    - obie półkule mózgowe, wszystkie komory i przedsionki serca, żołądek, pęcherz, dwie rączki, dwie nóżki - wszystko na miejscu :)
    - serduszko bije pięknie i regularnie, 169 uderzeń na minutę
    - coś tam sterczy, więc na 80% jest chłopcem, ale niebieskich ubranek jeszcze nie kupuję, zobaczymy, czy się potwierdzi :)

W dodatku charakterek ma po tatusiu, pani doktor prawie się poddała próbując skłonić go, coby się łaskawie odwrócił profilem - stukała, pukała, próbowała przez brzuch i przez pochwę - na nic, mały obrócił się po ponad 20 minutach, ewidentnie dopiero wtedy, kiedy sam miał na to ochotę :D

Bardzo się cieszę kochana :) Super wieści.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Kochane Dziękuję serdecznie za gratulacje...

Kehlana gratuluję tak pomyślnych wiadomości.

Lu.iza wysłałam zaproszenie, Prześlę.

Chyba Noe będę tutaj już takich zdjęć na forum wysyłać. To chyba już zbyt prywatne. Mam nadzieje,ze jak juz nam się wyklaruje grupa to założymy forum prywatne w celu wrzucania zdjęć i bardziej prywatnych treści. Tak też zrobiliśmy na lutowkach 2015. Piszemy normalnie na belly a zdjęcia dziewczyn eciaczkow wrzucamy na forum. Ale to może w przyszłości...

Przecież już jest takie forum :) Już nawet pierwsze "awantury" za nami z powodu podziału :)

https://pazdziernikowemamusie2016.fora.pl

Forum jest zamknięte. Trzeba się zatejestrować i poczekać na akceptację.

kehlana_miyu - Cudownie! Gratuluję :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 20:57

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
‹‹ 262 263 264 265 266 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ