X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie znalazlam info o warsztatach dla kobiet w ciąży i z dziećmi do 1 r.z. :)

http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Warszawa dopiero będzie, a wiem ze sporo z Was jest z Wawy. Na Kraków się już nie złapię @#$/^&*( !

Ale program jest całkiem ok i jakieś konkursy :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 super, że potrafisz znaleźć fajne rzeczy na ciuchach. Do tego trzeba mieć dobrą rękę. Ja nigdy nic nie znalazłam i przestałam chodzić. Wrzuć jakieś foty ubranek :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Canario Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auro wrote:
    Canario, nie dostałam żadnej wiadomości. Napisz jeszcze raz pw na bbf, bo ja strasznie słabo z czasem stoję, wypadłam z obiegu i się nie zorientowałam, że ktoś do mnie pisze.
    Nie umiem na belly wysyłać wiadomości :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia gratuluję wizyty :)

u nas tez dziś wizyta była i wszystko super :)
    Początkowo lekarz nie mógł dojrzeć kości nowej , ale trochę się nagimnastykowal i jest, nieduża ale jest, przeziernosc 1,2.
    Mam mnóstwo zdjęć i filmików- także w 4d , radość niesamowita, a dzidziuś to ninja tak fikal że szok jak zacznę czuć te ruchy to chyba zebra mi polamie :D

Anoolka, kehlana_miyu, Blu, kkkaaarrr, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kade8787 wrote:
    Witam przyszłe październikowe mamusię i zapisuje się do grupy termin mam na 16.10.

Witaj kade8787 :) Wpisałam Cię na listę na pierwszej stronie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mało aktywna. Cały dzień przesiedziałam (tzn. przepracowałam delikatnie) w ogrodzie. Poza tym nie było akurat prądu od 8 do 15, więc dodatkowa motywacja, żeby jednak w domu nie siedzieć.

Gratuluję udanych wizyt. Uciekam spać. :)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piękne! :)
    Blu wrote:
    Właśnie znalazlam info o warsztatach dla kobiet w ciąży i z dziećmi do 1 r.z. :)

Warszawa dopiero będzie, a wiem ze sporo z Was jest z Wawy. Na Kraków się już nie złapię @#$/^&*( !

Dzięki za cynk :) Zapisałam siebie i... partnera, jako osobę towarzyszącą, a co! :)

Tak czytam i widzę, że temat Bałtyku się wkręcił :) My też zaliczymy wypad w tamte okolice - mam faceta znad morza i... pewnie pojedziemy w odwiedziny do jego rodziny, niekoniecznie na wakacje :) Celujemy w Kołobrzeg, bo z tamtych okolic pochodzi... Inne wojaże (szczególnie te zagraniczne) na razie zostawiamy :) Będziemy robić wycieczki do sklepów i kompletować wyprawkę, o! :P

Miłego dnia! Czas do pracy... :|

Blu lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Blu dzięki za informację, zapisałam siebie i też z osobą towarzyszącą :)

My nie mamy takich typowo wakacyjnych planów, pewnie będzie coś spontanicznie:)
    Nad morze tylko 1.5 h więc pewnie też zawitam na jeden dzień Chociaż :) chciałabym pojechać na Hel bo ostatnio byłam za dzieciaka :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień 14, miesiąc 4, trymestr 2, ahhh, brzmi dumnie :) tym samym, witam się w cudownym nastroju :D

szynszyl, Rutelka, Blu, vella, NiecierpliwaKarolina, Ibiza, kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Zgłosiłam się. Ciekawe czy będzie miejsce.
    Jak Wy to robicie, że znajdujecie takie informacje w necie. Podziwiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z nowości, odebrałam wynik testu pappa. Nic nie rozumiem. Termin z usg przesunął się z 17.10 na 12.10.

• MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Daaawo nie zaglądałąm, bo było jakieś zamieszanie, ale widzę, że forum znowu żyje. Hurra :)
    Gratuluję wizyt :)
    Pielęgniarko pappa też miałam, czego nie wiesz?
    Masz ryzyko wynikające z wieku, po usg i badaniu krwi skorygowane :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarko te wyniki trzeba wrzucić do programu, bo same w sobie nic raczej nie mówią, tak mi się wydaje :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniku nie widział mój lekarz. We wtorek idę. Z tego co wyczytałam to prawidłowy. Będę spokojna jak lekarz rzuci okiem.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie, policzy Ci prawdopodobieństwa skorygowane o wyniki badań :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego termin przesunął się o 5 dni w tył? Przepraszam za głupie pytania, ale jestem zielona w tym wszystkim. To moja pierwsza ciąża.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na warsztatach "Mamo to Ja" byłam w pierwszej ciąży, całkiem ciekawe i trochę gratisów można dostać. Tym razem też się zapisałam i to już kilka tygodni temu :)

Visenna lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarka_w_mundurze, ile czekałaś na wynik PAPPa? Ja miałam robiony w minioną sobotę i zapomniałam zapytać kiedy będzie wynik..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 09:54

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam usg i krew na wilanowie 5.04 i przedwczoraj był wynik. A mówili, ze min 14 dni roboczych.

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Robiłam usg i krew na wilanowie 5.04 i przedwczoraj był wynik. A mówili, ze min 14 dni roboczych.
    ja też na wilanowie :) fajnie, to może mój wynik będzie jeszcze w piątek, byłoby ekstra, bo w sobotę mam wizytę u mojego doktorka numer jeden :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
‹‹ 260 261 262 263 264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ