X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam online dostep do badan i właśnie sprawdziłam normy, mam nadzieje, ze u Ciebie sa takie same ;-)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Mam online dostep do badan i właśnie sprawdziłam normy, mam nadzieje, ze u Ciebie sa takie same ;-)

No a jak :) już sprawdzałam w internecie w normach dla Kobiet w ciąży i 6 jest OK

poza tym, jak patrzę, to w ciąży są inne normy, czy Ty masz podane wyniki z normami dla kobiet czy jakoś oznaczone że w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 15:36

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuszka wrote:
    Cześć dziewczyny, myślę już powoli o wakacyjnym urlopie i marzy mi się polskie morze :) MAcie już jakieś plany na wakacyjne "szaleństwa" ? A może polecicie mi jakąś fajną miejscowość, bo ja nad polskim morzem rzadko bywam i nawet nie wiem gdzie się z brzuszkiem kierować :)

Ja w tym roku jadę na tydzień do miejscowości Rowy nad morzem. Będziemy tam pierwszy raz.

A co do miejscowości, którą mogę polecić, to zależy co lubisz. 2 lata temu byliśmy nad morzem w Poddąbiu. Bardzo spokojnie, jedna główna ulica, plaże w środku sezonu prawie puste. Miejscowość pięknie położona, bo wśród lasów no i niedaleko do Ustki. Z tym, że po 22:00 miejscowość zamiera, tzn. wszyscy śpią. :D Nie ma życia nocnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    No a jak :) już sprawdzałam w internecie w normach dla Kobiet w ciąży i 6 jest OK

poza tym, jak patrzę, to w ciąży są inne normy, czy Ty masz podane wyniki z normami dla kobiet czy jakoś oznaczone że w ciąży?

Ja mam wszystkie normy oznaczone na badaniu i krwi i moczu. I moja polozna w komenarzu mi napisale ze to sa wlasciwe normy laboratoryjne, wiec wnioskuje, ze to dla ciexarnych;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 17:34

• Madziuszka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Ja w tym roku jadę na tydzień do miejscowości Rowy nad morzem. Będziemy tam pierwszy raz.

A co do miejscowości, którą mogę polecić, to zależy co lubisz. 2 lata temu byliśmy nad morzem w Poddąbiu. Bardzo spokojnie, jedna główna ulica, plaże w środku sezonu prawie puste. Miejscowość pięknie położona, bo wśród lasów no i niedaleko do Ustki. Z tym, że po 22:00 miejscowość zamiera, tzn. wszyscy śpią. :D Nie ma życia nocnego.
    Też myślałam o Rowach :) W Poddąbiu bywałam jako nastolatka więc pamiętam to jako straszną dziurę :D myśle że mimo brzuszka wieczorem będziemy chcieli gdzieś iść więc raczej Poddąbie odpada.

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my standardowo do Władka jedziemy ze wzgledu na synka bo duzo atrakcji :) urlop 5 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:14

Blu lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ostatnio też byliśmy kilka razy we Wladku może i w tym roku wybierzemy się na kilka dni.
    Zjadłam krokiety z kapustą i grzybami. Były pyszne. Teraz odpoczynek a jutro rano usg.

Blu lubi tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Władek w sensie Władysławowo? My też tam jedziemy w czerwcu :D :D :D

i jeszcze kombinuje Mazury na kilka dni ale nigdy nie byliśmy i nie wiem co wybrać...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mazur mam już przesyt bo mój mąż ma działkę kawałek za piszem i często tam jeździmy.

Blu lubi tę wiadomość

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tam w miarę spokojnie, bo musimy to jakoś ogarnąć z małym dzieckiem i nie daleko od cywilizacji? :)

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Władek w sensie Władysławowo? My też tam jedziemy w czerwcu :D :D :D

i jeszcze kombinuje Mazury na kilka dni ale nigdy nie byliśmy i nie wiem co wybrać...
    tak władysławowo jest dosc tłoczno ale zrobimy wycieczke do gdyni pociagiem do stoczni aby synek zobaczył statki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 18:46

Blu lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam jakieś domki na obrzeżach, ale do centrum spacerkiem tez da rade. I tez właśnie zamierzamy trochę pojeździć, bo plażing w tym roku będzie mocno ograniczony ;) a kiedy się wybieracie, tez w czerwcu?

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ja znalazłam jakieś domki na obrzeżach, ale do centrum spacerkiem tez da rade. I tez właśnie zamierzamy trochę pojeździć, bo plażing w tym roku będzie mocno ograniczony ;) a kiedy się wybieracie, tez w czerwcu?
    my mamy kwatere zaklepana juz bardziej w centrum no co do plazy tez sie bede ograniczac najgorzej boje sie upałow najwyzej po 17 bedziemy prowadzic nocny tryb :) :) my jedziemy koniec lipca chyba 20

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam hel i fokarium ale niestety kolejki sa przerazajace.

Blu, fryzjerka lubią tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy do ostrowa pod koniec czerwca na tydzień. Moja siostra była rok temu i sobie chwali.

Beattkie lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We Władysławowie mamy sprawdzone pokoje niedaleko jest plaża i do centrum też blisko. Wypozyczalnia rowerow jest blisko i pelno sciezek rowetowych. Przy pensjonacie jest ogromny plac zabaw. Super miejsce na wypoczynek z dziećmi. Jakby ktoś był zainteresowany to mogę podać namiary.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślelismy wybrać się na Hel, do Gdańska, Gdyni i może jeszcze do rewzerwatu ptaków. Zobaczymy jeszcze dużo czasu. Żeby tylko pogoda się trafiła dobra ;)

Ola_85 lubi tę wiadomość

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na Mazurach mamy działkę daleko od cywilizacji bo taka chcieliśmy. Ja leżę nad jeziorem a mąż ryby łapie i nic więcej nam nie potrzeba na weekend jak jedziemy.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej połowie sierpnia mam wesele brata z poprawinami. Śmiejemy się, żebym rozmiarami nie przysłoniła kościoła na zdjęciach :D

Blu, szynszyl, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Blu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    A na Mazurach mamy działkę daleko od cywilizacji bo taka chcieliśmy. Ja leżę nad jeziorem a mąż ryby łapie i nic więcej nam nie potrzeba na weekend jak jedziemy.

Ale Pisz to jest jakieś małe miasteczko? Chodzi mi o to, żeby można było coś zjeść, była w razie potrzeby jakaś apteka.

‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ