Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beattkie wrote:Sprawdzałyscie czy pleć z usg zgadza się z chinskim kalendarzem płci? Podobno jest skuteczny w 90% tak uwazaja chinczycy, a amerykanskie badania pokazaly, ze sprawdza sie w 85%. Ja mam przeczucia, ze bedzie dzziewczynka, kalendarz pokazuje dziewczynke, a usg nic
ale moze sie jeszcze zmieni.
-
nick nieaktualny
-
Beattkie wrote:Sprawdzałyscie czy pleć z usg zgadza się z chinskim kalendarzem płci? Podobno jest skuteczny w 90% tak uwazaja chinczycy, a amerykanskie badania pokazaly, ze sprawdza sie w 85%. Ja mam przeczucia, ze bedzie dzziewczynka, kalendarz pokazuje dziewczynke, a usg nic
-
Piękne macie brzucholki
muszę się zebrać i też zrobić zdjęcie.
Co do wagi to u mnie na dzień dzisiejszy 1.5 kg mniej niż przed ciążą. Ale napewno nadrobię
Dziewczyny, macie jakieś sposoby na zaparcia? Sorry, że tak wprost, ale męczyć mnie już to zaczyna. -
Ja mam na plusie 3kg, nie miałam mdłości to sobie rosło
ale tak myślę, że dam radę nie przytyć zbyt wiele
Ola Twój brzuszek jest pięknie zaokrąglony
Niecierpliwa muszę powiedzieć, że od kiedy codziennie jem jogurt (przeważnie activia naturalna, albo z owocami)to nie mam problemu
-
szynszyl wrote:Ja mam na plusie 3kg, nie miałam mdłości to sobie rosło
ale tak myślę, że dam radę nie przytyć zbyt wiele
Ola Twój brzuszek jest pięknie zaokrąglony
Niecierpliwa muszę powiedzieć, że od kiedy codziennie jem jogurt (przeważnie activia naturalna, albo z owocami)to nie mam problemu -
NiecierpliwaKarolina, też mam z tym problem
Oprócz naturalnych sposobów, o których wspomniały wyżej dziewczyny, polecam wypicie rano na czczo wody z miodem lub cytryną. Ja biorę też żywe kultury bakterii w tabletce, zwykły probiotyk np. Dicoflor, Lactostad. Lekarz zalecił mi też w takich trudniejszych przypadkach czopki glicerynowe, ale nie próbowałam
Jak większość z Was ciągnie mnie do złego jedzenia, aż boję się zważyćPrzechodziłam przez etap niejedzenia i mdłości, teraz kończy mi się etap 'jest mi niedobrze jak nie zjem' i zaczyna 'jem wszystko co niezdrowe'... Mam nadzieję, że uda mi się to jakoś opanować
Od przyszłego tygodnia zaczynam ćwiczenia, więc mam nadzieję, że nie będę wyglądać jak słonica
Dziewczyny, piękne brzuszki! Ja jestem w 13 tygodniu i widzę małe zaokrąglenie swojego brzucha, ale myślałam, że niewtajemniczeni nic nie zauważą, dopóki jakaś kobieta w sklepie nie ustąpiła mi miejsca w kolejce... Chyba najwyższy czas powiedzieć szefowi w pracy co jest na rzeczy -
U mnie waga stoi w miejscu od początku ciąży, co jest cudowne, bo i tak niestety mam nadwagę i przykaz surowy od lekarki nie przytyć w ciągu całej ciąży więcej niż 10 kg. Przynajmniej pochwaliła mnie za bycie grzeczną w pierwszym trymestrze
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Jutro idę na babski wieczór. Zastanawiam się czy mogę pomalować paznokcie. O salonie nie myśle bo mam odrzut od zapachów. W domu to pootwieram wszystko. Jak myślicie, nie zaszkodzi dzidzi?
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Mnie zapach też odrzuca, więc nie maluję paznokci.
Czy farbowałyście w ciąży włosy? Słyszałam, że w pierwszym trymestrze nie jest to do końca wskazane (oczywiście są różne opinie na ten temat), ale skoro jestem już w drugim, zastanawiam się czy nie ma przeciwwskazań... Może któraś z Was ma już doświadczenia w tym temacieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 19:30