X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr to kciuki zaciśnięte :)

A dzisiaj wizytuje Iskierka33, jeśli dobrze pamietam, więc czekamy na dobre wieści :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Krwiak ładnie się wchłania, ma ok 0,5 cm :)
    Ulżyło mi bardzo :)
    Z maleństwem wszystko ok:) Wg pani doktor to syn :) ale powiedziała, że podejrzy ponownie na kolejnej wizycie, za miesiąc.

Ola_85, Dea28, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Amc, szynszyl, Blu, Limerikowo, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam spodnie ciazowe w r S.M ktoras zainteresowana?
    1756819d985e2a6dmed.jpg

4e6d7c78146f74e4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:00

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    62c425774b2da158med.jpg

km5s8ribs34fnes6.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha MMM gratuluje :) czyżby kolejny chłopak? :p sa tu jakies dziewczyny? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jednak będziemy zakładać ta drużyne piłkarska :) gratuluje

Blu lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM lu.iza gratuluje udanych wizyt . Wspaniałe wieści
    Gratuluje i zazdroszczę poznania płci.. U mnie lekarz tak jakby postawiła na dziewczynę ale stwierdziła ze pewnosci zadnej nie daje wszystko sie może zmienić :( Kurcze ,wizyta 05 maja zbaranieje do tego czasu

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Hej! Ja dzisiaj po kolejnej wizycie prenatalnej tym razem porządnej :) kość nosowa jest, przeziernosc 1.2mm przy crl 69mm. Serce na swoim miejscu, pępowina piekna, akurat malec miał pełny pęcherz :p no i na 80% chłopak :p powiedział ze raczej w dziewczynkę sie nie zmieni bo tak przerośniętej waginy raczej nie moze mieć :p chyba zmienimy na październikowe mamusie chłopców bo strasznie niebiesko sie tu robi ;) maź był ze mna i mowi ze jak usłyszał "na 80%..." To zamarł :p za 4 tyg potwierdzimy :) jestem najszczęśliwsza na swiecie :)

Bardzo się cieszę, że wszystko ok. :) Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę? :D Gratuluję udanej wizyty.

lu.iza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja bede rodzic na INFLANCKIEJ tam gdzie pierwsze dziecko.

Moja kolezanka rodzila w tamtym roku na inflackiej jest bardzo zadowolona, a druga na Madalińskiego i rownież ma dobrą opinię. A masz jakis awaryjny szpital gdyby tam nie było miejsc????

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny i do mnie przyplątało sie przeziębienie :(
    Czy planujecie gdzie będziecie rodziły? Myślałam nad szpitalem na Madalińskiego w Warszawie. Dużo pozytywnych opinii wyczytałam. Na stronie szpitalu codziennie jest aktualizacja ile dzieci przyszło na świat w ostatniej dobie. Aktualnie 9 dziewczynek i 6 chłopców ;) podobno w kwietniu porodówki sa najbardziej obladowane bo rodzą sie dzieci stworzone w wakacje ;)

Ja czytałam artykuł, ze we wrześniu rodzi sie najwiecej dzieci:-P he he he ale juz siadam do lapka i czytam. Ja mysle o madalinskiego;-)

Asia_08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam dane Gus;-)
    2014 r
    Urodziło się 376 501 dzieci
    Wiecej chlopcow niz dziewczynek
    Najwiecej dzieci urodzilo sie 8 lipca - 1379
    Najwiecej dzieci rodzi sie w lipcu, sierpni i wrzesniu ;-)

Limerikowo, Blu, Asia_08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    wrrr chciałam iść do innego lekarza na usg 3d/4d i obdzwoniłam co niektórych i wszędzie mnie zapraszają koło 20tyg ciąży. że wcześniej to niepotrzebnie wydane pieniążki :/ u mojego gina dopiero wizyta gdzieś w maju z usg... osiwieje do tego czasu

Dea Dobrze, ze napisałaś, tez mam w planach i zdecydowałam na koniec maja na usg 3/4d u mnie to bedzie 22 tc. Ciekawe czy 2tyg później bedzie juz ok bo czytałam, ze najlepiek po 26tc. Ale ja tyle nie wytrzymam;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczynki z Warszawy i okolic nie mogące doczekać się kolejnego USG:
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/#more-2113

Ja akurat mam jutro pierwsze prenatalne, więc nie skorzystam i sztucznego tłumu robić nie będę :D

Fajnie, dzieki. Z usg nie skorzystam bo nie wierze, ze nie szkodzi. Natomiast widzę, ze bedzie wiele ciekawych porad:-D

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Bardzo się cieszę, że wszystko ok. :) Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę? :D Gratuluję udanej wizyty.
    Mowi ze cieszyłby sie z tego i z tego ale po cichutku chciał chłopca, ja tez :) powiedział ze jak za miesiąc lekarz powie ze dziewucha to popadnie w depresje :p

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym rodzic na Żelaznej ale obawy mam ,że tam nie zdąże najbliżej mam na Madalińskiego wiec pewnie ten szpital pozostanie u mnie mimo ze nie mam dobrych wspomnien . Rodziłam tam synka ale 11 lat temu wiem ,ze duzo sie pozmienialo od tamtego czasu

201610141756.png
    201802217352.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ognisko zaliczone w tym roku :)
    ja właśnie myślałam, że w szkole rodzenia pokazują jakieś fajne rzeczy jak się zając maluszkiem w pierwszych dniach itp, w sumie ja bardziej chce niż mąż, on Twierdzi, że szkoda pieniędzy, ale myślę, że go namówię :)

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia :) to będzie drugi synek?

Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcje :) może poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia :) tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania ;)
    No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia :) to będzie drugi synek?

Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcje :) może poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia :) tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania ;)
    No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe :)

Mam synka :) więc może będzie drugi :) ale zobaczymy za miesiąc :)
    W sumie cokolwiek będzie - będzie ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Gratuluję udanych wizyt.
    Wczoraj już nie miałam sily pisać. U nas też ok, ale genetyka za 2 tygodnie bo jeszcze dzidziuś za mały.
    Matko dalej mam mdłości i wymioty....oszaleję..

Blu lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia - myślę, że to może być fajna sprawa.
    Ja jednak byłam na jednych zajęciach i mi się nie spodobało.
    Wybrałam opcję spotkania z położną. Rozmowa z nią baaardzo mi pomogła....
    Potem z tą właśnie położną urodziłyśmy syna :)
    Dla mnie poród to był żywioł :) ale taki pozytywny żywioł :)
    Czułam, że położna chce dla mnie jak najlepiej. Słuchałam co do mnie mówi i starałam się to robić.
    Przed tym porodem też chciałabym się z nią spotkać. Wiem, że jest mi to potrzebne. To taka moją przyspieszona szkoła rodzenia ;)

Co do opieki na niemowlakiem - razem z mężem poszliśmy na żywioł :) Mąż wziął 2 tygodnie wolnego, nikt nam nie pomagał (na naszą prośbę) Sami od początku kąpaliśmy, przemywaliśmy pępuszek..mąż sam obcinał pazurki ;)
    Ten pierwszy czas we trójkę wspominam pozytywnie :) Było bardzo intymnie. Ja chyba potrzebowałam takiego spokoju po porodzie...bo pamiętam, ze emocje były bardzo duże i tzw baby blues - też pamiętam i byłam go świadoma.....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ