Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie
Krwiak ładnie się wchłania, ma ok 0,5 cm
Ulżyło mi bardzo
Z maleństwem wszystko ok:) Wg pani doktor to synale powiedziała, że podejrzy ponownie na kolejnej wizycie, za miesiąc.
Ola_85, Dea28, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Amc, szynszyl, Blu, Limerikowo, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość
-
MMM lu.iza gratuluje udanych wizyt . Wspaniałe wieści
Gratuluje i zazdroszczę poznania płci.. U mnie lekarz tak jakby postawiła na dziewczynę ale stwierdziła ze pewnosci zadnej nie daje wszystko sie może zmienićKurcze ,wizyta 05 maja zbaranieje do tego czasu
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Hej! Ja dzisiaj po kolejnej wizycie prenatalnej tym razem porządnej
kość nosowa jest, przeziernosc 1.2mm przy crl 69mm. Serce na swoim miejscu, pępowina piekna, akurat malec miał pełny pęcherz :p no i na 80% chłopak :p powiedział ze raczej w dziewczynkę sie nie zmieni bo tak przerośniętej waginy raczej nie moze mieć :p chyba zmienimy na październikowe mamusie chłopców bo strasznie niebiesko sie tu robi
maź był ze mna i mowi ze jak usłyszał "na 80%..." To zamarł :p za 4 tyg potwierdzimy
jestem najszczęśliwsza na swiecie
Bardzo się cieszę, że wszystko ok.Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę?
Gratuluję udanej wizyty.
lu.iza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOla_85 wrote:ja bede rodzic na INFLANCKIEJ tam gdzie pierwsze dziecko.
Moja kolezanka rodzila w tamtym roku na inflackiej jest bardzo zadowolona, a druga na Madalińskiego i rownież ma dobrą opinię. A masz jakis awaryjny szpital gdyby tam nie było miejsc???? -
nick nieaktualnyAsia_08 wrote:Dziewczyny i do mnie przyplątało sie przeziębienie
Czy planujecie gdzie będziecie rodziły? Myślałam nad szpitalem na Madalińskiego w Warszawie. Dużo pozytywnych opinii wyczytałam. Na stronie szpitalu codziennie jest aktualizacja ile dzieci przyszło na świat w ostatniej dobie. Aktualnie 9 dziewczynek i 6 chłopcówpodobno w kwietniu porodówki sa najbardziej obladowane bo rodzą sie dzieci stworzone w wakacje
Ja czytałam artykuł, ze we wrześniu rodzi sie najwiecej dzieci:-P he he he ale juz siadam do lapka i czytam. Ja mysle o madalinskiego;-)Asia_08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:wrrr chciałam iść do innego lekarza na usg 3d/4d i obdzwoniłam co niektórych i wszędzie mnie zapraszają koło 20tyg ciąży. że wcześniej to niepotrzebnie wydane pieniążki
u mojego gina dopiero wizyta gdzieś w maju z usg... osiwieje do tego czasu
Dea Dobrze, ze napisałaś, tez mam w planach i zdecydowałam na koniec maja na usg 3/4d u mnie to bedzie 22 tc. Ciekawe czy 2tyg później bedzie juz ok bo czytałam, ze najlepiek po 26tc. Ale ja tyle nie wytrzymam;-) -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Dziewczynki z Warszawy i okolic nie mogące doczekać się kolejnego USG:
http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/#more-2113
Ja akurat mam jutro pierwsze prenatalne, więc nie skorzystam i sztucznego tłumu robić nie będę
Fajnie, dzieki. Z usg nie skorzystam bo nie wierze, ze nie szkodzi. Natomiast widzę, ze bedzie wiele ciekawych porad:-D -
Rutelka wrote:Bardzo się cieszę, że wszystko ok.
Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę?
Gratuluję udanej wizyty.
powiedział ze jak za miesiąc lekarz powie ze dziewucha to popadnie w depresje :p
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Ja bardzo chciałabym rodzic na Żelaznej ale obawy mam ,że tam nie zdąże najbliżej mam na Madalińskiego wiec pewnie ten szpital pozostanie u mnie mimo ze nie mam dobrych wspomnien . Rodziłam tam synka ale 11 lat temu wiem ,ze duzo sie pozmienialo od tamtego czasu
-
pierwsze ognisko zaliczone w tym roku
ja właśnie myślałam, że w szkole rodzenia pokazują jakieś fajne rzeczy jak się zając maluszkiem w pierwszych dniach itp, w sumie ja bardziej chce niż mąż, on Twierdzi, że szkoda pieniędzy, ale myślę, że go namówię
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci -
MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia
to będzie drugi synek?
Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcjemoże poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia
tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania
No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe
-
Blu wrote:MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia
to będzie drugi synek?
Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcjemoże poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia
tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania
No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe
Mam synkawięc może będzie drugi
ale zobaczymy za miesiąc
W sumie cokolwiek będzie - będzie ok
-
Szkoła rodzenia - myślę, że to może być fajna sprawa.
Ja jednak byłam na jednych zajęciach i mi się nie spodobało.
Wybrałam opcję spotkania z położną. Rozmowa z nią baaardzo mi pomogła....
Potem z tą właśnie położną urodziłyśmy syna
Dla mnie poród to był żywiołale taki pozytywny żywioł
Czułam, że położna chce dla mnie jak najlepiej. Słuchałam co do mnie mówi i starałam się to robić.
Przed tym porodem też chciałabym się z nią spotkać. Wiem, że jest mi to potrzebne. To taka moją przyspieszona szkoła rodzenia
Co do opieki na niemowlakiem - razem z mężem poszliśmy na żywiołMąż wziął 2 tygodnie wolnego, nikt nam nie pomagał (na naszą prośbę) Sami od początku kąpaliśmy, przemywaliśmy pępuszek..mąż sam obcinał pazurki
Ten pierwszy czas we trójkę wspominam pozytywnieByło bardzo intymnie. Ja chyba potrzebowałam takiego spokoju po porodzie...bo pamiętam, ze emocje były bardzo duże i tzw baby blues - też pamiętam i byłam go świadoma.....