X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr to kciuki zaciśnięte :)

A dzisiaj wizytuje Iskierka33, jeśli dobrze pamietam, więc czekamy na dobre wieści :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie :) Krwiak ładnie się wchłania, ma ok 0,5 cm :)
    Ulżyło mi bardzo :)
    Z maleństwem wszystko ok:) Wg pani doktor to syn :) ale powiedziała, że podejrzy ponownie na kolejnej wizycie, za miesiąc.

Ola_85, Dea28, Rutelka, NiecierpliwaKarolina, Amc, szynszyl, Blu, Limerikowo, kehlana_miyu, Ibiza lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam spodnie ciazowe w r S.M ktoras zainteresowana?
    1756819d985e2a6dmed.jpg

4e6d7c78146f74e4med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:00

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    62c425774b2da158med.jpg

km5s8ribs34fnes6.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha MMM gratuluje :) czyżby kolejny chłopak? :p sa tu jakies dziewczyny? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jednak będziemy zakładać ta drużyne piłkarska :) gratuluje

Blu lubi tę wiadomość

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM lu.iza gratuluje udanych wizyt . Wspaniałe wieści
    Gratuluje i zazdroszczę poznania płci.. U mnie lekarz tak jakby postawiła na dziewczynę ale stwierdziła ze pewnosci zadnej nie daje wszystko sie może zmienić :( Kurcze ,wizyta 05 maja zbaranieje do tego czasu

201610141756.png
    201802217352.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Hej! Ja dzisiaj po kolejnej wizycie prenatalnej tym razem porządnej :) kość nosowa jest, przeziernosc 1.2mm przy crl 69mm. Serce na swoim miejscu, pępowina piekna, akurat malec miał pełny pęcherz :p no i na 80% chłopak :p powiedział ze raczej w dziewczynkę sie nie zmieni bo tak przerośniętej waginy raczej nie moze mieć :p chyba zmienimy na październikowe mamusie chłopców bo strasznie niebiesko sie tu robi ;) maź był ze mna i mowi ze jak usłyszał "na 80%..." To zamarł :p za 4 tyg potwierdzimy :) jestem najszczęśliwsza na swiecie :)

Bardzo się cieszę, że wszystko ok. :) Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę? :D Gratuluję udanej wizyty.

lu.iza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja bede rodzic na INFLANCKIEJ tam gdzie pierwsze dziecko.

Moja kolezanka rodzila w tamtym roku na inflackiej jest bardzo zadowolona, a druga na Madalińskiego i rownież ma dobrą opinię. A masz jakis awaryjny szpital gdyby tam nie było miejsc????

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Dziewczyny i do mnie przyplątało sie przeziębienie :(
    Czy planujecie gdzie będziecie rodziły? Myślałam nad szpitalem na Madalińskiego w Warszawie. Dużo pozytywnych opinii wyczytałam. Na stronie szpitalu codziennie jest aktualizacja ile dzieci przyszło na świat w ostatniej dobie. Aktualnie 9 dziewczynek i 6 chłopców ;) podobno w kwietniu porodówki sa najbardziej obladowane bo rodzą sie dzieci stworzone w wakacje ;)

Ja czytałam artykuł, ze we wrześniu rodzi sie najwiecej dzieci:-P he he he ale juz siadam do lapka i czytam. Ja mysle o madalinskiego;-)

Asia_08 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mam dane Gus;-)
    2014 r
    Urodziło się 376 501 dzieci
    Wiecej chlopcow niz dziewczynek
    Najwiecej dzieci urodzilo sie 8 lipca - 1379
    Najwiecej dzieci rodzi sie w lipcu, sierpni i wrzesniu ;-)

Limerikowo, Blu, Asia_08 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    wrrr chciałam iść do innego lekarza na usg 3d/4d i obdzwoniłam co niektórych i wszędzie mnie zapraszają koło 20tyg ciąży. że wcześniej to niepotrzebnie wydane pieniążki :/ u mojego gina dopiero wizyta gdzieś w maju z usg... osiwieje do tego czasu

Dea Dobrze, ze napisałaś, tez mam w planach i zdecydowałam na koniec maja na usg 3/4d u mnie to bedzie 22 tc. Ciekawe czy 2tyg później bedzie juz ok bo czytałam, ze najlepiek po 26tc. Ale ja tyle nie wytrzymam;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczynki z Warszawy i okolic nie mogące doczekać się kolejnego USG:
    http://szczesliwemacierzynstwo.pl/wydarzenie/warszawa-2122-czerwca-2014-r/#more-2113

Ja akurat mam jutro pierwsze prenatalne, więc nie skorzystam i sztucznego tłumu robić nie będę :D

Fajnie, dzieki. Z usg nie skorzystam bo nie wierze, ze nie szkodzi. Natomiast widzę, ze bedzie wiele ciekawych porad:-D

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Bardzo się cieszę, że wszystko ok. :) Mąż zamarł, bo czekał na wieść o chłopcu, czy liczył na dziewczynkę? :D Gratuluję udanej wizyty.
    Mowi ze cieszyłby sie z tego i z tego ale po cichutku chciał chłopca, ja tez :) powiedział ze jak za miesiąc lekarz powie ze dziewucha to popadnie w depresje :p

Rutelka lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chciałabym rodzic na Żelaznej ale obawy mam ,że tam nie zdąże najbliżej mam na Madalińskiego wiec pewnie ten szpital pozostanie u mnie mimo ze nie mam dobrych wspomnien . Rodziłam tam synka ale 11 lat temu wiem ,ze duzo sie pozmienialo od tamtego czasu

201610141756.png
    201802217352.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ognisko zaliczone w tym roku :)
    ja właśnie myślałam, że w szkole rodzenia pokazują jakieś fajne rzeczy jak się zając maluszkiem w pierwszych dniach itp, w sumie ja bardziej chce niż mąż, on Twierdzi, że szkoda pieniędzy, ale myślę, że go namówię :)

Gratuluję udanych wizyt i poznania płci :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia :) to będzie drugi synek?

Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcje :) może poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia :) tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania ;)
    No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    MMM2016 super, że krwiaczek powoli znika i gratuluję synusia :) to będzie drugi synek?

Szynszyl pomysł z ogniskiem rewelacja! Uwielbiam takie atrakcje :) może poszukaj szkoły rodzenia bezpłatnej? Ja właśnie na taką się zalapalam i właśnie najwięcej było o pielęgnacji maluszka, mieliśmy chustowanie, trochę o porodzie, ale tu zgodzę się z sarcia123 - to akurat nie ma większego znaczenia :) tutaj działa sama natura i niewiele jest to planowania i gadania ;)
    No i mnóstwo gratisów, co jest super miłe :)

Mam synka :) więc może będzie drugi :) ale zobaczymy za miesiąc :)
    W sumie cokolwiek będzie - będzie ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.
    Gratuluję udanych wizyt.
    Wczoraj już nie miałam sily pisać. U nas też ok, ale genetyka za 2 tygodnie bo jeszcze dzidziuś za mały.
    Matko dalej mam mdłości i wymioty....oszaleję..

Blu lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoła rodzenia - myślę, że to może być fajna sprawa.
    Ja jednak byłam na jednych zajęciach i mi się nie spodobało.
    Wybrałam opcję spotkania z położną. Rozmowa z nią baaardzo mi pomogła....
    Potem z tą właśnie położną urodziłyśmy syna :)
    Dla mnie poród to był żywioł :) ale taki pozytywny żywioł :)
    Czułam, że położna chce dla mnie jak najlepiej. Słuchałam co do mnie mówi i starałam się to robić.
    Przed tym porodem też chciałabym się z nią spotkać. Wiem, że jest mi to potrzebne. To taka moją przyspieszona szkoła rodzenia ;)

Co do opieki na niemowlakiem - razem z mężem poszliśmy na żywioł :) Mąż wziął 2 tygodnie wolnego, nikt nam nie pomagał (na naszą prośbę) Sami od początku kąpaliśmy, przemywaliśmy pępuszek..mąż sam obcinał pazurki ;)
    Ten pierwszy czas we trójkę wspominam pozytywnie :) Było bardzo intymnie. Ja chyba potrzebowałam takiego spokoju po porodzie...bo pamiętam, ze emocje były bardzo duże i tzw baby blues - też pamiętam i byłam go świadoma.....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ