Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nic nie kupuje, ale zaczęłam robić początkowe rozeznanie w wózkach, bo chciałabym zaplanować budżet na zakupy dla dziecka, a to będzie pewnie najpowazniejsza pozycja. Strasznie frustrujace są te poszukiwania, co mi da wyszukiwanie po markach, kiedy nie znam jeszcze żadnych? I dlaczego nie ma wyszukiwania np. po wadze? A propos, czy któraś z bardziej doświadczonych mam tutaj mieszka może na wyższym piętrze bez windy i mogłaby polecić lekki i łatwo składany wózek? Bo ja mieszkam na 4 piętrze w kamienicy
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Kehlana wybór wózka to chyba najmniej przyjemne zadanie. Jeżeli mieszkasz w mieście i nie będziesz jeździć po trudnym terenie to patrzyłabym na wózki bez pompowanych kół. Konkretnie nie doradzę, bo my musieliśmy wybrać wozek na trudne warunki i jest ciężki, sam stelaż ok 13 kg a jeszcze gondola, czy spacerówka i do noszenia mieliśmy 20 kg
Edit: przypomniała mi się reklamą wózka, który bardzo mi się spodobał, gdybym miała kupować, to pewnie bralibysmy chicco Urban pod uwagę. http://testujemy.mamadu.pl/117307,crash-testy-dedykowane-rodzicom-czyli-dobry-wozek-na-poligonieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 08:22
-
kehlana_miyu, ja w prawdzie kieruje się rozmiarem a nie wagą, ale model który sobie upatrzyłam chyba nie tylko jest kompaktowy ale także stosunkowo lekki: Mutsy IGO: http://www.wozki-mutsy.pl/pl/p/IGO-2w1-wozek-gleboko-spacerowy/225
Swoją drogą, jeśli któraś z was zna jakikolwiek model wózka, który byłby bardziej kompaktowy zarówno rozłożony, jak i złożony od Mutsy IGO to chętnie skorzystam z podpowiedzi. Póki co Mutsy to mój faworyt. -
Ja sobie przeglądam wózki, zdecydowanie za duży wybór
ja takie na trudne warunki szukam
co prawda teraz jeszcze mieszkam na czwartym piętrze bez windy, ale na wyjazdy do rodziców będzie potrzebny
Mutsy też mi się podoba, chyba nie ten igo, ale teraz nie pamiętam modelu
A szukacie samej gondoli czy taki 2w1?
Ja myślałam 2w 1 i adaptery do fotelik maxi cosi.
Ale chyba się nastawiamy na używany wózek, bo chcemy wydać koło 1000-1200 zł -
my też szukamy lekkiego (4 piętro bez windy + kręcone schody, czyli z jednej strony szersze z drugiej wąziutkie). Plus mały po złożeniu bo rodzice 270km ode mnie więc wyjazdy będą częste a bagażnik średni
w sklepach się gubię po prostu bo tyle tego jest... -
Blu wrote:Śliczny ten Mutsy! I droooogi
-
Ja tez 3 piętro bez windy.
I tez od wczoraj oglądam na internecie wózki. Ja bym chciała wózek jakis 2 w 1. Dla mnie nie musi byc lekki bo pod klatka mam garaż także zawsze wózek mogę zostawiać w garażu.
Patrzyłam wczoraj x-lander jest w przystępnej cenie (nowy). A koła to tylko pompowane biorę pod uwagę bo te plastikowe z tego co czytam to tylko po bułki i spowrotem. Ze nie nadają sie na spacery. A nie ma co ukrywać chodniki nie wszędzie sa idealne.
-
Limerikowo wrote:My mamy b lekki jane muum
Najlepiej jak jest ktos do pomocy lub piwnica albo mozna spokojnie zostawiac wozek na klatce
Wiadomo ze to towar chodliwy i nawet dziecku coniektorzy potrafia ukrascLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Hej
Jeszcze nie wypowiadałam się na forum, ale prowadzę na Belly kalendarz ciąży oraz podczytuję Was (mam termin porodu na 30 października)Mam pytanie dotyczące badania USG w 11-14 tygodniu ciąży. Obecnie jestem w 13 tygodniu, wczoraj byłam na badaniu, została sprawdzona przezierność karkowa, obecność kości nosowej, ale to wszystko – według Belly powinny być jeszcze zbadane przepływy w przewodzie żylnym oraz przepływ przez zastawkę trójdzielną. Czy Wy miałyście to badane? Poza tym lekarz nie sprawdzał tętna płodu, stwierdził, że serce bije, i nie wiem czemu, ale wpisał do karty ciąży, że czynność serca wyniosła 125/minutę, chociaż nie widziałam, żeby dokonywał jakichś pomiarów (chyba, że na USG pokazuje się to automatycznie?). Zastanawiam się nad zmianą lekarza, a może przesadzam? Napiszcie proszę, jak u Was wyglądało to badanie na tym etapie ciąży
Blu lubi tę wiadomość
-
Kkkaaarrr jak fundują teście to nic tylko korzystać
Podobny wózek do X landera to jeszcze baby design i jedo fyn. Podobne wagowo, cdnowo i wszyscy raczej chwalą. I nie wiem czy te dwa nie mają lepszej amortyzacji. Faktycznie na jesien/ zimę gondola musi być większa.