X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzień dobry :)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 2:0 dla siusiaka :) - raz, że moja intuicja, dwa, nieśmiało, ale potwierdził to lekarzy :)

Witam się pięknie w 14+0! :) Dzień dobry!

Blu, szynszyl, Chwilka84, mizzelka, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero za równo 3 tyg ale myślę, że to dziewczynka. Oooj miałaby w czym wybierać :)

Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Zamiast odpocząć sobie w weekend to tak się nanosiłam małej ze od wczorajszego wieczora brzuch mnie boli i ciągnie. Cały czas mam w głowie, że muszę się oszczędzać, a jak przychodzi co do czego to w miejscu nie mogę usiedzieć i mam za swoje :( dzisiaj sobie postanowiłam ze nie noszę małej więcej niż trzeba ją przebrać i dać jeść. Jak mi nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza :(

Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:40

aneta93 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Melduje się po wczorajszych prenatalnych z prawdziwego zdarzenia. Bąbelek ledwo zmieścił się w kadr, akurat się przeciągał jak go doktorek mierzył i CRL wyszło 8,39cm przy limicie na prenatalne do 8,4cm. Wzrost miał wczoraj na 14t2d czyli +6 dni niż wynikałoby z OM. Wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko ładnie bije 167u/min. No i nie dało się ukryć, że między nogami coś dyndało. Doktorek skomentował, że przy tym CRL to co widzimy jest raczej tym co myślimy i nie myśli, aby coś się miało już zmienić w tym temacie. Wygląda na to, że mój Bąbel zasila grono chłopaków :)

Ale super;-) jaki wielguśny haha bedzie zdrowy i silny jak tata ;-) z tymi chłopcami to chyba jest jakaś sprawa Ufo, az sie wierzyć nie chce, ze tak duza przewagę osiagaja na forum ;-)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 2.05 i tez prawdopodobnie bedzie chlopak :D lekarz potwierdzi wtedy juz plec bo to bedzie 17 tc, nie moge sie doczekac ;) corke juz mam, a synus zawsze mi sie marzyl

Dea28 lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt:)
    Kkkaaarrr spory dzidziuś, super że tak ładnie rośnie :)
    Faktycznie sami chłopacy póki co, ja się nie mogę doczekać wizyty i może się dowiem kto tam mieszka, chyba że dzieciaczek nie pozwoli :) wizyta 29.04!
    Ja powoli zwalniam obroty po weekendzie :) wybawilam się :)

kkkaaarrr, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z dwiema koleżankami dziś. Tez bedą miały chłopaków :D obfity rok.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze nie znają płci... nie spieszcie sie na wizyty :) i tak bedzie chłopak! Moja znajoma tez jest wyciszy, termin na wrzesień - chłopak :)

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sa 2 pary, ktore najpewniej beda mialy dziwczynke (trminy maja rowniez na jesieni), wiec jest jakas nadzieja dla tych naszych chlopaków :D

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nadrabiam po weekendzie :) Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych ...chłopaków :) Faktycznie....wysyp niesamowity :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie przeczucia na dziewczynkę :) mąż oczywiście czeka na potomka i przedłużenie rodu XD ale się troszkę nie mogę doczekać :)

Blu dziękuję za zaproszenie :) jakby było kiedyś więcej czasu to chętnie :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wieki mnie tu nie bylo! Niesamowity wysyp chlopczykow, nam lekarz na prenatalnych w Polsce powiedzial, ze jest troche wczesnie ale, ze widzi dziewczynke i nawet wytlumaczyl dlaczego dziewczynka a nie chlopczyk. Natomiast w Londynie babeczka na prenatalnych powiedziala, ze widzi plec ale nie powie, bo takie ma zasady. Ale ja juz wpadlam w szal zakupowy i kupilam kilka pieknych rozowych ubranek:)

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl to wizytujemy w ten sam dzień :) ale nie upewnię się wtedy co do płci, bo mój gin mówi, że jego interesują inne rzeczy i nie sprawdza płci :P więc czekam aż do połówkowego. W sumie dobrze, bo nie rozpędze się z kupowaniem ciuszków :)

Indiarose super, że dziewczynka:)

Fajnie by było ta nasza listę powoli aktualizować jeśli ktoś już jest pewny płci (uśmiech w stronę Rutelki ;) ) pytanie czy będzie miała na to czas...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka coś pisała, że wyjeżdża na parę dni i będzie chyba we wtorek. To może zaczniemy powoli dopisywać 'kandydatów' na imiona :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie rozumiem tych plciowych zasad na wyspach
    normalna dyskryminacja i tyle, wie ale nie powie bo nie mozna im, juz tak sie boja ze 12-14tc wszystkie jak leci beda sobie usuwac bo plec nie podoba sie, komedia
    po 24tc laskawie powiedza, jakby prywatnie kobiety nie chodzily i nie scanowaly
    w koncu ciaza nie jest lekarza tylko pacjentki a i w Indiach kobiety ratuja swoje dziewczynki mimo ze parcie jest na synow
    najwaz by bobas byl zdrowy a reszta obleci ;-)

moja kol zrobila sobie test nifty bo miala nt2.3 i wie juz od 12 tyg ze chlopak
    za to w pracy totolotek zaklady co ja bede miec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:12

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, czy u mnie też się chłopiec potwierdzi, na ten moment podobno jest 80% szansy na synka :) Ale wizyta dopiero 11.05., więc się trochę naczekam...

Miałam oznajmić nowinę mojej babci w sobotę, ale wszystkie moje plany na ten weekend wzięły w łeb. Mój brat podlapal jakiegoś wstrętnego wirusa od swojego małego chrzesniaka i rodzinna impreza musiała zostać przełożona na przyszłą niedzielę. A z kolei wczoraj mieliśmy miec gości, ale w ostatniej chwili musieliśmy wszystko odwołać, bo nasza toaleta się popsuła :( Dzisiaj od 10 siedzi hydraulik i wygląda na to, że trzeba będzie płytki w łazience zdemontować, żeby się dostać do rury :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dziewczyny które jeszcze nie znają płci... nie spieszcie sie na wizyty :) i tak bedzie chłopak! Moja znajoma tez jest wyciszy, termin na wrzesień - chłopak :)

No to zobaczymy. Ja mam przeczucia, ze dziewczynka;-)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Super wieści :-)

Ja muszę się zebrać i zadzwonić, żeby połówkowe umówić.
    W ogóle jakaś taka bez życia jestem :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

moja kol zrobila sobie test nifty bo miala nt2.3 i wie juz od 12 tyg ze chlopak
    za to w pracy totolotek zaklady co ja bede miec :-)
    To mnie zaskoczyłaś, mój maluch w poprzedniej ciąży miał nt 2,4 i nikt z tego problemu nie robił. Podobno można zacząć się martwić od 3.

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ