X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzień dobry :)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 2:0 dla siusiaka :) - raz, że moja intuicja, dwa, nieśmiało, ale potwierdził to lekarzy :)

Witam się pięknie w 14+0! :) Dzień dobry!

Blu, szynszyl, Chwilka84, mizzelka, NiecierpliwaKarolina, Dea28 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dopiero za równo 3 tyg ale myślę, że to dziewczynka. Oooj miałaby w czym wybierać :)

Blu, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Zamiast odpocząć sobie w weekend to tak się nanosiłam małej ze od wczorajszego wieczora brzuch mnie boli i ciągnie. Cały czas mam w głowie, że muszę się oszczędzać, a jak przychodzi co do czego to w miejscu nie mogę usiedzieć i mam za swoje :( dzisiaj sobie postanowiłam ze nie noszę małej więcej niż trzeba ją przebrać i dać jeść. Jak mi nie przejdzie to chyba wybiorę się do lekarza :(

Miłego dnia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:40

aneta93 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Melduje się po wczorajszych prenatalnych z prawdziwego zdarzenia. Bąbelek ledwo zmieścił się w kadr, akurat się przeciągał jak go doktorek mierzył i CRL wyszło 8,39cm przy limicie na prenatalne do 8,4cm. Wzrost miał wczoraj na 14t2d czyli +6 dni niż wynikałoby z OM. Wszystkie narządy na swoim miejscu, serduszko ładnie bije 167u/min. No i nie dało się ukryć, że między nogami coś dyndało. Doktorek skomentował, że przy tym CRL to co widzimy jest raczej tym co myślimy i nie myśli, aby coś się miało już zmienić w tym temacie. Wygląda na to, że mój Bąbel zasila grono chłopaków :)

Ale super;-) jaki wielguśny haha bedzie zdrowy i silny jak tata ;-) z tymi chłopcami to chyba jest jakaś sprawa Ufo, az sie wierzyć nie chce, ze tak duza przewagę osiagaja na forum ;-)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 2.05 i tez prawdopodobnie bedzie chlopak :D lekarz potwierdzi wtedy juz plec bo to bedzie 17 tc, nie moge sie doczekac ;) corke juz mam, a synus zawsze mi sie marzyl

Dea28 lubi tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratuluję udanych wizyt:)
    Kkkaaarrr spory dzidziuś, super że tak ładnie rośnie :)
    Faktycznie sami chłopacy póki co, ja się nie mogę doczekać wizyty i może się dowiem kto tam mieszka, chyba że dzieciaczek nie pozwoli :) wizyta 29.04!
    Ja powoli zwalniam obroty po weekendzie :) wybawilam się :)

kkkaaarrr, Blu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z dwiema koleżankami dziś. Tez bedą miały chłopaków :D obfity rok.

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze nie znają płci... nie spieszcie sie na wizyty :) i tak bedzie chłopak! Moja znajoma tez jest wyciszy, termin na wrzesień - chłopak :)

Blu lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie sa 2 pary, ktore najpewniej beda mialy dziwczynke (trminy maja rowniez na jesieni), wiec jest jakas nadzieja dla tych naszych chlopaków :D

Blu lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) nadrabiam po weekendzie :) Gratuluję udanych wizyt i potwierdzonych ...chłopaków :) Faktycznie....wysyp niesamowity :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie przeczucia na dziewczynkę :) mąż oczywiście czeka na potomka i przedłużenie rodu XD ale się troszkę nie mogę doczekać :)

Blu dziękuję za zaproszenie :) jakby było kiedyś więcej czasu to chętnie :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • indiarose Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Wieki mnie tu nie bylo! Niesamowity wysyp chlopczykow, nam lekarz na prenatalnych w Polsce powiedzial, ze jest troche wczesnie ale, ze widzi dziewczynke i nawet wytlumaczyl dlaczego dziewczynka a nie chlopczyk. Natomiast w Londynie babeczka na prenatalnych powiedziala, ze widzi plec ale nie powie, bo takie ma zasady. Ale ja juz wpadlam w szal zakupowy i kupilam kilka pieknych rozowych ubranek:)

2nn33e3ksnmbd2fx.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl to wizytujemy w ten sam dzień :) ale nie upewnię się wtedy co do płci, bo mój gin mówi, że jego interesują inne rzeczy i nie sprawdza płci :P więc czekam aż do połówkowego. W sumie dobrze, bo nie rozpędze się z kupowaniem ciuszków :)

Indiarose super, że dziewczynka:)

Fajnie by było ta nasza listę powoli aktualizować jeśli ktoś już jest pewny płci (uśmiech w stronę Rutelki ;) ) pytanie czy będzie miała na to czas...

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka coś pisała, że wyjeżdża na parę dni i będzie chyba we wtorek. To może zaczniemy powoli dopisywać 'kandydatów' na imiona :)

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie rozumiem tych plciowych zasad na wyspach
    normalna dyskryminacja i tyle, wie ale nie powie bo nie mozna im, juz tak sie boja ze 12-14tc wszystkie jak leci beda sobie usuwac bo plec nie podoba sie, komedia
    po 24tc laskawie powiedza, jakby prywatnie kobiety nie chodzily i nie scanowaly
    w koncu ciaza nie jest lekarza tylko pacjentki a i w Indiach kobiety ratuja swoje dziewczynki mimo ze parcie jest na synow
    najwaz by bobas byl zdrowy a reszta obleci ;-)

moja kol zrobila sobie test nifty bo miala nt2.3 i wie juz od 12 tyg ze chlopak
    za to w pracy totolotek zaklady co ja bede miec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 14:12

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, czy u mnie też się chłopiec potwierdzi, na ten moment podobno jest 80% szansy na synka :) Ale wizyta dopiero 11.05., więc się trochę naczekam...

Miałam oznajmić nowinę mojej babci w sobotę, ale wszystkie moje plany na ten weekend wzięły w łeb. Mój brat podlapal jakiegoś wstrętnego wirusa od swojego małego chrzesniaka i rodzinna impreza musiała zostać przełożona na przyszłą niedzielę. A z kolei wczoraj mieliśmy miec gości, ale w ostatniej chwili musieliśmy wszystko odwołać, bo nasza toaleta się popsuła :( Dzisiaj od 10 siedzi hydraulik i wygląda na to, że trzeba będzie płytki w łazience zdemontować, żeby się dostać do rury :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Dziewczyny które jeszcze nie znają płci... nie spieszcie sie na wizyty :) i tak bedzie chłopak! Moja znajoma tez jest wyciszy, termin na wrzesień - chłopak :)

No to zobaczymy. Ja mam przeczucia, ze dziewczynka;-)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! Super wieści :-)

Ja muszę się zebrać i zadzwonić, żeby połówkowe umówić.
    W ogóle jakaś taka bez życia jestem :-P

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:

moja kol zrobila sobie test nifty bo miala nt2.3 i wie juz od 12 tyg ze chlopak
    za to w pracy totolotek zaklady co ja bede miec :-)
    To mnie zaskoczyłaś, mój maluch w poprzedniej ciąży miał nt 2,4 i nikt z tego problemu nie robił. Podobno można zacząć się martwić od 3.

‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ