X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nt jest tez zależne od długości maluszka, nam wyszło 2,2 ale miał wtedy 7,5cm i lekarz powiedział ze jest dobrze ale im mniej cm a wyższe nt tym podobno gorzej. Jednak nie tylko samo nt jest wskazaniem do dalszych badać wiec moze były inne podstawy do wykonania takiego testu.

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nt u nas 2,1 przy 6,8cm <- wrzucam dla porównania. Byłam na dwóch prenatalnych i dwóch lekarzy potwierdziło ze jest ok.

• EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    To i ja wrzucam dla porównania. Nasze NT to 1,2 przy wzroście 7,92 cm :-)

Co do płci to nie mam pojęcia :-)

2da6343587.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 1,4 przy 6,80

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze chyba zaczął mi się włączać taki szwędacz jedzonkowy :D muszę z tym walczyć :D

a jak jest u Was?

aneta93 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl u mnie tez sie chyba zaczyna, od kilku dni ciagle coś podjadam, dobrze ze to owoce a nie słodycze ale i tak przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1kg i chyba tendencja wzrostowa będzie teraz normalna :)

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam na obiad spagetti i juz jadłam 3 razy a jeszcze meza z pracy nie ma. Także nie wiem czy dla niego starczy. Ja nie mogę sie opanować z jedzeniem. Nawet jak wyjdę na dwór na spacer to muszę zachaczyc o cukiernie albo chocia o Lidla i cos zjeść po drodze. Juz mnie meczy ta mysl ze staje sie wielorybem ale nic na to nie mogę poradzić bo czuje totalny głód jakbym noc od rana nie jadła.

szynszyl, aneta93, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina mam tak samo, a wiec w kupie razniej. Jem co 2 godziny. Nie moge sie powstrzymac :-D

aneta93, adrenalina lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tylko patrze co by tu jeść, jestem u teściów więc powstrzymuje się przed zaglądaniem do lodówki XD

Blu, aneta93 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmmm spaghetti, chyba zjem jutro :) ja też podjadam, ale waga na razie stoi w miejscu to się nie ograniczam ;) córka wysysa wszystkie zapasy tłuszczu :)

U mojego bobasa NT 1,5 przy 7 cm.

aneta93 lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rosołek i kawałek gotowanej piersi z ogórkiem i lyzka ziemniaków :) za to wczoraj zahaczyłam o hot doga z Orlenu jak mąż samochód tankował, tak mu się nie mogłam oprzeć:D a i dzis zjadłam sama prawie całą czekoladę na raz :)

Dea28 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam teraz szacowany przyrost wagi na 14-16 tydzień i może być ok 3-4 kg, a później mniej więcej pół kilo na tydzień :D
    tak więc można planować trzeci podwieczorek lub też pierwsza kolacje bez wyrzutów sumienia :D

kehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jedzenie... tak, bez niego po 3 godzinach już mi słabo :). I zastanawiam się, jak to jest z tym tyciem w ciąży. Ja przybieram jakoś "inaczej" ;), w sensie rano mam ok 1-1,5kg mniej niż wieczorem (nie wiem, którą wagę liczyć ;/), poza tym czasem czuję się strasznie napompowana. Przybrałam jak dotąd 3-3,5kg a biust mam ze 2 rozmiary większy na bank. Czuję się czasem jak balon z wodą. Macie podobnie?
    W ogóle należę do szczupłych osób - 54kg/164 cm przed ciążą.

Poza narzekaniem na samopoczucie, badania ok, więc cieszę się z II trymestru. U nas dziewczynka ;)

I zastanawiam się, czy można stosować kremy brązujące?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:55

• Visenna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaTuśka wrote:
    Hej. Jedzenie... tak, bez niego po 3 godzinach już mi słabo :). I zastanawiam się, jak to jest z tym tyciem w ciąży. Ja przybieram jakoś "inaczej" ;), w sensie rano mam ok 1-1,5kg mniej niż wieczorem (nie wiem, którą wagę liczyć ;/), poza tym czasem czuję się strasznie napompowana. Przybrałam jak dotąd 3-3,5kg a biust mam ze 2 rozmiary większy na bank. Czuję się czasem jak balon z wodą. Macie podobnie?
    W ogóle należę do szczupłych osób - 54kg/164 cm przed ciążą.

Poza narzekaniem na samopoczucie, badania ok, więc cieszę się z II trymestru. U nas dziewczynka ;)

To, że ważymy wieczorem wiecej jest całkowicie normalne i... dotyczy każdego człowieka :) Podczas dnia jemy, pijemy, nie zawsze odwiedzamy regularnie toaletę ;) Zawsze ważymy się rano, przed śniadaniem, po jedynce/dwójce :P

U mnie waga drgnela, niezbyt dobrze bo swojego ciałka mam już wystarczajaco... ale co się dziwić... też muszę jeść co 2/3 h bo inaczej jest mi słabo albo wracają mdłości. Z dwojga złego, wolę jeść :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:35

MamaTuśka lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Kasiowa Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

My byliśmy na zakupach, kupiłam młoda kapustę jutro będe gotowac( podobno nowalijki nie zdrowe ale cieżko sie powstrzymac

mhsvx1hpwrujc2kg.png

mhsvi09kr9rlxlbj.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej ważyć się rano, o podobnej porze. Wiadomo, że wieczorem ważymy więcej niż rano ;)
    Z tym tyciem to każda ma inaczej :)
    W każdym razie im mniej waży się przed ciążą tym można/powinno się więcej przytyć.
    Ja jak dotąd przytyłam ok 1,5 kg i teraz ważę 46 kg przy 167 cm
    Wg lekarza prowadzącego przy moim wzroście i wadze mogę/powinnam przytyć ok 16-17 kg

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wagą poki co stoję, czyli nadal mniej niż przed ciążą. Ale też zaczyna mi się faza "coś bym zjadła". Tylko narazie nie wiem co to jest, a póki nie wiem to nie podjadam. No i mam ślinotok na widok warzyw :-D na rynku alno dziale warzywnym w hipermarkecie mogę siedzieć godzinami :-D pomidorki, ogóreczki... o kalarepa! O bakłażany! Młoda kapustka... czuję się jak jakiś fetyszysta :-P

Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adrenalina-widzę ze nie tylko ja jem obiady po 2-3 razy:)Zmobilizowałyście mnie i jutro rano wejdę na wagę, bo muszę przyznać,że ochotę na słodycze mam nieziemska:)A to dopiero 15 tydz,wiec lepiej wage kontrolowac:)

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Madziuszka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś 2,5-3kg na plusie ale przed ciąża ciałka nie miałam zbyt dużo bo 57kg przy 175cm no i ani razu nie wymiotowalam w ciąży, mdłości też nie miałam więc od początku przybieram :)

rfxg9jcgzb58c8ks.png
    bfarxzdv5fz2jcsj.png
  • MamaTuśka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, no to dobrze, już mi rozjaśniłyście. Poza tym wieczorem mam w sobie dużo wody. Rano jest lepiej, zdecydowanie.

Rozglądacie się już za rzeczami dla dziecka ;)? Ja się nie mogę oprzeć. No nie mogę ;).

‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ