Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nt jest tez zależne od długości maluszka, nam wyszło 2,2 ale miał wtedy 7,5cm i lekarz powiedział ze jest dobrze ale im mniej cm a wyższe nt tym podobno gorzej. Jednak nie tylko samo nt jest wskazaniem do dalszych badać wiec moze były inne podstawy do wykonania takiego testu.
-
Ja zrobiłam na obiad spagetti i juz jadłam 3 razy a jeszcze meza z pracy nie ma. Także nie wiem czy dla niego starczy. Ja nie mogę sie opanować z jedzeniem. Nawet jak wyjdę na dwór na spacer to muszę zachaczyc o cukiernie albo chocia o Lidla i cos zjeść po drodze. Juz mnie meczy ta mysl ze staje sie wielorybem ale nic na to nie mogę poradzić bo czuje totalny głód jakbym noc od rana nie jadła.
szynszyl, aneta93, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dziś rosołek i kawałek gotowanej piersi z ogórkiem i lyzka ziemniaków
za to wczoraj zahaczyłam o hot doga z Orlenu jak mąż samochód tankował, tak mu się nie mogłam oprzeć
a i dzis zjadłam sama prawie całą czekoladę na raz
Dea28 lubi tę wiadomość
-
Sprawdziłam teraz szacowany przyrost wagi na 14-16 tydzień i może być ok 3-4 kg, a później mniej więcej pół kilo na tydzień
tak więc można planować trzeci podwieczorek lub też pierwsza kolacje bez wyrzutów sumieniakehlana_miyu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Hej. Jedzenie... tak, bez niego po 3 godzinach już mi słabo
. I zastanawiam się, jak to jest z tym tyciem w ciąży. Ja przybieram jakoś "inaczej"
, w sensie rano mam ok 1-1,5kg mniej niż wieczorem (nie wiem, którą wagę liczyć ;/), poza tym czasem czuję się strasznie napompowana. Przybrałam jak dotąd 3-3,5kg a biust mam ze 2 rozmiary większy na bank. Czuję się czasem jak balon z wodą. Macie podobnie?
W ogóle należę do szczupłych osób - 54kg/164 cm przed ciążą.
Poza narzekaniem na samopoczucie, badania ok, więc cieszę się z II trymestru. U nas dziewczynka
I zastanawiam się, czy można stosować kremy brązujące?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:55
-
MamaTuśka wrote:Hej. Jedzenie... tak, bez niego po 3 godzinach już mi słabo
. I zastanawiam się, jak to jest z tym tyciem w ciąży. Ja przybieram jakoś "inaczej"
, w sensie rano mam ok 1-1,5kg mniej niż wieczorem (nie wiem, którą wagę liczyć ;/), poza tym czasem czuję się strasznie napompowana. Przybrałam jak dotąd 3-3,5kg a biust mam ze 2 rozmiary większy na bank. Czuję się czasem jak balon z wodą. Macie podobnie?
W ogóle należę do szczupłych osób - 54kg/164 cm przed ciążą.
Poza narzekaniem na samopoczucie, badania ok, więc cieszę się z II trymestru. U nas dziewczynka
To, że ważymy wieczorem wiecej jest całkowicie normalne i... dotyczy każdego człowiekaPodczas dnia jemy, pijemy, nie zawsze odwiedzamy regularnie toaletę
Zawsze ważymy się rano, przed śniadaniem, po jedynce/dwójce
U mnie waga drgnela, niezbyt dobrze bo swojego ciałka mam już wystarczajaco... ale co się dziwić... też muszę jeść co 2/3 h bo inaczej jest mi słabo albo wracają mdłości. Z dwojga złego, wolę jeść
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:35
MamaTuśka lubi tę wiadomość
-
Najlepiej ważyć się rano, o podobnej porze. Wiadomo, że wieczorem ważymy więcej niż rano
Z tym tyciem to każda ma inaczej
W każdym razie im mniej waży się przed ciążą tym można/powinno się więcej przytyć.
Ja jak dotąd przytyłam ok 1,5 kg i teraz ważę 46 kg przy 167 cm
Wg lekarza prowadzącego przy moim wzroście i wadze mogę/powinnam przytyć ok 16-17 kg
-
Ja z wagą poki co stoję, czyli nadal mniej niż przed ciążą. Ale też zaczyna mi się faza "coś bym zjadła". Tylko narazie nie wiem co to jest, a póki nie wiem to nie podjadam. No i mam ślinotok na widok warzyw
na rynku alno dziale warzywnym w hipermarkecie mogę siedzieć godzinami
pomidorki, ogóreczki... o kalarepa! O bakłażany! Młoda kapustka... czuję się jak jakiś fetyszysta
Blu, Anoolka lubią tę wiadomość