Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam do Was dyskretne pytanie... Jak wygląda Wasza wydzielina w ciąży? U mnie od kilku dni jest dużo bardziej wodnista niż wcześniej, niby biaława, ale na bieliźnie wygląda to po prostu jak mokra plama. Zastanawiam się czy to normalne. Nie mam objawów infekcji. Mam nadzieję, że to nie wody, ale tydzień temu moja szyjka ponoć wyglądała super, a to chyba jedno z drugim ma związek? Jak to u Was wygląda?
-
nick nieaktualnyBeattkie wrote:To teraz moja kolej, opinię dostanę jutro. Natomiast weszłam własnie w 21tc, wiec tak średnio....
Też nie mam krwawienia i nie miałam, tym się cały czas pocieszam.
Co do szpitala to mnie to miejsce obrzydza i dołuje, nigdy nie spędziłam w nim dłużej niż 4 godziny i nie chciałabym zostawać na noc itd.
Pumpkin 3mam kciuki za Twoje zdrówko i wierzę w to, że będzie dobrze. Tak jak napisałaś odpoczywasz i nie masz krwawień, a to bardzo wazne;-)
Już po? Czekam na raport -
nick nieaktualnytutti87 wrote:Mam do Was dyskretne pytanie...
Mam bardzo podobnie. Pytałam gin, powiedział że wszystko jest ok. Trochę jest to niekomfortowe, bo faktycznie czasem tej wydzieliny jest więcej ale da się wytrzymać. Nie mam tak każdego dnia, jednego więcej - innego mniej. Nie zauważyłam żadnej prawidłowości.
-
Pumpkin wrote:Mam bardzo podobnie. Pytałam gin, powiedział że wszystko jest ok. Trochę jest to niekomfortowe, bo faktycznie czasem tej wydzieliny jest więcej ale da się wytrzymać. Nie mam tak każdego dnia, jednego więcej - innego mniej. Nie zauważyłam żadnej prawidłowości.
Pumpkin,dziękuję za odpowiedź. U Ciebie jest tak od jakiegoś czasu, czy od samego początku ciąży? Czy lekarz jakoś to badał, np sprawdzał ph, czy po prostu powiedział, że to normalny objaw? -
cześć dziewczyny, udało mi sie doczytać po dwudniowej nieobecności
blu znowu byłam w krakowie, ale tylko na kilka godzin
Gratuluję udanych wizyt i życzę powodzenia na tych nadchodzącychja mam wizytę za 10 dni
Z tą wodą butelkowaną to ja tez jestem jednak zdania, że robią na tym bizneskupuję czasem muszyniankę, ale w zasadzie tylko dlatego, że lubię lekko gazowaną :)Dzieciaczkowi będę przegotowywać, ale tak to się nie rozczulam
co do śluzu to ja czasem mam go więcej czasem jest sucho, ale to raczej normalne
zaraz idę sobie poprzeglądać ubranka dla maluszka, które leżakują po dzieciaczkach u teściów.
-
nick nieaktualnytutti87 wrote:Pumpkin,dziękuję za odpowiedź. U Ciebie jest tak od jakiegoś czasu, czy od samego początku ciąży? Czy lekarz jakoś to badał, np sprawdzał ph, czy po prostu powiedział, że to normalny objaw?
w I trym. było sucho a w granicach 17tc pojawił się. Lekarz sprawdził wygląd śluzu, zajrzał "do środka" + zadał kilka pytań o konsystencję, zapach i kolor. I na tej podstawie stwierdził, że jest to normalne.tutti87 lubi tę wiadomość
-
Blu wrote:Jutro mam wizytę połówkową, standardowo nerwy mnie juz dopadly wiec sprzątam zawzięcie, żeby za dużo nie myśleć
Ja też będę mieć połówkowe 19+1, w pierwszej chwili sądziłam że to za wcześnie, ale skoro lekarz tak mówi to mu ufam.
A propos picia wody, mi lekarka zaleciła picie wody zdrowotnej Jan - dla mnie obleśna w smaku, ale czego nie zrobi się dla DzidziusiaAle mimo picia większej ilości wody bóle głowy i niskie ciśnienie przy wysokim pulsie nadal się utrzymują
Dziewczyny, dajcie znać jak tam po połówkowych, powodzenia! -
nick nieaktualnyPumpkin wrote:Już po? Czekam na raport
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 16:00
Pumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tutti87 wrote:Mam do Was dyskretne pytanie... Jak wygląda Wasza wydzielina w ciąży? U mnie od kilku dni jest dużo bardziej wodnista niż wcześniej, niby biaława, ale na bieliźnie wygląda to po prostu jak mokra plama. Zastanawiam się czy to normalne. Nie mam objawów infekcji. Mam nadzieję, że to nie wody, ale tydzień temu moja szyjka ponoć wyglądała super, a to chyba jedno z drugim ma związek? Jak to u Was wygląda?
Wizyte miałam 16 i szyjkę mam tak "piękną" że nie zwiększono mi luteiny więc to raczej śluz a nie wody. Ciesze się że napisałaś bo skoro obie tak mamy to musi być wszystko OK
tutti87 lubi tę wiadomość
-
Ja idę na 9.30
juz bym chciała jutro
U mnie lekarz określa, kiedy najlepiej przyjść na połówkowe. Nie ukrywam bardzo się ciesze, ze to trochę wcześniej niż później, bo już 4 tygodnie nie widziałam malucha i bardzo słabo czuje ruchy. Dobra nie smęce, idę sprzątać dalej
tutti87, Visenna lubią tę wiadomość
-
Madziuszka wrote:Tutti mam tak samo !
Wizyte miałam 16 i szyjkę mam tak "piękną" że nie zwiększono mi luteiny więc to raczej śluz a nie wody. Ciesze się że napisałaś bo skoro obie tak mamy to musi być wszystko OK
Madziuszka i ja się cieszę, że napisałaś, ulżyło mi w takim razieMadziuszka lubi tę wiadomość
-
Blu wrote:Ja idę na 9.30
juz bym chciała jutro
U mnie lekarz określa, kiedy najlepiej przyjść na połówkowe. Nie ukrywam bardzo się ciesze, ze to trochę wcześniej niż później, bo już 4 tygodnie nie widziałam malucha i bardzo słabo czuje ruchy. Dobra nie smęce, idę sprzątać dalej
Tak z samego rana najlepiej, szybko zleciCzujesz ruchy, super! Może masz małego leniuszka, dlatego nie odczuwasz ich bardzo mocno
Trzymam mocno kciuki, daj znać po wizycie!
Blu lubi tę wiadomość