X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, ale się cieszę na takie dobre wieści :) i troszkę zazdroszczę, że już po! Jaki duży synek już :)

Ja się denerwuje okropnie. Nakręciłam się wczoraj wieczorem, właściwie nie wiem dlaczego i prawie nie spałam w nocy i do tego miałam bardzo twardy brzuch. Teraz jest lepiej, ale ogólnie jestem załamana swoją łatwością popadania w paranoje :( cały czas czymś się martwię. Trzymajcie kciuki za nas!

Blu lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że łatwo napisać, żebyś się nie denerwowała na zapas, ale to nic nie da... sama tez sie tragicznie denerwuje, ale do 16.30 juz nie dużo czasu szybko zleci. Wczoraj wlasnie żeby nie myśleć cały czas sprzatalam. Ostatnio przed wizytą upiekłam dwa ciasta :P trzeba sobie jakoś radzić,

A tak na marginesie, ja o moją córkę przestałam się non stop martwić jak juz się urodziła i miała może ze 3 miesiące... mniej więcej wiedziałam juz co oznacza, kiedy płacze i pewniej się czułam jako mama. I sama ze sobą jako tako doszłam do ładu. Wtedy mi przeszło, obstawiam, że teraz będzie podobnie.

tutti87, Limerikowo lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za pocieszenie. Tak to juz jest, że samej sobie najtrudniej przemówić do rozsądku, a przecież wiem, że to co piszesz to prawda. Ogólnie wściekam się na siebie, że moje nerwy szkodzą dziecku a jednocześnie nie umiem się opanować :/ ech. No nic, do wizyty juz niedaleko. Mam nadzieje, że nasz Mały odziedziczy spokój i optymizm po tacie ;)

mhsv3e5errgno08u.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia najważniejsze że dzidziuś zdrowy, mi powiedział już w 15 tyg że na 100% jeden chłopiec a drugi na 90% chłopiec fajnie gdyby okazał sie dziewczynka ale jeśli będzie chłopcem też sie nie obraże ważne by zdrowi byli.

Blu gratuluje dziedzica!! :)

Blu, Visenna lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja z powodu kłuć w brzuchu leżę w szpitalu, pojechalam na ip bo mnie klulo tak 2 dni i to często, chociaż nie bolało i stwierdzili że muszą poobserwować. Dostaje nospe luteine100 i magnez. Lekarz powiedział ze dobrze ze z tym przyszłam bo "ciąża dziś jest a jutro może jej nie być" jego słowa

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt :***

Blu lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    A u Ciebie kiedy połówkowe? Pewnie też już niedługo :)
    Ja mam w piątek :-) ostatnie USG jakie miałam to było genetyczne, więc sama rozumiesz, że ciężko mi już wysiedzieć. No i tak bardzo chcę już wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka :-)

tutti87 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Mój maluszek się dziś rozbrykał po rożku śmietankowym. Chyba lubi lody :). A kiedy Wasze maleństwa lubią brykać?
    Ja nie zauważyłam żadnej prawidłowości, zwykle kilka razy dziennie czuję ruchy i coraz mocniejsze kopniaki, ale zdarzają się takie dni jak dziś, że jest odwrócone w inną stronę i mało co czuję.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za info odnośnie ginekologów i kart ciąży.

Gratuluję udanych wizyt :-)

aneta93, mam nadzieję, ze nic złego się nie dzieje i szybko wyjdziesz zadowolona z pobytu i opieki ;-)

Blu, aneta93 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odważyłam się i kupiłam siemię lniane - mogę prosić o " przepis" na przyrządzenie? Zaparcia mnie wykończą.

• Visenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Odważyłam się i kupiłam siemię lniane - mogę prosić o " przepis" na przyrządzenie? Zaparcia mnie wykończą.

http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Zdrowie/536985,1,Siemie-lniane-na-zaparcia---jak-stosowac-siemie-lniane-przy-zaparciach.html :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie, wszystko w porządku :) pomiary prawidłowe, nasz chłopiec waży 370 g :) zasłaniał się rączkami, więc mało było widać buźke, ale to nic. Najważniejsze że wszystko ok! Po moich opowieściach o twardym brzuchu szyjka też sprawdzona i też ok, łożysko wysoko. Ponoć szczupłe kobiety bardziej odczuwają te twardnienia, ale mam więcej odpoczywać i w razie czego brać nospe. Zadanie domowe: odprężyć się ;)

Visenna, Blu, szynszyl, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Dea28, Limerikowo, India9, MMM2016, Eryka lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Asiorek Nowa

Wysłany: 21 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie czy mogę do Was dołączyć?

Blu, tutti87, vella, India9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti gratulacje:-D fajnie, ze wszystko ok. To moze tłumaczyć dlaczego ja odczuwam tak twardy brzuch, cenna informacja dzieki.

Asiorek witaj! :-D

• Asiorek Nowa

Wysłany: 21 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w skrócie staralismy sie z mężem o dzidzie ponad dwa lata w tym czasie przeszłam dwie ciaze pozamaciczne i jedna biochemiczna. W sumie mamy 4 aniołki bo jedna ciaza była bliźniacza. Dzisiaj zaczynamy 18 tc. Termin porodu 27 październik synek.

vella, Limerikowo, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutti gratulacje! Oby tego spokoju po badaniu nam na trochę wystarczyło ;)

To kto następny w kolejce do usg?

Asiorek napisz coś wiecej o sobie, na kiedy termin czy juz wiesz jaka płeć.

Ja idę obkładać twarz cebulą. Juz pomysłów mi brak co by tu zrobić na tą moją nastolatkową urodę o.O ...

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu, tutti gratuluję wizyt :)

Asiorek witaj :)

Aneta dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, lepiej dmuchać na zimne!

dzisiaj dopadła mnie zgaga, 2 raz w życiu, można sobie z nią jakoś poradzić czy po prostu czekać??

Blu, tutti87 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorek, duzo przeszlas, żeby zostać mamą. Teraz musi być juz wszystko dobrze.
    Super, że dołączyłaś :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe mam 6.06 i sie doczeeekac nie moge bo to bedzie 22/23 tc ;) to juz dzidzior bedzie duzy :))

REEEEETYYYYY!!! Jak ten czas leci dziewczyny, nie dawno biegalam z testami ciazowymi a juz nie dlugo moje ukochane szczescie bedzie z nami :)

tutti87, Dea28, India9, Eryka lubią tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w poniedziałek na NFZ ale jeszcze sie zastanawiam czy pojade :) a u prywatnego mam 6.06 :) wiec jeśli sie skuszę na ten poniedziałek to pewnie w kolejce jestem ja :) gratuluje dziewczyny :)

Blu, tutti87 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
‹‹ 347 348 349 350 351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ