Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu, ale się cieszę na takie dobre wieści
i troszkę zazdroszczę, że już po! Jaki duży synek już
Ja się denerwuje okropnie. Nakręciłam się wczoraj wieczorem, właściwie nie wiem dlaczego i prawie nie spałam w nocy i do tego miałam bardzo twardy brzuch. Teraz jest lepiej, ale ogólnie jestem załamana swoją łatwością popadania w paranojecały czas czymś się martwię. Trzymajcie kciuki za nas!
Blu lubi tę wiadomość
-
Wiem, że łatwo napisać, żebyś się nie denerwowała na zapas, ale to nic nie da... sama tez sie tragicznie denerwuje, ale do 16.30 juz nie dużo czasu szybko zleci. Wczoraj wlasnie żeby nie myśleć cały czas sprzatalam. Ostatnio przed wizytą upiekłam dwa ciasta
trzeba sobie jakoś radzić,
A tak na marginesie, ja o moją córkę przestałam się non stop martwić jak juz się urodziła i miała może ze 3 miesiące... mniej więcej wiedziałam juz co oznacza, kiedy płacze i pewniej się czułam jako mama. I sama ze sobą jako tako doszłam do ładu. Wtedy mi przeszło, obstawiam, że teraz będzie podobnie.tutti87, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziękuje za pocieszenie. Tak to juz jest, że samej sobie najtrudniej przemówić do rozsądku, a przecież wiem, że to co piszesz to prawda. Ogólnie wściekam się na siebie, że moje nerwy szkodzą dziecku a jednocześnie nie umiem się opanować
ech. No nic, do wizyty juz niedaleko. Mam nadzieje, że nasz Mały odziedziczy spokój i optymizm po tacie
-
kasia najważniejsze że dzidziuś zdrowy, mi powiedział już w 15 tyg że na 100% jeden chłopiec a drugi na 90% chłopiec fajnie gdyby okazał sie dziewczynka ale jeśli będzie chłopcem też sie nie obraże ważne by zdrowi byli.
Blu gratuluje dziedzica!!
Blu, Visenna lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja z powodu kłuć w brzuchu leżę w szpitalu, pojechalam na ip bo mnie klulo tak 2 dni i to często, chociaż nie bolało i stwierdzili że muszą poobserwować. Dostaje nospe luteine100 i magnez. Lekarz powiedział ze dobrze ze z tym przyszłam bo "ciąża dziś jest a jutro może jej nie być" jego słowa
-
tutti87 wrote:A u Ciebie kiedy połówkowe? Pewnie też już niedługo
ostatnie USG jakie miałam to było genetyczne, więc sama rozumiesz, że ciężko mi już wysiedzieć. No i tak bardzo chcę już wiedzieć czy to chłopiec czy dziewczynka
tutti87 lubi tę wiadomość
-
Kai wrote:Mój maluszek się dziś rozbrykał po rożku śmietankowym. Chyba lubi lody
. A kiedy Wasze maleństwa lubią brykać?
-
nick nieaktualny
-
pielegniarka_w_mundurze wrote:Odważyłam się i kupiłam siemię lniane - mogę prosić o " przepis" na przyrządzenie? Zaparcia mnie wykończą.
http://w-spodnicy.ofeminin.pl/Tekst/Zdrowie/536985,1,Siemie-lniane-na-zaparcia---jak-stosowac-siemie-lniane-przy-zaparciach.html -
Jesteśmy po wizycie, wszystko w porządku
pomiary prawidłowe, nasz chłopiec waży 370 g
zasłaniał się rączkami, więc mało było widać buźke, ale to nic. Najważniejsze że wszystko ok! Po moich opowieściach o twardym brzuchu szyjka też sprawdzona i też ok, łożysko wysoko. Ponoć szczupłe kobiety bardziej odczuwają te twardnienia, ale mam więcej odpoczywać i w razie czego brać nospe. Zadanie domowe: odprężyć się
Visenna, Blu, szynszyl, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Dea28, Limerikowo, India9, MMM2016, Eryka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak w skrócie staralismy sie z mężem o dzidzie ponad dwa lata w tym czasie przeszłam dwie ciaze pozamaciczne i jedna biochemiczna. W sumie mamy 4 aniołki bo jedna ciaza była bliźniacza. Dzisiaj zaczynamy 18 tc. Termin porodu 27 październik synek.
vella, Limerikowo, Anoolka, Eryka lubią tę wiadomość
-
Tutti gratulacje! Oby tego spokoju po badaniu nam na trochę wystarczyło
To kto następny w kolejce do usg?
Asiorek napisz coś wiecej o sobie, na kiedy termin czy juz wiesz jaka płeć.
Ja idę obkładać twarz cebulą. Juz pomysłów mi brak co by tu zrobić na tą moją nastolatkową urodę...
tutti87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa polowkowe mam 6.06 i sie doczeeekac nie moge bo to bedzie 22/23 tc
to juz dzidzior bedzie duzy
)
REEEEETYYYYY!!! Jak ten czas leci dziewczyny, nie dawno biegalam z testami ciazowymi a juz nie dlugo moje ukochane szczescie bedzie z namitutti87, Dea28, India9, Eryka lubią tę wiadomość