X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Asiorek Nowa

Wysłany: 21 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy rozpoczęliśmy starania byłam na ovu ale po drugim poronieniu przestałam prowadzić kalendarz. Proszę Was przypomnijcie mi jak sie ustawiało suwaczek bo juz nie pamietam a w koncu jestem w ciazy i miło bedzie patrzeć jak sie wózeczek przesuwa

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, tutti -gratuluje udanych wizyt:)
    Blu, mamy taki sam termin porodu:)i ja tez mam chłopca:)

Tutii-ja tak miałam w 15 tyg,jakby ktoś mi łyżeczkę wody na wkładkę wylał,pojechałam do matki polki,zostawili mnie 5 dni na obserwacji,przebadali szczegółowo i na szczęście to tylko upławy. Powiedzieli mi ze tak w ciąży czasem bywa,albo może to być po prostu początek infekcji.
    Wpadłam w szał zakupów na olx i super rzeczy pokupowałam, po 1 zł body,półśpiochy w super stanie,muszę trochę przystopować:)

Ja maluszka swojego sporadycznie czuje:(ale czekam z niecierpliwością az się rozkręci.
    Pielegniarka w mundurze-jak tam humorek,lepszy?
    A połówkowe mam dopiero 8 czerwca.

Rutelka w wolnej chwili jak bys mogła mnie dopisać do 1 strony,jestem z Łodzi TP 14 października,synek Kuba:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:59

Blu, tutti87 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, też mam właśnie taką nadzieję :) bardzo się cieszę, że już po :)

Beattkie, mi lekarka powiedziała, że z obserwacji może wyodrębnić taki typ kobiet, trochę nadwrazliwe i jeśli do tego bardzo szczupłe, to częściej zgłaszają ten problem. Nie wiem czy się podpiszesz pod tym opisem, ja tak ;)

Szynszyl, na zgage podobno pomagają migdały :)

Cześć Asiorek, fajnie że dołączyłaś :)

Blu, Beattkie lubią tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    blu, tutti gratuluję wizyt :)

Asiorek witaj :)

Aneta dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, lepiej dmuchać na zimne!

dzisiaj dopadła mnie zgaga, 2 raz w życiu, można sobie z nią jakoś poradzić czy po prostu czekać??

Spróbuj Rennie. Mi pomaga tez szklanka zimnego mleka. Przed ciąża nie wiedziałam co to zgaga a teraz, jak zjem cos słodkiego to dostaję takiej, jak stad do Zakopanego :P Mądre mam dziecko, wie co zrobić bym nie grzeszyła :)

Gratuluje też udanych wizyt. Bardzo lubię czytać, że wszystko dobrze :)!

Blu, tutti87, India9 lubią tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorek wrote:
    Kiedy rozpoczęliśmy starania byłam na ovu ale po drugim poronieniu przestałam prowadzić kalendarz. Proszę Was przypomnijcie mi jak sie ustawiało suwaczek bo juz nie pamietam a w koncu jestem w ciazy i miło bedzie patrzeć jak sie wózeczek przesuwa

Witaj :) Kliknij w któryś z naszych suwaków i postępuj zgodnie z krokami. Na koniec wklej kod do stopki na BBF :)

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wpadłam na chwilę sprawdzić wieści i gratuluję Wam udanych wizyt i podglądania maluchów :-)
    Cieszę się, że wszystko dobrze!

Napiszę może więcej indywidualnie jutro, bo po pogrzebie trochę przygnębienie nadal trzyma.
    Miłego wieczoru :-*

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie bawiłam z maluchem :) swiecilam latarka na brzuch i kopał tak ze az było widac taka wyskakująca górkę :) ale fajnie :)

Visenna, Blu, tutti87, NiecierpliwaKarolina, szynszyl, Eryka lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgaga - o matko, koszmar. Mi pomaga praktycznie od razu mięta z jabłkiem, w sensie herbata. Migdały nie pomogły.

• Kai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, myslalam o Żeromskim, choć się jeszcze waham, bo lekarkę mam z Kopernika.
    Szynszyl, na zgage mnie pomagają migdały.
    Dziewczyny, mam pytanie. Sezon grillowy rozpoczęty i ja kilka razy już jadłam kiełbasę z grilla. Wczoraj mnie moja mama wystraszyła, że nie powinnam, bo to szkodzi dziecku. No i martwię się... :-( Pewnie jak zwykle przesadzam. Odkąd zaszlam w ciążę, wszyscy mi nieustannie mówią, co mam jeść, a czego nie i szczerze mówiąc, mam już niezły mętlik w głowie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evvelina wrote:
    Witam sie i ja po dłuższej nieobecności. Czytam Was do poduszki wiec jestem na bierząco. Widze że przygotowania pełna parą , ja narazie porównuje wózki , łóżeczka i kołyski.
    Pisałam Wam że miałam robiona cytologię i wyszła 3 grupa. Poprzednią robiłam w grudniu 2015 i była 1, wiec mega zdziwienie. Dostałam skierowanie na kolposkopie i mam zmianę na szyjce, prawdopodobnie ciąża się do tego przyczyniła, lekarz mówi że trzeba ją wyciąć po porodzie. Mam przez to kwalifikacje do CC .
    Brzuszek rośnie i nosze juz tylko ubrania ciążowe. Maleństwo na ostatnim usg było najprawdopodobniej chłopcem, na połówkowym 07.06 lekarz potwierdzi płeć.
    A tak z innej beczki mój gin jest z tych przewrażliwionych i wciska mi leki profilaktycznie. Od 9 tygodnia do nadal luteina i magnez, mimo że nic sie nie działo, wyniki w normach, a od wczoraj dodatkowo mam brać no spe 3 tabletki dziennie. Pytałam sie go po co skoro nie mam skurczów, twardnienia ani bóli brzucha a on powiedział że na wszelki wypadek. Ehhh ... Wkurzyłam się. No spa to nie cukierki przenika do łożyska i powoduje zmiękczenie szyjki. Chyba pójdę skonsultować to do innego lekarza.

Hej, a nie masz jakiejś infekcji/ stanu zapalnego? miałam podobnie i lekarz dał mi jakis antybiotyk i jakieś globulki (w badaniach wyszło, że mam zapalenie układu moczowego)... po leczeniu potworna cytologia i juz 1

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Evelle Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie grilla tez nie potrafie odmowic :-D najbardziej wcinam miecho uwazam aby zeby bylo wysmazone w srodku i niezbyt spieczone na zewnatrz' myske ze kielbaski w umiarkowanych ilosciach nie zaszkodza polecam tez cukinie, baklzana i paryke :-)

atdc9vvjtiub4xrf.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,ja was podczytuje;)
    Niestety weny i czasu brak na pisanie gdyż mam 3 dzieci w domu;)

Ja prosze o zmianę na 1 stronie gdyż termin 22,10 i SYNEK:) moja drużyna piłkarska;)

Limerikowo, Limerikowo, Blu, India9, szynszyl, MMM2016, tutti87, Eryka lubią tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anetka zdrówka życzę!

tutti gratuluję dobrych wieści!

asiorek witaj!

ja mam połówkowe 9 czerwca ale z racji swojego ślubu pójde jeszcze podglądnąć dzieciaki albo 30maja albo 2 czerwca musze być pewna ze z nimi wszystko ok.

Kai najlepiej słuchać własnego ciała a nie doradztwa miliona osób. ja jem to na co mam ochote. pytałam gina i powiedział, że nawet można ser feta pod warunkiem że sie nie zje kilograma na raz :D

tutti87, aneta93 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?

Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.

Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:00

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grilla można jeść ;)
    Na zgagę polecam Reni
    Ja też czasem młodego czuję nisko i zwykle po lewej stronie
    Tatusiek zaliczył wczoraj pierwszego kopa od małego :)
    Gratuluję wizyt, ja idę we wtorek

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ślub mam 4 czerwca więc tuż tuż :)

Ja sie nie moge doczekać już tych prawdziwych kopniaczków, na razie i to nie codziennie czuje rybki

Chwilka84, maaadzik1207 lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?

U mnie podobnie, na samym początku właśnie tylko w okolicach pępka, teraz w różnych miejscach i nie raz tak bardzo nisko jak piszesz :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milej Niedzieli :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.

Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)
    na wysokosci pepka to raczej nie dziecko, bo dno macicy w 22 tc jest dwa palce pod pepkiem :)
    ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plasko :P

Anoolka lubi tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 348 349 350 351 352 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ