Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Blu, tutti -gratuluje udanych wizyt:)
Blu, mamy taki sam termin porodu:)i ja tez mam chłopca:)
Tutii-ja tak miałam w 15 tyg,jakby ktoś mi łyżeczkę wody na wkładkę wylał,pojechałam do matki polki,zostawili mnie 5 dni na obserwacji,przebadali szczegółowo i na szczęście to tylko upławy. Powiedzieli mi ze tak w ciąży czasem bywa,albo może to być po prostu początek infekcji.
Wpadłam w szał zakupów na olx i super rzeczy pokupowałam, po 1 zł body,półśpiochy w super stanie,muszę trochę przystopować
Ja maluszka swojego sporadycznie czuje:(ale czekam z niecierpliwością az się rozkręci.
Pielegniarka w mundurze-jak tam humorek,lepszy?
A połówkowe mam dopiero 8 czerwca.
Rutelka w wolnej chwili jak bys mogła mnie dopisać do 1 strony,jestem z Łodzi TP 14 października,synek Kuba:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 20:59
Blu, tutti87 lubią tę wiadomość
-
Blu, też mam właśnie taką nadzieję
bardzo się cieszę, że już po
Beattkie, mi lekarka powiedziała, że z obserwacji może wyodrębnić taki typ kobiet, trochę nadwrazliwe i jeśli do tego bardzo szczupłe, to częściej zgłaszają ten problem. Nie wiem czy się podpiszesz pod tym opisem, ja tak
Szynszyl, na zgage podobno pomagają migdały
Cześć Asiorek, fajnie że dołączyłaśBlu, Beattkie lubią tę wiadomość
-
szynszyl wrote:blu, tutti gratuluję wizyt
Asiorek witaj
Aneta dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy, lepiej dmuchać na zimne!
dzisiaj dopadła mnie zgaga, 2 raz w życiu, można sobie z nią jakoś poradzić czy po prostu czekać??
Spróbuj Rennie. Mi pomaga tez szklanka zimnego mleka. Przed ciąża nie wiedziałam co to zgaga a teraz, jak zjem cos słodkiego to dostaję takiej, jak stad do ZakopanegoMądre mam dziecko, wie co zrobić bym nie grzeszyła
Gratuluje też udanych wizyt. Bardzo lubię czytać, że wszystko dobrze!
Blu, tutti87, India9 lubią tę wiadomość
-
Asiorek wrote:Kiedy rozpoczęliśmy starania byłam na ovu ale po drugim poronieniu przestałam prowadzić kalendarz. Proszę Was przypomnijcie mi jak sie ustawiało suwaczek bo juz nie pamietam a w koncu jestem w ciazy i miło bedzie patrzeć jak sie wózeczek przesuwa
WitajKliknij w któryś z naszych suwaków i postępuj zgodnie z krokami. Na koniec wklej kod do stopki na BBF
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blu, myslalam o Żeromskim, choć się jeszcze waham, bo lekarkę mam z Kopernika.
Szynszyl, na zgage mnie pomagają migdały.
Dziewczyny, mam pytanie. Sezon grillowy rozpoczęty i ja kilka razy już jadłam kiełbasę z grilla. Wczoraj mnie moja mama wystraszyła, że nie powinnam, bo to szkodzi dziecku. No i martwię się...Pewnie jak zwykle przesadzam. Odkąd zaszlam w ciążę, wszyscy mi nieustannie mówią, co mam jeść, a czego nie i szczerze mówiąc, mam już niezły mętlik w głowie.
-
Evvelina wrote:Witam sie i ja po dłuższej nieobecności. Czytam Was do poduszki wiec jestem na bierząco. Widze że przygotowania pełna parą , ja narazie porównuje wózki , łóżeczka i kołyski.
Pisałam Wam że miałam robiona cytologię i wyszła 3 grupa. Poprzednią robiłam w grudniu 2015 i była 1, wiec mega zdziwienie. Dostałam skierowanie na kolposkopie i mam zmianę na szyjce, prawdopodobnie ciąża się do tego przyczyniła, lekarz mówi że trzeba ją wyciąć po porodzie. Mam przez to kwalifikacje do CC .
Brzuszek rośnie i nosze juz tylko ubrania ciążowe. Maleństwo na ostatnim usg było najprawdopodobniej chłopcem, na połówkowym 07.06 lekarz potwierdzi płeć.
A tak z innej beczki mój gin jest z tych przewrażliwionych i wciska mi leki profilaktycznie. Od 9 tygodnia do nadal luteina i magnez, mimo że nic sie nie działo, wyniki w normach, a od wczoraj dodatkowo mam brać no spe 3 tabletki dziennie. Pytałam sie go po co skoro nie mam skurczów, twardnienia ani bóli brzucha a on powiedział że na wszelki wypadek. Ehhh ... Wkurzyłam się. No spa to nie cukierki przenika do łożyska i powoduje zmiękczenie szyjki. Chyba pójdę skonsultować to do innego lekarza.
Hej, a nie masz jakiejś infekcji/ stanu zapalnego? miałam podobnie i lekarz dał mi jakis antybiotyk i jakieś globulki (w badaniach wyszło, że mam zapalenie układu moczowego)... po leczeniu potworna cytologia i juz 1 -
hej,ja was podczytuje;)
Niestety weny i czasu brak na pisanie gdyż mam 3 dzieci w domu;)
Ja prosze o zmianę na 1 stronie gdyż termin 22,10 i SYNEK:) moja drużyna piłkarska;)Limerikowo, Limerikowo, Blu, India9, szynszyl, MMM2016, tutti87, Eryka lubią tę wiadomość
-
anetka zdrówka życzę!
tutti gratuluję dobrych wieści!
asiorek witaj!
ja mam połówkowe 9 czerwca ale z racji swojego ślubu pójde jeszcze podglądnąć dzieciaki albo 30maja albo 2 czerwca musze być pewna ze z nimi wszystko ok.
Kai najlepiej słuchać własnego ciała a nie doradztwa miliona osób. ja jem to na co mam ochote. pytałam gina i powiedział, że nawet można ser feta pod warunkiem że sie nie zje kilograma na raz
tutti87, aneta93 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?
Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.
Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 10:00
-
Chwilka84 wrote:Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?
U mnie podobnie, na samym początku właśnie tylko w okolicach pępka, teraz w różnych miejscach i nie raz tak bardzo nisko jak piszeszChwilka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chwilka84 wrote:Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?
Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.
Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)
ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plaskoAnoolka lubi tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤