Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ana909 wrote:Jeśli ktoś ma wyżej macice to jest niestatystyczna ciezarowka
nie neguje, mówię to co mi gin powiedział na piatkowej wizycie i co twierdzą książki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 06:18
-
Blu wrote:Ostatnio non stop jadłabym hamburgery! Robiłam takie domowe z wołowiny i były super. Musze to powtórzyć w najbliższym czasie
Ja to jedzenia wszelakiego raczej sobie nie odmawiammiesko z grilla, czasem cola albo chipsy. Wiadomo nie często, ale jak mam wielką ochotę to trochę zjem
India ja podobnie ruchy czuje nisko może przez to łożysko. Wczoraj debatować is my z mężem nad imieniem. W sumie wiele nam się podoba, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 procent. Jeszcze jest czas
My raczej mamy wybrane. Ja mam potrzebę, żeby już wiedzieć kto tam jest, dlatego jak poznamy płeć to i imię już wybierzemy na 100% -
Anoolka wrote:A ja lubię paprykarz
za to mlecznej szpitalnej nienawidzę
ale że obiadu nie dało się zjeść, a wybredna nie jestem
to w drodze ze szpitala zjadłam kebaba z frytkami, tak na uzupełnienie kalorii
India9, Anoolka lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
miłego dnia
Co do ruchów to tez czuję w dolnej części brzuchateraz sobie grzecznie leżę a moja mała wariuje w brzuszku
Jak ten czas leci..masakra my juz w 5-6 miesiącu:-) a nasze fasolki to już dawno nie fasolki tylko najprawdziwsze czlowieczkiDea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Ja zjadłam i ogórek i paprykarz
ale że obiadu nie dało się zjeść, a wybredna nie jestem
to w drodze ze szpitala zjadłam kebaba z frytkami, tak na uzupełnienie kalorii
http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2012/08/kebab-na-frytkach-wersja-dietetyczna.html
aneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:Ciekawe stwierdzenie, ale mysle ze moja macica jednak jest w dobrym miejscu, a łożysko jest wysoko w niej osadzone, na pewno nie za wysoko. Po za tym jesli dziecko rośnie szybciej, to idąc normalnym tokiem myślenia macica również się powiększa i nie nazywa sie to wcale wyjątkiem od reguły. Nadal jestem za tym, ze czucie kopniaków wysoko to normalna sprawa.
No nie wiem, moja córka jest dość spora, wyprzedza swój "wiek" o jakieś 1,5 tyg narazie, a jednak lekarz twierdzi że mi macica do pępka jeszcze nie doszła.Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
witajcie,
Cały czas Wam towarzyszę, śledzę wątki i trzymam kciuki za szczęśliwe wrześniowo/październikowe rozwiązania.
Chciałabym się z Wami podzielić wiadomością: jest Hania:) cieszymy się bardzo.
już nie mogę się doczekać, aż będzie z nami tak bezpośrednio. W piątek na badaniu wszystko co miała pokazać, to pokazała. No prawie... buzię zakrywała piąstkami. Wstydziła się...
pozdrawiam serdecznie,
miłego Dnia
Blu, Limerikowo, India9, Eryka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
ana909 wrote:No nie wiem, moja córka jest dość spora, wyprzedza swój "wiek" o jakieś 1,5 tyg narazie, a jednak lekarz twierdzi że mi macica do pępka jeszcze nie doszła.
-
Ola_Ola wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny przy dłuższym spacerze zaczyna mi twardnieć brzuch, towarzyszy temu ból jakby miesiączkowy, myślicie że to nic złego i mogą to być skurcze braxtona-hicksa? -
Ola_Ola wrote:Dzień dobry!
Dziewczyny przy dłuższym spacerze zaczyna mi twardnieć brzuch, towarzyszy temu ból jakby miesiączkowy, myślicie że to nic złego i mogą to być skurcze braxtona-hicksa?
Na Twoim miejscu skróciła bym spacery na krótsze i może należało by skonsultować to z lekarzem.Mnie na początku bolał,ale tak to było wszystko dobrze, teraz sporadycznie,w razie czego mam brać no spe i magnez,leżeć bo te skurcze (jeśli jest ich sporo) dla malucha to nic dobrego. -
nick nieaktualny
-
aneta93 wrote:Dziewczyny a ja z powodu kłuć w brzuchu leżę w szpitalu, pojechalam na ip bo mnie klulo tak 2 dni i to często, chociaż nie bolało i stwierdzili że muszą poobserwować. Dostaje nospe luteine100 i magnez. Lekarz powiedział ze dobrze ze z tym przyszłam bo "ciąża dziś jest a jutro może jej nie być" jego słowa
I jak dzisiaj się czujecie?
-
tutti87 wrote:Jesteśmy po wizycie, wszystko w porządku
pomiary prawidłowe, nasz chłopiec waży 370 g
zasłaniał się rączkami, więc mało było widać buźke, ale to nic. Najważniejsze że wszystko ok! Po moich opowieściach o twardym brzuchu szyjka też sprawdzona i też ok, łożysko wysoko. Ponoć szczupłe kobiety bardziej odczuwają te twardnienia, ale mam więcej odpoczywać i w razie czego brać nospe. Zadanie domowe: odprężyć się
Najważniejsze, że wszystko jest ok
-
Asiorek wrote:Tak w skrócie staralismy sie z mężem o dzidzie ponad dwa lata w tym czasie przeszłam dwie ciaze pozamaciczne i jedna biochemiczna. W sumie mamy 4 aniołki bo jedna ciaza była bliźniacza. Dzisiaj zaczynamy 18 tc. Termin porodu 27 październik synek.
Tym razem wszystko będzie dobrze
-
MMM2016 wrote:I jak dzisiaj się czujecie?