X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Jeśli ktoś ma wyżej macice to jest niestatystyczna ciezarowka :) nie neguje, mówię to co mi gin powiedział na piatkowej wizycie i co twierdzą książki.
    Ciekawe stwierdzenie, ale mysle ze moja macica jednak jest w dobrym miejscu, a łożysko jest wysoko w niej osadzone, na pewno nie za wysoko. Po za tym jesli dziecko rośnie szybciej, to idąc normalnym tokiem myślenia macica również się powiększa i nie nazywa sie to wcale wyjątkiem od reguły. Nadal jestem za tym, ze czucie kopniaków wysoko to normalna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 06:18

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Ostatnio non stop jadłabym hamburgery! Robiłam takie domowe z wołowiny i były super. Musze to powtórzyć w najbliższym czasie :)

Ja to jedzenia wszelakiego raczej sobie nie odmawiam :P miesko z grilla, czasem cola albo chipsy. Wiadomo nie często, ale jak mam wielką ochotę to trochę zjem :)

India ja podobnie ruchy czuje nisko może przez to łożysko. Wczoraj debatować is my z mężem nad imieniem. W sumie wiele nam się podoba, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 procent. Jeszcze jest czas ;)
    Jest czaz Blu, niektórzy wybierają imię jak już dziecko jest na świecie :-)
    My raczej mamy wybrane. Ja mam potrzebę, żeby już wiedzieć kto tam jest, dlatego jak poznamy płeć to i imię już wybierzemy na 100% :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    A ja lubię paprykarz ;) za to mlecznej szpitalnej nienawidzę:P
    Ja zjadłam i ogórek i paprykarz :) ale że obiadu nie dało się zjeść, a wybredna nie jestem :D to w drodze ze szpitala zjadłam kebaba z frytkami, tak na uzupełnienie kalorii :D

India9, Anoolka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) miłego dnia :-)
    Co do ruchów to tez czuję w dolnej części brzucha :-) teraz sobie grzecznie leżę a moja mała wariuje w brzuszku <3

Jak ten czas leci..masakra my juz w 5-6 miesiącu:-) a nasze fasolki to już dawno nie fasolki tylko najprawdziwsze czlowieczki <3

Dea28 lubi tę wiadomość

2da6343587.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta to Twoja pierwsza ciąża? Ja słyszałam że dziewczyny w kolejnych ciążach miały wyżej macicę ale w pierwszej to chyba rzadkość.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja zjadłam i ogórek i paprykarz :) ale że obiadu nie dało się zjeść, a wybredna nie jestem :D to w drodze ze szpitala zjadłam kebaba z frytkami, tak na uzupełnienie kalorii :D
    Ja w tej ciąży się pilnuje bo w poprzedniej przytylam 20 kilo a kebaby jem takie ;) http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2012/08/kebab-na-frytkach-wersja-dietetyczna.html

aneta93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ciekawe stwierdzenie, ale mysle ze moja macica jednak jest w dobrym miejscu, a łożysko jest wysoko w niej osadzone, na pewno nie za wysoko. Po za tym jesli dziecko rośnie szybciej, to idąc normalnym tokiem myślenia macica również się powiększa i nie nazywa sie to wcale wyjątkiem od reguły. Nadal jestem za tym, ze czucie kopniaków wysoko to normalna sprawa.

No nie wiem, moja córka jest dość spora, wyprzedza swój "wiek" o jakieś 1,5 tyg narazie, a jednak lekarz twierdzi że mi macica do pępka jeszcze nie doszła.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziewczyny przy dłuższym spacerze zaczyna mi twardnieć brzuch, towarzyszy temu ból jakby miesiączkowy, myślicie że to nic złego i mogą to być skurcze braxtona-hicksa?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Agata84Ign Debiutantka

Wysłany: 23 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,

Cały czas Wam towarzyszę, śledzę wątki i trzymam kciuki za szczęśliwe wrześniowo/październikowe rozwiązania.

Chciałabym się z Wami podzielić wiadomością: jest Hania:) cieszymy się bardzo.
    już nie mogę się doczekać, aż będzie z nami tak bezpośrednio. W piątek na badaniu wszystko co miała pokazać, to pokazała. No prawie... buzię zakrywała piąstkami. Wstydziła się...

pozdrawiam serdecznie,

miłego Dnia :)

Blu, Limerikowo, India9, Eryka, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

uwo93e3krsoby3mr.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    No nie wiem, moja córka jest dość spora, wyprzedza swój "wiek" o jakieś 1,5 tyg narazie, a jednak lekarz twierdzi że mi macica do pępka jeszcze nie doszła.
    nie każda z Nas jest taka sama, nic Ci na to nie poradzę, że u Ciebie ciąża rośnie inaczej niż u mnie, póki mój lekarz mówi że jest ok, na przeciw temu co czytałaś w książkach, ufam jemu, to chyba normalne :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewczyny przy dłuższym spacerze zaczyna mi twardnieć brzuch, towarzyszy temu ból jakby miesiączkowy, myślicie że to nic złego i mogą to być skurcze braxtona-hicksa?
    Wydaje mi się, że przy skurczach nie powinno boleć, ja na Twoim miejscu zrezygnowałabym ze spacerów, leżałam w szpitalu bo przy skurczach miałam kłucie, lekarze przy wypisie mówili że jeśli będę odczuwać jakiś ból towarzyszący to przyspieszyć wizytę dostaję luteinę i nospę pewnie już do końca ciąży

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Dzień dobry!

Na Twoim miejscu skróciła bym spacery na krótsze i może należało by skonsultować to z lekarzem.Mnie na początku bolał,ale tak to było wszystko dobrze, teraz sporadycznie,w razie czego mam brać no spe i magnez,leżeć bo te skurcze (jeśli jest ich sporo) dla malucha to nic dobrego.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomoc.
    Skonsultuje to z lekarzem.
    Magnez już biorę więc pewnie dojdzie i no spa.

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny ;)

aneta93 lubi tę wiadomość

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, postaraj się trochę skrócić spacery i zwolnić ich tempo. Powinno pomóc. Jeśli nie to skonsultuj to z lekarzem, ale pewnie każe Ci brać nospę i magnez i dużo odpoczywać.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dziewczyny a ja z powodu kłuć w brzuchu leżę w szpitalu, pojechalam na ip bo mnie klulo tak 2 dni i to często, chociaż nie bolało i stwierdzili że muszą poobserwować. Dostaje nospe luteine100 i magnez. Lekarz powiedział ze dobrze ze z tym przyszłam bo "ciąża dziś jest a jutro może jej nie być" jego słowa

I jak dzisiaj się czujecie?

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tutti87 wrote:
    Jesteśmy po wizycie, wszystko w porządku :) pomiary prawidłowe, nasz chłopiec waży 370 g :) zasłaniał się rączkami, więc mało było widać buźke, ale to nic. Najważniejsze że wszystko ok! Po moich opowieściach o twardym brzuchu szyjka też sprawdzona i też ok, łożysko wysoko. Ponoć szczupłe kobiety bardziej odczuwają te twardnienia, ale mam więcej odpoczywać i w razie czego brać nospe. Zadanie domowe: odprężyć się ;)

Najważniejsze, że wszystko jest ok :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiorek wrote:
    Tak w skrócie staralismy sie z mężem o dzidzie ponad dwa lata w tym czasie przeszłam dwie ciaze pozamaciczne i jedna biochemiczna. W sumie mamy 4 aniołki bo jedna ciaza była bliźniacza. Dzisiaj zaczynamy 18 tc. Termin porodu 27 październik synek.

:) Tym razem wszystko będzie dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    I jak dzisiaj się czujecie?
    Dostałam luteinę, aspargin i nospę, prawdopodobnie już do końca ciąży będę się musiała tak faszerować, kłuć już nie mam na szczęście, pozostały twardnienia, ale w mniejszej ilości i nakaz, aby się nie przeciążać, dużo odpoczywać i nie dotykać brzucha, niewinny dotyk może potęgować skurcze. No i przy wypisie lekarz zwrócił uwagę, że przy bólu brzucha mam się nie zastanawiać tylko przyspieszyć wizytę. Narazie jest ok :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ