Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Anoolka wrote:Ja w tej ciąży się pilnuje bo w poprzedniej przytylam 20 kilo a kebaby jem takie
http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2012/08/kebab-na-frytkach-wersja-dietetyczna.html
mniaam, na pewno i mąż będzie zadowolony jak mu zaserwuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 12:10
-
Agata84Ign wrote:witajcie,
Cały czas Wam towarzyszę, śledzę wątki i trzymam kciuki za szczęśliwe wrześniowo/październikowe rozwiązania.
Chciałabym się z Wami podzielić wiadomością: jest Hania:) cieszymy się bardzo.
już nie mogę się doczekać, aż będzie z nami tak bezpośrednio. W piątek na badaniu wszystko co miała pokazać, to pokazała. No prawie... buzię zakrywała piąstkami. Wstydziła się...
pozdrawiam serdecznie,
miłego Dnia
Gratuluję
-
aneta93 wrote:Dostałam luteinę, aspargin i nospę, prawdopodobnie już do końca ciąży będę się musiała tak faszerować, kłuć już nie mam na szczęście, pozostały twardnienia, ale w mniejszej ilości i nakaz, aby się nie przeciążać, dużo odpoczywać i nie dotykać brzucha, niewinny dotyk może potęgować skurcze. No i przy wypisie lekarz zwrócił uwagę, że przy bólu brzucha mam się nie zastanawiać tylko przyspieszyć wizytę. Narazie jest ok
Najważniejsze, ze zdecydowałaś sie pójść na IP. Jak widać nie wolno nic bagatelizować.
Cieszę się, ze jest lepiej. Dbaj o Was i odpoczywaj.aneta93 lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:Najważniejsze, ze zdecydowałaś sie pójść na IP. Jak widać nie wolno nic bagatelizować.
Cieszę się, ze jest lepiej. Dbaj o Was i odpoczywaj.
O ile skurcze(nie za częste) są już normalne na tym etapie, to nie powinny pozostawiać bólu brzucha. I jest to calkowita prawda, że szczuplejsze dziewczyny odczuwają te skurcze wyraźniej -
nick nieaktualnyaneta93 wrote:wygląda pięknie
mniaam, na pewno i mąż będzie zadowolony jak mu zaserwuję
aneta93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle dzisiaj sie wnerwilam dzonilam do szpitala bo chcialam sie umowic na sierpien na konsultacje do ginekologa przedporodowa, dodam ze nigdy na nfz nie bylam u lekarza-ginekologa a chcialam isc konkretnie do tego ktory robil mi z corka CC bo teraz w przypadku CC tez chce zby on robil, bo mu poprostu ufam a ta glupia baba z rejestracji mowi mi ze moze mnie zarejestrowac na 21.10 poje###! czy w ciazy do cholery mi nie przysluguje obowiazkowo ginekolog na nfz ??? no bez jaj!
-
nick nieaktualnyA ja za godzine ide do dyrektorki z przedszkola porozmawiac z nia, bo u mojej corki w grupie jest jeden chlopak ktory non stop wszystkich terroryzuje, uporczywie moja corke bije i ciagnie za wlosy i zdejmuje jej okulary, nauczyciele bezradni rodzicom uwage zwracaja a gowno to daje...dosyc juz mam tego dzisiaj dzieciak rano do przedszkola nie chcial isc bo sie boi ze bedzie ja bil ten dzieciak....chore to jets a ja nie pozwole zeby ktos mi dzieciaka tłukł, bo moje dziecko jest wychowane w kulturze i poszanowaniu innych ludzi i nie jest agresywnym dzieckiem, a raczej cieplą klucha... a juz mnie t wkurza nie nazarty
Limerikowo, India9, aneta93, Chwilka84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A na poporodowej do menu dojda pieczone jablka, tak jest przynajmniej w Poz na Polnej
i radze jesc by ok pojsc do toalety a tym bardziej po nacieciu
Sarcia czytam ze czeka Cie sluszna interwencja bo to taki mini terroryzm juz od mala - popychanie , targanie za wlosy, jak dziecko nie wytrzyma to odda agresorowi z nawiazka pewnego dnia..
my wojujemy ale z 2latka, tj maz wojuje jak ja pracuje, na drzemki
meza juz mala wziela caly weekend na krokodyle lzy ze spac nie bedzie, dzis pon mama na zmianie i po 25min przytulania i krecenia na duzym lozku, przeprowadzka do wozka na lulanie, maly protest i senny odlot w 5min, i przekladaniec do lozeczka
maz przez gg bije brawo, dla mnie normalka -
sarcia123 wrote:Dziewczyny jak by ktoras z was miala problem z brodawkami w ciazy lub po ciazy ( mi np na brodawkach robia sie strupki nie wiem czemu i w ogole sa bardzo suche) to polecam kupic MALTAN i smarowac, baaardzo pomaga
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bo może taki dzień, albo przez pogodę
fajnie się przejść na spacer!
Byłam dzisiaj znowu na usg u mojego ginatak mi się złożyły wizyty ze połówkową mialam w sobotę a dzisiaj zwykłą. Stwierdziłam, że dzisiaj było bez stresu, wiec dla mojego zdrowia psychicznego powinnam, chodzić do lekarza co 3 dni
poznałby mnie lepiej niż swoją żonę :X
A w ogóle to chyba za dużo przytyłam, bo w niecałe 4 tygodnie ponad 2 kilo... musze się opanować ze słodkimWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 18:11
Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Bez przesady. Każdy ma jakieś obowiązki. Jak już któraś z dziewczyn napisała, liczy się jakość, a nie ilość.
Ja dzisiaj wysprzątałam szafę. Powywalałam stare ciuchy i inne pierdoły. No i zrobiłam miejsce dla maluszka
Trochę czasu mi to zajęło.
Teraz pora na spacer z mężem. Mam nadzieję, że jest już trochę chłodniej.
Visenna, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:nie każda z Nas jest taka sama, nic Ci na to nie poradzę, że u Ciebie ciąża rośnie inaczej niż u mnie, póki mój lekarz mówi że jest ok, na przeciw temu co czytałaś w książkach, ufam jemu, to chyba normalneKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Szkoda że nie ma opcji wielu cytatów...
Ja korzystam z forum na telefonie i niestety nie jest to wygodne, robiąc cos przy domu nie ma czasu tak zaglądać i pisać co chwila. A jak kogoś nie ma jeden dzień to ile czasu trzeba by to nadrabiać, gdyby każda z nas ciągle siedziała przy komputerze.Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤