X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    hej,ja was podczytuje;)
    Niestety weny i czasu brak na pisanie gdyż mam 3 dzieci w domu;)

Ja prosze o zmianę na 1 stronie gdyż termin 22,10 i SYNEK:) moja drużyna piłkarska;)

Gratuluję :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Ja w tej ciąży się pilnuje bo w poprzedniej przytylam 20 kilo a kebaby jem takie ;) http://zdrowe-odzywianie-przepisy.blogspot.com/2012/08/kebab-na-frytkach-wersja-dietetyczna.html
    wygląda pięknie <3 mniaam, na pewno i mąż będzie zadowolony jak mu zaserwuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 12:10

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata84Ign wrote:
    witajcie,

Cały czas Wam towarzyszę, śledzę wątki i trzymam kciuki za szczęśliwe wrześniowo/październikowe rozwiązania.

Chciałabym się z Wami podzielić wiadomością: jest Hania:) cieszymy się bardzo.
    już nie mogę się doczekać, aż będzie z nami tak bezpośrednio. W piątek na badaniu wszystko co miała pokazać, to pokazała. No prawie... buzię zakrywała piąstkami. Wstydziła się...

pozdrawiam serdecznie,

miłego Dnia :)

Gratuluję :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Dostałam luteinę, aspargin i nospę, prawdopodobnie już do końca ciąży będę się musiała tak faszerować, kłuć już nie mam na szczęście, pozostały twardnienia, ale w mniejszej ilości i nakaz, aby się nie przeciążać, dużo odpoczywać i nie dotykać brzucha, niewinny dotyk może potęgować skurcze. No i przy wypisie lekarz zwrócił uwagę, że przy bólu brzucha mam się nie zastanawiać tylko przyspieszyć wizytę. Narazie jest ok :)

Najważniejsze, ze zdecydowałaś sie pójść na IP. Jak widać nie wolno nic bagatelizować.
    Cieszę się, ze jest lepiej. Dbaj o Was i odpoczywaj.

aneta93 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Najważniejsze, ze zdecydowałaś sie pójść na IP. Jak widać nie wolno nic bagatelizować.
    Cieszę się, ze jest lepiej. Dbaj o Was i odpoczywaj.
    Racja:)
    O ile skurcze(nie za częste) są już normalne na tym etapie, to nie powinny pozostawiać bólu brzucha. I jest to calkowita prawda, że szczuplejsze dziewczyny odczuwają te skurcze wyraźniej :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    wygląda pięknie <3 mniaam, na pewno i mąż będzie zadowolony jak mu zaserwuję :D
    Smakuje naprawdę super, zawsze jak robiłam w domu kebaby/gyrosy to wychodziły takie tłuste i ciężkie a ten jest pycha no i nie mam po nim wyrzutów sumienia;)

aneta93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj sie wnerwilam dzonilam do szpitala bo chcialam sie umowic na sierpien na konsultacje do ginekologa przedporodowa, dodam ze nigdy na nfz nie bylam u lekarza-ginekologa a chcialam isc konkretnie do tego ktory robil mi z corka CC bo teraz w przypadku CC tez chce zby on robil, bo mu poprostu ufam a ta glupia baba z rejestracji mowi mi ze moze mnie zarejestrowac na 21.10 poje###! czy w ciazy do cholery mi nie przysluguje obowiazkowo ginekolog na nfz ??? no bez jaj!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za godzine ide do dyrektorki z przedszkola porozmawiac z nia, bo u mojej corki w grupie jest jeden chlopak ktory non stop wszystkich terroryzuje, uporczywie moja corke bije i ciagnie za wlosy i zdejmuje jej okulary, nauczyciele bezradni rodzicom uwage zwracaja a gowno to daje...dosyc juz mam tego dzisiaj dzieciak rano do przedszkola nie chcial isc bo sie boi ze bedzie ja bil ten dzieciak....chore to jets a ja nie pozwole zeby ktos mi dzieciaka tłukł, bo moje dziecko jest wychowane w kulturze i poszanowaniu innych ludzi i nie jest agresywnym dzieckiem, a raczej cieplą klucha... a juz mnie t wkurza nie nazarty

Limerikowo, India9, aneta93, Chwilka84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak by ktoras z was miala problem z brodawkami w ciazy lub po ciazy ( mi np na brodawkach robia sie strupki nie wiem czemu i w ogole sa bardzo suche) to polecam kupic MALTAN i smarowac, baaardzo pomaga ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na poporodowej do menu dojda pieczone jablka, tak jest przynajmniej w Poz na Polnej
    i radze jesc by ok pojsc do toalety a tym bardziej po nacieciu

Sarcia czytam ze czeka Cie sluszna interwencja bo to taki mini terroryzm juz od mala - popychanie , targanie za wlosy, jak dziecko nie wytrzyma to odda agresorowi z nawiazka pewnego dnia..

my wojujemy ale z 2latka, tj maz wojuje jak ja pracuje, na drzemki
    meza juz mala wziela caly weekend na krokodyle lzy ze spac nie bedzie, dzis pon mama na zmianie i po 25min przytulania i krecenia na duzym lozku, przeprowadzka do wozka na lulanie, maly protest i senny odlot w 5min, i przekladaniec do lozeczka
    maz przez gg bije brawo, dla mnie normalka ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny jak by ktoras z was miala problem z brodawkami w ciazy lub po ciazy ( mi np na brodawkach robia sie strupki nie wiem czemu i w ogole sa bardzo suche) to polecam kupic MALTAN i smarowac, baaardzo pomaga ;)
    ja mam jakieś jakby suche skórki, też się zastanawiałam co to jest :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaadzik1207 wrote:
    Super też brałam ślub w ciąży:) mega przeżycie;):):):)
    ja tez bralam slub w ciazy akurat był listopad i synek mial 15 tyg.

Dea28 lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93, no wlasnie ja tez takie cos mi sie porobilo, kup sobie ten krem on 15 zl kosztuje, powinien pomoc

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy sie dziewczyny dziwicie ze tu malo stron jest w porownaniu do innych ;) ale zprzykroscia stwierdzam ze na tym forum prawie nikt sie nie udziela:(

• Blu Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo może taki dzień, albo przez pogodę ;) fajnie się przejść na spacer!

Byłam dzisiaj znowu na usg u mojego gina :D tak mi się złożyły wizyty ze połówkową mialam w sobotę a dzisiaj zwykłą. Stwierdziłam, że dzisiaj było bez stresu, wiec dla mojego zdrowia psychicznego powinnam, chodzić do lekarza co 3 dni :D :D poznałby mnie lepiej niż swoją żonę :X

A w ogóle to chyba za dużo przytyłam, bo w niecałe 4 tygodnie ponad 2 kilo... musze się opanować ze słodkim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 18:11

Pumpkin, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez przesady. Każdy ma jakieś obowiązki. Jak już któraś z dziewczyn napisała, liczy się jakość, a nie ilość.

Ja dzisiaj wysprzątałam szafę. Powywalałam stare ciuchy i inne pierdoły. No i zrobiłam miejsce dla maluszka :-)
    Trochę czasu mi to zajęło.
    Teraz pora na spacer z mężem. Mam nadzieję, że jest już trochę chłodniej.

Visenna, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    nie każda z Nas jest taka sama, nic Ci na to nie poradzę, że u Ciebie ciąża rośnie inaczej niż u mnie, póki mój lekarz mówi że jest ok, na przeciw temu co czytałaś w książkach, ufam jemu, to chyba normalne :)
    Ależ ja nie twierdzę że u Ciebie cos jest nie tak, mówię, że tak czytałam i tak jest też u mnie. Jeśli u Ciebie jest inaczej to ok, nutę neguje tego.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda że nie ma opcji wielu cytatów...
    Ja korzystam z forum na telefonie i niestety nie jest to wygodne, robiąc cos przy domu nie ma czasu tak zaglądać i pisać co chwila. A jak kogoś nie ma jeden dzień to ile czasu trzeba by to nadrabiać, gdyby każda z nas ciągle siedziała przy komputerze.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, Ty pisałaś ze przytyłaś 2 kg w miesiac? Witaj w klubie, ja tez :( koniec słodyczy a dzisiaj upiekłam ciasto :(

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    aneta93, no wlasnie ja tez takie cos mi sie porobilo, kup sobie ten krem on 15 zl kosztuje, powinien pomoc
    skoro tak chwalisz że działa, to wypróbuję ! :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ