Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia91 wrote:Kochane! Ja przytyłam 1kg w tydzień ostatnio.. Ale wcześniej 1 kg w 16 tygodni... Ogólnie od początku ciąży 2kg na plusie a wczoraj zaczęliśmy 18 tydzień[/QUOTE
U mnie z waga identycznie:)i tez ciacho z rabarbarem upiekłam. Dostalam kolejna paczkę z ciuszkami,układam i przekładam je w szafce już 2 dzień
Wiem,że sie powtarzam,ale ja swojego maleństwa prawie w ogóle nie czuje:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:44
-
Oby
chociaż zaczynam się czuć jak słoniątko
no nic musze bardziej zwracać uwagę na to co jem.
Z córką przytyłam ok 13 kg (ważyłam na koniec 69 kg i tylko patrzyłam czy przekroczy 70). Teraz sobie założyłam ze max 11 kg mogę przytyć. Na razie idzie mi za dobrze
Chwilka, pytałam jeszcze dzisiaj mojego gina o te ruchy. Powiedział, że przy łożysku na przedniej ścianie to tak jakby się je odczuwało przez poduszkę. Ale z czasem mają być wyraźniejsze. Pewnie u Ciebie tez tak będzieChwilka84 lubi tę wiadomość
-
Mój maluch od soboty jakby mniej aktywny, albo się gdzieś schował
mało i słabo czuję, a wcześnie po kilka razy dziennie i seriami. Oby wrócił na poprzednią pozycję.
Ja pracuję, później obowiązki domowe, więc nie mam za dużo czasu na pisanie, ale zawsze.jest tutaj co czytać, więc nie jest tak słabo wcale -
Mnie dzisiaj mały wystraszył, bo od 3 dni praktycznie go nie czułam. Szukałam detektorem i na początku miałam schizy, że może to co znalazłam to tylko moja żyła brzuszna. Ale potem moja "żyła" zaczęła uciekać po całym brzuchu, więc zakładam, ze jednak był to maluch
a później kochany zaserwowal jednak mamusi 2 kopniaki na odczepnego, więc dałam mu spokój
NiecierpliwaKarolina, Visenna, Limerikowo, India9, Anoolka, Blu, tutti87, Eryka, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie z pisaniem różnie bywa, bo cały czas pracuję, mam rodzinne obowiązki, a jeszcze przez ostatnie dwa tygodnie mialam po pracy szkolenia. Staram się choć czytać mniej więcej na bieżąco i bardzo się cieszę z ostatnich dobrych wieści!
Visenna, Blu, tutti87, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Po 20tc to Dzidziusia mozna tez sluchac stetoskopem
ja podobnie jak w poprzed ciazy lozysko mam na przedniej scianie ale czuje mini gilgotanie od srodka
szczegolnie jak mam full relaks jesli zjem obiad i poloze sieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 00:14
kehlana_miyu, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
o ruchy sie nie martwcie jeszcze dosyc bedzieciw mialy tych kopniakow i kolek zebrowych i boli jajnika
ja w pkerwszej ciazh ruchy takie solidne zaczelam dopiero czyc w 6 miesiacu, bo na poczqtkj nawet na to uwagi nie zwracalam bylam tak zielona w tym temacie moze to smieszne ale serio tak bhlo:D teraz przy 2 dziecku ciaza jesg zupelnie swiadoma i bardziej ja monitoruje niz 1, takze glowa do gory i bez zmartwien
p.s moje dziecko ostatnio daje mi czadu od 3 dni takze rano w dzien i w nocy budzi mnie co chwila odrana tak samo serwuje mi kopniakiEryka, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Ja zupełnie z innej grupy (co widać po suwaczku) ale mam do Was pytanie Kobietki.
Wyszło tak - troszkę nieplanowanie, że jeśli wszystko się dobrze ułoży, będę brać ślub na koniec 20 tygodnia. Jak się teraz czujecie? Jak brzuszki na tym etapie? To moja pierwsza ciąża, jestem zielona kompletnie a internety bredzą o różnych rzeczach, stąd wolę zapytać u źródła)
-
nick nieaktualnyja sie chyba pokusze juz o pranie ciuszkow dla malenstwa, tycj co mam po mojej corusi, bo tak leza w workach w szafie i strasza, i chyba je juz wypiore, wysusze wyprasuje i wloze do komody zeby nie byly takie bezpanskie kurde jeszcze 4 miesiace do porodu a ja juz bym chciala i sie doczekac nie moge na to moje szczescie masakra
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAna , ja osobiscie uwazam ze to kwestia zupelnie indywidualna, poniewaz kady inaczej sie czuje w tym 20 tc, ja np. Na dlugie eskapady sie nie nadaje, wystarczy ze przejde 1 km zaraz ciagnie mnie brzuch, slabo mi, jestem ociazala i nie mam na nic checi....ale trzeba poczekac na opinie reszty dziewczyn bo nie kazdy sie czuje kiepsko tak jak ja
ogolem moje prywatne zdanie jest takie ze ja bym w ciazh slubu brac nie chciala, bo to jest jedyny nawazniejszy dzien w zyciu i chciala bym wyhladac pkwknie i kwitnaco a nie jak slon w skladzie porcelany z niezadowolona mina
a nesli chcecie w ciazy brac slub ja bhm polecala Cywilny, plus obiad i kawa dla gosci , ja osobiscie sama jestem po cywilnhm slubie a koscielny z mezem planujemy ale za jakis czas, bo teraz 2 dzidzia to pewnie ze 2,3 lata sie odwlecze
Ana., Madziuszka, Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Sarcia, rozumiem co czujesz. Ja jeszcze nie piorę, ale nie mam żadnych po synku. Póki co na Allegro zamwiałam i już leżą na swoim miejscu w komodzie.
Ana, z brzuszkami różnie, jedne mają większe inne mniejsze, ale dasz radę. Jeszcze nie jest z nami tak źle
Koleżanka Dea też będzie lada moment brała ślubWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 07:53
Ana., Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlu wrote:
Chwilka, pytałam jeszcze dzisiaj mojego gina o te ruchy. Powiedział, że przy łożysku na przedniej ścianie to tak jakby się je odczuwało przez poduszkę. Ale z czasem mają być wyraźniejsze. Pewnie u Ciebie tez tak będzieBlu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Witajcie,
Ja zupełnie z innej grupy (co widać po suwaczku) ale mam do Was pytanie Kobietki.
Wyszło tak - troszkę nieplanowanie, że jeśli wszystko się dobrze ułoży, będę brać ślub na koniec 20 tygodnia. Jak się teraz czujecie? Jak brzuszki na tym etapie? To moja pierwsza ciąża, jestem zielona kompletnie a internety bredzą o różnych rzeczach, stąd wolę zapytać u źródła)
Bardzo skromnie powiem, że teraz brzuszek moim zdaniem wygląda najpiękniejlekko go widać, ale to jeszcze nie jest duże obciążenie
z samopoczuciem to wiadomo raz lepiej raz gorzej, ale ja bym się nie zastanawiała. Później maluch jak zobaczy siebie na zdjęciu w tak ważnym dniu będzie szczęśliwy
Ana., NiecierpliwaKarolina, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ja ogolnie tez polecam predzej w 20tyg niz na poczatku, przynajmniej w moim przypadku poczatki byly slabe. Ciezko przewidziec jak Ty akurat bedziesz znosic ciaze w tym czasie, ale endorfinki zwiazane z tym dniem na pewno Ci pomoga:)
Ja sie nabawilam infekcji pecherza. Lecze sie od piatku, od wczoraj mam zwolnienie. Wiecej tego shitu nie chce miec. Dodatkowo w moczu mam bardzo duza ilosc glukozy co wskazuje na pewno na infekcje, ale moze tez byc poczatkujaca cukrzyca ciazowa, wiec na wszelki wypadek gin kazala mi przejsc na diete bez cukrowa.. ale krzywe mam dopiero zrobic w 24tyg wiec jeszcze kupa czasu.
Bez slodyczy, bez kawy, nie mam czym sobie cisnienia podnosic:( wiec glowa zazwyczaj mnie boli w ciagu dnia.
Pijcie dziewczyny soczek z zurawinka zapobiegawczo, tak na wszelki wypadek zeby pecherz byl zdrowy i bakterie wszelkie wyplukane.Ana., Dea28 lubią tę wiadomość
-
Ana. wrote:Witajcie,
Gratulacje przede wszystkim
Kazda z nas moze czuć sie inaczej, ale jesli chodzi o mnie to w 20tc czuje sie bardzo dobrze, pełna energii, bez opuchnięć, z delikatnie zarysowanym brzuszkiem. Myśle ze w zależności od podejścia i wyboru sukni mogłabyś podkreślić brzuszek lub z powodzeniem odwrocić od niego uwagę.
My mieliśmy ślub cywilny we wrześniu 2016. Zorganizowaliśmy go poza urzędem stanu cywilnego przy małym kameralnym eleganckim pałacyku, zaproszeni najbliżsi krewni i znajomi (na 100 zaproszonych przybyło 70 osob wiec tu reguła ze 30% odpada sprawdziła sieDelikatne kwiaty, duet skrzypce-wiolonczela. Po ceremonii przyjęcie w sali bankietowej na terenie pałacyku, z DJ bez disco polo
mogę polecić świetną DJ. To był piękny dzien
Mielismy tez tylko fotografa- mogę polecić
Ana., Dea28 lubią tę wiadomość