Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?
Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.
Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)
Chwilka ja w piatek do ginekologa zglosiłam, ze mi co jakis czas wyskakuje gula przy macicy i dzisiaj leze obserwuje brzuch patrze, a ta gula zaczyna wystawac kawałek pod pepkiem przechodzi maksymalnie do jakby krawedzi macicy i tam zostaje.... Moze mala sie przytula do jej scianki:-P az mi sie glupio zrobilo, ze wczesniej tego nie zauwazylama tak to wedruje po całym brzuchu. Mój maż zawsze mowi, zebym pokazywala gdzie ją czuć bo ciagle zmienia miejsce. A moze Tobie sie zdarza, ze bobas na lini pepka trzymał stopy np??
ale nie wiem czy to mozliwe?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 13:24
Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Chwilka ja w piatek do ginekologa zglosiłam, ze mi co jakis czas wyskakuje gula przy macicy i dzisiaj leze obserwuje brzuch patrze, a ta gula zaczyna wystawac kawałek pod pepkiem przechodzi maksymalnie do jakby krawedzi macicy i tam zostaje.... Moze mala sie przytula do jej scianki:-P az mi sie glupio zrobilo, ze wczesniej tego nie zauwazylam
a tak to wedruje po całym brzuchu. Mój maż zawsze mowi, zebym pokazywala gdzie ją czuć bo ciagle zmienia miejsce. A moze Tobie sie zdarza, ze bobas na lini pepka trzymał stopy np??
ale nie wiem czy to mozliwe?
Ja nie mam pojęcia czym do mnie puka,może to stopa,może ęka?:)ja raz tak miałam jak Ty,taka gula mi s zrobiła,ale to bylo kolo 15 tyg. Ogolnie mało szkrabka czuje:( -
nick nieaktualnyana909 wrote:na wysokosci pepka to raczej nie dziecko, bo dno macicy w 22 tc jest dwa palce pod pepkiem
ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plasko -
nick nieaktualny
-
Chwilka84 wrote:Napisałam koło pępek bo nie wiedziała jak sprecyzować miejsce na brzuchu,ale faktycznie,czuje trochę niżej,ale na pewno nie na wysokości bielizny.
Anoolka, Chwilka84, Blu, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Pumpkin, Evelle, Limerikowo, Ola_85 lubią tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Witam się i ja
u nas weekend z atrakcjami. Wczoraj oceanarium 3D na Narodowym, a dzisiaj była wycieczka do ZOO.
Wczoraj wieczorem miałam taką ochotę na hamburgera, że po 20tej poszliśmy na spacer do maca - 2 km, z synkiem :] W obie strony wyszło 4 km, więc można powiedzieć, że ćwiczenia zaliczone
Właśnie dziewczyny, ćwiczycie w ciąży?
Ja przed chodziłam na body ball i biegałam, a teraz fraz na tydzień odpalam jakieś ćwiczenia na youtubie i częściej mi się nie chce. Za to spacerować mogłabym ciągle, gdyby nie pęcherz, który szybko daje znać o sobie.
Ja ruchy czuję nisko, może ma na to wpływ to na ktorej ścianie znajduje się łożysko? Ja mam na przedniej.
I czasem czuję jak się maluch mocniej rozpycha, jakby zmieniał stronę i wtedy rzeczywiście nadchodzą dni kiedy ledwo go czuję, czyli tak jakby teraz kopał sobie gdzie indziej.Blu lubi tę wiadomość
-
Ostatnio non stop jadłabym hamburgery! Robiłam takie domowe z wołowiny i były super. Musze to powtórzyć w najbliższym czasie
Ja to jedzenia wszelakiego raczej sobie nie odmawiammiesko z grilla, czasem cola albo chipsy. Wiadomo nie często, ale jak mam wielką ochotę to trochę zjem
India ja podobnie ruchy czuje nisko może przez to łożysko. Wczoraj debatować is my z mężem nad imieniem. W sumie wiele nam się podoba, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 procent. Jeszcze jest czasIndia9, Dea28 lubią tę wiadomość
-
ana909 wrote:na wysokosci pepka to raczej nie dziecko, bo dno macicy w 22 tc jest dwa palce pod pepkiem
ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plaskomoze to jeszcze ma jakieś znaczenie ale jedna gin powiedziała ze mam wysoko łożysko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 19:55
-
Ja też w różnych miejscach czuję, ale najczęściej nisko. No i myślę, że już się nauczyłam odróżniać kopniaki od wiercenia i przewracania
a dzisiaj synuś sadzi takie kopy, że ja aż podskakujęVisenna, Chwilka84, India9, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
hej
moje dzieciątko się już rozszalało, czuję już codziennie ruchy choć jeszcze nie jakieś mocnelu.iza wczoraj mąż z latareczka też mi jeździł po brzuchu, bo gdzieś wycztał o tym
śmieszna sprawa
jak poczuł ruch na dłoni to był mega dumny, nawet dzisiaj to wspominał
co do grilla to ja jem, kiełbaski, kurczaka czy jakąś karkówkęjakby słuchać wszystkich to nie byłoby co jeść
India ja chodzę na spacery dosyć często i tak 2-3 razy w tygodniu staram się zrobić ćwiczenia z youtuba.
Dziękuję za rady odnośnie zgagimam nadzieje, że nie często będzie mnie dopadać
Visenna, India9 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tyle speców od tego co jeść... a w szpitalu na oddziale porodowym/poporodowym/patologii ciąży dostałyśmy takie śniadanie:
3 kromki chleba+łyżka paprykarzu+kiszony ogórek i do tego zupka mleczna:)
I weź tu się nie posraj......
Anoolka, Visenna, NiecierpliwaKarolina, India9, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jeśli ktoś ma wyżej macice to jest niestatystyczna ciezarowka
nie neguje, mówię to co mi gin powiedział na piatkowej wizycie i co twierdzą książki.
Też nagralam dziś kopniaki! Ale że film jest niecenzuralny to będę go miala dla siebie tylko, do czasu aż córka nie zacznie kopać wyżejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 23:55
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤