X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny gdzie dokładnie czujecie ruchy maleństwa,ja czułam je tak na wysokosci pepka po prawo lub lewo,w każdym razie wyżej,a wczoraj poczułam tak strasznie nisko,dosłownie na spojeniu, czy to normalne?

Kai,ja też grila wcinam:)pilnuje tylko żeby mięso nie było surowe ani tez bardzo spieczone.

Dea,kiedy masz dokładnie ślub?gratuluje,wspaniałe chwile:)Powiem Ci,że najbardziej stresowałam sie Kościoła i przysięgi a to były najpiękniejsze chwile,ehhhh rozmarzyłam się.Trzymam kciuki,fajnie masz:)

Chwilka ja w piatek do ginekologa zglosiłam, ze mi co jakis czas wyskakuje gula przy macicy i dzisiaj leze obserwuje brzuch patrze, a ta gula zaczyna wystawac kawałek pod pepkiem przechodzi maksymalnie do jakby krawedzi macicy i tam zostaje.... Moze mala sie przytula do jej scianki:-P az mi sie glupio zrobilo, ze wczesniej tego nie zauwazylam :-P a tak to wedruje po całym brzuchu. Mój maż zawsze mowi, zebym pokazywala gdzie ją czuć bo ciagle zmienia miejsce. A moze Tobie sie zdarza, ze bobas na lini pepka trzymał stopy np??;-) ale nie wiem czy to mozliwe? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 13:24

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Chwilka ja w piatek do ginekologa zglosiłam, ze mi co jakis czas wyskakuje gula przy macicy i dzisiaj leze obserwuje brzuch patrze, a ta gula zaczyna wystawac kawałek pod pepkiem przechodzi maksymalnie do jakby krawedzi macicy i tam zostaje.... Moze mala sie przytula do jej scianki:-P az mi sie glupio zrobilo, ze wczesniej tego nie zauwazylam :-P a tak to wedruje po całym brzuchu. Mój maż zawsze mowi, zebym pokazywala gdzie ją czuć bo ciagle zmienia miejsce. A moze Tobie sie zdarza, ze bobas na lini pepka trzymał stopy np??;-) ale nie wiem czy to mozliwe? ;-)

Ja nie mam pojęcia czym do mnie puka,może to stopa,może ęka?:)ja raz tak miałam jak Ty,taka gula mi s zrobiła,ale to bylo kolo 15 tyg. Ogolnie mało szkrabka czuje:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    na wysokosci pepka to raczej nie dziecko, bo dno macicy w 22 tc jest dwa palce pod pepkiem :)
    ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plasko :P
    To samo chciałam napisać , to moja druga ciąża i pierwsze ruchy czuje właśnie na wysokości majtek, koło pępka to trochę później ;)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam koło pępek bo nie wiedziała jak sprecyzować miejsce na brzuchu,ale faktycznie,czuje trochę niżej,ale na pewno nie na wysokości bielizny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 15:12

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję dość nisko i zwykle po lewej stronie. A z tym grillem to mnie uspokoilyscie trochę. Dzięki. :)
    Dea, no to wkrótce czas na wieczór panieński :-)

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z grilla jem wszystko:-P i ile moge;-) mieso, kiełbasa itd ma byc wysmazone i tyle;-)

Anoolka lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Napisałam koło pępek bo nie wiedziała jak sprecyzować miejsce na brzuchu,ale faktycznie,czuje trochę niżej,ale na pewno nie na wysokości bielizny.
    Zależy kto gdzie majty podciaga :D

Anoolka, Chwilka84, Blu, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Pumpkin, Evelle, Limerikowo, Ola_85 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje po prawej i lewej stronie pępka, kawałek pod ale widac ruchy takze to na pewno dziecko mimo ze u mnie 20 tydzien :) wczoraj udało mi sie nagrać kopniaka na filmiku ;)

Chwilka84, India9, Sylwia91, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)
    u nas weekend z atrakcjami. Wczoraj oceanarium 3D na Narodowym, a dzisiaj była wycieczka do ZOO.
    Wczoraj wieczorem miałam taką ochotę na hamburgera, że po 20tej poszliśmy na spacer do maca - 2 km, z synkiem :] W obie strony wyszło 4 km, więc można powiedzieć, że ćwiczenia zaliczone ;-)

Właśnie dziewczyny, ćwiczycie w ciąży?
    Ja przed chodziłam na body ball i biegałam, a teraz fraz na tydzień odpalam jakieś ćwiczenia na youtubie i częściej mi się nie chce. Za to spacerować mogłabym ciągle, gdyby nie pęcherz, który szybko daje znać o sobie.

Ja ruchy czuję nisko, może ma na to wpływ to na ktorej ścianie znajduje się łożysko? Ja mam na przedniej.
    I czasem czuję jak się maluch mocniej rozpycha, jakby zmieniał stronę i wtedy rzeczywiście nadchodzą dni kiedy ledwo go czuję, czyli tak jakby teraz kopał sobie gdzie indziej.

Blu lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio non stop jadłabym hamburgery! Robiłam takie domowe z wołowiny i były super. Musze to powtórzyć w najbliższym czasie :)

Ja to jedzenia wszelakiego raczej sobie nie odmawiam :P miesko z grilla, czasem cola albo chipsy. Wiadomo nie często, ale jak mam wielką ochotę to trochę zjem :)

India ja podobnie ruchy czuje nisko może przez to łożysko. Wczoraj debatować is my z mężem nad imieniem. W sumie wiele nam się podoba, ale jeszcze nie zdecydowaliśmy na 100 procent. Jeszcze jest czas ;)

India9, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    na wysokosci pepka to raczej nie dziecko, bo dno macicy w 22 tc jest dwa palce pod pepkiem :)
    ja czuje najczesciej na wysokosci majtek, tam gdzie pod brzuchem jest plasko :P
    Nie zgodzę się, u mnie macica była 2 tyg temu jakos 1 palec pod pępkiem, miałam skurcz na fotelu i lekarz mi pokazywał gdzie się kończy, teraz na pewno jest już na wysokości pępka. Tez czuje ruchy kolo pępka, a ze czuje je od 17 tyg to juz umiem odróżnić kopniaki od wzdec w jelitach. Takze dziewczyny jest to możliwe :) moze to jeszcze ma jakieś znaczenie ale jedna gin powiedziała ze mam wysoko łożysko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 19:55

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Chwilka ślub mam 4 czerwca więc tuż tuż :)

Ja sie nie moge doczekać już tych prawdziwych kopniaczków, na razie i to nie codziennie czuje rybki

Super też brałam ślub w ciąży:) mega przeżycie;):):):)

Dea28 lubi tę wiadomość

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w różnych miejscach czuję, ale najczęściej nisko. No i myślę, że już się nauczyłam odróżniać kopniaki od wiercenia i przewracania :-)
    a dzisiaj synuś sadzi takie kopy, że ja aż podskakuję :-D

Visenna, Chwilka84, India9, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    moje dzieciątko się już rozszalało, czuję już codziennie ruchy choć jeszcze nie jakieś mocne :) lu.iza wczoraj mąż z latareczka też mi jeździł po brzuchu, bo gdzieś wycztał o tym :) śmieszna sprawa :) jak poczuł ruch na dłoni to był mega dumny, nawet dzisiaj to wspominał :)

co do grilla to ja jem, kiełbaski, kurczaka czy jakąś karkówkę :) jakby słuchać wszystkich to nie byłoby co jeść :)

India ja chodzę na spacery dosyć często i tak 2-3 razy w tygodniu staram się zrobić ćwiczenia z youtuba.

Dziękuję za rady odnośnie zgagi :) mam nadzieje, że nie często będzie mnie dopadać :)

Visenna, India9 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle speców od tego co jeść... a w szpitalu na oddziale porodowym/poporodowym/patologii ciąży dostałyśmy takie śniadanie:
    3 kromki chleba+łyżka paprykarzu+kiszony ogórek i do tego zupka mleczna:)
    I weź tu się nie posraj......

Anoolka, Visenna, NiecierpliwaKarolina, India9, Eryka, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łooo, z tego bogatego zestawu zjadłabym tylko chleb i ogórka :P

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Łooo, z tego bogatego zestawu zjadłabym tylko chleb i ogórka :P
    A ja lubię paprykarz ;) za to mlecznej szpitalnej nienawidzę:P

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zrobiłam burgery na kolacje takze chyba wywołaliście to we mnie jakos telepatycznie! Haha :)

India9 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego ☺

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ktoś ma wyżej macice to jest niestatystyczna ciezarowka :) nie neguje, mówię to co mi gin powiedział na piatkowej wizycie i co twierdzą książki.

Też nagralam dziś kopniaki! Ale że film jest niecenzuralny to będę go miala dla siebie tylko, do czasu aż córka nie zacznie kopać wyżej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 23:55

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 349 350 351 352 353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ