X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Blu, Ty jesteś z Krakowa? Nie mogłam tu zlokalizować żadnej mieszkanki grodu Kraka. Gdzie zamierzasz rodzić? Myślałaś już o tym?

Mieszkam pod Krakowem, a rodzic na pewno będę na Siemiradzkiego. Tutaj mam najbliżej (oprócz Narutowicza, ale tam się boję :P ) i juz mam pewne doświadczenie ;) a Ty już się orientowałaś, gdzie chciałabyś urodzić? Fajnie się przejechać na dni otwarte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 19:04

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    W Krk escape room się to nazywa, jeśli dobrze kojarzę Ty jesteś z Wawy? Pewnie jakos inaczej będzie sie to nazywało.

Nazywają się dokładnie tak samo bo to nazwa formuły a nie konkretnego pokoju - konkretne pokoje mają swoje dodatkowe nazwy :)
    India9 wrote:
    Dziewczyny, które chodzą do więcej niż jednego ginekologa, jak
    to jest rozwiązane? Każdemu dajecie kartę ciąży i każdy robi wpis???

Ja mam dwie karty. Pierwsza jest z LuxMedu i tam prowadzę ciążę od początku a druga z Karowej (byłam na razie raz, w 15 tyg.). Położna z Karowej chciała pisać w pierwszej karcie, ale... powiedziałam, że chcę nową, ich kartę. Niechętnie, bo niechętnie, ale przepisała większość rzeczy i kartę nową założyła. Zależało mi, by w LuxMedzie niekoniecznie wiedzieli, że chadzam jeszcze gdzieś :) Karową traktuję dodatkowo, w razie gdyby pogorszyły się wyniki cukru - jest duża szansa, że wyhoduję sobie cukrzycę ciążową. Właśnie odstawiam leki :( Zdarza mi się jeszcze chodzić dodatkowo na USG, ale wtedy to wiadomo, że tylko na kartę zerkną albo w ogóle nie proszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 19:10

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    pielęgniarka ja biore nospe jak już bardzo źle sie czuje, tak to asmag forte dwa razy dziennie i póki co jest ok :)

pumpkin dasz rade :) będzie dobrze :)

Eryka gratuluję córeczki :)

A ja piję Muszynę, Polarisa lub Piwniczanke czy Kryniczanke w ostateczności Cisowianke lekko gazowaną innych nie lubie.

Szkoda, że nie mam już Taty... bardzo kochał dzieci a dzieci Jego ;)
    Dea łacze sie w smutku mojego juz tez niestety z nami nie ma :(

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola :(

uwaga zjadłam talerz pomidorówki, 3 kanapki z rybą i przegryzam czekoladą krówkowa ooooo matko!!!! zaraz ide umyć garki i w pióra bo pół lodówki zjem...

kkkaaarrr niby tak ale wolałabym go mieć przy sobie zawsze miałam z nim lepszy kontakt niż z mamą, z mamą sie nawet dziś mocno posprzeczałam aż mój brat interweniował i mówił żeby mnie nie wkur... bo dzieci będą nerwowe :D ale zaraz sobie od nich poszłam... musze pare dni od nich odpocząć. Bardzo sie ciesze że mieszkamy sami :)

India ja byłam u innego gina powiedziałam mu że chodze gdzie indziej a do niego przyszłam żeby zasięgnąć opinii innego lekarza i zbadać dzieciaczki na lepszym sprzęcie i nawet nie poprosił o karte ciąży. Opis zrobił na wydruku z komputera i dał mi zdjęcia i film.

tutti nie przejmuj sie kochana ja już pare razy poruszałam ten temat. Też mam dużo wydzieliny gin mówi że to normalne w ciaży i po prostu na codzień latam we wkładkach i tyle.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mialyscie robiona cytologie w ciazy\? Jaką mialyscie grupe wg Pappa? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Już po? Czekam na raport ;)

Pumpkin mam to szczęście, że łożysko się podniosło i obecnie jest poza ryzykiem przodowania. Zostały tylko i aż skurcze macicy.

Cieszę się bardzo, mogę znowu myśleć o sn i wykluczyć cesarkę ;-)

3mam kciuki za poprawę u Ciebie !!!!

Pumpkin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Dziewczyny,
    Od tygodnia mam beznadziejne samopoczucie, zarówno psychicznie jak i fizycznie ;/
    Jestem bez przerwy zła, naburmuszona. Ciągle zmęczona i senna. Taka klucha.
    W lusterku patrzeć na siebie nie mogę. Płakać mi się chcę, wszystko mnie denerwuje. Też macie takie nastroje ??
    Do tego wszystkiego potwornie męczy mnie cieśń nadgarstka, której nie zdążyłam zoperować przed ciążą. Całe noce nie śpię z bólu. A całe dnie dla odmiany mam zdrętwiałe OBIE już ręce ;/
    Pielegniarka może coś nie tak z tarczycą?

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów, ja je zaczęłam odczuwać dopiero od kilku dni, więc jeszcze nie są regularne. Cieszę się jak głupia z każdego muśnięcia :D Co do pory, to na razie przynajmniej mój maluch nie jest rannym ptaszkiem - pierwsze ruchy najwcześniej koło 10.30, a okres największego brykania popołudniami. Co zgadza mi się z USG, spał na wszystkich porannych, szalał jeden jedyny raz kiedy byłam wieczorem. Śmiejemy się, że poglądy na pory dnia ma zdecydowanie po rodzicach :D

Anoolka, Sunflower lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Pumpkin mam to szczęście, że łożysko się podniosło i obecnie jest poza ryzykiem przodowania. Zostały tylko i aż skurcze macicy.

Cieszę się bardzo, mogę znowu myśleć o sn i wykluczyć cesarkę ;-)

3mam kciuki za poprawę u Ciebie !!!!

Wow, no to ekstra! Strasznie się cieszę, że się podniosło! A dzidzia zdrowa?

Ja ze względu na wzrok miałabym CC, więc jej wizja przy łożysku mnie nie przeraża. Bardziej martwi mnie możliwe krwawienie i hospitalizacja... Ale może się uda bez :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny, mialyscie robiona cytologie w ciazy\? Jaką mialyscie grupe wg Pappa? :)

Cytologię miałam robioną w grudniu 2015 i dosłownie ostatnio, 6.05.2016. W obu badaniach mam I grupę.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • elficzka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie nie było, ale chciałabym do Was wrócić :) na liście jestem. Zaraz poczytam co u Was :)

Eryka, Blu, Dea28, Kasik2 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgdr0iznvo.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Nie do końca marketing ;) żywiec po przygotowaniu nadaje się nawet dla noworodków bo dzięki temu że ma mało składników nie obciąża organów malucha. Jeszcze dla tak małych dzieci nadaje się woda mama i ja czy jakoś tak.

Patrząc pod tym kątem to faktycznie :), ale pewnie większość dostępnych na rynku wód źródlanych się nadaje, bo one z założenia mają mieć małą zawartość minerałów, większą mają wody mineralne i po to to rozgraniczenie. No ale trzeba by przeanalizować skład kilku takich wód i porównać.

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Tutti, Beattkie powodzenia na połówkowych!!!

Blu, tutti87 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo czekałam na konkretnego kopniaka i się doczekałam :) wczoraj mała tak kopała, że nawet na dłoni poczułam jak do brzuszka przyłożyłam :D no ale jeszcze te ruchy nie są jakieś regularne, czekam dzisiaj na ciąg dalszy.

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Blu, tutti87, Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieobecności. Jeżeli ktoś kiedyś powiedział że na l4 można się nudzić to chyba malo w życiu widział :) biegam od lekarza do lekarza, zakupy, sprzątanie, ostatnio wsiadłam na rower bo waga mnie przeraża, prace w ogródku, albo odwiedzam co jakiś czas koleżanki, każda ma trochę informacji o dzieciach :)
    Pozostaje mało czasu żeby na forum wpadać :( po polowkowym wychodzi że córka jest spora, nie jakaś ogromna, bo mieści się w 50 centylach, ale w górnej granicy :) także cieszę się że inwestowalam w ciuszki na 62.

Rutelko proszę dopisz mi przy córce imię Alicja, mąż chyba się w końcu zdecydował :)

Wszystkim gratuluję poznania płci oraz życzę reszcie, żeby dzieciaczki na usg rozkladaly nogi celem określenia kim są :)
    Wg bbf zaczynam dziś 6 miesiąc, fajnie to brzmi :)

Eryka, Sunflower, Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Nie było mnie tydzien postaram sie Was nadrobić..Mialam wyjazd potem problem z netem

Wczoraj miałam usg połowkowe i troche sie rozczarowałam tzn w 13tyg lekarz mowila ze dziewczynka moj lekarz w 19 tygodniu 95 procent dziewczynka a wczoraj 21 tydzien lekarz mowi ze chlopak ...Mam juz 2 synow i wychodzi na to ze bede miec 3 synka...Pragnelam dziewczynki ale...coż..

201610141756.png
    201802217352.png
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wazne najwazniejsze ze dzidzius zdrowy i wszystko ok,ruchy czuje juz regularnie.. :-)

Blu, Dea28, Limerikowo lubią tę wiadomość

201610141756.png
    201802217352.png
  • Evvelina Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja po dłuższej nieobecności. Czytam Was do poduszki wiec jestem na bierząco. Widze że przygotowania pełna parą , ja narazie porównuje wózki , łóżeczka i kołyski.
    Pisałam Wam że miałam robiona cytologię i wyszła 3 grupa. Poprzednią robiłam w grudniu 2015 i była 1, wiec mega zdziwienie. Dostałam skierowanie na kolposkopie i mam zmianę na szyjce, prawdopodobnie ciąża się do tego przyczyniła, lekarz mówi że trzeba ją wyciąć po porodzie. Mam przez to kwalifikacje do CC .
    Brzuszek rośnie i nosze juz tylko ubrania ciążowe. Maleństwo na ostatnim usg było najprawdopodobniej chłopcem, na połówkowym 07.06 lekarz potwierdzi płeć.
    A tak z innej beczki mój gin jest z tych przewrażliwionych i wciska mi leki profilaktycznie. Od 9 tygodnia do nadal luteina i magnez, mimo że nic sie nie działo, wyniki w normach, a od wczoraj dodatkowo mam brać no spe 3 tabletki dziennie. Pytałam sie go po co skoro nie mam skurczów, twardnienia ani bóli brzucha a on powiedział że na wszelki wypadek. Ehhh ... Wkurzyłam się. No spa to nie cukierki przenika do łożyska i powoduje zmiękczenie szyjki. Chyba pójdę skonsultować to do innego lekarza.

152303cb02.png
    Bijące serduszko 07.03. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Wow, no to ekstra! Strasznie się cieszę, że się podniosło! A dzidzia zdrowa?

Ja ze względu na wzrok miałabym CC, więc jej wizja przy łożysku mnie nie przeraża. Bardziej martwi mnie możliwe krwawienie i hospitalizacja... Ale może się uda bez :)

Tak zdrowa, wszystkie organy i konczyny na swoim miejscu, ale chyba nie będzie zbyt duza tak jak ja;-)
    To rzeczywiscie najwazniejsze zebys dotarła w dobrym zdrowia do porodu. Pumpkin bedzie dobrze! Jak cesarki sie nie boisz to na spokojnie wytrwasz do konca:-D

• Blu Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po usg! Wszystko dobrze, maluch ma ok 15 cm i waży 280 gramów <3 termin porodu według dzisiejszego badania mamy na 14 października, ale nie bardzo do tego przywiązuje uwagę.

I jeszcze pani doktor pytając, czy chcemy potwierdzić płeć, pokazała nam co nieco I powiedziała "no z tego to raczej dziewczynki nie będzie!" :D także szykujemy się juz na chłopaka, maz chodzi dumny jak paw, że mu dziedzic rośnie :D

Pytałam o odczuwanie ruchów i okazało się ze mam łożysko na przedniej ścianie i ogólnie będę je słabiej czuła. Po badaniu wydaje mi się z 10 kg mi odjeli tyle stresu zeszło :)

Rutelko, jak będziesz miała chwilkę, to możesz na pierwszej stronie wykasować mi znak zapytania przy chłopcu :) dziękuję!

Tutti teraz czekam co tam Ciebie w brzuszku słychać :)

tutti87, Limerikowo, Dea28, Visenna, India9, szynszyl, Chwilka84, NiecierpliwaKarolina, Eryka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ