X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Eryka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żywiec zdrój to woda źródlana, a nie mineralna, czyli minerałów zawiera bardzo mało, a to że posiada znaczek instytutu matki i dziecka.... toi jak dla mnie po prostu marketing ;)

muszyniankę lubię choć to woda wysokozmineralizowana, więc może mieć sporo sodu, ale ja akurat tym się nie przejmuję, nie mam problemu z zatrzymaną wodą i ciśnieniem.
    Wody niskosodowe są z cisowianki i nałeczowianki i one też są średniozmineralizowane, więc całkiem dobrze. Tylko musi być napisane, ze jest niskosodowa.

Ale prawda jest taka, że w 1 trymestrze mnie całkiem odrzuciło od wody mineralnej i piłam głównie kranówkę przefiltrowaną, ale teraz chyba znów włączę też jakąś mineralkę.

Blu, Chwilka84 lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam male pytanie  pokozecie mi wymyslic prezent urodzinowy dla mojego taty, jego najwieksza pasja jest motoryzacja, stare samochody ( wszelkie przydatne rzeczy odpadaja garaz obrywa sie od kluczy itd) a totalniee nie mam pomyslu, facet z poczuciem humoru takze roznemopcje dozwolone 

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny mam male pytanie  pokozecie mi wymyslic prezent urodzinowy dla mojego taty, jego najwieksza pasja jest motoryzacja, stare samochody ( wszelkie przydatne rzeczy odpadaja garaz obrywa sie od kluczy itd) a totalniee nie mam pomyslu, facet z poczuciem humoru takze roznemopcje dozwolone 
    Kup mu bilety na jakieś wyścigi samochodowe lub żużel. Opcja numer dwa to na stronach typu GoldenGift można znaleźć dużo opcji typu: przejażdżka 'czymś', począwszy od ferrari na czołgu skończywszy

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola1985 wrote:

Powodzenia dziewczyny na wizytach!!!
    Moja dopiero w Dzień Dziecka, już się nie mogę doczekać a tu jeszcze 2 tygodnie.
    Ruchy dzidziusia też od jakiegoś czasu czuję, ale jeszcze nie są regularne i częste. Wiadomo, że z biegiem czasu się to zmieni :)
    Fajnie się czyta coś takiego, bo mamy dokładnie ten sam dzień ciąży i wizyta polowkowa 1 czerwca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:35

thgf9n7308r1f84t.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zawsze problem z prezentem dla taty, dlatego często łączymy prezenty dla rodziców bo mają blisko siebie imieniny. Kkkaaarrr dała fajne propozycje. Są też pokoje z zagadkami. W Krk escape room się to nazywa, jeśli dobrze kojarzę Ty jesteś z Wawy? Pewnie jakos inaczej będzie sie to nazywało. Myślę, że to są niezapomniane wrażenia ;)

Jutro mam wizytę połówkową, standardowo nerwy mnie juz dopadly wiec sprzątam zawzięcie, żeby za dużo nie myśleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:44

MMM2016, Eryka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    O to jeszcze mi przyszło do głowy, w klimacie motoryzacyjnym: http://www.muzeum-motoryzacji.com.pl/pl/ - niskobudzetowe, mozecie pojsc razem cala rodzinnka, moze dla corki to tez bedzie jakas atrakcja :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoja droga, nie wiem czemu zawsze tak mam, ze jak ktos pyta o pomysl na prezent to mam milion pomyslow, a jak sama mam komus sprawic to mam czarna dziure w glowie!

lu.iza lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielęgniarka ja biore nospe jak już bardzo źle sie czuje, tak to asmag forte dwa razy dziennie i póki co jest ok :)

pumpkin dasz rade :) będzie dobrze :)

Eryka gratuluję córeczki :)

A ja piję Muszynę, Polarisa lub Piwniczanke czy Kryniczanke w ostateczności Cisowianke lekko gazowaną innych nie lubie.

Szkoda, że nie mam już Taty... bardzo kochał dzieci a dzieci Jego ;)

Eryka lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Tez mam zawsze problem z prezentem dla taty, dlatego często łączymy prezenty dla rodziców bo mają blisko siebie imieniny. Kkkaaarrr dała fajne propozycje. Są też pokoje z zagadkami. W Krk escape room się to nazywa, jeśli dobrze kojarzę Ty jesteś z Wawy? Pewnie jakos inaczej będzie sie to nazywało. Myślę, że to są niezapomniane wrażenia ;)

Jutro mam wizytę połówkową, standardowo nerwy mnie juz dopadly wiec sprzątam zawzięcie, żeby za dużo nie myśleć ;)

Trzymam kciuki za udaną wizytę :)

Blu lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Szkoda, że nie mam już Taty... bardzo kochał dzieci a dzieci Jego ;)
    Eeee tam nie masz.. Masz! Właśnie patrzy z góry i nie może się doczekać Twoich Szkrabów z drugiej strony brzucha :)

MMM2016, Dea28, Chwilka84 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Żywiec zdrój to woda źródlana, a nie mineralna, czyli minerałów zawiera bardzo mało, a to że posiada znaczek instytutu matki i dziecka.... toi jak dla mnie po prostu marketing ;)
    Nie do końca marketing ;) żywiec po przygotowaniu nadaje się nawet dla noworodków bo dzięki temu że ma mało składników nie obciąża organów malucha. Jeszcze dla tak małych dzieci nadaje się woda mama i ja czy jakoś tak.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Trzymam kciuki za udaną wizytę :)

Dzięki :) , ale jeszcze ktoś tego dnia ma wizytę. Chyba tutti87?

Dea28, kkkaaarrr dobrze gada! Wsparcie z góry jest bezcenne. Ja zawsze liczę na moje babcie w razie kłopotów ;)

tutti87, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Eryka - gratulacje. Pumpkin - będzie dobrze :-)

Co do wody to ja piję jakąś źródlaną z Biedronki i czasami kroplę beskidu. Nie lubię smaku Muszynianki, zielonej nie piłam. A w pracy piję z dystrybutora, czyli kranówa przefiltrowana i potraktowana jakimiś laserami :]

Dziewczyny, które chodzą do więcej niż jednego ginekologa, jak to jest rozwiązane? Każdemu dajecie kartę ciąży i każdy robi wpis???

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze 7 dni do wizyty mam... Bardzo mi się dłuży to czekanie. I jezzcze się dowiedziałam, że od lipca zmieniamy pakiet medyczny i już nie będę chodziła do lux medu

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Dziewczyny, które chodzą do więcej niż jednego ginekologa, jak to jest rozwiązane? Każdemu dajecie kartę ciąży i każdy robi wpis???
    Ja mam 2 karty ciąży, jedną wypełnia jeden, a drugą drugi. Czesem nawet wyciągam obydiwe i sobie panowie podpatrują co drugi napisał :)

Anoolka lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja mam 2 karty ciąży, jedną wypełnia jeden, a drugą drugi. Czesem nawet wyciągam obydiwe i sobie panowie podpatrują co drugi napisał :)

Ciekawe czy daliby mi nową kartę po 20tym tygodniu? :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • tutti87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Dzięki :) , ale jeszcze ktoś tego dnia ma wizytę. Chyba tutti87?

Tak Blu, ja też mam jutro wizytę i samopoczucie u mnie podobne ;) O której Twoja kolej? Ja mam o 16.00. Cieszę się i denerwuję jednocześnie!

Blu lubi tę wiadomość

mhsv3e5errgno08u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Hej, Eryka - gratulacje. Pumpkin - będzie dobrze :-)

Co do wody to ja piję jakąś źródlaną z Biedronki i czasami kroplę beskidu. Nie lubię smaku Muszynianki, zielonej nie piłam. A w pracy piję z dystrybutora, czyli kranówa przefiltrowana i potraktowana jakimiś laserami :]

Tak wszystko w 1 karcie, a potem dostaje wpiernicz slowny, ze dlaczego do wielu i ble ble ble:-P kazdy mnie opierniczał, az ustawilam w systemie 1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:47

• India9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, tutti - jutro macie połówkowe?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Tak wszystko w 1 karcie, a potem dostaje wpiernicz slowny, ze dlaczego do wielu i ble ble ble:-P kazdy mnie opierniczał, az ustawilam w systemie 1.

No właśnie takiej sytuacji bym nie chciała :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ