X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, będzie dobrze! Jeszcze jest trochę czasu, macica sporo się rozrośnie, więc łożysko sobie może powędrować.
    Trzymam kciuki!

Pumpkin lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    To teraz moja kolej, opinię dostanę jutro.

Daj koniecznie znać, co Ci powiedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Pumpkin, będzie dobrze! Jeszcze jest trochę czasu, macica sporo się rozrośnie, więc łożysko sobie może powędrować.
    Trzymam kciuki!

Dzięki!!!

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin odpoczywaj ile dasz rade! Będzie dobrze! I super ze masz faceta, który ogarnia całą resztę; )

Pumpkin lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    http://www.wodanastart.pl/artykul/stanowisko-grupy-ekspertow-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego-w-sprawie-spozycia-wody-przez-kobiety-w-wieku-prokreacyjnym-ciezarne-i-karmiace-piersia

Bardzo fajny artykuł:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Bardzo fajny artykuł:)
    Dopiero teraz przeczytałam, bardzo fajny :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się bardzo podobał. Macie jakaś ulubiona wodę mineralną, która byłaby niskozmineralizowa z magnezem i wapniem?
    Jeszcze się z mężem popsztykałam, bo on pije tylko z kranu i małej co gorsza ją daje i nie potrafię mu tego wybić z głowy. Mówi, że u nas jest głębinowa! A ja na to ze co z tego skoro śmierdzi chlorem! Ehh...

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Przeczucie mnie zwiodło i jednak dziewczynka! :) Na szczęście wszystko jest ok, tętno 153, więc się cieszę bo na pierwszych prenatalnych było wysokie.
    Rutelko w wolnej chwili możesz mi zmienić płeć ;)

Sylwia91, Blu, aneta93, Kai, Limerikowo, Visenna, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, India9, MMM2016, Ola_85, Dea28, mizzelka, kehlana_miyu, szynszyl lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu my kupiliśmy takie zwykły filtr do wody i powiem Ci,ze odkąd go mam, a będzie ze 2 lata nie mam WOGóLE kamienia w czajniku,zero. Moze do tego uda Ci się męża przekonać?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zgodnie z tym co napisali w tym artykule to filtr nie jest najlepszym rozwiązaniem. Chyba wolałabym butelkowańą wodę, z tym ze jakąś lepszą może. Teraz pije jaka mi się akurat weźmie w sklepie i nie przywiązywałam szczególnej uwagi jaki ma sklad.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzien pije tylko mineralna,nawet takiej z filtra nie wypije,jak coś to muszę przegotować. Pomyślałam o Twojej córci,lepsza taka po filtrze niz prosto z kranu
    cyt."W celu eliminacji trujących substancji związanych z chlorowaniem wody pitnej należy informować kobiety w okresie reprodukcyjnym, ciężarne i karmiące piersią, by spożywały wodę kranową dopiero po jej uzdatnieniu przez specjalne przydomowe stacje oczyszczające lub systemy filtracyjne. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 22:47

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko, czy kaszki zawsze robie jej na przegotowanej wodzie. Zdarzy się ze doleje mineralnej jak mam za mało zimnej wody. Tyloko o picie wody między posiłkami mamy wojnę ;) faktycznie poczytam jutro o filtrach, ale mój kochany mąż wychodzi z założenia, że ludzie biznesy robią na butelkowańą wodzie, a ta z kranu jest taka sama. I jak tu pokonać opór materii?! :D zobaczymy co powie na filtr...

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mi też się bardzo podobał. Macie jakaś ulubiona wodę mineralną, która byłaby niskozmineralizowa z magnezem i wapniem?
    Jeszcze się z mężem popsztykałam, bo on pije tylko z kranu i małej co gorsza ją daje i nie potrafię mu tego wybić z głowy. Mówi, że u nas jest głębinowa! A ja na to ze co z tego skoro śmierdzi chlorem! Ehh...

Zielona Muszynianka;-)

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Zielona Muszynianka;-)

Wiedziałam, że to bedze któraś z tych wód, których nie lubię :P :D dobra, trzeba się będzie do niej przekonać :)
    Dzięki ;)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żywiec zdrój jest polecany przez instytut matki i dziecka więc powinien być dobry.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie piję Nałęczowiankę. Wcześniej Cisowianka lekko gazowana, ale już mi zbrzydła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Żywiec zdrój jest polecany przez instytut matki i dziecka więc powinien być dobry.

A druga to Zywiec Zdroj:-P ktora piję.

Co do Muszynianki to podobno ma najlepsze wyniki w badaniach laboratoryjnych.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Ja już po badaniu. Przeczucie mnie zwiodło i jednak dziewczynka! :) Na szczęście wszystko jest ok, tętno 153, więc się cieszę bo na pierwszych prenatalnych było wysokie.
    Rutelko w wolnej chwili możesz mi zmienić płeć ;)

Gratuluję :)

Eryka lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię Muszynianki i Żywca. Piję Naleczowianke. Obecnie usiluje pić niegazowana, choć zdecydowanie wolę bąbelki.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije Krople beskidu

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ