X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, będzie dobrze! Jeszcze jest trochę czasu, macica sporo się rozrośnie, więc łożysko sobie może powędrować.
    Trzymam kciuki!

Pumpkin lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    To teraz moja kolej, opinię dostanę jutro.

Daj koniecznie znać, co Ci powiedzą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Pumpkin, będzie dobrze! Jeszcze jest trochę czasu, macica sporo się rozrośnie, więc łożysko sobie może powędrować.
    Trzymam kciuki!

Dzięki!!!

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin odpoczywaj ile dasz rade! Będzie dobrze! I super ze masz faceta, który ogarnia całą resztę; )

Pumpkin lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    http://www.wodanastart.pl/artykul/stanowisko-grupy-ekspertow-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego-w-sprawie-spozycia-wody-przez-kobiety-w-wieku-prokreacyjnym-ciezarne-i-karmiace-piersia

Bardzo fajny artykuł:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Bardzo fajny artykuł:)
    Dopiero teraz przeczytałam, bardzo fajny :)

• Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się bardzo podobał. Macie jakaś ulubiona wodę mineralną, która byłaby niskozmineralizowa z magnezem i wapniem?
    Jeszcze się z mężem popsztykałam, bo on pije tylko z kranu i małej co gorsza ją daje i nie potrafię mu tego wybić z głowy. Mówi, że u nas jest głębinowa! A ja na to ze co z tego skoro śmierdzi chlorem! Ehh...

• Eryka Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu. Przeczucie mnie zwiodło i jednak dziewczynka! :) Na szczęście wszystko jest ok, tętno 153, więc się cieszę bo na pierwszych prenatalnych było wysokie.
    Rutelko w wolnej chwili możesz mi zmienić płeć ;)

Sylwia91, Blu, aneta93, Kai, Limerikowo, Visenna, Sylwia_i_Niki, NiecierpliwaKarolina, India9, MMM2016, Ola_85, Dea28, mizzelka, kehlana_miyu, szynszyl lubią tę wiadomość

zem3df9hdz9h654o.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu my kupiliśmy takie zwykły filtr do wody i powiem Ci,ze odkąd go mam, a będzie ze 2 lata nie mam WOGóLE kamienia w czajniku,zero. Moze do tego uda Ci się męża przekonać?

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zgodnie z tym co napisali w tym artykule to filtr nie jest najlepszym rozwiązaniem. Chyba wolałabym butelkowańą wodę, z tym ze jakąś lepszą może. Teraz pije jaka mi się akurat weźmie w sklepie i nie przywiązywałam szczególnej uwagi jaki ma sklad.

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na codzien pije tylko mineralna,nawet takiej z filtra nie wypije,jak coś to muszę przegotować. Pomyślałam o Twojej córci,lepsza taka po filtrze niz prosto z kranu
    cyt."W celu eliminacji trujących substancji związanych z chlorowaniem wody pitnej należy informować kobiety w okresie reprodukcyjnym, ciężarne i karmiące piersią, by spożywały wodę kranową dopiero po jej uzdatnieniu przez specjalne przydomowe stacje oczyszczające lub systemy filtracyjne. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 22:47

Blu lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko, czy kaszki zawsze robie jej na przegotowanej wodzie. Zdarzy się ze doleje mineralnej jak mam za mało zimnej wody. Tyloko o picie wody między posiłkami mamy wojnę ;) faktycznie poczytam jutro o filtrach, ale mój kochany mąż wychodzi z założenia, że ludzie biznesy robią na butelkowańą wodzie, a ta z kranu jest taka sama. I jak tu pokonać opór materii?! :D zobaczymy co powie na filtr...

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Mi też się bardzo podobał. Macie jakaś ulubiona wodę mineralną, która byłaby niskozmineralizowa z magnezem i wapniem?
    Jeszcze się z mężem popsztykałam, bo on pije tylko z kranu i małej co gorsza ją daje i nie potrafię mu tego wybić z głowy. Mówi, że u nas jest głębinowa! A ja na to ze co z tego skoro śmierdzi chlorem! Ehh...

Zielona Muszynianka;-)

Blu lubi tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Zielona Muszynianka;-)

Wiedziałam, że to bedze któraś z tych wód, których nie lubię :P :D dobra, trzeba się będzie do niej przekonać :)
    Dzięki ;)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żywiec zdrój jest polecany przez instytut matki i dziecka więc powinien być dobry.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktualnie piję Nałęczowiankę. Wcześniej Cisowianka lekko gazowana, ale już mi zbrzydła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Żywiec zdrój jest polecany przez instytut matki i dziecka więc powinien być dobry.

A druga to Zywiec Zdroj:-P ktora piję.

Co do Muszynianki to podobno ma najlepsze wyniki w badaniach laboratoryjnych.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eryka wrote:
    Ja już po badaniu. Przeczucie mnie zwiodło i jednak dziewczynka! :) Na szczęście wszystko jest ok, tętno 153, więc się cieszę bo na pierwszych prenatalnych było wysokie.
    Rutelko w wolnej chwili możesz mi zmienić płeć ;)

Gratuluję :)

Eryka lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię Muszynianki i Żywca. Piję Naleczowianke. Obecnie usiluje pić niegazowana, choć zdecydowanie wolę bąbelki.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije Krople beskidu

km5s8ribs34fnes6.png
‹‹ 343 344 345 346 347 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ