Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja chyba poczekam, bo moja gin z połówkowym zrobi jak z genetycznym. Na wizycie prywatnej będzie kazała przyjść do szpitala na oddzial bo tam ma lepszy sprzęt i będzie mierzyć. Mam nadzieję że dodatkowej kasy za to brać nie będzie, przynajmniej za genetyczne nie brała, ale może żeby nie było to wcześniej zapytam.
Dziękuję za odp :* -
Beattkie wrote:Ja wlasnie leze i biore wiecej magnezu oraz buscopan. Ale jak troche wykaze sie wysilkiem to mi spada. Czy lekarz Ci powiedział co widział na usg? Czy całkowite masz ulozenie lozyska?
Ile masz magnezu w 1 kapsułce? -
sarcia123 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki... czy wy tez macie takie mega figa pragnienie ? Ja poprostu non stop pije bo inaczej tak mnie auszy ze oszalec mozna nie wiem z czym to sie wiaze...ale wkurza mnie to juz
-
sarcia123 wrote:Dziewczyny pytanie z innej beczki... czy wy tez macie takie mega figa pragnienie ? Ja poprostu non stop pije bo inaczej tak mnie auszy ze oszalec mozna nie wiem z czym to sie wiaze...ale wkurza mnie to juz
Mam to samo, 3-4 litry wypijam jak nic. Nie dość, że to już jest męczące to do tego mam przez to takie parcie na pęcherz, ze czasem chodzę co pół godziny, albo ledwie wyjdę z domu a już znowu muszę. I wstawanie w nocy przynajmniej 2 razy... ech męczące
Ale to przez zwiększoną objętość krwi ponoć, bo nawet o 40% się zwiększa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 09:10
-
A co do mężów to mój jak trzeba to wszystko ogarnie. Dobrze gotuje, zakupy zrobi (chociaż z tym to szału nie ma), posprząta, tylko prania nie robi, bo udaje że nie potrafi, wszystko by razem powrzucał, jasne z ciemnymi haha. Wcześniej jak pracowałam i późno wracałam to niestety podział obowiązków był i nie miał nic do gadania, ale teraz jak jestem na zwolnieniu to już niczego się nie tyka, bo teraz wreszcie ma żonę w domu. Z resztą jak siedzę teraz w domu to faktycznie coś trzeba robić
-
Sylwia91 wrote:Ja chyba poczekam, bo moja gin z połówkowym zrobi jak z genetycznym. Na wizycie prywatnej będzie kazała przyjść do szpitala na oddzial bo tam ma lepszy sprzęt i będzie mierzyć. Mam nadzieję że dodatkowej kasy za to brać nie będzie, przynajmniej za genetyczne nie brała, ale może żeby nie było to wcześniej zapytam.
Dziękuję za odp :*
Jeśli masz taką możliwość, to tym lepiej...
Eryka - Powodzenia! -
Evelle wrote:Dziewczyny wy juz na plowkowe a mi lekarz do ktorego chodze tak od czasu do czasu ale chce u niego robic polowkowe badania bo ma rewelacyjny sprzet mowi zeby przyjsc pomiedzy 22-23 tygodniem troche pozno mi sie wydaje wszytkie jakos wczesnie macie
Z tego co czytam połówkowe robi się między 20 a 22 tygodniem (niektóre źródła mówią o tygodniu 18, ale... nie zawsze da się wtedy wszystko zmierzyć i lepiej być trochę później). Jak będziesz w 23 też pewnie nie będzie problemu - dziecko już będzie dużeJa swoje badanie mam na początku 20 tygodnia (19+1) i troszkę się obawiam, czy da się wszystko poprawnie zmierzyć. Najwyżej wybiorę się jeszcze raz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2016, 09:41
Evelle lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Karolina miałam nic nie pisać na ten temat ale widzę że ty krzywdę możesz sobie zrobić pijąc za mało wody. Lekarz jest trochę niepoważny mówiąc Ci żebyś mniej piła. Wielowodzie nie jest przez dużą ilość wypijanych płynów tylko przez np cukrzycę. Najważniejsze ze te wody masz jeszcze w normie i pij tyle ile ci się chce a jak masz wątpliwości to skonsultuj to z innym lekarzem.
Anoolka lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:A ja się boję wenflonu jak diabeł wody święconej... Mam cienkie pękające żyły, problem z wkłuciem przy każdym pobraniu a pozniej fioletowa plama pod skora
albo jak juz nie mogą to pobierają z dłoni
Mam to samojeszcze w 90% jak pielęgniarka już znajdzie żyłę i się wkłuje to krew nie leci
-
Eryka wrote:Dzisiaj mam połówkowe. Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko ok i ze poznamy płeć
Trzymam kciuki żeby wszystko z maleństwem było dobrze i żeby udało się podejrzeć płećSama bardzo sie ucieszyłam jak już dowiedziałam się kto tu mieszka:) więc liczę, ze i Tobie się uda:)
Czekam na info:)
-
Evelle wrote:Dziewczyny wy juz na plowkowe a mi lekarz do ktorego chodze tak od czasu do czasu ale chce u niego robic polowkowe badania bo ma rewelacyjny sprzet mowi zeby przyjsc pomiedzy 22-23 tygodniem troche pozno mi sie wydaje wszytkie jakos wczesnie macie
Hmm to zależy od lekarza ale ja właśnie miałam zalecenie, żeby połówkowe zrobić po skończonym 22 tc i jestem umówiona na początku 23 tc
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Cukrzycy i mnie na szczęście brak. Ale umówiłam się na wtorek na usg, żeby skontrolować te wody. No i jest u innego lekarza, więc jestem ciekawa co powie.
Dokładnie, może opinia drugiego lekarza będzie inna.
Z jednej strony pić trzeba a z drugiej chyba też bym miała lekki niepokój z powodu górnej granicy wód...
No ciężko jednoznacznie doradzić...w każdym razie intuicyjnie myślę, że pić powinnaś tyle, żeby nie czuć uciążliwego pragnienia...bo tym możesz sobie zaszkodzić jeszcze bardziej niż EWENTUALNYM podejrzeniem wielowodzia.
-
NiecierpliwaKarolina wrote:Ja tak mam
a jeszcze kazali mi ograniczyć picie z powodu dużej ilości wód plodowych, więc prawie usycham. Dzisiaj mnie głowa bolała i coś czuję, że to od tego.
-
Ola modle sie by choć takie były jak piszesz
sarcia przejął się mąż poprostu a nie jest nieporadny, choć mój uwielbia chodzić na zakupy i gotować
Kai gratulacje!
Evelle ja idę na połowkowe 22t3d dokładnie, gin mówi że lubi jak masz większą dzidzieVisenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny