X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Dziewczyny, ktore maja problem z lozyskiem. Czy Wy to odczuwacie?
    MI na dole brzucha wystaje wielka kula jak opada mi macica. Ciagnie mi ja do dołu jakby miała wyjsc mi spod skory. Czasami boli i kłuje. I strasznie mi ciezko isc. CZY to normalne???

Ja miałam uczucie mega ciężkości, ciągnięcia, jakby miało mi coś zaraz wypaść. Mam problemy z łożyskiem - jest bardzo nisko. Byłam u lekarza, dostałam zalecenie, żeby brać podwójną porcję magnezu. I od razu przeszło wszystko. Biorę codziennie i bóle nie wracają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az mam stracha jiteo do domu wraca, bo mpj maz mi mowo ze nie chce wiedziec co sie dzieje a domu....racja chyba nie chce...pewnie bedzie birdel jak sie patrzy.... no tak ale w oczach facetow kobiety siedza w domu i nic nie robia, moze jak teraz kilka dni jest sam to doceni moj trud i prace wlozona w domowe plrzadki, sprzatanie, zakupy, pranie itd.... no bo kazdy wie ze my na chorobwym to caly dzien przed tv lezymy 

A moj maz odkad tu jestem od 4 dni sie nawet nie ogolil, przez ten czas nie jadl obiadu i nie kupil wedliny do pracy tylko bral chleb z nutella a w lodowce z grubszasa jajka, parowki i jogurty OMG ! Czy tylkomoj maz jest taki mam wrazenie nieporadny?leniwy?zmeczony? Hmmm..

Sylwia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takie pytanie. Czy w medicoverze w szpitalu to usg połówkowe to jest 3d czy tam 4d? Jeśli nie to czy można dopłacić??? Nie znam sie na tym.

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Az mam stracha jiteo do domu wraca, bo mpj maz mi mowo ze nie chce wiedziec co sie dzieje a domu....racja chyba nie chce...pewnie bedzie birdel jak sie patrzy.... no tak ale w oczach facetow kobiety siedza w domu i nic nie robia, moze jak teraz kilka dni jest sam to doceni moj trud i prace wlozona w domowe plrzadki, sprzatanie, zakupy, pranie itd.... no bo kazdy wie ze my na chorobwym to caly dzien przed tv lezymy 

A moj maz odkad tu jestem od 4 dni sie nawet nie ogolil, przez ten czas nie jadl obiadu i nie kupil wedliny do pracy tylko bral chleb z nutella a w lodowce z grubszasa jajka, parowki i jogurty OMG ! Czy tylkomoj maz jest taki mam wrazenie nieporadny?leniwy?zmeczony? Hmmm..
    Mój na szczęście potrafi jako tako o siebie zadbać jak mnie nie ma, ale ja czuję się spokojniejsza jak sama zrobię pranie czy umyje naczynia, nie lubię jeść z niedomytego talerza :/ hehe faceci... W lodówce też pewnie by nic nie było, bo by kupował na bieżąco i jadł, ale o to bym się nie martwiła na szczęście bo jest kucharzem i to dobrym :) mam nadzieję tylko że na moje wyjście by zaopatrzenie zrobił hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:15

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jak już mamy temat połówkowego to powiedzcie mi, jak chodzę prywatnie to mogę się od tak zapisać gdziekolwiek na usg połówkowe? Czy potrzebuję jakieś skierowanie? Jak to jest?

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia_i_Niki Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia może Cię tylko straszy :p

Mój narzeczony sprząta, pierze, zmywa i gotuje ( do tego jak pysznie :) ). Najgorsze jest to, że żeby to robił to musi go złapać wena :p Dziś np zrobił obiad ( ja drugi dzień leżałam, bo brzuch mnie pobolewa, wiec trochę zwolniłam ), ale to co zostawił po robieniu tego obiadu to ja dziękuję :D Ponieważ się najadl to musiał odpocząć i zostawił to tak ... moment odzyskałam siły i kuchnia sprzatnieta i podłogi pomyte ufff :)

34bw9jcgtpweb6ht.png

mhsv3e5eqjicmuk3.png

l22ndf9hqu72xmmm.png

5cs 🥰 udało się!
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Synuś rośnie zdrowo, tylko nieśmiało zakrywa twarz rączkami lub nóżkami (nie ma to jak stopa na nosie!). Waży już prawie ćwierć kilograma! A 9.06 mam połówkowe.

Sylwia91, Visenna, Anoolka, India9, Blu, Ola_85, Eryka, MMM2016, Jola1985, Dea28, Limerikowo, Sylwia_i_Niki, mizzelka, kehlana_miyu, szynszyl lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jedynie co umie ugotowac to uwaga zapiekanke mrozona w mikrofali haha , serio on otwarcie mowi ze kuchni nie lubi, samo pomieszczenie go denerwuje taki dziwak z niego ;)

Ciekawi mnie czy zmywarke wstawil czy talerze juz chodzic zaczely, on tak z domu jest nauczony w sensie nie zwtacania uwagi na balagan, mamusia zawsze sprzatla...a ja staram sie dkutecznie to tepic.

Sylwia91, Chwilka84, Blu lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Ja miałam uczucie mega ciężkości, ciągnięcia, jakby miało mi coś zaraz wypaść. Mam problemy z łożyskiem - jest bardzo nisko. Byłam u lekarza, dostałam zalecenie, żeby brać podwójną porcję magnezu. I od razu przeszło wszystko. Biorę codziennie i bóle nie wracają.

Ja wlasnie leze i biore wiecej magnezu oraz buscopan. Ale jak troche wykaze sie wysilkiem to mi spada. Czy lekarz Ci powiedział co widział na usg? Czy całkowite masz ulozenie lozyska?
    Ile masz magnezu w 1 kapsułce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:45

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Mam takie pytanie. Czy w medicoverze w szpitalu to usg połówkowe to jest 3d czy tam 4d? Jeśli nie to czy można dopłacić??? Nie znam sie na tym.

Za doplata 90 zł robią 3D/4D na koniec i nagrywają całe usg na płytę.
    My mamy tam połówkowe 24 maja :) niecierpliwie sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 22:51

uwo93e3kacedpezy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale co tam dom sie ogarnie, najbardziej cieszy mnoe fakt ze jutro do domu w koncu wyspiw sie w moim lozku, bo tutaj mialam strach ze spadne Z tego lozka takie male :d..

no i jutro jak kolo 11 stad wyjde to mam mnostwo spraw do pozalatwiania bo terminy gonoa a pobyt tutaj tylko wiadomo wydluzul to, a musze pozalatwiac sprawh zusy srusy , koniecznie do banku do mojego bankiera, itd.... no plus milion telefonow musze wykonac, udac sie do dyrektorki przedszkola , np i zakupy bo unas w lodowce po mojej nieobecnosci to pewnie tylko swiatlo jest :)

Bo moj maz tez takich spraw nie ogarnia i mowi wyjdziesz to pozalatwiasz , troche mojej winy w tymjest bo sama go tego nauczylam, bo ja lubie sama pozalatwiac sprawy jasno i konkretnie no i gadane mam to sobie nie dM kitow wciskac jak moj maz :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki... czy wy tez macie takie mega figa pragnienie ? Ja poprostu non stop pije bo inaczej tak mnie auszy ze oszalec mozna nie wiem z czym to sie wiaze...ale wkurza mnie to juz :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki... czy wy tez macie takie mega figa pragnienie ? Ja poprostu non stop pije bo inaczej tak mnie auszy ze oszalec mozna nie wiem z czym to sie wiaze...ale wkurza mnie to juz :)

Ja tak mam :-/ a jeszcze kazali mi ograniczyć picie z powodu dużej ilości wód plodowych, więc prawie usycham. Dzisiaj mnie głowa bolała i coś czuję, że to od tego.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    O a jak już mamy temat połówkowego to powiedzcie mi, jak chodzę prywatnie to mogę się od tak zapisać gdziekolwiek na usg połówkowe? Czy potrzebuję jakieś skierowanie? Jak to jest?

Sytuacja wygląda podobnie, jak z USG genetycznym w I trym. Prywatnie możesz zapisać się gdzie chcesz. No chyba, że celujesz w LuxMed, Medicover itp., to każde z centrów ma swoje zasady i czesto skierowanie jest jednak potrzebne. Jeśli masz konkretne wskazania, możesz to badanie zrobić na NFZ bezpłatnie. Trzeba zapisywać się jednak duuuużo wcześniej. Ja idę do MultiMedu (w ramach NFZ właśnie) i potrzebowałam wypełnionego skierowania od lekarza prowadzącego (jest z LuxMedu). Na skierowaniu podaje się powód wskazania do bezpłatnego badania. Ja nie mam żadnego pola zaznaczonego bo ani 35 lat nie skończyłam, płód rozwija się zdrowo, ale... w uwagach mam wpisane poronienie i wystarczyło, by takie skierowanie przyjęli :) O tym sposobie wiem od Twojej imienniczki, Sylwii, tutaj z forum - dzięki jeszcze raz :)

A niezależnie gdzie się wybierasz - zwróć uwagę na jakość sprzętu. Dużo mierzenia, sprawdzania - dobrze by było wszystko ładnie widac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 23:16

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia ja kiedyś wysłałam męża bez listy, zeby zrobił zakupy na weekend i uwaga kupił: ser żółty, jajka, chleb i piwo:)i jeszcze był zdziwiony ,ze cos jest nie tak:)
    Tez z domu był nauczony, że wszystko mamusia robiła, ale walczę z tym już 10 lat:)i jestem na dobrej drodze:)
    Ale mam jak Ty, tak jak ja zrobię będzie najlepiej:)staram się to zmieniać, ale ciężko...:)

sarcia123, Sylwia91, Blu, Ola_85, Dea28, mizzelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze nie tylko ja mam rozpieszczonego męża. Uświadomiłam sobie, ze to tylko moja wina. Próbuje to zmienić. Są opory, ale trzeba rozmawiać i tłumaczyć. Coś tam powolusienku skutkuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Ja tak mam :-/ a jeszcze kazali mi ograniczyć picie z powodu dużej ilości wód plodowych, więc prawie usycham. Dzisiaj mnie głowa bolała i coś czuję, że to od tego.
    Karolina miałam nic nie pisać na ten temat ale widzę że ty krzywdę możesz sobie zrobić pijąc za mało wody. Lekarz jest trochę niepoważny mówiąc Ci żebyś mniej piła. Wielowodzie nie jest przez dużą ilość wypijanych płynów tylko przez np cukrzycę. Najważniejsze ze te wody masz jeszcze w normie i pij tyle ile ci się chce a jak masz wątpliwości to skonsultuj to z innym lekarzem.

walleriana, kkkaaarrr, Limerikowo, Chwilka84, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry Dziewczyny ;)

Ja juz z niecierpliwoscia czekam na obchod i haslo moze Pani isc do domu, no i wyjecie tego cholernego wenflonu bo 4 dni to juz mnie reka normalnie boli :)

A co u was ?? Wyspane ? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Za doplata 90 zł robią 3D/4D na koniec i nagrywają całe usg na płytę.
    My mamy tam połówkowe 24 maja :) niecierpliwie sie
    Ja tez mam 24 :) ze względu na dr. Jęczenia
    Ja mam 8:40 z samego rana będę szczęśliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dzien Dobry Dziewczyny ;)

Ja juz z niecierpliwoscia czekam na obchod i haslo moze Pani isc do domu, no i wyjecie tego cholernego wenflonu bo 4 dni to juz mnie reka normalnie boli :)

A co u was ?? Wyspane ? ;)
    72h najdłużej powinnaś mieć wenflon. Nawet jeśli nic sie nie dzieje. Leniwe te pielęgniary.

‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ