WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam połówkowe 6.06 ale jakos wieczorem wiec pewnie bede ostatnia do relacji :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo sie ciesze, że wszystko jest ok,zresztą nie mogło byc inaczej:)

Pumpkin zazdroszczę (oczywiście pozytywnie)tych porannych kopniaków.

Ja nadal nie czuje prawie w ogóle maleństwa,nieraz wieczorem pojedyncze kopniaki i podziwiam Was, że Wy czujecie jak leży maleństwo i gdzie ma np. główkę.
    Juz zaczynam się martwic,że ja jeszcze nic prawie nie czuje:(

ex2bi09komf7ydjp.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    chciałam się przywitać, też rodzę w październiku, termin mam na 27.10 i urodzę chłopca!
    To moja pierwsza ciąża, jestem bardzo szczęśliwa i trochę się dygam :)

aneta93, Ola_85, Dea28, Pumpkin, Anoolka, Limerikowo, Blu, Asia_08, MMM2016, Jola1985, India9, Rutelka, Agata84Ign, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marlon, kolejny chłopak do drużyny ;D

marlon lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z naszych wizyt wychodzi wiecej chlopcow hee :)

marlon lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej marlon :)

marlon lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • marlon Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we wtorek mam połówkowe USG, mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieniło, mamy już większość męskiej wyprawki i psychicznie nastawiłam się na chłopaka :)

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Też się martwiłam, bo długo praktycznie nic nie czułam. Konkrety pojawiły się w ubiegłą sobotę dopiero czyli w 21tc. Teraz czuję seriami i dużo mocniej niż na początku. Nie martw się Chwilka, doczekasz :)

Marlon - gratuluję brzuszka! Co tak późno dołączasz? ;) Skąd jesteś?

Chwilka84, marlon, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• marlon Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Pumpkin :)

Jestem z Warszawy,
    o ciąży dowiedziałam się w Niemczech, bo tam robiłam projekt. Najpierw cień cienia i każdego dnia sprawdzałam czy przyrasta kupując różnej czułości testy.
    Poszłam do gina a pani w recepcji usłyszawszy, że jestem w ciąży zapytała się mnie z szerokim uśmiechem, czy życzę sobie aborcje, czy wizytę.
    Lekarz zrobił USG i powiedział, że nic nie widać. Nie dał luteiny ani Bety, ani nic, kazał przyjść za 4 tygodnie jeśli nie będzie okresu. Ponaciskał mi na macice i tyle.
    Byłam nieźle wydygana, bo bałam się latać. Pierwszy trymestr to wegetowałam, byłam mega zmęczona. Cały czas spałam.
    No i omijałam internety szerokim łukiem, żeby się nie nakręcać, albo nie stresować :)

A ponieważ nie mam koleżanek, a w ciąży i z dziećmi to już w ogóle, to zaczęłam szukać kogoś z kim mogłabym pogadać, bo moja Mama to nawet USG nie miała, a siostra rodziła 16 lat temu, przechodząc ciąże jakby w niej nie była, nawet rodziła 4 godziny. Stąd tutaj jestem :)

Pumpkin, Limerikowo, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka ja czuje ruchy, ale też nie potrafię powiedzieć co i jak :) takie zaawansowane trochę dla mnie :)

Witaj Marlon :) nieźle w tych Niemczech się dzieję, super że jednak jesteś z nami :)

Dziewczyny a ja mam wizytę w poniedziałek! już się nie mogę doczekać, chce zobaczyć moje małe cudeńko :) w ogóle ja już się tak w niej zakochałam, że sobie nie potrafię wyobrazić bez niej życia, albo pomyśleć, że mogłoby jej nie być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 20:00

Pumpkin, Chwilka84, marlon, Dea28, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlon, gratuluję powściągliwości w zaglądaniu do internetu, ja nie mogłam się powstrzymać, szczególnie że od początku wszystko z przygodami u mnie i L4, leżakowanie w domu. :)
    Z Warszawy jest tu nas kilka, zawsze raźniej - ja mam ten sam problem, zero brzuszków w bliskim otoczeniu. Tu dziewczyny są mega wsparciem i wentylem bezpieczeństwa - jak zaczynasz panikować pisz śmiało, szybko się rozluźnisz ;)

marlon lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Dziewczyny a ja mam wizytę w poniedziałek! już się nie mogę doczekać, chce zobaczyć moje małe cudeńko :)

EKSTRA! Zazdroszczę bardzo, ja dopiero w czwartek ;)
    I zgadzam się z Tobą, niesamowite jest to jak buduje się więź z kimś, kogo nawet nie widzisz. Tak jak piszesz, nie może już być tak żeby jej mogło nie być. Październik tak daleko a z drugiej strony tak szybko zleciał czas do teraz.

• marlon Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, dziękuję!

Ja jestem na L4 od 13 maja. Większość czasu spędzam z Rodzicami, którzy są na emeryturze.
    No i pomału zaczynam kombinować z wyprawką, wózkiem, fotelikiem, gdzie rodzić, jakie meble, mały remont. Od skończenia szkoły średniej byłam bardzo aktywna zawodowo i teraz relaksując się, zwyczajnie się nudzę ;)

Rutelka lubi tę wiadomość

atdci09kteyfwsql.png
    4b9ah00cplkhwdqn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem na l4, tyle ze od 21.03 juz 2 miesiace i bede do konca ciazy niestety :(

A bez interenetu to faktycznie nudno by bylo zawsze cos mozna poczytac obejrzec i czas zleci;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis zamowilismy pizze z Da Grasso powiem wam ze juz lata u nich pizzy nie jadlam, ale jest pyyyszna :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatecznie wylądowałam na sor. Dzwoniłam do mojej gin i stwierdziła, że lepiej sprawdzić. Całe szczęście z dzidziusiem wszystko dobrze, szyjka dluga i zamknięta. Mam sobie poleżeć przez 2-3 dni i przyjmować magnez.

Blu, Rutelka lubią tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam sie Was poradzić, od kilku dni mam kłucia,ale bardzo nisko,tak na wysokości spojenia łonowego, nie jest to cały dzień, bardziej wieczoram. Skurczy żadnych nie mam. Ostatnio na wizycie 3 tyg temu szyjka byla zamknięta i miala 4,7 cm.
    Teraz wizyte mam 8 czerwca,myślicie ,że powinnam przyśpieszyć?wkręciłam sobie, że szyjka mi się skraca;/

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Ja nadal nie czuje prawie w ogóle maleństwa,nieraz wieczorem pojedyncze kopniaki i podziwiam Was, że Wy czujecie jak leży maleństwo i gdzie ma np. główkę.

Niestety mam podobnie, marzę o tym, żeby kiedyś bobas mnie obudził kopniakiem ;) wiem, że ma się dobrze, bo jakoś wewnętrznie czuje ze się rusza, ale to nie są wyraźne ruchy. I kompletnie nie wiem gdzie może mieć główkę, a gdzie nogi. Urosną te nasze skarby to i nam dadzą popalić ;)

marlon, super, że dołączyłaś do nas :) Jak napisałaś o podejściu do ciąży w Niemczech, to aż mnie zmroziło. Zdecydowanie wolę tą naszą "zaściankową" Polskę ;)

Pisanie o pizzy po 21 to zbrodnia! :) a pizza chodzi za mną juz tydzień. Ćwiczę silną wolę :)

Do jutra mamuśki!

marlon lubi tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dziewczyny chciałam sie Was poradzić, od kilku dni mam kłucia,ale bardzo nisko,tak na wysokości spojenia łonowego, nie jest to cały dzień, bardziej wieczoram. Skurczy żadnych nie mam. Ostatnio na wizycie 3 tyg temu szyjka byla zamknięta i miala 4,7 cm.
    Teraz wizyte mam 8 czerwca,myślicie ,że powinnam przyśpieszyć?wkręciłam sobie, że szyjka mi się skraca;/

A magnez próbowałaś na to zażyć? Odkąd lekarz zwiększył mi dawkę do 3x2, to z kłuciem mam spokój. Sprawdzał szyjkę, u mnie to nie było powiązane, powiedział, że po prostu wszystko się powiększa i to zawsze daje jakieś lekkie bóle, kłucia. Odpocznij trochę, może akurat się uspokoi.

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlon wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    chciałam się przywitać, też rodzę w październiku, termin mam na 27.10 i urodzę chłopca!
    To moja pierwsza ciąża, jestem bardzo szczęśliwa i trochę się dygam :)

Hej :)
    Gratuluję syna :)

marlon lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ