WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien sobry wszysykim :) jak sie dzis czujecie i dzidziusie ? :) milego dnia

• India9 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu - super :-)

I ja mam dobrą wiadomość. Miałam połówkowe - lekarz SUPER! Wyjaśniał wszystko, był bardzo przystępny i miły. Cały czas zwracał się do nas, a nie tylko do mnie.
    Dzidziuś zdrowy, 364 g., ruchliwy. Łożysko mam już na tylnej ścianie, położenie dziecka główkowe.
    Moja szyjka długa, wszystko ok! :-)
    Na 99% dziewczynka, więc Rutelko możesz mi w wolnej chwili wpisać córeczkę - Adriannę :-) i zmienić TP na 12.10, bo jednak większość źródeł podaje 12.10

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 14:47

Blu, Visenna, Anoolka, Limerikowo, Ola_85, Asia_08, tutti87, kehlana_miyu, Chwilka84, Jola1985, MMM2016, Pumpkin, Dea28, Eryka, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu ciesze się bardzo, że wszystko się rozwiązało pomyślnie!

India super, że wizyta tak się udała :)

Dziewczyny w biedronce były ubranka ciążowe, jakieś ubrania dla dzieci, pościele prześcieradełka, kocyki i pieluchy flanelowe i tetrowe (tych już nawet nie widziałam). Kupiłam sobie piżamę ciążową :)

Asia_08, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08, India9 gratuluję udanych wizyt.

Adrianna śliczne imię! Też się nad nim zastanawiałam dla dziewczynki. A że mamy chłopca to chyba będzie Leoś.

Byliśmy dzisiaj pół dnia na zakupach. Kupiłam sukienkę możne nie stricte ciążową, ale szerszą i długą. W sklepie mi się podobała, a w domu już nie, wyglądam jak Statua Wolności o.O :D a już myślałam, że na upały będzie jak znalazł. Nie lubię kupować takich ciuchów.

Kurcze w Biedro nie byłam. A były jakieś lekkie sukienki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:12

Asia_08, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem po badaniu krwi TSH w normie FT3 i 4 tez ok ale morfologie mam rozjechana:/ mam podwyzszone leukocyty i w rozmazie Nue czy ktoras tak miala??

km5s8ribs34fnes6.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz tych leukocytow? Podobno w ciazy może być więcej niż zwykle, ale najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Podwyzszone leukocyty mogą świadczyć o infekcji. Możesz sobie zrobić jeszcze crp.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to przez moje kamienie od tygodnia mecze sie aby wysikac jednego.Tdzien temu dostalam kolki o maly wos nie trafilam na IP meczylam sie z bolem 4 h.

km5s8ribs34fnes6.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    norma jest do 10 a ja mam 10,9

km5s8ribs34fnes6.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak cos nieraz z ciuchow kupie i przymierze powtornie w domu to czasem nie pasuje i oddaje
    dochodze do wniosku ze w sklepach maja pomniejszajace nasze niedoskonalosci lustra

temat szczepionek stal sie kontrowersyjny pare lat temu, wczesniej rodzice nie mieli tego dylematu a moja mama mowila ze na kontrole gin w ciazy i po urodzeniu oraz szczepienia wezwania przynosil listonosz

oczyw kazdy rodzic zrobi teraz jak uwaza

jak z nami pediatra w przychodni w Poz na 1ej wizycie po 6tyg od urodzenia poruszal temat szczepionek to powiedzielismy od razu ze dla nas temat nieszczepienia nie istnieje, szczepimy wg kalendarza i tyle bo sami bylismy tez szczepieni
    po tym jak nasza corka ciezko przeszla rotawirusa w szpitalu dla 2ej corci siegniemy do kieszeni po szczepionke

Blu, Anoolka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olu, ja mam 9,2, czyli niewiele mniej, i to jest podobno w porządku. Możesz sobie zrobić dla spokoju to CRP, nie powinno przekroczyć 5.
    Co do szczepień, to nie mam doświadczenia w tej dziedzinie, ale tw skojarzone mnie jakoś nie przekonują. Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego... takie mam wrażenie.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ja jak cos nieraz z ciuchow kupie i przymierze powtornie w domu to czasem nie pasuje i oddaje
    dochodze do wniosku ze w sklepach maja pomniejszajace nasze niedoskonalosci lustra

temat szczepionek stal sie kontrowersyjny pare lat temu, wczesniej rodzice nie mieli tego dylematu a moja mama mowila ze na kontrole gin w ciazy i po urodzeniu oraz szczepienia wezwania przynosil listonosz

oczyw kazdy rodzic zrobi teraz jak uwaza

jak z nami pediatra w przychodni w Poz na 1ej wizycie po 6tyg od urodzenia poruszal temat szczepionek to powiedzielismy od razu ze dla nas temat nieszczepienia nie istnieje, szczepimy wg kalendarza i tyle bo sami bylismy tez szczepieni
    po tym jak nasza corka ciezko przeszla rotawirusa w szpitalu dla 2ej corci siegniemy do kieszeni po szczepionke

Właśnie, to na pewno sprawa luster! ;) a tak serio to biust mi urósł i jeszcze się do tego nie przyzwyczaiłam.

Tez jestem zdania, że nieważne jakim systemem, ale szczepić warto. I rowniez córkę szczepilismy na rotawirusa, bo mnie często odpadają przypadłości podobne do grypy żołądkowej. Pneumokoki odpuściliśmy.

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blu sukienek niestety nie było, tylko koszulka, leginsy, spodnie dresowe, koszula nocna i piżama. W Carry są takie fajne sukienki, lekko elastyczne, póki co kupiłam jedną i bardzo dobrze mi się chodzi mimo tego, że to rozmiar s i nie ciążowa, a brzuszek już jednak jest.

Ola ja na badaniu ze środy leukocyty 10,2 i w ciąży gdzieś czytałam, że normy są wyższe, nawet do 15, więc jak dla mnie Twoje wyniki są dobre, ale jak masz się niepokoić to może warto napisać do lekarza :)

Blu lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    norma jest do 10 a ja mam 10,9

Wszystko w porządku. Ja mam powyżej 16 przy takiej samej normie, oprócz tego inne poza normą (jedne wyżej, inne niżej) a morfologia oceniona przez lekarza na prawidłową. Nie masz się czym martwić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:01

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Wszystko w porządku. Ja mam powyżej 16 przy takiej samej normie, oprócz tego inne poza nirmą a morfologia oceniona przez lekarza na prawidłową. Nie masz się czym martwić.
    aha no to git :) bo sie zaczelam martwic

Visenna lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Visenna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

I ja mam dobrą wiadomość. Miałam połówkowe - lekarz SUPER! Wyjaśniał wszystko, był bardzo przystępny i miły. Cały czas zwracał się do nas, a nie tylko do mnie.
    Dzidziuś zdrowy, 364 g., ruchliwy. Łożysko mam już na tylnej ścianie, położenie dziecka główkowe.
    Na 99% dziewczynka, więc Rutelko możesz mi w wolnej chwili wpisać córeczkę - Adriannę :-)

Gratuluję bardzo! Cieszę się, że lekarz w porządku. Rozumiem, że szyjkę sprawdzał przez USG transwaginalne? Czy sprawdzał przepływy w pępowinie? Ile dostałaś zdjeć i jak długi masz opis? Pytam bo chcę się zorientować w standardach MultiMedu i chciałabym wiedzieć czego mogę wymagać od lekarza 03.06 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:07

India9 lubi tę wiadomość

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:

Na 99% dziewczynka, więc Rutelko możesz mi w wolnej chwili wpisać córeczkę - Adriannę :-)

Gratuluję udanej wizyty:) i córeczki :)

India9 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:

Kurcze w Biedro nie byłam. A były jakieś lekkie sukienki?

Sukienki może nie najtańsze ale stwierdziłam, że kupię 3 i mi wystarczy do rozwiązania - w HM.

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0262435002.html super lekka i cienka, nie jest bardzo rozkloszowana.
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0393318004.html mam w obu kolorach, trochę duży dekolt, muszę skrócić ramiączka ale myślę że przy większym biuście będą super. Bawełniane, cieniutkie, mocno rozkloszowane więc przy wietrze tyłek potrafi być na wierzchu.

Ogólnie bardzo polecam.

Tak samo dział HM online wyprzedaż - często aktualizują rozmiary, więc warto patrzeć jak coś się potrzebuje. http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0219718011.html super krótkie spodenki, jak jeansy ale lżejsze troszkę. Brałam rozmiar większy niż normalnie noszę i są w sam raz. Cena moim zdaniem super.

Polecam też zaglądać do C&A online w sekcji wyprzedaży. Też ciążowe sukienki po 40zł można wyrwać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 22:05

Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak tydzien temu w szpitalu bylam to lekarz mowil ze normy crp w ciazy tez sa wyzsze niz 5, bl ja mialam 7,5 i lekarz mowil ze sie nie ma czym przejmowac i jesg w porzadku wszystko :)

• Kai Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja jak tydzien temu w szpitalu bylam to lekarz mowil ze normy crp w ciazy tez sa wyzsze niz 5, bl ja mialam 7,5 i lekarz mowil ze sie nie ma czym przejmowac i jesg w porzadku wszystko :)
    No to fajnie, ja mam 4,98 i już się zastanawialam, ze na granicy normy, ale widać nie jest to jeszcze granica.
    Ja sobie kupiłam w h&m sukienkę ciążową granatową w jasne motylki i uwielbiam ją po prostu, jest leciutka, ładnie leży i pasuje na wiele okazji. Co najlepsze, widziałam już cztery babki w takich samych ☺.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • Blu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin, dzięki wielkie! Jutro oddaje "to coś" co kupiłam i wymienię na sukienkę najchętniej ta granatowa! Śliczna i spodenki tez fajne i niedrogie. Jeszcze raz dziękuję za info ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 22:41

Pumpkin lubi tę wiadomość

‹‹ 362 363 364 365 366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ