WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Asiu ciesze się bardzo, że wszystko się rozwiązało pomyślnie!

India super, że wizyta tak się udała :)

Dziewczyny w biedronce były ubranka ciążowe, jakieś ubrania dla dzieci, pościele prześcieradełka, kocyki i pieluchy flanelowe i tetrowe (tych już nawet nie widziałam). Kupiłam sobie piżamę ciążową :)

Mi sie udało cos kupić chociaź nie planowałam. Kocyk ekstra! Mi tylko jeden kolor pasował i taki znalazłam, co do body to 4na 6 jakos moglaby byc lepsza ale za 10 zł kupiłam 2 sztuki. Getry fajne. Kupilam s i pewnie zaloze dopiero we wrzesniu, ale juz mam i super. Pizamy przyjemne i ladny kolor, ja je dopasuje i beda cacy.

• India9 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Gratuluję bardzo! Cieszę się, że lekarz w porządku. Rozumiem, że szyjkę sprawdzał przez USG transwaginalne? Czy sprawdzał przepływy w pępowinie? Ile dostałaś zdjeć i jak długi masz opis? Pytam bo chcę się zorientować w standardach MultiMedu i chciałabym wiedzieć czego mogę wymagać od lekarza 03.06 :)
    Tak, szyjke transvaginalnie, ale pytal czy chce. Moj prowadzacy nie robi Usg i nawet ostatnio na fotelu mnie nie badal...
    Zdjec mam 14 w tym jedno 3d dal, gdzie najlepiej buzke dziecka widac.
    Przeplywow chyba nie sprawdzal, napisane mam, ze trojnaczyniowa.
    Opis nie jest super rozlegly, ale chyba obszerniejszy niż w lux medzie na genetycznym, to taki kwestionariusz bardziej. Napisze Ci co opisywal, tylko.kompa włącze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:34

Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biometria:
    BPD, HC, CM, THD, Komora boczna, AC, FL, Kość ramienna, HC/AC, Przypuszczalna masa płodu, Czynność serca płodu, Ruchy płodu, Położenie płodu, Lokalizacja łożyska, Płyn wodniowy, Pępowina
    Głowa
    Mózgowie
    Twarz
    kość nosowa
    Kręgosłup
    Szyja/Skóra
    grubość fałdu karku
    Klatka piersiowa
    Serce
    Powłoki brzuszne
    Układ pokarmowy
    Układ moczowy
    Kończyny

i z uwagi na to, że mała leżała tyłem lekarz sugerował ponowić badanie po 24 tygodniu, żeby lepiej serduszko widzieć, ale powiedział, ze to co widział nie wzbudza wątpliwości. Po prostu jest zasada, że serduszko bada się od przodu.
    Wtedy już pewnie będę do multimedu chodziła, więc może nie będę musiała płacić

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obudzona przez serię kopniaków...

India9, Chwilka84, szynszyl, Asia_08, kehlana_miyu, Dea28, Eryka, Rutelka lubią tę wiadomość

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie ja całkiem przypadkiem zaszłam do biedronki, nawet nie wiedziałam, że coś jest :)

Pumpkin całkiem śmiesznie :) Może dzidzia miała na coś smaka XD

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Pumpkin całkiem śmiesznie :) Może dzidzia miała na coś smaka XD

No to dostała kanapkę ze śledziem i siedzi cicho ;))

szynszyl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz nie moge sie doczekac wizyty i zobacze dokladnie dzidze, bo to bedzie polowkowe w 22 tc, noo 6.06 raptem jeszcze pare dni

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ja juz nie moge sie doczekac wizyty i zobacze dokladnie dzidze, bo to bedzie polowkowe w 22 tc, noo 6.06 raptem jeszcze pare dni
    tez mam połówkowe 6.06 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 15:20

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana mam takie uczucie kamienia w brzuchu po lewej stronie, czyli tam, gdzie zawsze czuję ruchy dziecka...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Od rana mam takie uczucie kamienia w brzuchu po lewej stronie, czyli tam, gdzie zawsze czuję ruchy dziecka...
    może Twój Dzidziuś zmienił położenie i teraz tam gdzie kopał nożkami ma główkę, ja mam czasami asymetryczny brzuch tam gdzie leży i jest bardziej napięty

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam połówkowe 6.06 :) na 8:20

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam połówkowe 9.06 ale z racji ślubu pójde teraz 30 maja lub 2 czerwca a czy zrobi połówkowe czy kontrolne to zobaczymy :)

Asia_08 mówiłam że będzie dobrze :)

India super że po połówkowym wszystko ok :)

Asia_08, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo to fajnie to 6,06 bedzie duzo sprawozdan z wizyt ;) Ja ide na 10:00 ale znajac mojego lekarza to pewnie wejde o 11 bo zawsze ma spoznienie :O

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo ja dopiero po 15:00, to najdłuzej będę się stresowaać :D

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    ja mam połówkowe 9.06 ale z racji ślubu pójde teraz 30 maja lub 2 czerwca a czy zrobi połówkowe czy kontrolne to zobaczymy :)

Asia_08 mówiłam że będzie dobrze :)

India super że po połówkowym wszystko ok :)
    Ja też mam połówkowe 9.06, już nie mogę się doczekać:)

Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, wszystko bedzie dobrze to nie bedziesz sie stresowac :) Przeciez idziemy tylko po dobre wiesci do lekarza prawda?:)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez napewno wejdę pozniej. Bo jedna osoba jest przede mna. A w 20minut napewno sie nie wyrobi.
    Ostatnio jak byłam to ponad pol godziny jedna osoba :) ale warto czekać ile by nie było :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pojawily sie kopniaki blisko pępka;-) i głowka mi w okolicach macicy sterczy przez skore czasami. To mozliwe, ze juz dziecka glowka ustawia sie jakby pozycja do porodu?

Anet, a to znaczy, ze Twoj dzidzius zminił jedna strone brzucha na druga czy gora doł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:08

Rutelka lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Anet, a to znaczy, ze Twoj dzidzius zminił jedna strone brzucha na druga czy gora doł?
    przeskakuje na drugą stronę, ale najczęściej leży jakby po skosie :) ale wiem że ułożenie się główkowo dziecka tak wcześnie też jet możliwe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:54

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Aneta, wszystko bedzie dobrze to nie bedziesz sie stresowac :) Przeciez idziemy tylko po dobre wiesci do lekarza prawda?:)
    Oczywiście, że po dobre ! :)) ale zawsze jest taka nić niepewności, co ten lekarz powie, ja ze względu na twardniejący brzuszek martwię się o stan szyjki, chociaż ostatnio było ok, ale w szpitalu leżalam z dziewczyną, której szyjka skróciła się w miesiąc! i to tak, że od razu wzięli ją do szpitala i czekała na założenie pessara.
    Póki co moja szyjka po ostatnim badaniu to gigant ponad 4 cm, więc jest OK .:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:58

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ