Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Asiu ciesze się bardzo, że wszystko się rozwiązało pomyślnie!
India super, że wizyta tak się udała
Dziewczyny w biedronce były ubranka ciążowe, jakieś ubrania dla dzieci, pościele prześcieradełka, kocyki i pieluchy flanelowe i tetrowe (tych już nawet nie widziałam). Kupiłam sobie piżamę ciążową
Mi sie udało cos kupić chociaź nie planowałam. Kocyk ekstra! Mi tylko jeden kolor pasował i taki znalazłam, co do body to 4na 6 jakos moglaby byc lepsza ale za 10 zł kupiłam 2 sztuki. Getry fajne. Kupilam s i pewnie zaloze dopiero we wrzesniu, ale juz mam i super. Pizamy przyjemne i ladny kolor, ja je dopasuje i beda cacy.
-
Visenna wrote:Gratuluję bardzo! Cieszę się, że lekarz w porządku. Rozumiem, że szyjkę sprawdzał przez USG transwaginalne? Czy sprawdzał przepływy w pępowinie? Ile dostałaś zdjeć i jak długi masz opis? Pytam bo chcę się zorientować w standardach MultiMedu i chciałabym wiedzieć czego mogę wymagać od lekarza 03.06
Zdjec mam 14 w tym jedno 3d dal, gdzie najlepiej buzke dziecka widac.
Przeplywow chyba nie sprawdzal, napisane mam, ze trojnaczyniowa.
Opis nie jest super rozlegly, ale chyba obszerniejszy niż w lux medzie na genetycznym, to taki kwestionariusz bardziej. Napisze Ci co opisywal, tylko.kompa włączeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:34
Limerikowo, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Biometria:
BPD, HC, CM, THD, Komora boczna, AC, FL, Kość ramienna, HC/AC, Przypuszczalna masa płodu, Czynność serca płodu, Ruchy płodu, Położenie płodu, Lokalizacja łożyska, Płyn wodniowy, Pępowina
Głowa
Mózgowie
Twarz
kość nosowa
Kręgosłup
Szyja/Skóra
grubość fałdu karku
Klatka piersiowa
Serce
Powłoki brzuszne
Układ pokarmowy
Układ moczowy
Kończyny
i z uwagi na to, że mała leżała tyłem lekarz sugerował ponowić badanie po 24 tygodniu, żeby lepiej serduszko widzieć, ale powiedział, ze to co widział nie wzbudza wątpliwości. Po prostu jest zasada, że serduszko bada się od przodu.
Wtedy już pewnie będę do multimedu chodziła, więc może nie będę musiała płacićLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kai wrote:Od rana mam takie uczucie kamienia w brzuchu po lewej stronie, czyli tam, gdzie zawsze czuję ruchy dziecka...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:ja mam połówkowe 9.06 ale z racji ślubu pójde teraz 30 maja lub 2 czerwca a czy zrobi połówkowe czy kontrolne to zobaczymy
Asia_08 mówiłam że będzie dobrze
India super że po połówkowym wszystko okDea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie pojawily sie kopniaki blisko pępka;-) i głowka mi w okolicach macicy sterczy przez skore czasami. To mozliwe, ze juz dziecka glowka ustawia sie jakby pozycja do porodu?
Anet, a to znaczy, ze Twoj dzidzius zminił jedna strone brzucha na druga czy gora doł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:08
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Anet, a to znaczy, ze Twoj dzidzius zminił jedna strone brzucha na druga czy gora doł?
ale wiem że ułożenie się główkowo dziecka tak wcześnie też jet możliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:54
-
sarcia123 wrote:Aneta, wszystko bedzie dobrze to nie bedziesz sie stresowac
Przeciez idziemy tylko po dobre wiesci do lekarza prawda?
) ale zawsze jest taka nić niepewności, co ten lekarz powie, ja ze względu na twardniejący brzuszek martwię się o stan szyjki, chociaż ostatnio było ok, ale w szpitalu leżalam z dziewczyną, której szyjka skróciła się w miesiąc! i to tak, że od razu wzięli ją do szpitala i czekała na założenie pessara.
Póki co moja szyjka po ostatnim badaniu to gigant ponad 4 cm, więc jest OK .Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 17:58