X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Juz jesteśmy w domu. Malutki ma 465 g :)
    I jest śliczny. Oglądałam juz nagranie z badan :) chyba to bedzie moj codzienny seans na dobranoc ;)

Serduszko, mózg wporzadku wszystkie narządy rownież. Siusiaka widzieliśmy także napewno chłopczyk. Wypróżnił sobie pęcherzyk.
    A lekarz jak przełączał na widok 3 D to zasłaniał sie raczkami i widać było nosek i usta :) sa piekne.

:):):):)

adrenalina, Kai lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Juz jesteśmy w domu. Malutki ma 465 g :)
    Jejku, to już prawie pół kilo szczęścia :D Podali ci 'wiek' maluszka skorygowany po wszystkich wymiarach?? Pytam, bo w tych opisach tydzień po tygodniu piszą, że nasze cudeńka powinny mieć dopiero 300-350g, tak mi się właśnie wydawało, że troszkę tam kłamią, bo nasz Borysek miał już 270g w 18+1 :)
    O rany, ale się nie mogę już jutra doczekać!!

adrenalina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby 3 dni starszy niz wychodzi z OM :)
    Czyli 21t 5d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:18

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam taką tabelkę, chyba lepiej pasuje do wagi naszych maluszków niż to co piszą na belly w 'tydzień po tygodniu'

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

adrenalina lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Ja za śliwkami suszonymi średnio przepadam (choć fakt, one podobno najlepiej działają), ale w lidlu mąż mi kupuje suszone jabłka tudzież brzoskwinie. Nawet smaczne no i najważniejsze, że pomaga :)

Tez nie przepadam za silwka ale motywuje mnie brak problemow z zatwardzeniem. Tylko to mnie przekonuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziękuję wam bardzo za wszystkie ppomysły dietetyczne.

Chwilka/szynszyl, niestety owsianka jest jedna z niewielu rzeczy na ktora reaguje odruchem wymiotnym, nie zmienia to faktu ze otreby lub inne wysokoblonnikowe mieszanki zbozowe z jogurtem wcinam niemal codziennie.

No nic, pije sobie te lactuloze, wypijam morze wody, wczoraj cos sie odrobinke ruszylo, ale bez rewelacji, dzis znow zero efektow :( sprobuje dzisiaj tego kiwi z jablkiem, zobaczymy!
    Na moje dziecko kiedyś działały tylko ugotowane śliwki suszone, warto spróbować;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Na mnie najlepiej działają wizyty u gina. Wtedy to w ogóle z WC wyjść nie mogę :P
    Ha ha ja mam tak samo, ze strachu przed wizytą tak mnie gania że nie wiem ;)

Blu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo  ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem

Nastepna wizyte mam 11.07

Kai, Blu, Kasik2, kkkaaarrr, Reni@, kehlana_miyu, Pumpkin, aneta93, lu.iza, Anoolka, MMM2016, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja dziś szalałam na dzidziusiowych zakupach. Znowu :D

India9, Pumpkin lubią tę wiadomość

• Blu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt no i dorodnych pociech! :)

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Pochwal się co kupiłaś :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo  ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem

Nastepna wizyte mam 11.07
    Na pewno jest w porządku :-) i jaki duży smyk :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India no mam nadzisje, przez chwile lekarz sie wahal, ogladal przygladal z kilku rzutow i stwiefdail ze na ta chwile wszystko jest prawidlowo, ale dla pewnosci bedziemy na kazdwj wizycie dokladnie to, badac i monitorowac i ze sie nie mam artwic, ale jednak ziarnko niepewnosci jakos mi siedzi w glowie :/ nawet calkiem humor stracilam

• Kasik2 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia napisałaś że lekarz wszystko sprawdzał długo i dokładnie a nie na odwal więc jak powiedział że jest ok to myślę że nie ma się co martwić. Zawsze możesz dla własnego spokoju umówić się na usg do innego lekarza. Poznasz inną opinię to będziesz wiedzieć na czym stoisz.

Pumpkin, sarcia123 lubią tę wiadomość

klz9zbmhugl0l61p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:

Kuuurczę! Co kupiłaś? :)

Ja nadal jakoś nie mogę się przemóc, żeby zacząć zbierać wyprawkę, coś kupować dla małej. Ciągle czuję, że za wcześnie na wszystko - ciuszki, akcesoria, wózek, łóżeczko... Oglądać oglądam ale nic nie kupuję.

Posti77 lubi tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heej :) i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem :)))

Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g <3, więc wychodzi idealnie 21+6 :) serduszko 140bpm <3
    wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu :)
    Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytu :) pomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł :P

Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skos :D poza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
    szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
    Dziś będę spać spokojnie :)

Pumpkin, Kasik2, Blu, adrenalina, Chwilka84, Reni@, kehlana_miyu, Kai, MMM2016, Posti77, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    bedziemy na kazdwj wizycie dokladnie to, badac i monitorowac i ze sie nie mam artwic, ale jednak ziarnko niepewnosci jakos mi siedzi w glowie :/ nawet calkiem humor stracilam

Sarcia, spokojnie. Przecież i tak nie masz na to wpływu a do tego lekarz wie co robi. A Tobie stres nie pomoże a zaszkodzić może. Na poprawę humoru proponuję kg truskawek ;) Najlepiej z nutellą ;)

sarcia123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Super :) Najważniejsze, że wszystko ok!

aneta93 lubi tę wiadomość

• Bajka91 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - przepływy są prawidłowe, tylko ten II stopień mnie denerwuje. Wizytę następną mam 25 i wtedy na pewno go zapytam, czy II stopień to powód do niepokoju.

Gratuluję wszystkim pomyślnych badań połówkowych :)

Sarcia - na pewno wszystko będzie dobrze. Gdyby coś było nie tak, to musiałby Ci o tym powiedzieć i skierować na badania prenatalne. Zamartwianie i stres na pewno nie jest korzystne w tej sytuacji.

Już niedługo czekają nas badania krzywej cukrowej. Ja planuję je zrobić za jakieś 2 tyg. az mnie skręca na samą myśl :P

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1rjgjj22rj.png
    f2wl9vvjissk6tut.png

16+2dni - 181g synek? <3, 20+2dni - 409g synek potwierdzony! <3 :), 23+4dni - 654g, 26+2dni - 969g, 27+1dni - 1174g, 31+2dni - 1995g, 35+1dni - 2822g, 38+1dni - 3641g
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:

Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g <3, więc wychodzi idealnie 21+6 :) serduszko 140bpm <3
    wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu :)
    Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytu :) pomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł :P

Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skos :D poza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
    szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.

Super że wszystko w porządku :)

Mój synek też buzię chował za to siusiaka od razu pokazał ;)

Ja mam jutro wizytę i modlę się żeby szyjka była w porządku

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ