Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluje wizyt dziewczyny, sarcia123 moję dziecię też się mega wierciło na badaniach, i też lekarz nie mógł zbadać dokładnie serducha, ja się przekręcałam z boku na bok chyba ze 100 razy, ale w końcu znalazł to czego szukał
więc się nie martw na zapas, tylko zapisz się na dodatkową wizytę
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny fajnie, że na wizytach wszystko w porządku.
Sarcia nie martw się, na pewno jest wszystko ok, dobrze, że lekarz jest dociekliwy. Na pewno jest w porządku nie ma innej opcji!
A ja dziewczyny byłam wczoraj na normalnej wizycie (do połówkowych jeszcze 3 tygodnie) i chyba to już 100%, że będzie chłopczykWyniki ok, mały zdrowiutki, połykał sobie wody płodowe i dotykał się po twarzy
Nie doczekam się końca października noo już bym chciała!!
Miłego dnia mamusieReni@, aneta93, Blu, Pumpkin, kehlana_miyu, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem
Nastepna wizyte mam 11.07
Mam nadzieję, ze na kolejnej wizycie potwierdzi się, ze z serduszkiem jest wszystko ok
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem
Nastepna wizyte mam 11.07
Mam nadzieję, ze na kolejnej wizycie potwierdzi się, ze z serduszkiem jest wszystko ok
-
aneta93 wrote:heej
i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem
))
Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g, więc wychodzi idealnie 21+6
serduszko 140bpm
wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu
Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytupomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł
Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skospoza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
Dziś będę spać spokojnie
Gratuluję udanej wizyty i super wieści:)
Mój lekarz powiedział mi to samo o twardnieniu brzucha więc sie nie martwię.aneta93 lubi tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Ja tez po wizycie
malutki jes śliczny i zdrowy
wazy ok 400 gram, lekarz powiedział ze jak utrzyma takie tempo wzrostu to w 40 tygodniu bedzie miał 3-3.2kg takze powinnam łatwiej urodzić
i ten moment kiedy na usg poczułam to samo co w brzuchu... bezcenny! Poczułam z nim taka wież i to ze faktycznie tam jest... zapamiętam to do końca zycia
Piękne wrażenia:)
Gratulujęlu.iza lubi tę wiadomość
-
witajcie,
również poemocji tyle przy tym i Męża wzruszenie - bezcenne
cieszą bardzo wszystkie Wasze wizyty
Hania podczas badania w ubiegły czwartek miała 370g - rośnie nam Dziewucha
pozdrawiam ciepło
Reni@, NiecierpliwaKarolina, Asia_08, Blu, Pumpkin, kehlana_miyu, Limerikowo, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciężaróweczki, gratuluję udanych wizyt, synków i córeczek
.
Jakiś czas temu jedna z Was poleciła wykonać bezpłatne badanie na konflikt płytkowy (http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/).
Zrobiłam jakieś 3 tyg temu i dziś otrzymałam wynik - na szczęście u nas nie ma ryzyka wystąpienia tego konfliktu.
Za to mamy ryzyko konfliktu serologicznego. Teraz są nowe zalecenia o podaniu immunoglobuliny w 28 tygodniu także czekamy na zastrzyk..
MMM2016, kkkaaarrr, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:Ciężaróweczki, gratuluję udanych wizyt, synków i córeczek
.
Jakiś czas temu jedna z Was poleciła wykonać bezpłatne badanie na konflikt płytkowy (http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/).
Zrobiłam jakieś 3 tyg temu i dziś otrzymałam wynik - na szczęście u nas nie ma ryzyka wystąpienia tego konfliktu.
Za to mamy ryzyko konfliktu serologicznego. Teraz są nowe zalecenia o podaniu immunoglobuliny w 28 tygodniu także czekamy na zastrzyk..
OOO!!!
Dzięki za info. My też jesteśmy zagrozeni konfliktem (ja mam Rh-, maż Rh+)
Po ostatnim porodzie dostałam immunoglobulinę ale nie wiedziałam o nowych zaleceniach w 28 tygodniu ciąży.
Też idę na to badanie - właśnie w czwartek (robię je razem z badaniem na poziom witaminy D z bezpłatnego programu dla ciężarnych)
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,152561,20066990,jestes-w-ciazy-zrob-bezplatne-badania-poziomu-witaminy-d.html?bo=1
Musze dopytać o ten zastrzyk
-
Asia_08 wrote:Ciężaróweczki, gratuluję udanych wizyt, synków i córeczek
.
-
Mój gin mnie uświadomił o tych nowych zaleceniach. Niestety taka "przyjemność" nie jest refundowana - dostajesz receptę na immunoglobuline, której koszto to ok 400 zł. Z lekiem idziesz do pielęgniarki na zastrzyk domięśniowy.
.
Ale na innym portalu podpowiedziała mi dziewczyna jak uniknąć płacenia za to - jednodniowa hospitalizacja, podczas której podadzą Ci lek. Ona tak miała, dostała od prywatnego gina skierowanie ze wskazaniem podania immunoglobuliny, tyle że przetrzymali ją przez 3 dni (wiadomo, zeby NFZ zapłaciło), zrobili jej przy okazji przeciwciała, morfologię, mocz.
Przy czym lekarz wystawiający jej skierowanie był zastępcą kierownika kliniki, do której została przyjęta- tak wiec kontakty, kontakty..
Wskazaniem do podania immunoglobuliny w szpitalu są plamienia w ciąży.
Będę chciała porozmawiać o tym sposobie w szpitalu z moim ginem, może się uda.
Najgorsze jest to, że jak już pojawią się przeciwciała to już nie sensu podawać immunoglobuliny - pozostaje kontrola czy rosną oraz monitorowanie przepływów i odpowiednie zakończenie ciąży-zwykle cesarka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 14:45
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
MMM2016 wrote:OOO!!!
Dzięki za info. My też jesteśmy zagrozeni konfliktem (ja mam Rh-, maż Rh+)
Po ostatnim porodzie dostałam immunoglobulinę ale nie wiedziałam o nowych zaleceniach w 28 tygodniu ciąży.
Też idę na to badanie - właśnie w czwartek (robię je razem z badaniem na poziom witaminy D z bezpłatnego programu dla ciężarnych)
http://www.edziecko.pl/edziecko/1,152561,20066990,jestes-w-ciazy-zrob-bezplatne-badania-poziomu-witaminy-d.html?bo=1
Musze dopytać o ten zastrzyk
Ech, oczywiście ten program badania poziomu witamimy D nie obejmuje mojego miasta
A co do nowych zaleceń co do podawania immunoglobiny to muszę pogadać z moją lekarką. Mam oznaczane na bieżąco przeciwciała - na razie żadnych nie stwierdzono - i miałam podaną immunoglobinę po poronieniu, więc liczę, że będzie dobrze, plamień nie mam.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015