X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasia :) rozgość sie. ja rownież chciałabym rodzic w Białymstoku :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co do długości szyjki to mi wczoraj lekarz powiedział, że moja ma 47 mm i że jest zamknięta. Myślę, że to jest najważniejsze. Ale jeśli trzeba odpoczywać i leżeć to nie ma co szaleć, maleństwo najważniejsze. Druga połowa ciąży zleci szybciej :)
    Cześć Kasiu zapraszamy do dzielenia się z nami swoimi radościami i smutkami ;)

l54t4dr.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! witamy się serdecznie :-)
    I jednocześnie ogromnie gratuluję! Na pewno będzie wszystko dobrze :-)

urocza lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam polowkowe i zaczynam się denerwować. Wczoraj mało czułam ruchy i już się zestresowalam nie wiadomo czym. Ale dziś znów kopie delikatnie. Paranoi można dostać w tej ciąży. Gdyby mi ktoś wcześniej powiedział, że tak będę panikować, to nie uwierzylabym.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Ciężaróweczki, gratuluję udanych wizyt, synków i córeczek :)
    .
    Jakiś czas temu jedna z Was poleciła wykonać bezpłatne badanie na konflikt płytkowy (http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/).
    Zrobiłam jakieś 3 tyg temu i dziś otrzymałam wynik - na szczęście u nas nie ma ryzyka wystąpienia tego konfliktu.
    Za to mamy ryzyko konfliktu serologicznego. Teraz są nowe zalecenia o podaniu immunoglobuliny w 28 tygodniu także czekamy na zastrzyk..
    Ja też robiłam w alabie na konflikt płytkowy i u mnie wyniki ok :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia, mam nadzieję że twoja szyjka poslusznie się zamknie i nie będzie skracać. Oby po leżakowaniu również moja i Reni szyjki się naprawily lub przynajmnie nie popsuly bardziej, to juz będzie pelnia szczęścia do kompletu :)

Reni@ lubi tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, moj maz wczoraj mial operacje o 15.30, wszystko pzrebieglo dpbrze usineli mu czesc lekotki, druga operacje bedzie mial za okolo rok, wczoraj bylam u niego dwa razy, dzis jade tak po 14 mniej wiecej, ogolnie czuje sie dobrze tylko noga spuchnieta jak balon wiadomo, ale przez te wzzysykie stresy to normalnie az glowa mnie bolj. Ale najwazniejsze ze juz po i jutro po 9 wychodzi do domu 

MMM2016, Reni@, szynszyl, Limerikowo, Kai, kehlana_miyu, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Gratuluję kolejnych udanych wizyt i trzymam kcouki za nstaępne :-)

Współczuję problemów z szyjlą, leżcie i odpoczywajcie, na pewno będzie dobrze :-)

Witaj Kasia :-) imię już wybrane? :-)

Ja wczoraj jakaś bez energii byłam, dzisiaj trochę lepiej, chociaż brzuch się stawia. Odliczam dni do zwolnienia.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia, dobrze, że już po i.wszystko ok :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniało mi się, że ostatnio sięgnęłam po siemię lniane i pp tym mnie przeczyściło. Może warto spróbować???

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Jestem po wizycie. Szyjka zamknięta i długość niby jeszcze w porządku bo 36 mm , ale 4 tygodnie temu miała 45mm więc skróciła sie prawie o centymetr. Mam maksymalnie dużo leżeć. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.Mam nadzieje ze nie będzie sie skracać , bo nie wróży to dobrze :( Kurcze podłamałam sie trochę

To, że szyjka się ostatnio skróciła nie oznacza że tendencja ta się utrzyma.
    Odpoczywaj. Trzymam kciuki, zeby za trzy tygodnie szyjka była taj długa jak dziś:)

Reni@ lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opakowaniu jest napisane ,że nie można podawać siemienia kobietom w ciąży.

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Witam! Widzę, że dziś tematy szyjkowe...

Jestem właśnie po połówkowych. U Borysa wszystko w porządeczku, zdrowi, silny i duży. Średnia z pomiarów na 21+1, 421g wagi :D

Niestety na tym dobre wiadomości się kończą. U mnie też kłopoty szyjkowe. Najpewniej od tych problemów toaletowych i nadmiernego parcia znów mam widoczny niewielki lejeczek od wewnętrznej strony szyjki. Na szczęście szyjka jest zamknięta i ma 37mm (w sb w szpitalu miała 35mm, w piątek 38mm) czyli się raczej nie skraca, ale doktora zmartwił ten lejeczek i wysłał mnie na leżące zwolnienie :/ za tydzień w środę kontrola i zobaczymy co dalej, w zależności od tego czy lejek zniknie/powiększy się oraz czy szyjka będzie się skracać czy nie. W najgorszym razie pessar i leżenie do końca, w najlepszym scenariuszu oszczędny aczkolwiek normalny tryb życia, ale definitywnie mam rozwiązać problemy toaletowe bez nadmiernego parcia, w tym celu mam nawet na kilka dni odstawić żelazo, aby się porządnie odetkać.

Wczorajsza mikstura na odetkanie, którą sobie zaaplikowałam: 3 kiwi + kwas z ogórków kiszonych + ostre papryczki + mleko, oczywiście podane jedno po drugim. Normalny człowiek nie wychodziłby po tym z toalety przez tydzień. W moim przypadku tzw. 'drobny ruch w temacie', choć to cały czas jeszcze nie jest pełnia szczęścia. Sama już nie wiem czy śmiać się czy płakać!!

Współczuję CI tych problemów toaletowych...widzę, że łapiesz się każdego sposobu...to połączenie które podałaś to prawdziwa mikstura :) ale Cię rozumiem. Musisz zrobić wszystko żeby ograniczyć te parcia...
    Trzymam kciuki
    Ps mi pomaga arbuz+ czereśnie......

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Ja już po wizycie i będzie Hubert :-) mąż jest bardzo szczęśliwy az poplakal się w gabinecie :-) Z maluchem wszystko dobrze tylko lekarzowi nie podobała się moja szyjka. Jest długa prawie 6 cm ale od zewnątrz jest otwarta ale od wewnątrz zamknięta więc narazie kazał leżeć i się oszczędzać i nie martwić się bo jak się szyjka na będzie skracać to będzie wszystko dobrze.

Gratuluję :)
    Ale z tymi szyjkami są problemy....
    Mam nadzieję, ze będzie dobrze...
    Mocno trzymam kciuki

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! wrote:
    Doczytuje kolejne strony i faktyczne widzę, że dużo wiecie o sobie nawzajem. Powinna więc od tego rozpocząć. Mam na imię Kasia i skończone 37 lat. Nasze starania trwały 10 lat. Byliśmy u różnych lekarzy i pod względem medycznym wszystko było dobrze. Testy ciążowe i owulacyjne kupowałam w ilościach hurtowych. Więc dwie kreseczki dokładnie 4 lutego to był … cud. Nasz mały, rodzinny.

Jestem również po badaniu połówkowym. Nasza córcia - to już wiemy - ma pępowinę dwunaczyniową i jak na razie tylko to jest naszą obawą. Byłam na echo serca płodu w 20 tc i kolejne mam jeszcze planowane na 30 tc.
    Poza tym zdrowie i samopoczucie jest jak na razie super. Mam cukrzycę już od 13 tc i dość konkretną dietę. Dzięki niej nie przytyłam jeszcze nic, choć brzuszek rośnie a jednocześnie nie używam insuliny. Planuje cc w Białymstoku ale to jeszcze dalekosiężne plany.

Cieszę się, że się Wam udało :)
    Trzymam kciuki, zeby ta pępowina pozwoliła Wam normalnie dotrwać do końca ciąży.
    Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Czesc dziewczyny, moj maz wczoraj mial operacje o 15.30, wszystko pzrebieglo dpbrze usineli mu czesc lekotki, druga operacje bedzie mial za okolo rok, wczoraj bylam u niego dwa razy, dzis jade tak po 14 mniej wiecej, ogolnie czuje sie dobrze tylko noga spuchnieta jak balon wiadomo, ale przez te wzzysykie stresy to normalnie az glowa mnie bolj. Ale najwazniejsze ze juz po i jutro po 9 wychodzi do domu 

Cieszę się, ze to już za Wami. Dobrze, że mąż już wychodzi.....
    Pozdrawiam

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zdenerwowana, dzisiaj 12.30 wizyta połówkowa,wrrrrr, 3 majcie kciuki:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello,
    Rozmawiałam ze swoim ginekologiem w sprawie tych nieszczęsnych zaparć.
    Pozwolił mi jednorazowo wypić 1 dawkę laktulozy.
    I teraz najlepsze :)
    Postawiłam ją na komodzie i po 15 minutach mnie pogoniło :) Od samego patrzenia heheh
    Dla bezpieczeństwa zrobiłam koktajl ze wszystkich owoców jakie miałam.
    Mam nadzieję, że później będzie rewolucja.
    Miłego dnia. Lecę sprzątać.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to jest skurcz? Wczoraj wieczorem i dziś rano poczułam ze macica jest twarda, taka zaciśnięta, uniesiona. Trwało to moze minutę. Nie bolało ale czułam napięcie macicy (duża jest skubana aż do pępka :D )

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 395 396 397 398 399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ