X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin ja 4 lata temu za wozek nowy Tako Laret 3w1 dla corci placilam 1700 zl, w zupelnosci on mi wystarczal material latwo sie sciagal, po praniu nie kurczyl ani nie odbarwial bo jest niebieski, tym samym teraz dla drugiego smyka mam ten sam wozek wszystko popralam, jak ubiore wszystko na stelaze to wrzuce zdjecie i wam pokaze ze w ogole nie widac ze to po 1 dziecku uzywany

Pumpkin lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Kurcze, dziewczyny, poradźcie! Planowałam kupić nowy wózek w granicach 1500zł. Mam sporo wymagań co do wózka, więc za dużego wyboru nie mam ale coś znalazłam. Aż doszły mnie słuchy, że lepiej kupić używany wózek po jednym dziecku ale jakościowo lepszy i trwalszy, z lepszych materiałów.
    I zgłupiałam. Nie chodzi o to, że mi szkoda 3,5k na wózek, ale czy jest sens kupować nowy wózek w takiej cenie?
    Chodzi o zestaw 2w1 i 3w1.
    Jakie macie podejście do tego tematu?

My byliśmy ostatnio w komisie i były super wózki,wogóle nie było widac ze uzywane, pachnące, sliczne. Później od razu pojechalismy do hurtowni zobaczyć różnice w cenie, wynosiła ona 1000 zł!!!.
    My szukamy 2 w 1 i poleciła nam kobitka Bebetto za 700 , bardzo fajny a w sklepie taki sam kosztował 1600.

Pumpkin lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam X-landera od siostry po jej córce.
    Kupiła go za ok 1400 samą spacerówkę.
    Ja kupiłam używany Chicco samą gondole za 100zł :D Kobitka chciała się pozbyć.
    Jest w idealnym stanie.
    Mnie osobiście szkoda na wózek 1500 wzwyż.
    Jak koleżanka wyżej, nie oszczędzaliśmy na foteliku samochodowym. Kupiliśmy Recaro za 600zł.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka na Bebetto i jest zachwycona.

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My upatrzyliśmy Bebetto Torino SL4 2w1 i do tego fotelik Maxi cosi :)

uwo93e3kacedpezy.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, jak Ty zrobiłaś te kolorki na liście na pierwszej stronie? Nie wiem, czy i jak tu można formatować tekst...

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    znów mnie nie było parę ładnych dni.

Widzę, że temat wózków aktualny.
    My właśnie 3 dni temu kupiliśmy używany 2w1 X-lander X-move kolor: Europe. Wózek po jednym dziecku, w stanie naprawdę idealnym, a zapłaciliśmy tylko 760 zł. :D Wózek sprzedawało małzeństwo, które mieszka dość blisko nas, więc pojechaliśmy go obejrzeć. Był na tyle w dobrym stanie, że od razu go wzięliśmy. :D :D
    Z resztą same zobaczcie:

3a57b6e150e02d8fmed.jpg

Jesteśmy po kolejnym usg (echo serca płodu). Potwierdził się synek :) Serduszko zdrowe. Wielki chłop - waży 560 gramów. :)

Spróbuję was doczytać, choć pewnie nie było mnie kilkanaście stron.

diewuszka86, szynszyl, India9, MMM2016, Blu, Sylwusia100, Limerikowo, Dea28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Na moim nie ma. No i lekarz zalecił... To już nie wiem

Siemię w ciąży można pić. Jest wręcz superproduktem, zalecanym do codziennego spożycia. Ja piję codziennie - 1 łyżeczkę mielonego siemienia lnianego zalewam wrzątkiem, mieszam, czekam aż przestygnie i piję na noc.

India9 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Hello,
    Rozmawiałam ze swoim ginekologiem w sprawie tych nieszczęsnych zaparć.
    Pozwolił mi jednorazowo wypić 1 dawkę laktulozy.
    I teraz najlepsze :)
    Postawiłam ją na komodzie i po 15 minutach mnie pogoniło :) Od samego patrzenia heheh
    Dla bezpieczeństwa zrobiłam koktajl ze wszystkich owoców jakie miałam.
    Mam nadzieję, że później będzie rewolucja.
    Miłego dnia. Lecę sprzątać.

Moja ginekolog zaleciła mi czopki glicerynowe przy zaparciach w ciąży. Próbowałam i działają. :)
    U mnie super sprawdza się też siemię lniane oraz płatki owsiane jedzone regularnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam wszystkim za opinie co do wózków. Pomoc niezastąpiona! :)

• Canario Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu wrote:
    Asia, ja bym nie panikowała, jeśli zdarzyło się to raz i nie bolało. Powoli niestety będą się rozkręcać takie twardnienia. Mi też się czasem zdarzają, bardziej np jak za długo chodzę, w nocy tez potrafi obudzić. Wczoraj wieczorem też miałam taki już trochę bolący. Ja nic z tym nie robie, zmieniam pozycję, biorę magnez. Chyba bardziej wystraszony jest wtedy mój mąż ;)

Chyba wybiorę się dzisiaj na jakieś zakupy dla małego :) juz i tak długo wytrzymałam i nic oprócz skarpetek nie kupiłam :) w necie sporo oglądam, ale nie potrafię się zdecydować jak tego nie zobaczę w realu. Oby tylko takie dylematy mieć do końca ciąży ;)

Chwilka daj znać jak po wizycie ;) ja mam dopiero pod koniec czerwca buu, za to jeszcze następna juz w pierwszej połowie lipca, bo chciałam uniknąć jeżdżenia po krk w światowe dni młodzieży... Współczuję jak komuś się trafi poród w te dni...

Blu a myślałaś jak to będzie samej na spacerach z 2 maluchów, albo na zakupach?
    Ja sie zastanawiam nad podwójnym, czy sie przyda a jak już to jaki :/

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka wrote:
    Hej dziewczyny,
    znów mnie nie było parę ładnych dni.

Widzę, że temat wózków aktualny.
    My właśnie 3 dni temu kupiliśmy używany 2w1 X-lander X-move kolor: Europe. Wózek po jednym dziecku, w stanie naprawdę idealnym, a zapłaciliśmy tylko 760 zł. :D Wózek sprzedawało małzeństwo, które mieszka dość blisko nas, więc pojechaliśmy go obejrzeć. Był na tyle w dobrym stanie, że od razu go wzięliśmy. :D :D
    Z resztą same zobaczcie:

3a57b6e150e02d8fmed.jpg

Jesteśmy po kolejnym usg (echo serca płodu). Potwierdził się synek :) Serduszko zdrowe. Wielki chłop - waży 560 gramów. :)

Spróbuję was doczytać, choć pewnie nie było mnie kilkanaście stron.

Rutelka gratuluję synka :)
    Wózek faktycznie wygląda na zadbany i cena naprawdę atrakcyjna.
    Kurcze widzę, że powoli powinnam się zabierać za jakieś zakupy wszyscy już coś mają a ja nic, no oprócz kilku ubranek :)
    A tak abstrahując od tematu to zaklepaliśmy sobie z mężem wakacje :) 11-25 lipca kierunek Mielno. Już nie mogę się doczekać. W pracy w taką pogodę już też ciężko.. Także odliczam dni do 24.06 (połówkowe) a potem do 11.07 (wakacje juhuuu!!)

Rutelka, Blu lubią tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Rutelka gratuluję synka :)
    Wózek faktycznie wygląda na zadbany i cena naprawdę atrakcyjna.
    Kurcze widzę, że powoli powinnam się zabierać za jakieś zakupy wszyscy już coś mają a ja nic, no oprócz kilku ubranek :)
    A tak abstrahując od tematu to zaklepaliśmy sobie z mężem wakacje :) 11-25 lipca kierunek Mielno. Już nie mogę się doczekać. W pracy w taką pogodę już też ciężko.. Także odliczam dni do 24.06 (połówkowe) a potem do 11.07 (wakacje juhuuu!!)

Kurcze fajnie, tak na 2 tygodnie wyjechać. Na pewno będzie super.
    My jedziemy na tydzień tylko, 16 lipca do Rowów. :)

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobramoc :)

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka, ja też jeszcze nic nie mam ;-)

jedyne na co wydałam kasę do tej pory to szkoła rodzenia :-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Canario wrote:
    Blu a myślałaś jak to będzie samej na spacerach z 2 maluchów, albo na zakupach?
    Ja sie zastanawiam nad podwójnym, czy sie przyda a jak już to jaki :/

CANARIO a w jakim wieku jest Twój maluszek.

Temat podwójnego wózka podrzucila mi sasiadka i teraz się zastanawiam. Bo nie wiem jak będą wyglądać właśnie zakupy i spacery z maluchem i 1.5 roczniakiem.
    Jeżeli macie coś godnego polecenia to chętnie obejrzę.

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jesteśmy juz po:)Matko jaki to był stres,nawet nie myslałam.
    Ale najważniejsze Maluszek jest ZDROWY:)serduszko,zołądek,nerki i w główce wszystko ok.Ma poszerzone miedniczni w jednej nerce 4 mm,ale Pani dr powiedziała,że to normalne i chłopcy tak mają.
    A moja szyjka....dr powiedziała,że nie ma takich szyjek, ma 5,5 cm:)

Czas wynagrodzić Mojemu Kochanemu Zuchowi te stresy i dzisiaj idę na lody:)
    Gratuluję:)
    Mój lekarz też dokładnie badał miedniczki i powiedział, że chłopcy mają je poszerzone częściej niż dziewczynki :)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja kupiłam 2 w 1 dla pierwszego dziecka za około 1300 zł i po 2 latach użytkowania bez problemu nadaje się dla kolejnego więc jak dla mnie nie warto wydawać nie wiadomo ile. No ale wiadomo, każdy decyduje o sobie

Za to zainwestowałam w dobry fotelik samochodowy

Dokładnie się zgadzam.
    Też przy pierwszym dziecku długo szukaliśmy odpowiedniego wózka. Zajęło nam to kilka miesięcy. Cenowo zmieściliśmy sie w 1500 zł (wózek 2 w 1) i do tego dokupiliśmy fotelik maxi cosi + adaptery i mogliśmy fotelik zamontować na stelażu wózka.
    Celowo zatrzymaliśmy wózek dla drugiego dziecka i teraz jesteśmy mega szczęśliwi, że nie musimy kolejny raz przechodzić przez kupno wózka:)
    Dla nas wózek nie miał wad:) i obecnie jest w stanie...idealnym:)
    Byc może po części dlatego, że używaliśmy go łącznie 15 miesięcy (gondola+spacerówka) bo później syn tylko i wyłącznie chodził sam.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelka, świetny ten wózek :-)

Rutelka lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Gratuluję:)
    Mój lekarz też dokładnie badał miedniczki i powiedział, że chłopcy mają je poszerzone częściej niż dziewczynki :)

No własnie mam ochotę odpalić dr google i sprawdzić czy to rzeczywiście nic złego,ale wierze swojej dr, że wszystko jest w normie.

ex2bi09komf7ydjp.png
‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ