Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, gratuluję
super czytać takie wesołe posty
Sarcia, spokojnie! Na pewno wszystko jest ok! Gdyby było inaczej to lekarz coś by powiedział. Może dzidziuś tak się ułożył przez chwilę, że pojawiły się na początku jakieś wątpliwości. Tak jak piszą dziewczyny, nie denerwuj się. Wszystko będzie dobrze! I też zachęcam do truskawek
mój synuś bardzo je lubiadrenalina, Pumpkin, sarcia123 lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt!!!
U mnie też wszystko w porządkuMały ma 392g, wszystkie narządy prawidłowe, szyjks długa i zamknięta
Wygląda na to, że będzie AdaśKai, Chwilka84, aneta93, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, adrenalina, lu.iza, India9, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:India no mam nadzisje, przez chwile lekarz sie wahal, ogladal przygladal z kilku rzutow i stwiefdail ze na ta chwile wszystko jest prawidlowo, ale dla pewnosci bedziemy na kazdwj wizycie dokladnie to, badac i monitorowac i ze sie nie mam artwic, ale jednak ziarnko niepewnosci jakos mi siedzi w glowie
nawet calkiem humor stracilam
-
sarcia123 wrote:Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem
Nastepna wizyte mam 11.07
Ważne że jesteś pod kontrolą.
Nie wiem co dokładnie powiedział ginekolog ale gdyby mnie zaniepokoily jego słowa to wybrałbym się na echo serca.
U mnie kosztuje w granicach 200 zł.
Będzie wszystko dobrze. Gratuluję dużego chłopca.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:40
-
aneta93 wrote:heej
i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem
))
Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g, więc wychodzi idealnie 21+6
serduszko 140bpm
wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu
Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytupomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł
Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skospoza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
Dziś będę spać spokojnie
Aneta93 gratuluję zdrowego maluszka.
aneta93 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Gratuluję udanych wizyt!!!
U mnie też wszystko w porządkuMały ma 392g, wszystkie narządy prawidłowe, szyjks długa i zamknięta
Wygląda na to, że będzie Adaś
Kehlana super. Ale fajne wieści.kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję wizyt. Ja dzisiaj wypuscilam królika żeby sobie pobiegal po mieszkaniu a zapomniałam schować siano z podłogi i niestety teraz wszędzie na podłodze mam siano. Mąż będzie miał co robić jak wróci.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny, nie bede panikowac tyle, poczekam do wizyty 11.07 maly tez bedzie wiekszy vo to bedzie 27 tydzien i tez bedzie mozna obejrzec lepiej, a w raxie co jak trzeba bexzie to pojde na echo, cena to juz mniejszy ptoblem. No fakt ze moj chlopczyk jest duzy 541 g kawsl faceta
Dzięki za pocieszenie i dobre slowa od razu mi jakos lzej :*aneta93, India9, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*
-
sarcia123 wrote:Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*
Powodzenia. Trzymamy kciuki -
Ja tez po wizycie
malutki jes śliczny i zdrowy
wazy ok 400 gram, lekarz powiedział ze jak utrzyma takie tempo wzrostu to w 40 tygodniu bedzie miał 3-3.2kg takze powinnam łatwiej urodzić
i ten moment kiedy na usg poczułam to samo co w brzuchu... bezcenny! Poczułam z nim taka wież i to ze faktycznie tam jest... zapamiętam to do końca zycia
Chwilka84, Reni@, Kai, kehlana_miyu, Asia_08, Blu, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Kasik2, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:heej
i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem
))
Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g, więc wychodzi idealnie 21+6
serduszko 140bpm
wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu
Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytupomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł
Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skospoza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
Dziś będę spać spokojnieaneta93 lubi tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Gratuluję udanych wizyt!!!
Wygląda na to, że będzie Adaśkolenny forumowy chłopczyk
gratuluję
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*
-
lu.iza wrote:Ja tez po wizycie
malutki jes śliczny i zdrowy
wazy ok 400 gram, lekarz powiedział ze jak utrzyma takie tempo wzrostu to w 40 tygodniu bedzie miał 3-3.2kg takze powinnam łatwiej urodzić
i ten moment kiedy na usg poczułam to samo co w brzuchu... bezcenny! Poczułam z nim taka wież i to ze faktycznie tam jest... zapamiętam to do końca zycia
Też bym chciała, żeby moja msła ważyła maks 3500g jak się urodzi. Jej brat ważył 3720g. Modlę się o szybszy i lżejszy poródWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 07:58
lu.iza lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:My uzywamy dalej tego sprzetu bo dom wynajmujemy pietrowy, od samego poczatku jestesmy zadowoleni z urzadzenia, plytke najlepiej dac ciut od srodka w str glowy bo jak dziecko ucieknie na sam kraniec lozeczka lub ulozy sie pionowo w nim to Angelcare jest b czuly i wyje budzac rodzicow i malucha przy okazji
nam w ciagu 2 lat z 5 x uruchomil sie, 1x bo zaplatala sie jakims cudem w protector a 2x przesunela sie a 2x to nie wiemy czy byl bezdech senny , zadne z nas nie klopotow z sercem ani plucami, nie palimy
jedyny minus ze na podroz duzo kabli bylo odlaczania i przylaczania, wiec w koncu kupilismy mini
nianke montowana na zaczep do pamperka
Roznie rodzice kupuja i nie, kazdy ma swoje racje, my badz co badz jestesmy spokojniejsi
wiadomo nie jest to maly wydatek ale dobra inwestycja naszym zdaniem
Limerikowo, dziękuję za odpowiedź
A ten przenośny jakiej firmy kupiliście?