X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Super że wszystko w porządku :)

Mój synek też buzię chował za to siusiaka od razu pokazał ;)

Ja mam jutro wizytę i modlę się żeby szyjka była w porządku

Trzymam kciuki !! ;*

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję :-) super czytać takie wesołe posty :-)

Sarcia, spokojnie! Na pewno wszystko jest ok! Gdyby było inaczej to lekarz coś by powiedział. Może dzidziuś tak się ułożył przez chwilę, że pojawiły się na początku jakieś wątpliwości. Tak jak piszą dziewczyny, nie denerwuj się. Wszystko będzie dobrze! I też zachęcam do truskawek :-)
    mój synuś bardzo je lubi :-)

adrenalina, Pumpkin, sarcia123 lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt!!!

U mnie też wszystko w porządku :) Mały ma 392g, wszystkie narządy prawidłowe, szyjks długa i zamknięta :)

Wygląda na to, że będzie Adaś :)

Kai, Chwilka84, aneta93, Blu, Reni@, NiecierpliwaKarolina, adrenalina, lu.iza, India9, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    India no mam nadzisje, przez chwile lekarz sie wahal, ogladal przygladal z kilku rzutow i stwiefdail ze na ta chwile wszystko jest prawidlowo, ale dla pewnosci bedziemy na kazdwj wizycie dokladnie to, badac i monitorowac i ze sie nie mam artwic, ale jednak ziarnko niepewnosci jakos mi siedzi w glowie :/ nawet calkiem humor stracilam
    Sarcia ale co go dokladnie zaniepokoiło? Może dla świętego spokoju zapisz się na echo serduszka, je robią tacy specjaliści że im nic nie umnknie. Musisz się tylko dowiedzieć gdzie je robią i taki lekarz musi mieć certyfikat.Wadą jest tylko cena bo kosztuje to około 200 zł

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Hej dziewczyny ja dopiero do domu dotarlam. Ogolem na badaniu wszysyko ok jedyne co na poczagku lekarz wahal sie co do pracy serduszka, dlugo wszysyko badal mierzyl i powiedzial ze na ta chwile jesg prawidlowo  ale ze bedzie to monitorowac i sprawdzac na nastepnej wizycie, za 2 tygodnie mam isc na krzywa cukrowa, zapisal mi dopuszczalne normy cukrow, dostalam zdjecia usg opis, nl i maly wazy 541 gramow. Mam nadzieje ze z tum serduszkiem bedzie wzzysyko w porzadku. No i chlopiec pozostaje chlopcem

Nastepna wizyte mam 11.07

Ważne że jesteś pod kontrolą.
    Nie wiem co dokładnie powiedział ginekolog ale gdyby mnie zaniepokoily jego słowa to wybrałbym się na echo serca.
    U mnie kosztuje w granicach 200 zł.
    Będzie wszystko dobrze. Gratuluję dużego chłopca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 20:40

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    heej :) i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem :)))

Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g <3, więc wychodzi idealnie 21+6 :) serduszko 140bpm <3
    wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu :)
    Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytu :) pomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł :P

Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skos :D poza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
    szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
    Dziś będę spać spokojnie :)

Aneta93 gratuluję zdrowego maluszka.

aneta93 lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

U mnie też wszystko w porządku :) Mały ma 392g, wszystkie narządy prawidłowe, szyjks długa i zamknięta :)

Kehlana super. Ale fajne wieści.

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt. Ja dzisiaj wypuscilam królika żeby sobie pobiegal po mieszkaniu a zapomniałam schować siano z podłogi i niestety teraz wszędzie na podłodze mam siano. Mąż będzie miał co robić jak wróci.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik2 wrote:
    Pochwal się co kupiłaś :-)
    Jak się nauczę to wstawię zdjęcie jutro

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Super <3

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nie bede panikowac tyle, poczekam do wizyty 11.07 maly tez bedzie wiekszy vo to bedzie 27 tydzien i tez bedzie mozna obejrzec lepiej, a w raxie co jak trzeba bexzie to pojde na echo, cena to juz mniejszy ptoblem. No fakt ze moj chlopczyk jest duzy 541 g kawsl faceta ;)

Dzięki za pocieszenie i dobre slowa od razu mi jakos lzej :*

aneta93, India9, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ja lece juz myc sie i spac i troche ochłonac, jutro odezwe sie po poludniu i dam znac co i jak, na 7.30 zawioze meza do szpitala o 10 ma operacje poczekam dowiem sie co i jak jak poszlo ile zostanie w szpitalu itd. i jak wroce to zdam relacje co i jak. Trzymajcie prosze i za jego operacje kciuki, Dziekuje :*

Powodzenia. Trzymamy kciuki

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt:)My czekamy do srody, juz nei mozemy sie doczekac:)

Sarcia,3 mamy mocno kciuki i zdrówka życzymy.

adrenalina lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wizycie :) malutki jes śliczny i zdrowy :) wazy ok 400 gram, lekarz powiedział ze jak utrzyma takie tempo wzrostu to w 40 tygodniu bedzie miał 3-3.2kg takze powinnam łatwiej urodzić :) i ten moment kiedy na usg poczułam to samo co w brzuchu... bezcenny! Poczułam z nim taka wież i to ze faktycznie tam jest... zapamiętam to do końca zycia :)

Chwilka84, Reni@, Kai, kehlana_miyu, Asia_08, Blu, MMM2016, NiecierpliwaKarolina, Jola1985, Kasik2, Limerikowo, szynszyl, Dea28 lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    heej :) i po połówkowym, zeszły ze mnie nerwy to aż lżejsza jestem :)))

Dzidzia moja jak adrenaliny- 464g <3, więc wychodzi idealnie 21+6 :) serduszko 140bpm <3
    wszystkie przepływy, pępowinka i narządy na miejscu :)
    Lekarz nie mógł mi pokazać twarzyczki, bo Dzidziuś przytulał się do mnie twarzą i nie chciał w ogóle odwrócić, ale widziałam już na ostatniej wizycie więc nie czuje niedosytu :) pomachał mi za to i ladnie pokazał siusiaczka, jak na każdej wizycie, chwali się ile mu urósł :P

Co najlepsze! lekarz uspokoił mnie co do moich twardnień brzucha, wg niego biorą się z niedoboru magnezu(był badany) i przez ułożenie Synka - leży sobie na skos :D poza tym powiedział że szczupłe kobiety czują bardziej twardnienia, bo mięsień macicy jest od razu pod skórą.
    szyjka ok, zamknięta, bez cech skracania, ma ok 4 cm.
    Dziś będę spać spokojnie :)
    Aneta, gratuluję udanej wizyty i rosnącego siusiaczka :-)

aneta93 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:

Super :-) kolenny forumowy chłopczyk :-) gratuluję

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Będę trzymała :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez po wizycie :) malutki jes śliczny i zdrowy :) wazy ok 400 gram, lekarz powiedział ze jak utrzyma takie tempo wzrostu to w 40 tygodniu bedzie miał 3-3.2kg takze powinnam łatwiej urodzić :) i ten moment kiedy na usg poczułam to samo co w brzuchu... bezcenny! Poczułam z nim taka wież i to ze faktycznie tam jest... zapamiętam to do końca zycia :)
    Świetnie lu.iza :-)
    Też bym chciała, żeby moja msła ważyła maks 3500g jak się urodzi. Jej brat ważył 3720g. Modlę się o szybszy i lżejszy poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 07:58

lu.iza lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    My uzywamy dalej tego sprzetu bo dom wynajmujemy pietrowy, od samego poczatku jestesmy zadowoleni z urzadzenia, plytke najlepiej dac ciut od srodka w str glowy bo jak dziecko ucieknie na sam kraniec lozeczka lub ulozy sie pionowo w nim to Angelcare jest b czuly i wyje budzac rodzicow i malucha przy okazji
    nam w ciagu 2 lat z 5 x uruchomil sie, 1x bo zaplatala sie jakims cudem w protector a 2x przesunela sie a 2x to nie wiemy czy byl bezdech senny , zadne z nas nie klopotow z sercem ani plucami, nie palimy

jedyny minus ze na podroz duzo kabli bylo odlaczania i przylaczania, wiec w koncu kupilismy mini
    nianke montowana na zaczep do pamperka
    Roznie rodzice kupuja i nie, kazdy ma swoje racje, my badz co badz jestesmy spokojniejsi
    wiadomo nie jest to maly wydatek ale dobra inwestycja naszym zdaniem

Limerikowo, dziękuję za odpowiedź :)
    A ten przenośny jakiej firmy kupiliście?

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ