Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jestem po swoim połówkowym.Z badania mam 23 tydzien i 6 dzien Amelka ma 650 g,i ma sie dobrze.pani dr robiaca Usg była nie pocieszona ze nie robiłam testu Papa bo podobno to zalecenie PTG.
aneta93, Sylwia91, Reni@, szynszyl, Kasik2, Dea28, India9, MMM2016, Pumpkin lubią tę wiadomość
-
zachęciłyście mnie do wizyty w galerii
jutro pójdę może coś fajnego będą mieli
Ola super rośnie malutka, ja miałam ten test Nt wyszło 1,58 prawdopodobieństwa bez obaw do niepokoju, a noska nie można było sprawdzić, bo dziecko było tak obrócone, że się nie dało i Ci powiem, że ten test zrobiłam bo zrobiłam dla spokoju, a lekarz spojrzał tylko na wynik i powiedział, że ok i się nie rozwodził nad nim, choć na wcześniejszej wizycie powiedział, że warto jest zrobić, bo to pomaga jak ktoś się znajdzie na granicy, a po teście na pewno się przesunie.
Dziewczyny ja jestem pozytywnie nastawiona do sytuacji po porodzie, nie dopada mnie na szczęście smutek ani nic takiego, zastanawiam się oczywiście jak to będzie i czy damy radę, ale potem zaraz myślę, że tyle kobiet sobie poradziło i to w czasach kiedy było trudniej o wszystko więc musi być dobrze :)a kwestia czy będziemy dobrymi rodzicami rozwikła się dopiero za kilka ładnych lat, więc póki co będziemy dawać z siebie wszystko co najlepszeDea28 lubi tę wiadomość
-
U nas NT 1,6 a kość nosowa tylko pisze ze uwidoczniona. Robiłam PAPPA tylko dlatego ze poprzednia ciąża obumarła w 11 tc i dostałam skierowanie na to badanie z ramach NFZ. W pierwszej ciąży miałam tylko prenatalne Usg baz badania krwi
-
Ola_85 wrote:jakie wasze dzieci maja fałd karku i kosc nosowa??
Test pappa nie jest wcale dokładnym testem, jeśli juz miałabym robić ,to zdecydowałabym sie na NIFTY, drogi ,ale zdecydowane pewniejszy.
A niby dlaczego miałaś robić pappa, cos było nie tak? -
w prenatalnych na USG było ok 1,5 mm a ta dzisiejsza babka mnie nastraszyła ze u mnie fałd karku wynosi 5 mm jest na gornej granicy co moze swiadczyc o chorobie Downa i czy robilam test Papa ??nie robiłam bo w prenatalnych nie było wskazan i taka decyzja lekarza.Po dalszym badaniu w trakcie stwierdziła ze wszystko jest ok.Ale nutke watpliwosci mi zasiała,
-
Hmm ale ważna jest wartość prenatalnych właśnie z okresu 11-13+6 bo tylko wtedy da sie określić prawdopodobieństwo. Ja na genetycznych w 20 tyg nie miałam wogóle już NT mierzonego
NiecierpliwaKarolina, Anoolka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:Hmm ale ważna jest wartość prenatalnych właśnie z okresu 11-13+6 bo tylko wtedy da sie określić prawdopodobieństwo. Ja na genetycznych w 20 tyg nie miałam wogóle już NT mierzonego
No wlasnie. Dlatego jest wyznaczony okreslony czas kiedy mozna robic genetyczne i papa bo po tym terminie wykonywanie pomiarow w odniesieniu do zespolu downa nie ma sensu. Tak mi to gin tlumaczyl.
Nie rozumiem skad ta uwaga czy informacja na polówkowym. YyyyyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:59
-
nick nieaktualnyAneta93
tak ja biore aktualnie antybiotyk Bioracef, bo w szpitalu dpstawalam go dozylniw i wypisali mnie wczoraj do domu pod warunkiem ze antybiotyk w domu bede brac..
mi robili wszystkie badania i posiew z pochwy i posiew moczu, wszysykie ogolne badania, nawet usg nerek mialam , jedynie crp mialam podwyzszone no i zlapala mnie kolka merkowa dlatego dpstalam antybiotyk i leki rozkirczowe...odpukac narazie jest dobrze..
w czwartek ide na kontrole szyjki czy sie mic nie dzoeje, bo juz wyzej wspomimalam ze mimo ze szyjka jest dluga 3,8 cm w srodki zamknieta to na zewnatrz na 0.5 cm jest rozwarcie, ostaynie badanie mialam w niedziele w szpitalu i w czwartek ide kontrolnie dla wlasnego spokoju czy jesg ok. -
nick nieaktualnyJa tez slyszalam ze pozniej juz pomiarow faldu karkowego sie nie mierzy ze wzgledu na to ze whnik jest juz nie miarodajny, bo dziecku bada sie to czy tam mierzy na poczatku ciazy i na tej podstawie wyklucza sie wady genetyczne, takze sie nie przejmuj tym wcale
-
nick nieaktualnyMi lekarz na badaniu pllowkowym z 6.06, mial wpisane fald karkowy o szerokosci 3,4 mm, ale nic nie wspminal zeby cokolwkek bylo nie tak wiec wszysgko jest ok
a kosc nosowa 5,6 mm mam wpisane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:03
-
Ola tak jak piszą dziewczyny, liczy sie wynik z wcześniejszych tygodni a nie teraz.
Widze wszystkie mamy z ta szyjką problem. Ja byłam u gina 30maja i sie zastanawiam czy nie jest teraz za długa odległość bo ide dopiero 27czerwca i dopiero wtedy sprawdzi mi szyjke.
Sylwia91 będzie dobrzea jak długą masz szyjke? ja mam 4cm i mam nakaz leżenia, powiedział gin że nie założy mi pessaru ani szwu bo nie mam rozwarcia.
-
Dea28 wrote:Ola tak jak piszą dziewczyny, liczy sie wynik z wcześniejszych tygodni a nie teraz.
Widze wszystkie mamy z ta szyjką problem. Ja byłam u gina 30maja i sie zastanawiam czy nie jest teraz za długa odległość bo ide dopiero 27czerwca i dopiero wtedy sprawdzi mi szyjke.
Sylwia91 będzie dobrzea jak długą masz szyjke? ja mam 4cm i mam nakaz leżenia, powiedział gin że nie założy mi pessaru ani szwu bo nie mam rozwarcia.