X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Pumpkin, my planujemy podjechac do Profamili i się wszytskiego dopytać, bo myślę,żeby tam rodzic, dam znać jak się czego dowiem.

Diewuszka, wybrałam się dzisiaj na zakupy do maluszka, bo u nas w galeriach juz sa promocje i takie piękne rzeczy pokupowałam mojemy synkowi, że juz mi lepiej:)polecam:)
    To tez Nasze pierwsze dziecko i starsznie się boimy,ale nie jesteśmy pierwsi na świecie i wierze,ze damy radę ,musimy:)
    Ja to w ogóle mam takie głupie uczucie ,że jak skończy się ciaza to skończy się ten piękny czas, jakoś tak dziwnie to czuje, a przecież tak naprawdę dopiero najlepsze się zacznie:)

Rutelka,dziękuje za dodanie nas na listę:)

Chwilka oczywiscie, ze sobie poradzicie;-) a strach czy lęk to pozytywne uczucie to znaczy, ze Wam zalezy (wlasnie czytam na ten temat ksiazke). Skończy się piękny czas ciąży i zacznie się kolejny piekny etap po narodzinach. Wiec mysle, ze i tutaj sie nie mylisz ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 19:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Chwilka, super! Koniecznie daj znać jak u nich to wszystko wygląda :)

Co do zakupów, też powoli zaczęłam szykować wyprawkę. Zamówiłam dziś kocyk, śpiworek do wózka, pieluchy bambusowe, kupiłam kilka ciuszków. Dla dziewczyn z Warszawy, w Factory Ursus otworzyli Smyka, tam właśnie byłam, można trafić perełki w dobrych cenach :)

Odnośnie humorów - już trochę mi przeszły. Ale dalej łapią mnie momenty, kiedy zaczynam świrować. Z pełnego uśmiechu nagle łzy w oczach stają. Najważniejsze to zdawać sobie sprawę, że nic złego się nie dzieje i to tylko hormony.

Strach przed tym co będzie "po" urodzeniu - no właśnie, chyba to ten moment, że się o tym zaczyna mocniej myśleć... Też się zastanawiam jak bardzo życie się zmieni, jak dam radę, czy dam radę. Ale przecież muszę, chcę tego wszystkiego, będzie pięknie choć nie zawsze różowo. Ale pięknie :) Myślę, że podstawą jest pozytywne myślenie. I czerpanie radości z każdej małej rzeczy, najdrobniejszej.

Pumpkin mieszkam obok faktory na Ursusie;-) w reserved ostatnio byla promocja na dziedzinne ciuszki od ceny po obnizsze dodatkowe-30% czyli za bluzke z dlugim rekawem w rozm 62 zapłaciłam 4.5.zł. Dodatkowo jest promocja w benetton jakies -50% czyli spiochy po 15 zl np. Ale to droga marka i najczesciej bawelna ECO. I jest jeszcze jeden dziecinny sklep markowy ale zapomnialam nazwe typowo dziedziny i tam np. Sa obecnie polspiochy tanie i bluzeczki po 10 zl ;-)

Zycie sie znieni, ale na lepsze!!! Przeciez to dziecko je wzbogaca. Moze byc trudniej ale to nie znaczy gorzej;-)

Dea28 lubi tę wiadomość

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki! Rzadko zaglądam ale podczytuje Was często :) dzisiaj byliśmy na wizycie i pani doktor mówi że póki co siusiaka nie widać więc jak na jej oko to dziewczynka ale wypieła się dupcią do brzuszka i nie chciała bardzo pokazać :) waży już 430g :) są też gorsze wieści. Szyjka krótka i lekko otwarta więc zakładamy pessar. Oby to pomogło. Szczerze mówiąc to zestresowało mnie to trochę.

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Jak były tak i są, raz więcej, raz mniej :)
    U mnie o tyle lepiej że mam wizytę połówkową z nfz jutro, więc poproszę o zbadanie jej na usg jaką ma długość, bo ręcznie to na pewno mi tam nie sprawdzą. Póżniej wizytę mam za 2 tyg, gdzie mi sprawdzą ją ręcznie, więc przynajmniej nie muszę tak strasznie długo czekać i czuję się w miarę bezpiecznie, że jak coś zacznie się dziać to ktoś to może wyłapie.

To tak jak u mnie. Gdyby nie ta szyjka to byłabym w miarę spokojna

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Witajcie mamuśki! Rzadko zaglądam ale podczytuje Was często :) dzisiaj byliśmy na wizycie i pani doktor mówi że póki co siusiaka nie widać więc jak na jej oko to dziewczynka ale wypieła się dupcią do brzuszka i nie chciała bardzo pokazać :) waży już 430g :) są też gorsze wieści. Szyjka krótka i lekko otwarta więc zakładamy pessar. Oby to pomogło. Szczerze mówiąc to zestresowało mnie to trochę.
    nie jesteś sama z problemami szyjkowymi :) jest nas już tu kilka na tym forum ;) jaką ma długość Twoja szyjka? mój gin mówił że będziemy zakładać gdyby było poniżej 25mm i czy przed zalożeniem robią Ci posiew na bakterie??

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Ja też mam 2 tygodnie do wizyty tez mnie szyjka martwi, bedziemy schizować razem.

Masz też skurcze czy skraca sie bez powodu ?

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    To tak jak u mnie. Gdyby nie ta szyjka to byłabym w miarę spokojna
    ja już próbowałam wszystkiego, magnez taki i inny, teraz nawet wodę z magnezem piję, ale nic to nie daje, widocznie to nie od magnezu, lekarz mówi że to poprzeczne ułożenie Dzieciątka wywołuje te skurcze u mnie

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    nie jesteś sama z problemami szyjkowymi :) jest nas już tu kilka na tym forum ;) jaką ma długość Twoja szyjka? mój gin mówił że będziemy zakładać gdyby było poniżej 25mm i czy przed zalożeniem robią Ci posiew na bakterie??
    Nie robiła posiewu. Co do długości to nie wiem ile dokładnie ma mm ale pani doktor powiedziała że może być tak że się skróci jeszcze i nie założymy już później albo się otworzy, bo już jest lekko otwarta więc lepiej nie ryzykować...

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Nie robiła posiewu. Co do długości to nie wiem ile dokładnie ma mm ale pani doktor powiedziała że może być tak że się skróci jeszcze i nie założymy już później albo się otworzy, bo już jest lekko otwarta więc lepiej nie ryzykować...
    no pewnie, że lepiej nie ryzykować, z pessarem zawsze będziesz bezpieczniejsza niż bez, tylko czytałam na innym forum że jednej dziewczynie nie mogli założyć przez bakterie, dlatego pytam o posiew :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    no pewnie, że lepiej nie ryzykować, z pessarem zawsze będziesz bezpieczniejsza niż bez, tylko czytałam na innym forum że jednej dziewczynie nie mogli założyć przez bakterie, dlatego pytam o posiew :)
    A widzisz to nic nie wiedziałam na ten temat hmm.. Myślę że wie co robi, mam nadzieję przynajmniej :)

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Zycie sie znieni, ale na lepsze!!! Przeciez to dziecko je wzbogaca. Moze byc trudniej ale to nie znaczy gorzej;-)
    Piękne zdanie:)

Sylwia, z pessarem będzie duzo bezpieczniej dla Ciebie i Maluszka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 19:56

Sylwia91 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:

To już jakaś plaga. Czy teraz ciąża nie może trwać spokojnie do końca?Zamiast się cieszyć to człowiek ciągle w stresie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie... A to moja pierwsza i już coś nie tak :/ no ale wszystko zrobię żeby donosoć dzidziusia szczęśliwie, no cóż.. :( mówią że nie można mieć wszystkiego

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    ja już próbowałam wszystkiego, magnez taki i inny, teraz nawet wodę z magnezem piję, ale nic to nie daje, widocznie to nie od magnezu, lekarz mówi że to poprzeczne ułożenie Dzieciątka wywołuje te skurcze u mnie

Ja tez jestem sceptycznie do magnezu bo już w pierwszej ciąży nie bardzo na mnie działał

Mnie lekarz powiedział, że różnie to bywa przy skurczach, ponieważ taki szew czy krążek może jeszcze podrażniać bardziej. No ale jak trzeba będzie to pewnie założą. Nie znam się :( Mam nadzieję ze jednak szyjka wytrzyma

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szyjka będzie się skracać to nie mamy nic do stracenia, dobrze założony nie powinien potęgować skurczy, czytałam że wielu dziewczynom pomógł donosić ciąże przy skurczach właśnie, więc nastawiam się do niego optymistycznie, choć wolałabym żeby ta szyjka się nie skracała jednak :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ide w czwartek na konteole szyjki bo mimo ze jestndluga ma 38mm k w sdodki jest zamknieta, to na zewnattz mam rozwarcie 0,5mcm wiecmlwpiej to monitorowac..

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że lepsze to niż nic nie robić. Staram się teraz prawie ciągle leżeć. Dziś synek miał kontrolę u kardiologa wiec wyrwałam się na kilka godzin a tak to siedzę w domu

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Pewnie że lepsze to niż nic nie robić. Staram się teraz prawie ciągle leżeć. Dziś synek miał kontrolę u kardiologa wiec wyrwałam się na kilka godzin a tak to siedzę w domu
    Ja sobie troszkę dreptam po domu, to zrobię coś do jedzenia na szybko, to posiedzę chwilę na balkonie, bo już głupieje :) jeśli szyjka jutro będzie bez zmian to nadal będę tak troszkę dreptać :D

Sylwia91 lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się oszczędzać chociaż ostatnio to nawet drzewo sobie rąbałam :/ ale lekarka powiedziała że nie zrobiło mi się to przez wysiłek i leżeć nie kazała póki co..

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Ja sobie troszkę dreptam po domu, to zrobię coś do jedzenia na szybko, to posiedzę chwilę na balkonie, bo już głupieje :) jeśli szyjka jutro będzie bez zmian to nadal będę tak troszkę dreptać :D

No tak po domu też chodzę no bo wiadomo zjeść coś trzeba ;) i synek też mnie potrzebuje chociaż już rozumie ze mama musi leżeć ;) Wcześniej chodziłam raz w ciągu dnia na spacer, jakieś szybkie zakupy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:30

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ