X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia odpoczywaj.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Niecierpliwa, Chwilka >> jesteście z Łodzi a właśnie wpadłam na genialny pomysł, żeby jednak może w Łodzi rodzić. Daleko nie mam z Warszawy a waham się co do prywatnego porodu. Salve - czy coś o tym szpitalu może obiło się Wam o uszy? :)

Dwie moje znajome rodziły w Salve i teraz w lipcu będzie rodziła kolejna :-) ja na Salve się nie zdecydowałam, bo za daleko mam. Ogólnie dziewczyny bardzo zadowolone. 3200 kosztuje porod naturalny i 3900 cesarka. Rodzisz jak chcesz, sale porodowe oddzielne. Może sie niestety zdarzyć, że po porodzie będziesz z kimś, bo są dwa miejsca. Teraz w necie i prasie rozpętała się afera z tym szpitalem w roli głównej (możesz poczytać). Z tego co słyszałam to jedna pani zarzuca im nadużycia w kwestii finansów.

Jeśli jesteś chętna na poród prywatny to rozważ może też ProFamilie? Kilka moich koleżanek tam rodziło w tym roku i są zachwycone. Ja też zamierzam tam rodzić. Póki co zapisałam się do nich do szkoły rodzenia.

Pumpkin, Kasia! lubią tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za podpowiedź!

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No napewno bede odpoczywac napewno ;)

• kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    A my w sobotę kupiliśmy wózek dla naszego Hubcia, uzekl nas od razu :-)

http://static.pokazywarka.pl/i/6676654/343247/images.jpg
    A nosidełko kupiliśmy kiddy evolution pro2

Zakupy zrobiliśmy w Warszawie w sklepie Dudek dla dzieci. Mogę polecić ten sklep. Pan sprzedawca wie co sprzedaje i zna się na tym. Nasz wozek nie był najtańszy ale jest najlzejszy bo o to nam chodzilo ale maja tez wozki tańsze.
    Też się zastanawiam nad tym fotelikiem. Co cię sklonilo do wyboru akurat tego? Mnie jedyne co odstrasza to jego waga, bo na tle 'konkurencji' nie wypada najlepiej, ale z drugiej strony sie rozkłada.. Rozdarta jestem..

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam taki rozkładany fotelik ale innej firmy. Jest równie ciężki i na poczatku byłam przerażona ale z drugiej strony duzo nosić go nie bede, jedyne co do garażu albo z auta na ramę wózka i tyle :) potem i tak kupuje sie większy fotelik. A ta funkcja leżąca wydaje sie praktyczna, chociaz w instrukcji obsługi jest zaznaczone ze w czasie jazdy raczka fotelika musi byc do przodu ustawiona a wtedy jest pozycja siedząca. Wiec ta pozycja leżąca to chyba jedynie jak fotelik na stelażu wózka, a tak za duzo jeździć nie bedziemy

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga jest minusem ale chodziło nam o rozkładany bo nawet jak założy się go na wózek to dla dziecka będzie bardzo wygodny bo nie nadwyreza mu kręgosłupa. I pod materiałem jest taka kratka która daje wentylację lepszą i daszek ma dość duży rozkładany jak w wózkach anie jak w innych materiał zaczepiany do rączki.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Ja tez mam taki rozkładany fotelik ale innej firmy. Jest równie ciężki i na poczatku byłam przerażona ale z drugiej strony duzo nosić go nie bede, jedyne co do garażu albo z auta na ramę wózka i tyle :) potem i tak kupuje sie większy fotelik. A ta funkcja leżąca wydaje sie praktyczna, chociaz w instrukcji obsługi jest zaznaczone ze w czasie jazdy raczka fotelika musi byc do przodu ustawiona a wtedy jest pozycja siedząca. Wiec ta pozycja leżąca to chyba jedynie jak fotelik na stelażu wózka, a tak za duzo jeździć nie bedziemy
    Ale jak masz baze pod nosidelko to wtedy tez w czasie jazdy masz funkcje lezaca.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miewacie czasem tzw. zjazd nastroju? Ja od kilku dni czuję się średnio psychicznie. Raz mam euforię a za chwilę płaczę bez powodu. Jestem smutna i nie umiem sobie wyjaśnić dlaczego. Mąż ma chwilowo kiepską sytuację w pracy, zresztą mi też w pracy się nie układa tak jak bym chciała i ogólnie jakoś tak nasze dni sprowadzają się ostatnio do stałych fragmentów tj. wstajemy, do pracy, po pracy obiad, jakiś odpoczynek, mecze oczywiście i spać. Przejmuję się bo mój nastrój wpływa na pewno na maluszka. Nie wiem czy to przejściowe, czy to hormony mi wariują czy po prostu mam jakiś kryzys i powinnam to przeczekać..

l54t4dr.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dwie moje znajome rodziły w Salve i teraz w lipcu będzie rodziła kolejna :-) ja na Salve się nie zdecydowałam, bo za daleko mam. Ogólnie dziewczyny bardzo zadowolone. 3200 kosztuje porod naturalny i 3900 cesarka. Rodzisz jak chcesz, sale porodowe oddzielne. Może sie niestety zdarzyć, że po porodzie będziesz z kimś, bo są dwa miejsca. Teraz w necie i prasie rozpętała się afera z tym szpitalem w roli głównej (możesz poczytać). Z tego co słyszałam to jedna pani zarzuca im nadużycia w kwestii finansów.

Jeśli jesteś chętna na poród prywatny to rozważ może też ProFamilie? Kilka moich koleżanek tam rodziło w tym roku i są zachwycone. Ja też zamierzam tam rodzić. Póki co zapisałam się do nich do szkoły rodzenia.
    Dokładnie zgadzam sie z NiecierpliwąKarolina:)
    Moja siostra miała cesarke w Salve,byla zadowolona ale ogólnie bez szału.Ten szpital ma II stopnia referencje a ProFamilia III, więc zdecydowanie go polecam.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny czy miewacie czasem tzw. zjazd nastroju? Ja od kilku dni czuję się średnio psychicznie. Raz mam euforię a za chwilę płaczę bez powodu. Jestem smutna i nie umiem sobie wyjaśnić dlaczego. Mąż ma chwilowo kiepską sytuację w pracy, zresztą mi też w pracy się nie układa tak jak bym chciała i ogólnie jakoś tak nasze dni sprowadzają się ostatnio do stałych fragmentów tj. wstajemy, do pracy, po pracy obiad, jakiś odpoczynek, mecze oczywiście i spać. Przejmuję się bo mój nastrój wpływa na pewno na maluszka. Nie wiem czy to przejściowe, czy to hormony mi wariują czy po prostu mam jakiś kryzys i powinnam to przeczekać..

Diewuszka dokladnie od 26 maja nie moge sie z nerwami pozbierac. Latwo mnie wkurzyc ale, tez szybko mi humor wraca. Tylko mi się wydaje, ze mam powody do placzu hehe ale moj maz twierdzi, ze nie!;-) Moze mimo tych trudnosci uda Wam sie znalezc chwile na przytulenie i rozmowe? Zawsze to lepiej powirdziec sobie, ze wszystko bedzie dobrze.
    Natomiadt po 3dniowym placzu bylam u lekqrza i powiedzial, ze mojej malej zbyt szybko serce bije i wychodzi na to że powodem jest stres. Wiec staram sie jak moge nie denerwowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 22:31

• Kai Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewuszko,myślę, że wiele dziewczyn tu tak ma. Może spraw sobie jakąś przyjemność. To odpręża.

diewuszka86 lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Diewuszka dokladnie od 26 maja nie moge sie z nerwami pozbierac. Latwo mnie wkurzyc ale, tez szybko mi humor wraca. Tylko mi się wydaje, ze mam powody do placzu hehe ale moj maz twierdzi, ze nie!;-) Moze mimo tych trudnosci uda Wam sie znalezc chwile na przytulenie i rozmowe? Zawsze to lepiej powirdziec sobie, ze wszystko bedzie dobrze.
    Natomiadt po 3dniowym placzu bylam u lekqrza i powiedzial, ze mojej malej zbyt szybko serce bije i wychodzi na to że powodem jest stres. Wiec staram sie jak moge nie denerwowac.

Czyli nie jestem jakimś ufoludkiem na bezludnej planecie uff.. Powiem Ci Beattkie, że z tym przytuleniem i rozmową to coś w tym jest. Może jak pojedziemy na wakacje w lipcu to trochę od tej codziennej nerwówki i szarówki się oderwiemy. Tylko ja po prostu siebie nie rozumiem. Jestem szczęśliwa, w ciąży, o którą walczyłam tyle długich miesięcy, w sumie mam blisko cudowną rodzinę, małżeństwo udane a tu takie humorki mnie dopadają.
    A z tym serduszkiem to powiem Ci zmotywowałaś mnie do tego, żeby się wziąć w garść, jak widać stres wpływa na nasze maleństwa.
    Dzięki za odpowiedź podniosłaś mnie na duchu trochę..

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Czyli nie jestem jakimś ufoludkiem na bezludnej planecie uff.. Powiem Ci Beattkie, że z tym przytuleniem i rozmową to coś w tym jest. Może jak pojedziemy na wakacje w lipcu to trochę od tej codziennej nerwówki i szarówki się oderwiemy. Tylko ja po prostu siebie nie rozumiem. Jestem szczęśliwa, w ciąży, o którą walczyłam tyle długich miesięcy, w sumie mam blisko cudowną rodzinę, małżeństwo udane a tu takie humorki mnie dopadają.
    A z tym serduszkiem to powiem Ci zmotywowałaś mnie do tego, żeby się wziąć w garść, jak widać stres wpływa na nasze maleństwa.
    Dzięki za odpowiedź podniosłaś mnie na duchu trochę..

Kiedys na spotkaniu psycholog powiedzial, ze zadnego dnia nie mozna zakonczyc smutnym zachowaniem. Nawet jezeli wszystko jest zle to przed snem trzeba zrobic jedna dobra rzecz dla siebie np. Napisac komus milego smsa i czerpac z tego radosc. Albo powiedziec drugiej osobie żart. Obejrzec album ze zdjeciami. Wtedy jak wstaniesz na drugi dzien nie powiesz, ze wszystko bylo do dupy;-) bedzie dobrze, usmiechnij się;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 00:23

Anoolka, diewuszka86, Chwilka84, Dea28 lubią tę wiadomość

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn z Hashi. Czy endokrynolog zlecił Wam badanie przeciwciał przeciw receptorom TSH (TRAb) lub miałyście już to badanie?
    ja mialam robione Aty i tylko to i biopsje

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dokładnie zgadzam sie z NiecierpliwąKarolina:)
    Moja siostra miała cesarke w Salve,byla zadowolona ale ogólnie bez szału.Ten szpital ma II stopnia referencje a ProFamilia III, więc zdecydowanie go polecam.

A czy ProFamilia jest prv czy NFZ?

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Diewuszka ja tez ostatnio mam nie najlepszy okres,marzyłam o tym czasie odpoczynku z maluchem w brzuchu,a teraz ogólnie jakos mi smutno,mój maz pracuje od 5 dni po 12 godz i sama siedze, może to dlatego.
    Ale porada Beatkiet jest bardzo fajna i zdecydowanie wprowadzam w życie:)

ex2bi09komf7ydjp.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ale ja w sumie sama nie siedzę bo nadal chodzę do pracy i jeśli wszystko będzie ok to planuję do sierpnia pracować. Więc moje życie jakoś diametralnie się nie zmieniło. Ale złapałam się też na tym, że zaczynam się zastanawiać czy w ogóle temu wszystkiemu podołamy. To nasze pierwsze dziecko i zaczynam powoli rozumieć jak bardzo zmieni się nasze życie. Jestem mega happy z tego powodu, ale jednocześnie boję się, że się nie sprawdzę jako mama.
    Wczoraj z mężem trochę porozmawialiśmy i w sumie to nie wiem czy do końca jest w stanie zrozumieć mój stan, w każdym razie zauważył, że jakaś jestem ostatnio inna niż zawsze.
    Ale dziś nastrój lepszy. Obiecałam sobie, że dla dobra maluszka będę starała nie wpadać w jakieś doły.
    Dzięki dziewczyny, że jesteście i można się tu wygadać, od razu jakoś tak mi lepiej :)

l54t4dr.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    ja mialam robione Aty i tylko to i biopsje

Ok. Pytałam o te przeciwciała, bo to ma sprawdzić jak duże prawdopodobieństwo jest, że dziecko będzie chorować i jeśli one się pojawiają to endo na ostatniej wizycie przed porodem wydaje jakieś zaświadczenie do neonantologów w celu dokładnego zbadania dziecka pod tym kątem.
    Ja właśnie wczoraj dostałam skierowanie na to badanie i tak się zastanawiałam czy któraś z Was o tym słyszała.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    A czy ProFamilia jest prv czy NFZ?

Jest też na NFZ, ale tylko w nagłych przypadkach póki co. Czytaj - z rozpoczęta akcją porodową.

Co do Salve to nie słyszałam, żeby komukolwiek udało się tam urodzić na NFZ.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ