X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie martw sie,zobaczysz,że z dnia na dzien będzie jakis kopniak dodatkowo:)Dzieciaczki sa malutkie dlatego jeszcze nie czujesz.

Blu, super macie,że wyjeżdżacie sobie:)ja nieraz czuje takie nagłe mega parcie na pęcherz, potrzyma chwile i puszcza, to wiem,ze maluszek tańcuje:)

Zastanawiam się czy nie pójść zrobić wczesnej jeszcze usg i zobaczyć czy te miedniczki nerkowe się nie powiększają, cały czas o nich myślę, niby wszystko jest w normie,ale w głowie mi to siedzi;/

Dea28, Blu lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mnie badal no i powiedzial ze szyjka jest ogolem dluga 38 mm i w srodku jest zamknieta, a rozwarcie to sie na zewnatrz zrobilo na 0,5 cm, i mowi ze z tym nie ma stresu i ze po wyjsciu ze szpitala spokojnie moge czekac do swojej wizyty u ginekologa i dziac sie nic nie powinno, ufff takze mi ulzylo :)

Chwilka84, India9, kehlana_miyu, Anoolka, Dea28, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte 11.07 u mojego lekarza, mowil ten tutaj ze po 2 tygodniach mpge do kontroli pojsc jak chce, ale mowi ze jak sie nic nie bedzie dziaz to smialo moge czekac do swojej wizyty, i ze jutro pojde raczej do domu i ze wypisza , niembez antybiotyku tylkomjakies kapsulki zurawiny na ten mocz zeby mi nie wracala ta dolegliwosc, i wylaczyl leki przeciwbolowe skoro od wczoraj mnie nic nie boli i mowi ze zobaczymy jak sie organizm zachowa po tym i ze zostawia tylko nospe w kroplowce i antybiotyk do jutra

• szara myszka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, przepraszam za smam ale moze ktorąś z Was zainteresuje moja aukcja - 5 par jeansów chłopięcych i dwie pary jeansowych ogrodniczek, stan bardzo dobry, niektóre ubrane raz/dwa razy :) zachęcam i życze szczęśliwego rozwiązania ;)

http://allegro.pl/show_item.php?item=6262994353

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr ostatnio zaczęłam jeść codziennie na śniadanie jaglankę i dzięki temu wstaje rano i ląduje w Wc:)pomyślałam o Tobie, jakbyś chciała to moge Ci napisac jak ja robie.
    A poza tym kasza jaglana to samo zdrowie.

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84, mnie interesuje jak robisz :-)

Ja na takie szybkie śniadanie w domu (o 6 rano) jem niestety płatki z mlekiem. Niestety, bo wiem ile to ma cukru.... Z chęcią zamienię to na coś innego, jeśli smacznie będzie :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    kkkaaarrr ostatnio zaczęłam jeść codziennie na śniadanie jaglankę i dzięki temu wstaje rano i ląduje w Wc:)pomyślałam o Tobie, jakbyś chciała to moge Ci napisac jak ja robie.
    A poza tym kasza jaglana to samo zdrowie.

Podaj przepis, myślę że więcej z nas skorzysta :)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka, ja też chętnie skorzystam ;-)

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowanie jest bardzo proste:
    Używam kaszy jaglanej janexu, takie rózowo-czerwone opakowanie.
    Ja dla samej siebie biorę 1/4 szkl. kaszy jaglanej,trzeba ja dobrze wypłukać,żeby nie była gorzka na zmianę w ciepłej i zimnej wodzie.zalewam to polowa,albo troszeczke więcej szklanki wody o gotuje na małym ogniu ok 13-15 min (żeby woda się wygotowała).
    Ja aktualnie jem jaglanke z truskawkami,rewelacja jest, około 10 truskawek,zasypuje troche cukrem i dodaje troche albo jog. naturalnego lub kefiru (wtedy nie jest takie kwaśne) blenduje truskawki,wrzucam kasze i gotowe.
    Można zrobic też z jabłkiem prużonym, ostatnio jadłam tez z mango i awokadu. W sumie owoc, jaki lubicie.
    A taka jaglanka to samo zdrowie.
    Smacznego:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 16:49

India9, Reni@, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi sie nie chce tutaj siedzic....masakra....do jutra to jajko zniose.... do domuuuuuu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Znalazłam takie coś. Co o tym myślicie? Ja chyba zamówię.
    Opcja bez materaca.

http://olx.pl/oferta/lozeczko-tapczanik-z-szuflada-biale-nowe-materac-gpk-70zl-wysylka-CID88-IDeLXr5.html#9d4df1faa4;promoted

Co do sklepu w tych Starych Babicach to jestem bardzo rozczarowana.
    Naćkane wszystkiego wszędzie, ciężko się połapać gdzie co i po co.
    Rozmiary koszul do karmienia porażka. XL to chyba na Japonkę. Majtki to samo. Biustonosze też. Pieluchy tetrowe po 2.50, flanelowe po 4,20 ok.
    Smoczki Aventu po ok 24zł, skarpetki 3,50, jak dla mnie zabawki kiepskie.
    Takie niepiszczące, zwykłe zawieszki po 25-50 zł !
    Mały wybór pieluch.
    Kosmetyki też dupy nie urywają. Głównie jakiś Dzidziuś, Nivea, Ziaja. Oilatum 2 butelki stały.
    Ogólnie ceny nie powalają.
    Pościel droga. Taka sama na allegro tańsza.
    Ja kupiłam 10 pieluch terowych, podkłady na przewijak po 1.40 albo 1.80 jakoś. Zestaw szczotka i grzebyk do czesania łysinki po ok 28 zł. I 3 pary skarpetek bezuciskowych.
    Przewijaki są po ok 43zł są i droższe. Te tańsze były bardzo ładne.
    Stojaki do wanieniek ok 75zł.
    Więcej tam nie pojadę.
    To co napisałam, to wyłącznie moja opinia. Nie chcę nikogo urazić.

Ostatnio w Rossmanie były pieluchy flanelowe za grosze jakieś. W smyku w outlecie też trafiłam białe flanelowe po 3 zł i poszewkę na kołdrę i poduszkę za 30zł.
    Mam już sporo rzeczy.
    Na początku dużo po sklepach chodziłam i zawsze, w którymś była jakaś promocja to brałam. Teraz mi już ciężko.

I najważniejsze : mój synuś dziś w końcu daje o sobie znać.
    Czuję lekkie kopniaczki, a nie tylko bulgotanie :):):):)
    Nie jestem szczupłą osobą. Tak więc, dziewczyny cierpliwości :)
    Jutro mamy echo serca dziecka profilaktycznie (!)
    Ponieważ ja bardzo długo leczę się na nadciśnienie i mój tata jest chory kardiologicznie. Ot tak doktor kazał zrobić dla spokojności.

Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:

Zastanawiam się czy nie pójść zrobić wczesnej jeszcze usg i zobaczyć czy te miedniczki nerkowe się nie powiększają, cały czas o nich myślę, niby wszystko jest w normie,ale w głowie mi to siedzi;/
    Chwilka one będą się trochę powiększać z każdym tygodniem. Nie zamartwiaj się tak, rzadko kiedy wychodzi coś poważnego z tego. Albo maluch wysiusia po porodzie albo pochodzicie trochę na kontrole do neonatologa lub nefrologa. Tak naprawdę to najbardziej uciążliwe jest pobieranie moczu do badania ale można się wprawić w łapaniu siuśków ;)

Chwilka84 lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielęgniarka fajne to łóżeczko :)

Chwilka osiwieje cały czas o nich mysle :(

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, wracam do Was po wakacjowaniu :)
    czytałam Was, ale już nie sposób było pisać.

Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania wszystkich problemów szyjkowych!

Dea prześliczne zdjęcie, cała promieniejesz :) jeszcze raz dużo szczęścia!

wiecie co ja nie znam chyba żadnych zabobonów, nie szukam, nie czytam, ogólnie dla mnie to naprawdę nieistotne, są w życiu ważniejsze rzeczy :)

sarcia mam nadzieję, że to już koniec twoich problemów i wizyt w szpitalu, cieszę się, że już wychodzisz :)

Jeśli chodzi o temat porodów i karmienia piersią to przy pierwszej ciąży ciężko mi się wypowiedzieć, wiem że chce spróbować SN i karmić piersią, ale nie mam pojęcia jak to będzie, problemy z zajściem w ciążę nauczyły mnie trochę pokory i jestem bardzo daleka od oceniania czegokolwiek. Każdy jest wolny i może wybrać, a jeśli coś nie robi krzywdy dziecku to nie mam nic przeciwko.

Mój dzieciaczek cudownie się rusza, szczególnie jak kładę się spać to daje prawdziwy popis :) choć nie powiem ostatnio obudziła mnie o 4 i nie dawała zasnąć :)

pielęgniarko widzę, że to łóżeczko niedaleko moich stron :) super, że już czujesz mocniej ruchy :)

Blu, Dea28 lubią tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych płatków jaglanych, to ja mam "Płatki jaglane błyskawiczne" . Wystarczy zalać wrzątkiem na kilka minut i odcedzić. Same w sobie bez smaku, ale ja dodaję do nich świeże owoce (jakiekolwiek - truskawki, kiwi, jabłko, gruszka, nektarynka, co mi w ręce wpadnie), rodzynki, suszoną żurawinę i zalewam wszystko jogurtem (owocowym). Całkiem to smaczne i pożywne, choć moich problemów toaletowych do końca nie rozwiązuje (już wcześniej było ciężko, a teraz po tym cholernym żelazie jest jeszcze gorzej, ale co tam).

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus tez w brzuchu koncertuje i chwilami to mi tak popalic daje ze szok, podobno w 1 ciazy te ruchy odczuwa sie pozniej nie wiem ile w tym prawdy, bo z cora faktycznie pozniej ruchy czulam niz teraz w 2 ciazy

• Blu Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w drugiej ciąży czułam później, bo tak wyraźnie to w 21 tygodniu. Z córką trochę przed 20. Ale to pewnie przez to łożysko. Dzisiaj mam zmaltretowany pęcherz ;)

Melduję, że jakimś cudem jesteśmy spakowani, nawet kotlety zrobiłam na drogę :D jestem z siebie dumna, ale padam na pyszczek. Dobrej nocy dziewczyny!

Reni@, szynszyl, Chwilka84, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość

CBx2p2.pnglEw8p2.pngV23dp2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Moj synus tez w brzuchu koncertuje i chwilami to mi tak popalic daje ze szok, podobno w 1 ciazy te ruchy odczuwa sie pozniej nie wiem ile w tym prawdy, bo z cora faktycznie pozniej ruchy czulam niz teraz w 2 ciazy

Też w pierwszej ciąży czułam później. Teraz już w 18 tyg widziałam na brzuchu a nie tylko czulam. W ogóle mój synek jest bardzo aktywny. Zarówno w dzień jak i w nocy. Pierwszy syn był aktywny tak samo po porodzie jak w brzuchu wiec podejrzewam ze będzie powtórka z rozrywki ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Miałam cesarkę po której pokarm miałam dopiero w 4 dobie, do tego później 2 poważne kryzysy laktacyjne i wcale nie napisałam nigdzie że podczas karmienia jest łatwo i kolorowo. Ja też uważam że każda kobieta ma prawo wyboru, przecież nigdzie nie napisałam że każda powinna karmić piersią.
    Ja też po cc pokarm dostałam w 3 dobie i karmiłam 20 miesiecy, nie stresowałam się, powiedzialam sobie co ma byc to będzie, a jak będzie trzeba podam mm....

Anoolka, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do porodu, chciałabym sn, ale jestem po cc...wiec się zobaczy.

Dea pięknie wyglądaliscie.

Dea28 lubi tę wiadomość

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ