Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dea nie martw sie,zobaczysz,że z dnia na dzien będzie jakis kopniak dodatkowo:)Dzieciaczki sa malutkie dlatego jeszcze nie czujesz.
Blu, super macie,że wyjeżdżacie sobie:)ja nieraz czuje takie nagłe mega parcie na pęcherz, potrzyma chwile i puszcza, to wiem,ze maluszek tańcuje:)
Zastanawiam się czy nie pójść zrobić wczesnej jeszcze usg i zobaczyć czy te miedniczki nerkowe się nie powiększają, cały czas o nich myślę, niby wszystko jest w normie,ale w głowie mi to siedzi;/Dea28, Blu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLekarz mnie badal no i powiedzial ze szyjka jest ogolem dluga 38 mm i w srodku jest zamknieta, a rozwarcie to sie na zewnatrz zrobilo na 0,5 cm, i mowi ze z tym nie ma stresu i ze po wyjsciu ze szpitala spokojnie moge czekac do swojej wizyty u ginekologa i dziac sie nic nie powinno, ufff takze mi ulzylo
Chwilka84, India9, kehlana_miyu, Anoolka, Dea28, Blu, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam wizyte 11.07 u mojego lekarza, mowil ten tutaj ze po 2 tygodniach mpge do kontroli pojsc jak chce, ale mowi ze jak sie nic nie bedzie dziaz to smialo moge czekac do swojej wizyty, i ze jutro pojde raczej do domu i ze wypisza , niembez antybiotyku tylkomjakies kapsulki zurawiny na ten mocz zeby mi nie wracala ta dolegliwosc, i wylaczyl leki przeciwbolowe skoro od wczoraj mnie nic nie boli i mowi ze zobaczymy jak sie organizm zachowa po tym i ze zostawia tylko nospe w kroplowce i antybiotyk do jutra
-
hej dziewczyny, przepraszam za smam ale moze ktorąś z Was zainteresuje moja aukcja - 5 par jeansów chłopięcych i dwie pary jeansowych ogrodniczek, stan bardzo dobry, niektóre ubrane raz/dwa razy
zachęcam i życze szczęśliwego rozwiązania
http://allegro.pl/show_item.php?item=6262994353 -
Chwilka84 wrote:kkkaaarrr ostatnio zaczęłam jeść codziennie na śniadanie jaglankę i dzięki temu wstaje rano i ląduje w Wc:)pomyślałam o Tobie, jakbyś chciała to moge Ci napisac jak ja robie.
A poza tym kasza jaglana to samo zdrowie.
Podaj przepis, myślę że więcej z nas skorzysta -
Przygotowanie jest bardzo proste:
Używam kaszy jaglanej janexu, takie rózowo-czerwone opakowanie.
Ja dla samej siebie biorę 1/4 szkl. kaszy jaglanej,trzeba ja dobrze wypłukać,żeby nie była gorzka na zmianę w ciepłej i zimnej wodzie.zalewam to polowa,albo troszeczke więcej szklanki wody o gotuje na małym ogniu ok 13-15 min (żeby woda się wygotowała).
Ja aktualnie jem jaglanke z truskawkami,rewelacja jest, około 10 truskawek,zasypuje troche cukrem i dodaje troche albo jog. naturalnego lub kefiru (wtedy nie jest takie kwaśne) blenduje truskawki,wrzucam kasze i gotowe.
Można zrobic też z jabłkiem prużonym, ostatnio jadłam tez z mango i awokadu. W sumie owoc, jaki lubicie.
A taka jaglanka to samo zdrowie.
Smacznego:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 16:49
India9, Reni@, NiecierpliwaKarolina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam:)
Znalazłam takie coś. Co o tym myślicie? Ja chyba zamówię.
Opcja bez materaca.
http://olx.pl/oferta/lozeczko-tapczanik-z-szuflada-biale-nowe-materac-gpk-70zl-wysylka-CID88-IDeLXr5.html#9d4df1faa4;promoted
Co do sklepu w tych Starych Babicach to jestem bardzo rozczarowana.
Naćkane wszystkiego wszędzie, ciężko się połapać gdzie co i po co.
Rozmiary koszul do karmienia porażka. XL to chyba na Japonkę. Majtki to samo. Biustonosze też. Pieluchy tetrowe po 2.50, flanelowe po 4,20 ok.
Smoczki Aventu po ok 24zł, skarpetki 3,50, jak dla mnie zabawki kiepskie.
Takie niepiszczące, zwykłe zawieszki po 25-50 zł !
Mały wybór pieluch.
Kosmetyki też dupy nie urywają. Głównie jakiś Dzidziuś, Nivea, Ziaja. Oilatum 2 butelki stały.
Ogólnie ceny nie powalają.
Pościel droga. Taka sama na allegro tańsza.
Ja kupiłam 10 pieluch terowych, podkłady na przewijak po 1.40 albo 1.80 jakoś. Zestaw szczotka i grzebyk do czesania łysinki po ok 28 zł. I 3 pary skarpetek bezuciskowych.
Przewijaki są po ok 43zł są i droższe. Te tańsze były bardzo ładne.
Stojaki do wanieniek ok 75zł.
Więcej tam nie pojadę.
To co napisałam, to wyłącznie moja opinia. Nie chcę nikogo urazić.
Ostatnio w Rossmanie były pieluchy flanelowe za grosze jakieś. W smyku w outlecie też trafiłam białe flanelowe po 3 zł i poszewkę na kołdrę i poduszkę za 30zł.
Mam już sporo rzeczy.
Na początku dużo po sklepach chodziłam i zawsze, w którymś była jakaś promocja to brałam. Teraz mi już ciężko.
I najważniejsze : mój synuś dziś w końcu daje o sobie znać.
Czuję lekkie kopniaczki, a nie tylko bulgotanie
Nie jestem szczupłą osobą. Tak więc, dziewczyny cierpliwości
Jutro mamy echo serca dziecka profilaktycznie (!)
Ponieważ ja bardzo długo leczę się na nadciśnienie i mój tata jest chory kardiologicznie. Ot tak doktor kazał zrobić dla spokojności.
Pumpkin, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:
Zastanawiam się czy nie pójść zrobić wczesnej jeszcze usg i zobaczyć czy te miedniczki nerkowe się nie powiększają, cały czas o nich myślę, niby wszystko jest w normie,ale w głowie mi to siedzi;/Chwilka84 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, wracam do Was po wakacjowaniu
czytałam Was, ale już nie sposób było pisać.
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązania wszystkich problemów szyjkowych!
Dea prześliczne zdjęcie, cała promieniejeszjeszcze raz dużo szczęścia!
wiecie co ja nie znam chyba żadnych zabobonów, nie szukam, nie czytam, ogólnie dla mnie to naprawdę nieistotne, są w życiu ważniejsze rzeczy
sarcia mam nadzieję, że to już koniec twoich problemów i wizyt w szpitalu, cieszę się, że już wychodzisz
Jeśli chodzi o temat porodów i karmienia piersią to przy pierwszej ciąży ciężko mi się wypowiedzieć, wiem że chce spróbować SN i karmić piersią, ale nie mam pojęcia jak to będzie, problemy z zajściem w ciążę nauczyły mnie trochę pokory i jestem bardzo daleka od oceniania czegokolwiek. Każdy jest wolny i może wybrać, a jeśli coś nie robi krzywdy dziecku to nie mam nic przeciwko.
Mój dzieciaczek cudownie się rusza, szczególnie jak kładę się spać to daje prawdziwy popischoć nie powiem ostatnio obudziła mnie o 4 i nie dawała zasnąć
pielęgniarko widzę, że to łóżeczko niedaleko moich stronsuper, że już czujesz mocniej ruchy
Blu, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Co do tych płatków jaglanych, to ja mam "Płatki jaglane błyskawiczne" . Wystarczy zalać wrzątkiem na kilka minut i odcedzić. Same w sobie bez smaku, ale ja dodaję do nich świeże owoce (jakiekolwiek - truskawki, kiwi, jabłko, gruszka, nektarynka, co mi w ręce wpadnie), rodzynki, suszoną żurawinę i zalewam wszystko jogurtem (owocowym). Całkiem to smaczne i pożywne, choć moich problemów toaletowych do końca nie rozwiązuje (już wcześniej było ciężko, a teraz po tym cholernym żelazie jest jeszcze gorzej, ale co tam).
-
nick nieaktualny
-
Ja w drugiej ciąży czułam później, bo tak wyraźnie to w 21 tygodniu. Z córką trochę przed 20. Ale to pewnie przez to łożysko. Dzisiaj mam zmaltretowany pęcherz
Melduję, że jakimś cudem jesteśmy spakowani, nawet kotlety zrobiłam na drogęjestem z siebie dumna, ale padam na pyszczek. Dobrej nocy dziewczyny!
Reni@, szynszyl, Chwilka84, MMM2016, Dea28 lubią tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Moj synus tez w brzuchu koncertuje i chwilami to mi tak popalic daje ze szok, podobno w 1 ciazy te ruchy odczuwa sie pozniej nie wiem ile w tym prawdy, bo z cora faktycznie pozniej ruchy czulam niz teraz w 2 ciazy
Też w pierwszej ciąży czułam później. Teraz już w 18 tyg widziałam na brzuchu a nie tylko czulam. W ogóle mój synek jest bardzo aktywny. Zarówno w dzień jak i w nocy. Pierwszy syn był aktywny tak samo po porodzie jak w brzuchu wiec podejrzewam ze będzie powtórka z rozrywki -
Anoolka wrote:Miałam cesarkę po której pokarm miałam dopiero w 4 dobie, do tego później 2 poważne kryzysy laktacyjne i wcale nie napisałam nigdzie że podczas karmienia jest łatwo i kolorowo. Ja też uważam że każda kobieta ma prawo wyboru, przecież nigdzie nie napisałam że każda powinna karmić piersią.
Anoolka, Visenna, Dea28 lubią tę wiadomość