X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz chyba każdej matce należy sie macierzyński zasiłek. Nawet jak nie pracuje
    http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpieczenia/zasilki_i_inne_swiadczenia/730135,Swiadczenie-rodzicielskie-dla-studentow-i-bezrobotnych-od-2016-r.html

aneta93 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta ja jak sobie kiedyś czytałam to właśnie było tak, że jeżeli nie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z tytułu pracy bądź z innego źródła (czyli jesteś osobą bezrobotną, studentką itp.) to należy Ci się przez cały rok takie becikowe :)
    Więc jeśli jest opcja to korzystaj :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Teraz chyba każdej matce należy sie macierzyński zasiłek. Nawet jak nie pracuje
    http://kadry.infor.pl/kadry/ubezpieczenia/zasilki_i_inne_swiadczenia/730135,Swiadczenie-rodzicielskie-dla-studentow-i-bezrobotnych-od-2016-r.html
    Renia właśnie o tym mówię, 1000 zł przez 12 miesięcy i to nosi nazwę kosiniakowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 15:24

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    aneta ja jak sobie kiedyś czytałam to właśnie było tak, że jeżeli nie przysługuje Ci zasiłek macierzyński z tytułu pracy bądź z innego źródła (czyli jesteś osobą bezrobotną, studentką itp.) to należy Ci się przez cały rok takie becikowe :)
    Więc jeśli jest opcja to korzystaj :)
    zobaczymy, muszę się gdzieś dopytać, bo jestem zielona w tym temacie, mam nadzieję że nie będzie dużego problemu z działalnością gospodarczą męża, która ma w sumie dopiero 4 miesiące.

Reni@ lubi tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    zobaczymy, muszę się gdzieś dopytać, bo jestem zielona w tym temacie, mam nadzieję że nie będzie dużego problemu z działalnością gospodarczą męża, która ma w sumie dopiero 4 miesiące.
    z tego co kojarzę to jeżeli Ty jesteś bezrobotna, to nie ważne czy mąż pracuje i Ci się należy :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    z tego co kojarzę to jeżeli Ty jesteś bezrobotna, to nie ważne czy mąż pracuje i Ci się należy :)
    Dzięki za informację, byłoby super :)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.bankier.pl/wiadomosc/1000-zl-kosiniakowego-vs-Rodzina-500-Ile-dostana-rodzice-7292698.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do becikowego to jest kwota netto nie brutto, czylim1920 zl mnozysz razy 4 osoby i wychodzimci jakiej kwoty dochodowej nie mozecie przekroczyc i wtedy nalezy sie jednorazowe becikowe.

• angelstw Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i znów do Was zaglądam :) sentyment pozostanie mi już do końca!

kolejna wizyta za nami :)
    Skrzacik ma całe 3cm :) machał dziś rączkami i nóżkami do mnie :) <3
    obym już do końca przeżywała tak piękne chwile jak na dzisiejszej wizycie ;)

29wkahu.jpg

pozdrawiamy ze Skrzatem! ;)

aneta93, Reni@, adrenalina, Sylwusia100, NiecierpliwaKarolina, Visenna, Anoolka, Kasik2, Pumpkin, Ola_85, szynszyl, Asia_08, Ola_Ola, kasia_1988, diewuszka86, India9, Sylwia91, lu.iza, Rutelka, Agata84Ign, MMM2016, Dea28, Limerikowo, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pila z wak ktoras moze to niby bezalkoholowe piwo warka radler 0% ? Bo ja mam kupione i sie waham czy pic, bo piwo bezalkoholowe to sprzecznosc 

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się niestety becikowe nie będzie należało bo za duże dochody ma mąż. Ale dajemy sobie radę sami i tak musi być :)

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ci co maja duze dochody to raczej logiczne ze tego typu swiadczenia gdzie wymogiem jest prog dochodowy sie nie naleza :)

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Dziewczyny pila z wak ktoras moze to niby bezalkoholowe piwo warka radler 0% ? Bo ja mam kupione i sie waham czy pic, bo piwo bezalkoholowe to sprzecznosc 
    ja piłam juz ze 4 razy ;)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    i znów do Was zaglądam :) sentyment pozostanie mi już do końca!

kolejna wizyta za nami :)
    Skrzacik ma całe 3cm :) machał dziś rączkami i nóżkami do mnie :) <3
    obym już do końca przeżywała tak piękne chwile jak na dzisiejszej wizycie ;)

29wkahu.jpg

pozdrawiamy ze Skrzatem! ;)

Cudowny maluch <3
    Trzymamy kciuki!!!

angelstw lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Spokojnie można pić, co innego te 2%

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie troche moze głupie, moze krępujące ale co mi tam i tak mnie nie znacie ( i tego nie czujecie :) )
    Pytanie odnoście gazów, tak tak o puszczanie bączków mi chodzi, a raczej mega bąków. Od kąd jestem w ciazy moze od 3 msc sa tak śmierdzące ze sama ledwo wytrzymuje, a po drugie działają na mnie jak gaz rozweselający :D :D Czy tylko ja tak mam ? Nie wazne co zjem i tak jest to samo, a zaczynaja sie od popołudnia i trwają do rana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 17:24

• Ola_85 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Visenna, noo zgadza sie ze jak wy z mezem oboje macie firmy to napewno na ten prog sie nie zalapiecie, ale te dziewczyny co nie maja dzialanosci albo maja gowniane umowy jak 3/4 naszego kraju to wtedy dostana :)
    u mnie maz tylko pracuje a ja jestem bezprobotna zarejestrowana

km5s8ribs34fnes6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Mam pytanie troche moze głupie, moze krępujące ale co mi tam i tak mnie nie znacie ( i tego nie czujecie :) )
    Pytanie odnoście gazów, tak tak o puszczanie bączków mi chodzi, a raczej mega bąków. Od kąd jestem w ciazy moze od 3 msc sa tak śmierdzące ze sama ledwo wytrzymuje, a po drugie działają na mnie jak gaz rozweselający :D :D Czy tylko ja tak mam ? Nie wazne co zjem i tak jest to samo, a zaczynaja sie od popołudnia i trwają do rana :)
    Norma :) tez tak mam

adrenalina lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Extra :) nie jestem sama :D

Ze spokojniejsza głowa bede kibicować dzis Polsce ! :) hahaha a zastanawiałam sie tyle czasu czy o tym napisać.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę ew. duphaston dopochwowo i ma problemy z nawracającą grzybica?? brałam ostatnio pimafucin, później 2 tyg spokój i jakby znów coś zaczynało piec. Mam na szczęście jeszcze globulki na wszelki wypadek. Ale czy jest coś co można przyjmować tak doraźnie, zapobiegawczo??

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ