Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni@ wrote:Doszłam do wniosku , ze przez to przymusowe leżenie zbankrutuję
Ciągle tylko coś oglądam w internecie i kupuję
Ja na glukozę planuję w czwartek iść. Na samą myśl mnie mdli. Nie jestem specjalnym smakoszem słodyczy i pamiętam ze po ostatnim badaniu fatalnie się czułam . Jak dla mnie to za duża dawka słodkiego
Reniu ja jestem na chodzie i tez już bankrutuje bo w galeriach wyprzedaże się zaczęły i wpadłam w szał
Myślę, że z ta glukoza to wypicie jej jest najmniejszym problemem, tylko później to kiepskie samopoczucie mnie dołuje,cały dzień zmarnowany, człowiek taki "trzepniety jest";/Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 23:10
-
Chwilka84 wrote:Reniu ja jestem na chodzie i tez już bankrutuje bo w galeriach wyprzedaże się zaczęły i wpadłam w szał
Myślę, że z ta glukoza to wypicie jej jest najmniejszym problemem, tylko później to kiepskie samopoczucie mnie dołuje,cały dzień zmarnowany, człowiek taki "trzepniety jest";/
Chetnie bym pochodzila po sklepach no ale co zrobic. Moze na wizycie okaze sie ze nie jest tak źle to troche wyjdę do ludzi.
Dokladnie, samo wypicie nie jest najgorsze. U mnie zaczelo sie gdzies godzine później. Ale damy radę
-
picollina wrote:Dla tych co dopiero wybierają się na "smaczną" glukozę - weźcie ze sobą cytrynę przecięta na pół. Do szklanki z glukozą wciskacie cytrynę i wtedy smakuje to jak ciut za słodka lemoniada, naprawdę łatwiej wchodzi!
Jak byłam na badaniu to mi pielęgniarka powiedziała, że nie mogę wcisnąć cytryny, że muszę wypić taką jaką mi daliMoże glukoza cytrynowa jest rozwiązaniem, tak jak podpowiada sarcia. Że też jakoś inaczej się tego nie da zbadać..
-
nick nieaktualnyadrenalina wrote:Tez szukam na olx x landera x move w okolicach
Jak nie znajdę to kupie nowego z 2015 r bo tańsze a jeszcze w niektórych sklepach stoją i do nich wszystkie dodatki za 1 zł. Aczkolwiek wolałabym znaleźć na olx. Rozważam jeszcze bebetto wyrazie jakby sie cos odmieniło albo adamex sa tańsze bo nowe kosztują około 1300
Mi się udało kupić x-landera x-move 2 w 1 (kolor Europe, czyli śliwka) za 660 zł.Wózek po 1 dziecku (byłam, widziałam), a do tego spacerówka nie używana, bo rodzice kupili sobie lżejszą parasolkę (którą też widziałam). Oczywiście folia przeciwdeszczowa, moskitery, parasoli i torba na pieluchy w zestawie. Także można kupić bardzo tanio, trzeba tylko szukać.
Aaa... kupowałam przez olx.
Szukałam w okolicy, żeby pojechać i obejrzeć. Wózek kupiony w Warszawie.
adrenalina, India9, szynszyl, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
diewuszka86 wrote:]
Jak byłam na badaniu to mi pielęgniarka powiedziała, że nie mogę wcisnąć cytryny, że muszę wypić taką jaką mi daliMoże glukoza cytrynowa jest rozwiązaniem, tak jak podpowiada sarcia. Że też jakoś inaczej się tego nie da zbadać..
Mnie w LuxMedzie też nie pozwolili cytryny wciskać. I też nie pozwolili swojej glukozy przynosić. Trzeba wypić to co oni dają. -
nick nieaktualnyOla_85 wrote:dziewczyny czy macie adapter do pasow??jedziemy z mezem na wakacje i przymierzam sie kupic ale ceny sa straszne ok 150 zl a bede w sumie nie wiele tego uzywac??jak one w uzyciu sa wygodne??
Ja mam adapter do pasów Be Safe, używam gdzieś od kwietnia. Jest świetny, wygodny i gdy pas siedzi w nim, to brzuszka w ogóle nie uciska. Mi udało się kupić na allegro za 90 zł, gdzie nowy kosztuje chyba coś koło 160 zł. Zdecydowanie polecam adapter. Jeśli mało jeździsz i potrzebny jest Ci tylko na wyjazd, to może wypożycz (chyba nawet na allegro można kupić wypożyczenie).... coś mi się tak kojarzy... -
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Mnie też się xlandery podobają, ale niestety w tych modelach co patrzę nie można spacerówki zamontować przodem do rodzica. I tak myślę czy to duży minus.
Synka woziłam najpierw przodem, a później tyłem.
Ja też poluję na jakiś używany na olx. Najprawdopodobniej kupię tako albo riko. Chyba, że wrócę jeszcze do koncepcji x-landera
W x-landerze x-move spacerówkę można przekładać na tyłem i przodem do kierunku jazdy. I dla mnie to było ważne, dlatego wybraliśmy x-move właśnie. -
nick nieaktualnyCo do badania glukozy po obciążeniu i ja się wybieram, ale w przyszłym tygodniu. W moim laboratorium dają już gotowy roztwór do wypicia, ale ostatnio jak byłam na badaniach to widziałam, że dziewczyny wciskają sobie pół cytryny ukradkiem. I ja tak zamierzam. I nie planuję się pytać o pozwolenie.
Kiedyś już raz robiłam to badanie. Piłam wtedy właśnie glukozę z cytryną. W miarę do przełknięcia - smakuje jak dużo za słodka lemoniada. -
Ja też idę w czwartek na glukozę, jak któraś ma zalecone leżenie przez problemy szyjkowe to dobrze jest wziąć pod jeden posladek jakis sweterek albo coś, żeby jeden był wyżej i wtedy podobno nie ma takiego ucisku na szyjkę! Ja wypróbuję
Reni@, Sylwia91 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ostatnio tu widzialam, ze ktoras poruszyla motywy cesarskiego ciecia odplatnie chyba w jakis łodzkich klinikach, patrzylam na strone salve i profmilia jednak brak tam dokladnych informacji interesuje mnie koszt zabiegu potem pobytu na oddziale bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje, jestem z wielkopolskiego wiec tez Wroclaw czy Poznań, Łodź tez by mogl być
-
Witam się pięknie! Wróciliśmy i... ŻYJEMY!
Podróż średnio miła przez pogodę, ale... najważniejsze, że bezpiecznie do celu. Impreza też udana! Postaram się nadrobić to, co napisałyście. Mimo pogody w kratkę, zrealizowałam swój pomysł i... zrobiliśmy sobie mini sesję brzuszkowo-plażową
Robiliśmy wszystko sami i wyszło całkiem spoko! 15st na plaży, straszny wiatr, ludzie w bluzach i kurtkach a ja... m.in. w białej letniej sukience, pomykająca po piasku. Aż się ludzie zatrzymywali i patrzyli co my wyrabiamy! Bawiliśmy się tak dobrze, że pewnie to nie ostatnia "sesja"
Ok, lecę nadrabiać
Miłego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 08:54
adrenalina, szynszyl, Sylwia91, Chwilka84, kehlana_miyu, Reni@, India9, Rutelka, Dea28 lubią tę wiadomość
-
Dea28 wrote:sarcia mi właśnie położna poleciła tą glukoze cytrynową i dziś zakupiłam bo w środe ide na badania.
pielęgniarka to sie obkupiłaśja dziś wywędrowałam na szmateks naprawde cały wór ciuchów przytargałam za 40zł, w tym dzieciakom fajne ciuszki już takie większe na około 80cm i sobie bluzeczke ciążową z metką i fajne spodnie z gumką i mojemu rybaczki jeansowe z Calvina Kleina z metką za 5zł!
uwielbiam buszować po szmateksach jak tylko mam czas, pieniądze i sie dobrze czuje
polecam!
Rutelka lubi tę wiadomość
-
Idę jutro na tą glukozę
Mogę przynieść swoją a jak nie będę miała to mi dadzą za 4 zł :)i trzeba już być o 7 czyli w praktyce już chyba od 6:30 będę musiała czatować.
ale chyba wybrałam sobie zły dzień, bo mam tez szkołę rodzenia po południu, ale może nie będzie źleraczej nastawiam się pozytywnie
Idę sobie do galerii dzisiaj zobaczę co tam na promocjach
Visenna super, że wyjazd się udał i że masz piękną sesję ^^
Rutelka faktycznie super okazja, pamiętam chyba jak wrzucałaś zdjęcia tego wózeczka, czy się mylę?ja dałam 900 zł i też nie żałuje
a za 2 tygodnie przyjdzie fotelik, już się nie mogę doczekać -
Czytam te Wasze posty o teście obciążenia glukozą i jestem w strachu
muszę zrobić na kolejną wizytę, a to jest 12 lipca. Idę na nfz 30 czerwca i poproszę o skierowanie, ciekawe czy mi da czy będzie kręcić nosem. No i oczywiście skierowanie na połówkowe. Położna mówiła mi że dają w poradni skierowanie i z tym idzie się na oddział bo tam mają lepszy aparat i tam wykonują takie badania. Mam nadzieję że problemu nie będzie bo lekarka podobno bardzo fajna...ale to się okaże
Co do wózka to też będę szukać używanego na olx. ale jeszcze nie teraz, bo póki co kupujemy dom i będzie remont i malowanie więc ani kasy ani miejsca narazie nie ma. -
nick nieaktualnySylwia91 wrote:Czytam te Wasze posty o teście obciążenia glukozą i jestem w strachu
muszę zrobić na kolejną wizytę, a to jest 12 lipca. Idę na nfz 30 czerwca i poproszę o skierowanie, ciekawe czy mi da czy będzie kręcić nosem. No i oczywiście skierowanie na połówkowe. Położna mówiła mi że dają w poradni skierowanie i z tym idzie się na oddział bo tam mają lepszy aparat i tam wykonują takie badania. Mam nadzieję że problemu nie będzie bo lekarka podobno bardzo fajna...ale to się okaże
Co do wózka to też będę szukać używanego na olx. ale jeszcze nie teraz, bo póki co kupujemy dom i będzie remont i malowanie więc ani kasy ani miejsca narazie nie ma. -
nick nieaktualnyOgolem mozna kupic glukoze cytrynowa ktora jest juz przygotowana do badania, natomiast nie wolno wciskac cytryny swiezej bo obniza zawartosc cukru we krwi. Dlatego mozna kupic cytrynowa juz gotowa albo zwykla jedynie, tyle mi lekarz powiedzial i polozna powtorzyla to samo.
Visenna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny