X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pokazuje 107 dni do porodu :) za tydzień będzie już poniżej setki ^^

Dziewczyny kupiłam wózek! szybka akcja, akurat sprawdzałam olx i pojawił się kilka minut wcześniej całkiem ładny egzemplarz, więc telefon do sprzedających, umówiliśmy się na spotkanie, nie było aż tak daleko 120km :D ale wózek naprawdę zadbany i warty swojej ceny :)

sarcia poduszka u mnie wymusza dobrą postawę i nic już mnie nie boli, czasem na wyjeździe jak jej nie mam to jest niewygodnie

Pumpkin lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sterylizatora nie kupuje za to podgrzewacz juz mam i wiem ze bede go dosyć często używać, szczególnie jak bede na uczelni a tatus zostanie z małym. Na pewno ułatwi mu to karmienie :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szynszyl wrote:
    Mi pokazuje 107 dni do porodu :) za tydzień będzie już poniżej setki ^^

Dziewczyny kupiłam wózek! szybka akcja, akurat sprawdzałam olx i pojawił się kilka minut wcześniej całkiem ładny egzemplarz, więc telefon do sprzedających, umówiliśmy się na spotkanie, nie było aż tak daleko 120km :D ale wózek naprawdę zadbany i warty swojej ceny :)

Super, a jaki?
    PYtam, bo jakiś czas temu i ja kupiłam wózek na olx, też w dobrej cenie, a wózek zwie się X-lander x-move, kolor śliwka. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.

O matko, pielęgniarka - współczuję. Z tego, co pamiętam to ty już bierzesz Clexane. Pewnie będziesz musiała zwiększyć dawkę, żeby krew była rzadsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny wczoraj się najadłam strachu. Wstaje z łóżka a tam majtki i spodnie mokre. Pędem do szpitala a tam stękanie położnych że powinnam z takimi problemami do swojego gina pójść. W końcu lekarz zszedl z porodowki i zrobił mi test na wody płodowe, na szczęście wyszedł ujemny. Ale ile stresu się najadłam o matko...Zamowilam sobie papierki lakmusowe żeby następnym razem bez powodu nie panikować i nerwów sobie nie psuć;)

Współczuję stresu. Nie wiedziałam, że są jakieś papierki do sprawdzania, czy to wody płodowe, też chyba sobie kupię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ już poprawiam dane. Doczytuję forum i nanoszę zmiany. Dea już zmieniam datę porodu. :)

Ja po piątkowych wichurach przez ponad dobę nie miałam prądu, więc przez weekend w ogóle nie było mnie na BBF.
    W ogóle weekendy są bardziej "bez komputera".

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Rutelka jak będziesz miała chwilkę to zmień u mnie na pierwszej stronie chłopak Hubert :)

Zmieniłam :) Hubert ładne imię. :)
    My cały czas myślimy jak nazwiemy syna. Przewija się kilka imion między innymi Hubert. Na razie wygrywa Gabryś. :)

Dea28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    To możesz od razu kochana zaktualizować u mnie! Tp na 30.10, biorę pod uwagę jednak ostatnią @ :) :P l.25 i raczej dziewczynka Basia :)

Ok, zrobione. :)

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko ja kupiłam x-lander x-run, gondolka pomarańczowa a spacerówka szara :)
    oglądałam też x-move w sklepie, ma fajne te skrętne koła i ogólnie wyglądał jak taki "czołg" w pozytywnym tego słowa znaczeniu, ze wszędzie przejedzie itp :D ale dla mnie był jednak trochę zbyt masywny i napaliłam się na trójkołowca :)

Rutelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No X-move wielki jest, ale ja na spacery będę chodzić głównie do lasu i na ścieżynki, więc akurat dla mnie to było ważne, żeby miał wielkie skrętne koła.

X-run ładny, a ja z kolei wolałam 4-koła, a nie 3. :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez szukam na olx x landera x move w okolicach :)
    Jak nie znajdę to kupie nowego z 2015 r bo tańsze a jeszcze w niektórych sklepach stoją i do nich wszystkie dodatki za 1 zł. Aczkolwiek wolałabym znaleźć na olx. Rozważam jeszcze bebetto wyrazie jakby sie cos odmieniło albo adamex sa tańsze bo nowe kosztują około 1300

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Tez szukam na olx x landera x move w okolicach :)
    Jak nie znajdę to kupie nowego z 2015 r bo tańsze a jeszcze w niektórych sklepach stoją i do nich wszystkie dodatki za 1 zł. Aczkolwiek wolałabym znaleźć na olx. Rozważam jeszcze bebetto wyrazie jakby sie cos odmieniło albo adamex sa tańsze bo nowe kosztują około 1300
    My rowniez zastanawiamy się miedzy bebetto a adamex, ale czyatłam ze w tym pierwszym stelaże pękają. Myśleliśmy zeby kupic używany ale z drugiej strony nowy ma gwarancje w razie jakies naprawy.

ex2bi09komf7ydjp.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja używanego tylko x landera szukam. On jest masywny ale i duzo cięższy niz te niżej.
    Bebetto i adamex jest jeszcze Amelis cenowo i wyglądem przypomina te wózki.
    Wiec jak nie znajdę odpowiedniego x landera to pewnie bedzie któryś z tamtych.

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po sobotnim weselu:)
    Wybawiliśmy się. Musi starczyć na kilka najbliższych miesięcy :)
    Dzisiaj czekam na zamówione książki dla syna, m.in. książka o czekaniu na rodzeństwo.
    Zobaczymy jak spodoba mu się temat:)
    Otrzymałam też paczkę - prezent na dzień ojca - zamówiłam dwie koszulki z tym samym zdjęciem: dla taty XL a dla syna XS :)
    Ciekawe jak spodoba się zainteresowanym:)

Chwilka84, szynszyl, Kasik2, Pumpkin, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę właśnie też o spacerach po lasku i bezdrożach i jestem pewna, że wybrane przez nas wózeczki świetnie się sprawdzą ^^
    adrenalina ja też szukałam jeszcze z poprzedniego sezonu, ale nie udało mi się niestety znaleźć niestety x-runa, nie wiem o jakiej kwocie myślałaś o ewentualnym nowym, ale x-move tutaj jest sporo tańszy: https://www.outlet-wozki.pl/zestawy-2-w-1-/283-x-lander-x-move.html

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy macie adapter do pasow??jedziemy z mezem na wakacje i przymierzam sie kupic ale ceny sa straszne ok 150 zl a bede w sumie nie wiele tego uzywac??jak one w uzyciu sa wygodne??

Rutelka lubi tę wiadomość

km5s8ribs34fnes6.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie miałam. Teraz dostałam od koleżanki ale nie zdążyłam jeszcze go sprawdzić. Większość czasu leżę wiec nie mam za bardzo okazji jeździć samochodem. Jeśli to na dłuższą trasę to chyba też bym kupiła. Zawsze w razie czego to bezpieczniej

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szynszyl ja oglądałam w sklepie stacionarnym o 100 zł droższe niz na podanym przez ciebie linku ale wszystkie detale które mozna dokupić z 2015 r sa za 1 zł :) Np śpiworek, uchwyt na butelkę itd. Poza tym jakby trzeba było oddać na gwarancje to jednak na miejscu (30km od mojego bloku)
    Ale zostały im tylko 2 sztuki jak nikt nie wykupi w przeciągu miesiaca to ja go wezmę. Bo narazie mi brakuje kasy. Ale po następnej wypłacie bym go kupiła :) jak wykupią przede mna to trudno w tedy bede zastanawiać sie nad bebetto i adamexem :)
    Wolałabym x landera ale jest duzo cięższy niz tamte zobaczymy. Mam nadzieje ze za miesiąc juz bedzie to za mna :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam od dawna adapter do pasów bo my zazwyczaj na weekend jeździmy do moich rodziców to prawie 2 godziny w jedną stronę. Często zwierzęta wyskakują nam na tej drodze co jeździmy więc czuję się bezpieczniej bo zapinam pasy pod brzuchem więc jakby co to nie mam ucisku. Ja swój zamawialam na allegro i zapłaciłam chyba 80 złotych.

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adapter do pasow Be Safe, uzywam juz 2ga ciaze i nie wyobrazam sobie bez jezdzic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ