Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi pokazuje 107 dni do porodu
za tydzień będzie już poniżej setki ^^
Dziewczyny kupiłam wózek! szybka akcja, akurat sprawdzałam olx i pojawił się kilka minut wcześniej całkiem ładny egzemplarz, więc telefon do sprzedających, umówiliśmy się na spotkanie, nie było aż tak daleko 120kmale wózek naprawdę zadbany i warty swojej ceny
sarcia poduszka u mnie wymusza dobrą postawę i nic już mnie nie boli, czasem na wyjeździe jak jej nie mam to jest niewygodniePumpkin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyszynszyl wrote:Mi pokazuje 107 dni do porodu
za tydzień będzie już poniżej setki ^^
Dziewczyny kupiłam wózek! szybka akcja, akurat sprawdzałam olx i pojawił się kilka minut wcześniej całkiem ładny egzemplarz, więc telefon do sprzedających, umówiliśmy się na spotkanie, nie było aż tak daleko 120kmale wózek naprawdę zadbany i warty swojej ceny
Super, a jaki?
PYtam, bo jakiś czas temu i ja kupiłam wózek na olx, też w dobrej cenie, a wózek zwie się X-lander x-move, kolor śliwka.
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.
O matko, pielęgniarka - współczuję. Z tego, co pamiętam to ty już bierzesz Clexane. Pewnie będziesz musiała zwiększyć dawkę, żeby krew była rzadsza. -
nick nieaktualnyAnoolka wrote:Dziewczyny wczoraj się najadłam strachu. Wstaje z łóżka a tam majtki i spodnie mokre. Pędem do szpitala a tam stękanie położnych że powinnam z takimi problemami do swojego gina pójść. W końcu lekarz zszedl z porodowki i zrobił mi test na wody płodowe, na szczęście wyszedł ujemny. Ale ile stresu się najadłam o matko...Zamowilam sobie papierki lakmusowe żeby następnym razem bez powodu nie panikować i nerwów sobie nie psuć
Współczuję stresu. Nie wiedziałam, że są jakieś papierki do sprawdzania, czy to wody płodowe, też chyba sobie kupię. -
nick nieaktualnyReni@ już poprawiam dane. Doczytuję forum i nanoszę zmiany. Dea już zmieniam datę porodu.
Ja po piątkowych wichurach przez ponad dobę nie miałam prądu, więc przez weekend w ogóle nie było mnie na BBF.
W ogóle weekendy są bardziej "bez komputera".
Reni@ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwusia100 wrote:Rutelka jak będziesz miała chwilkę to zmień u mnie na pierwszej stronie chłopak Hubert
ZmieniłamHubert ładne imię.
My cały czas myślimy jak nazwiemy syna. Przewija się kilka imion między innymi Hubert. Na razie wygrywa Gabryś.Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rutelko ja kupiłam x-lander x-run, gondolka pomarańczowa a spacerówka szara
oglądałam też x-move w sklepie, ma fajne te skrętne koła i ogólnie wyglądał jak taki "czołg" w pozytywnym tego słowa znaczeniu, ze wszędzie przejedzie itpale dla mnie był jednak trochę zbyt masywny i napaliłam się na trójkołowca
Rutelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tez szukam na olx x landera x move w okolicach
Jak nie znajdę to kupie nowego z 2015 r bo tańsze a jeszcze w niektórych sklepach stoją i do nich wszystkie dodatki za 1 zł. Aczkolwiek wolałabym znaleźć na olx. Rozważam jeszcze bebetto wyrazie jakby sie cos odmieniło albo adamex sa tańsze bo nowe kosztują około 1300 -
adrenalina wrote:Tez szukam na olx x landera x move w okolicach
Jak nie znajdę to kupie nowego z 2015 r bo tańsze a jeszcze w niektórych sklepach stoją i do nich wszystkie dodatki za 1 zł. Aczkolwiek wolałabym znaleźć na olx. Rozważam jeszcze bebetto wyrazie jakby sie cos odmieniło albo adamex sa tańsze bo nowe kosztują około 1300 -
Dlatego ja używanego tylko x landera szukam. On jest masywny ale i duzo cięższy niz te niżej.
Bebetto i adamex jest jeszcze Amelis cenowo i wyglądem przypomina te wózki.
Wiec jak nie znajdę odpowiedniego x landera to pewnie bedzie któryś z tamtych.
-
Jesteśmy po sobotnim weselu:)
Wybawiliśmy się. Musi starczyć na kilka najbliższych miesięcy
Dzisiaj czekam na zamówione książki dla syna, m.in. książka o czekaniu na rodzeństwo.
Zobaczymy jak spodoba mu się temat:)
Otrzymałam też paczkę - prezent na dzień ojca - zamówiłam dwie koszulki z tym samym zdjęciem: dla taty XL a dla syna XS
Ciekawe jak spodoba się zainteresowanym:)Chwilka84, szynszyl, Kasik2, Pumpkin, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość
-
Ja myślę właśnie też o spacerach po lasku i bezdrożach i jestem pewna, że wybrane przez nas wózeczki świetnie się sprawdzą ^^
adrenalina ja też szukałam jeszcze z poprzedniego sezonu, ale nie udało mi się niestety znaleźć niestety x-runa, nie wiem o jakiej kwocie myślałaś o ewentualnym nowym, ale x-move tutaj jest sporo tańszy: https://www.outlet-wozki.pl/zestawy-2-w-1-/283-x-lander-x-move.html -
W pierwszej ciąży nie miałam. Teraz dostałam od koleżanki ale nie zdążyłam jeszcze go sprawdzić. Większość czasu leżę wiec nie mam za bardzo okazji jeździć samochodem. Jeśli to na dłuższą trasę to chyba też bym kupiła. Zawsze w razie czego to bezpieczniej
-
Szynszyl ja oglądałam w sklepie stacionarnym o 100 zł droższe niz na podanym przez ciebie linku ale wszystkie detale które mozna dokupić z 2015 r sa za 1 zł
Np śpiworek, uchwyt na butelkę itd. Poza tym jakby trzeba było oddać na gwarancje to jednak na miejscu (30km od mojego bloku)
Ale zostały im tylko 2 sztuki jak nikt nie wykupi w przeciągu miesiaca to ja go wezmę. Bo narazie mi brakuje kasy. Ale po następnej wypłacie bym go kupiłajak wykupią przede mna to trudno w tedy bede zastanawiać sie nad bebetto i adamexem
Wolałabym x landera ale jest duzo cięższy niz tamte zobaczymy. Mam nadzieje ze za miesiąc juz bedzie to za mna -
Ja już mam od dawna adapter do pasów bo my zazwyczaj na weekend jeździmy do moich rodziców to prawie 2 godziny w jedną stronę. Często zwierzęta wyskakują nam na tej drodze co jeździmy więc czuję się bezpieczniej bo zapinam pasy pod brzuchem więc jakby co to nie mam ucisku. Ja swój zamawialam na allegro i zapłaciłam chyba 80 złotych.