Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Odnośnie ustępowania miejsca. Raczej mi już miejsca ustępują, nie mam z tym problemu. Raz mi się tylko zdarzyła taka sytuacja. Jechała młoda matka z córką 3-4 letnią. Na dwóch siedzeniach oczywiście. Stałam tuż przed nią, bokiem, więc musiała widzieć brzuch. Nie rozumiem, dlaczego nie wzięła małej na kolana i zaproponowała mi miejsca obok siebie. Zwłaszcza, że niedawno też była w takiej sytuacji jak ja. Niepojęte. Jakoś mi było głupio jej zwrócić uwagę.
-
nick nieaktualnydiewuszka86 wrote:
Anoolka nie wyobrażam sobie, jaki stres musiałaś przeżyć, ale na szczęście wszystko ok. Mój mały od wczoraj wieczór nie dawał znaków dopiero w czasie obiadu poczułam ruchy, ale już stresik był.. Byle do porodu..
ja nienawidzę być w ciąży , za dużo stresu, ograniczeń, złego samopoczucia...to nie dla mnie
-
Oglądaliśmy dzisiaj po raz pierwszy wózki w sklepie (fakt, że krótko, bo zanim mój mąż się zebrał do wyjścia, to prawie nam sklep zamknęli
). Na ten moment jesteśmy prawie zdecydowanie na X-Lander X-Cite. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy i mamy mały samochód, więc zależało nam na dość lekkim wózku, który łatwo się składa do małych rozmiarów. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenia z tym wózkiem? Martwią mnie tylko trochę piankowe koła...
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
byłam dzisiaj w sklepie i oglądałam wózek
super się jeździ po sklepie, mąż z góry do dołu podotykał i porozbierał co mógł
więc teraz poluję na jakąś ofertę na używany, a jak się nie uda to chyba zdecyduje się na nowy, ważne że wybrany
kehlana obok x-landera x-run jeździłam sobie x-move i on jest ciężki jak dla mnie i taki ogólnie duży chociaż koła ma konkretne i ogromną budkę, w pozycji całkowicie rozłożonejx-cite stał obok, ale dla mnie miał za małe kółka i nie tykałam, ale z tegorocznej kolekcji mają przepiękne kolory.
byłam dzisiaj oglądać i przymierzyć fotelik i kupujemy cybex cloud Qrewelacja, jedyna wada to waga, ale Pan w sklepie mówił, że bezpieczny musi być ciężki. I jest rozkładany do pozycji leżącej (chyba jest tylko jeden taki fotelik jeszcze) więc i dla dzieciaczka będzie wygodniej jeśli trzeba by go przetransportować ewentualnie w nosidełku.
-
Widzę że temat poduch się rozkrecil. Ja z całego serca polecam. Wygodne cholerstwo w ciąży.
Anoolka musiałaś się najeść strachu.
A jakieś patalachy Cie przyjmowali w szpitalu. Niby z czym się jezdzi do szpitala?
Ja jak pierwszy raz byłam w ciąży zaczynało się coś nie tak. z plamieniami pojechałam do szpitala. Baba durna ( ginekolog) powiedziała że z plamieniami się nie Pzyjezdza do szpitala tylko z krwotokiem. Z zagrożeniem życia lub zdrowia bo to szpital.
Nawet nie chciała mnie przebadac. Dopiero po zrobieniu awantury się mną zajęła. Durna baba -
Anoolka wrote:Właśnie, byle do porodu
ja nienawidzę być w ciąży , za dużo stresu, ograniczeń, złego samopoczucia...to nie dla mnie
Ja myślę, że to jest cudowny stan, ale niestety tak jak napisałaś niesie ze sobą pewne ograniczenia, ale nagroda po 9 miesiącach nas czekaLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Widzę że temat poduch się rozkrecil. Ja z całego serca polecam. Wygodne cholerstwo w ciąży.
Anoolka musiałaś się najeść strachu.
A jakieś patalachy Cie przyjmowali w szpitalu. Niby z czym się jezdzi do szpitala?
Ja jak pierwszy raz byłam w ciąży zaczynało się coś nie tak. z plamieniami pojechałam do szpitala. Baba durna ( ginekolog) powiedziała że z plamieniami się nie Pzyjezdza do szpitala tylko z krwotokiem. Z zagrożeniem życia lub zdrowia bo to szpital.
Nawet nie chciała mnie przebadac. Dopiero po zrobieniu awantury się mną zajęła. Durna baba
A do szpitala to pewnie tylko z porodem lub poronieniemJa też w drugiej niedonoszonej ciąży byłam z plamieniami w 6 tyg, do tej pory pamiętam jak mnie potraktowali, jak gowniare która w ciążę zaszła. Tak mi się dostało za to że im dupe zwracam że już więcej nigdy na taki pomysł nie wpadłam żeby z plamieniami lecieć na ip
teraz to pewnie bym skargę złożyła
-
nick nieaktualnyW dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.
-
Anoolka wrote:Że to upławy. Tak szczerze to za bardzo mi się w to wierzyć nie chce, bo przed i po zupełnie sucho. Dostałam receptę na clotrimazol w tabletkach i we czwartek mam gina. I dopiero się zupełnie uspokoję jak będę miała zrobione usg i mój lekarz powie że wszystko jest ok.
-
Beattkie wrote:A Z jakimi sytuacjami mozna do szpitala? Jeszcze nigdy nie korzystałam, wiec nie wiem. A ostatnio miałam taka sama sytuacje i chcialam z tym do szpitala jechac, ale stwoerdzilam, ze poczekam noc i rano było ok. Tez bylam zestresowana, wiec mnie to dziwi, ze polozne taka uwage strzelili do Ciebie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypielegniarka_w_mundurze wrote:W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.
można się przyzwyczaić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:32
-
Dea28 wrote:Dzień dobry.
Tak piszecie o tych poduszkach że pewnie sama sie zastanowie czy nie kupić bo coraz ciężej mi się śpi
Ja jak sie zastanawiałam to wlasnie z takiego założenia wyszłam. I jedyne czego żałuje to ze nie zrobiłam tego wczesniej -
Sylwusia Twoje lozeczko ma 2 czy 3 poziomy? Zdejmowany bok przyda sie na pozniej.my mamy 3 wyjmowane szczeble ale jeszcze z nich nie korzystamy.w sumie juz czas.trzeba tylko bedzie dogladac by mala bez kapci wchodzila.czasem mowi:wejsc by ja, na 30sec tam wlozyc i potem:zejsc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 13:14
-
nick nieaktualny