X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • India9 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam za ciosem i kupiłam przez olx poduszkę motherhood.
    Wow! Ale to wygodne!!!!!!

Sylwia91, Ola_85 lubią tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Kai Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie ustępowania miejsca. Raczej mi już miejsca ustępują, nie mam z tym problemu. Raz mi się tylko zdarzyła taka sytuacja. Jechała młoda matka z córką 3-4 letnią. Na dwóch siedzeniach oczywiście. Stałam tuż przed nią, bokiem, więc musiała widzieć brzuch. Nie rozumiem, dlaczego nie wzięła małej na kolana i zaproponowała mi miejsca obok siebie. Zwłaszcza, że niedawno też była w takiej sytuacji jak ja. Niepojęte. Jakoś mi było głupio jej zwrócić uwagę.

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:

Anoolka nie wyobrażam sobie, jaki stres musiałaś przeżyć, ale na szczęście wszystko ok. Mój mały od wczoraj wieczór nie dawał znaków dopiero w czasie obiadu poczułam ruchy, ale już stresik był.. Byle do porodu..
    Właśnie, byle do porodu :) ja nienawidzę być w ciąży , za dużo stresu, ograniczeń, złego samopoczucia...to nie dla mnie

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądaliśmy dzisiaj po raz pierwszy wózki w sklepie (fakt, że krótko, bo zanim mój mąż się zebrał do wyjścia, to prawie nam sklep zamknęli :D ). Na ten moment jesteśmy prawie zdecydowanie na X-Lander X-Cite. Mieszkamy na 4 piętrze bez windy i mamy mały samochód, więc zależało nam na dość lekkim wózku, który łatwo się składa do małych rozmiarów. Czy któraś z Was miała jakieś doświadczenia z tym wózkiem? Martwią mnie tylko trochę piankowe koła...

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dzisiaj w sklepie i oglądałam wózek :) super się jeździ po sklepie, mąż z góry do dołu podotykał i porozbierał co mógł XD więc teraz poluję na jakąś ofertę na używany, a jak się nie uda to chyba zdecyduje się na nowy, ważne że wybrany :)

kehlana obok x-landera x-run jeździłam sobie x-move i on jest ciężki jak dla mnie i taki ogólnie duży chociaż koła ma konkretne i ogromną budkę, w pozycji całkowicie rozłożonej :) x-cite stał obok, ale dla mnie miał za małe kółka i nie tykałam, ale z tegorocznej kolekcji mają przepiękne kolory.

byłam dzisiaj oglądać i przymierzyć fotelik i kupujemy cybex cloud Q :) rewelacja, jedyna wada to waga, ale Pan w sklepie mówił, że bezpieczny musi być ciężki. I jest rozkładany do pozycji leżącej (chyba jest tylko jeden taki fotelik jeszcze) więc i dla dzieciaczka będzie wygodniej jeśli trzeba by go przetransportować ewentualnie w nosidełku.

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że temat poduch się rozkrecil. Ja z całego serca polecam. Wygodne cholerstwo w ciąży.

Anoolka musiałaś się najeść strachu.
    A jakieś patalachy Cie przyjmowali w szpitalu. Niby z czym się jezdzi do szpitala?

Ja jak pierwszy raz byłam w ciąży zaczynało się coś nie tak. z plamieniami pojechałam do szpitala. Baba durna ( ginekolog) powiedziała że z plamieniami się nie Pzyjezdza do szpitala tylko z krwotokiem. Z zagrożeniem życia lub zdrowia bo to szpital.
    Nawet nie chciała mnie przebadac. Dopiero po zrobieniu awantury się mną zajęła. Durna baba

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Właśnie, byle do porodu :) ja nienawidzę być w ciąży , za dużo stresu, ograniczeń, złego samopoczucia...to nie dla mnie

Ja myślę, że to jest cudowny stan, ale niestety tak jak napisałaś niesie ze sobą pewne ograniczenia, ale nagroda po 9 miesiącach nas czeka :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

l54t4dr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Widzę że temat poduch się rozkrecil. Ja z całego serca polecam. Wygodne cholerstwo w ciąży.

Anoolka musiałaś się najeść strachu.
    A jakieś patalachy Cie przyjmowali w szpitalu. Niby z czym się jezdzi do szpitala?

Ja jak pierwszy raz byłam w ciąży zaczynało się coś nie tak. z plamieniami pojechałam do szpitala. Baba durna ( ginekolog) powiedziała że z plamieniami się nie Pzyjezdza do szpitala tylko z krwotokiem. Z zagrożeniem życia lub zdrowia bo to szpital.
    Nawet nie chciała mnie przebadac. Dopiero po zrobieniu awantury się mną zajęła. Durna baba
    Mnie poducha ratuje od bólu pleców i bioder.

A do szpitala to pewnie tylko z porodem lub poronieniem ;) Ja też w drugiej niedonoszonej ciąży byłam z plamieniami w 6 tyg, do tej pory pamiętam jak mnie potraktowali, jak gowniare która w ciążę zaszła. Tak mi się dostało za to że im dupe zwracam że już więcej nigdy na taki pomysł nie wpadłam żeby z plamieniami lecieć na ip ;) teraz to pewnie bym skargę złożyła

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Że to upławy. Tak szczerze to za bardzo mi się w to wierzyć nie chce, bo przed i po zupełnie sucho. Dostałam receptę na clotrimazol w tabletkach i we czwartek mam gina. I dopiero się zupełnie uspokoję jak będę miała zrobione usg i mój lekarz powie że wszystko jest ok.
    Rozumiem....a bierzesz jakieś leki dopochwowo?

• Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    A Z jakimi sytuacjami mozna do szpitala? Jeszcze nigdy nie korzystałam, wiec nie wiem. A ostatnio miałam taka sama sytuacje i chcialam z tym do szpitala jechac, ale stwoerdzilam, ze poczekam noc i rano było ok. Tez bylam zestresowana, wiec mnie to dziwi, ze polozne taka uwage strzelili do Ciebie.
    Kochana ze wszystkim możesz jechać na ip.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka33 wrote:
    Rozumiem....a bierzesz jakieś leki dopochwowo?
    Żadnych, tylko teraz ten clotrimazol na upławy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.
    To chyba żylaki? Pielegniarka ja w poprzedniej ciąży lazilam po lekarzach średnio trzy razy w tygodniu a jak z tydzień nigdzie nie poszłam to się dziwnie czułam ;) można się przyzwyczaić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 08:32

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Tak piszecie o tych poduszkach że pewnie sama sie zastanowie czy nie kupić bo coraz ciężej mi się śpi :/

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy takie łóżeczko, ma ono później zdejmowany bok.

3.jpg

Pumpkin, Anoolka, India9, Kasik2 lubią tę wiadomość

Mój Aniołek kochany - 04.07.2015
    bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Dzień dobry.

Tak piszecie o tych poduszkach że pewnie sama sie zastanowie czy nie kupić bo coraz ciężej mi się śpi :/
    Im szybciej sie zdecydujesz tym wiecej z niej skorzystasz :)
    Ja jak sie zastanawiałam to wlasnie z takiego założenia wyszłam. I jedyne czego żałuje to ze nie zrobiłam tego wczesniej :)

• Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bez tej poduszki spać nie umiem. Biorę ją nawet jak jeżdżę na weekend do rodziców.

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia Twoje lozeczko ma 2 czy 3 poziomy? Zdejmowany bok przyda sie na pozniej.my mamy 3 wyjmowane szczeble ale jeszcze z nich nie korzystamy.w sumie juz czas.trzeba tylko bedzie dogladac by mala bez kapci wchodzila.czasem mowi:wejsc by ja, na 30sec tam wlozyc i potem:zejsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 13:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Sylwusia100 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo łóżeczko ma 3 poziomy i wyjmowane 3 szczebelki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 13:42

bfarxzdvpbfijpi5.png
    f2wlpx9ioedyej73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą was wzgorki lonowe? Mnie dzis w nocy zaczął boleć lekko.W ciągu dnia jak chodziłam to bardziej. Polezalam dosyć długo. I teraz mnie lekko cmi. Tak z lewej strony bardziej.

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ