X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Bolą was wzgorki lonowe? Mnie dzis w nocy zaczął boleć lekko.W ciągu dnia jak chodziłam to bardziej. Polezalam dosyć długo. I teraz mnie lekko cmi. Tak z lewej strony bardziej.

Boli. Czasem dość mocno. Po dłuższym chodzeniu bardziej. Czasami na stojąco nie mogę założyć majtek, bo jak podniosę nogę to rwie jak cholera.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Iskierka33 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Żadnych, tylko teraz ten clotrimazol na upławy.
    Bo ja to jeszcze luteinę biorę i czasami coś wyleci ale nie aż tak, wiec to jest powiedzmy zrozumiałe, ale tak...

• India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dopplerze mi wyszło ze mam niewydolne żyły odpiszczelowe na długości obu ud. I niewydolne 3 perforatory. Cokolwiek to jest. Kurwa odkąd jestem w ciąży to byłam u lekarzy z 1000000razy. I jutro znowu we wtorek tez w czwartek i piątek. Wiecie że mam już dość tego wszystkiego. Cały czas jakieś gowno się do mnie przyczepia. Jak urodzenia to pójdę do psychiatry. Jak nie oszaleje do tego czasu.
    o matko, ale diagnoza..... sama nie wiem co to jest, ale niewydolne żyły mówią same za siebie. pytanie, co w tej sytuacji.
    Nie dziwię się, ze masz dosyć, każda by miała :-(
    Na pocieszenie - do października już bliżej niż dalej

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Dzień dobry.

Tak piszecie o tych poduszkach że pewnie sama sie zastanowie czy nie kupić bo coraz ciężej mi się śpi :/
    Kochana, poduszkę mamy raptem od wczorajszego popołudnia, a mój maż już w niej siedzi i się dziwi, że to takie wygodne, jakby się do kogoś przytulał :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwusia100 wrote:
    Zamówiliśmy takie łóżeczko, ma ono później zdejmowany bok.

3.jpg
    Ale cudne :-)
    Gdybym nie miała swojego to też bym takie chciała. Bardzo mi się podoba :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adrenalina wrote:
    Im szybciej sie zdecydujesz tym wiecej z niej skorzystasz :)
    Ja jak sie zastanawiałam to wlasnie z takiego założenia wyszłam. I jedyne czego żałuje to ze nie zrobiłam tego wczesniej :)
    Dokładnie!
    Gdyby ktoś mi się dał z taką położyć w pierwszej ciąży to już dawno bym taką miała, a ja głupia mówiłam sobie, że to zbędny wydatek :P
    Kupiłam używaną, ale wiedząc jakie to wygodne spokojnie kupiłabym i nową. Polecam.
    I co dla mnie na duży plus to ta motherhood spokojnie jako rogal do karmienia posłuży i będę mogła ją tak owinąć, że dziecko będzie wyżej trochę co zredukuje u mnie potrzebę zbędnego schylania się jako, że wielkością biustu nie grzeszę.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Sylwusia Twoje lozeczko ma 2 czy 3 poziomy? Zdejmowany bok przyda sie na pozniej.my mamy 3 wyjmowane szczeble ale jeszcze z nich nie korzystamy.w sumie juz czas.trzeba tylko bedzie dogladac by mala bez kapci wchodzila.czasem mowi:wejsc by ja, na 30sec tam wlozyc i potem:zejsc
    Mój synek jak miał 1,5 roku to dostał już doroślejsze łóżko, więc możecie wyciągać szczebelki małej :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą was wzgorki lonowe? Mnie dzis w nocy zaczął boleć lekko.W ciągu dnia jak chodziłam to bardziej. Polezalam dosyć długo. I teraz mnie lekko cmi. Tak z lewej strony bardziej.
    Mnie sam wzgórek nie, ale czasem jak gdzieś idę to bardzo ciągnie mnie w dole brzucha, czasem boleśnie, ale to raczej kwestia pozycji przyjętej przez małą.

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbf pokazuje mi 115 dni do porodu  maaatko jeszcze tak dlugo

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Bbf pokazuje mi 115 dni do porodu  maaatko jeszcze tak dlugo
    Hmmm... Mi pokazuje 114 a na suwaczku jestes tydzień dalej:)

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przed chwilą też sprawdzałam i mam 112 więc chyba sarcia jakiś błąd jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 19:55

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm BBF mnie okłamuje no nie ! o.O no faktycznie ze chyba cos sie im pomieszalo ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

• Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatoolka,miałam tak samo w 15 tyg, tez pojechałam do szpitala, ale zostawili mnie 5 dni na obserwacji, na szczęście to również była "tylko" infekcja.

India9 a jaki kształt sobie kupiłas?ja myśle o C

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie zastanawiam nad ta poducha ale tak patrze i one chyba duze sa te poduchy co?:)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    ja tez sie zastanawiam nad ta poducha ale tak patrze i one chyba duze sa te poduchy co?:)

Dosyć duże. Moja miała ok 170 cm. Teraz po kilku latach jest dużo krótsza ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam sobie ta poduchę, przekonałyście mnie:)

NiecierpliwaKarolina, lu.iza, India9 lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie tez czaje zeby zamowic, bo ja glownie mam pdoblemy nie tyle co zespaniem co z lkropnym bolem plecow

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jaki macie stosunek do:
    1. Sterylizatorów (nie do mikrofali)
    2. Podgrzewaczy butelek

Waham się. :)

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pumpkin wrote:
    Dziewczyny, jaki macie stosunek do:
    1. Sterylizatorów (nie do mikrofali)
    2. Podgrzewaczy butelek

Waham się. :)

Z pierwszym dzieckiem nie mialam ani jednego ani drugiego. Teraz tez nie kupuję. Jak dla mnie te rzeczy sa zbędne. Ale to oczywiscie moje zdanie

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny, ja jutro po 7 lece na obciazenie glukoza bleeee

p.s trzymajcie kciuki za dobre wyniki;)

‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ