Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na obciazeniu glukoza, wyniki mam w normie cukrzycy nie mam jupiii :)jedynie po badaniu bylam tak skolowana ze jak wrocilam do domu to od razu do lozka bo normalnie ciemno przed oczami i slabo, zjadlam i usnelam i przed chwila wstalam.

p.s jak byscie kupowaly glukoze to zamowcie sobie w aptece ta o smaku cytrynowym, naprawde jest w smaku super, jak orzezwiajacy napoj z cytryna :)

lu.iza, Reni@, India9, Dea28, kehlana_miyu, nick nieaktualny, Agata84Ign lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdecyduję na X-Lander X-Cite, jednak to czwarte piętro bez windy i malutki samochód to spore ograniczenie. Zastanawiamy się jeszcze nad Peg Pereggo i Mutsy Evo.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Anatoolka,miałam tak samo w 15 tyg, tez pojechałam do szpitala, ale zostawili mnie 5 dni na obserwacji, na szczęście to również była "tylko" infekcja.

India9 a jaki kształt sobie kupiłas?ja myśle o C
    Mam motherhood, to ksztalt J jest chyba

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Z pierwszym dzieckiem nie mialam ani jednego ani drugiego. Teraz tez nie kupuję. Jak dla mnie te rzeczy sa zbędne. Ale to oczywiscie moje zdanie
    Ja uważam podobnie

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jesteśmy po sobotnim weselu:)
    Wybawiliśmy się. Musi starczyć na kilka najbliższych miesięcy :)
    Dzisiaj czekam na zamówione książki dla syna, m.in. książka o czekaniu na rodzeństwo.
    Zobaczymy jak spodoba mu się temat:)
    Otrzymałam też paczkę - prezent na dzień ojca - zamówiłam dwie koszulki z tym samym zdjęciem: dla taty XL a dla syna XS :)
    Ciekawe jak spodoba się zainteresowanym:)
    Ale super pomysł z tymi koszulkami :-) szkoda, że sama na to wcześniej nie wpadłam :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się xlandery podobają, ale niestety w tych modelach co patrzę nie można spacerówki zamontować przodem do rodzica. I tak myślę czy to duży minus.
    Synka woziłam najpierw przodem, a później tyłem.
    Ja też poluję na jakiś używany na olx. Najprawdopodobniej kupię tako albo riko. Chyba, że wrócę jeszcze do koncepcji x-landera

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na dzidziusiowych zakupach.
    Kupiliśmy 3 prześcieradła po 13zl, śpiworek, ubranka, w rossmanie były pieluchy tetrowe 5 szt po 19zł. Kupiłam sobie 2 koszule do karmienia. Mąż też sobie ulzyl ciuchowo:) w factory ursus duże przeceny. W coccodrillo śpioch i body wykopałam po 5 zł :) i skarpeteczki od maleńkich do ciut większych po 2 zł. Wzięłam wszystkie ile ich wisiało. Normalnie są po 6.90 ( trochę ich podjęło z ta cena). Tak więc dziś przecenowy dzień. Zaraz jadę do tego hipertensjologa.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Może któraś z was chciałyby skorzystać :) My się już zapisaliśmy.

http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Co do glukozy to, moja lekarka powiedziała że mam nie kupować smakowej, "czystą" mam wypić.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mi właśnie położna poleciła tą glukoze cytrynową i dziś zakupiłam bo w środe ide na badania.

pielęgniarka to sie obkupiłaś :) ja dziś wywędrowałam na szmateks naprawde cały wór ciuchów przytargałam za 40zł, w tym dzieciakom fajne ciuszki już takie większe na około 80cm i sobie bluzeczke ciążową z metką i fajne spodnie z gumką i mojemu rybaczki jeansowe z Calvina Kleina z metką za 5zł! :D uwielbiam buszować po szmateksach jak tylko mam czas, pieniądze i sie dobrze czuje ;) polecam!

Ola_85 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej!
    Może któraś z was chciałyby skorzystać :) My się już zapisaliśmy.

http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Dzięki za cynk, udało mi się zapisać na wrzesień :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do wniosku , ze przez to przymusowe leżenie zbankrutuję ;) Ciągle tylko coś oglądam w internecie i kupuję

Ja na glukozę planuję w czwartek iść. Na samą myśl mnie mdli. Nie jestem specjalnym smakoszem słodyczy i pamiętam ze po ostatnim badaniu fatalnie się czułam . Jak dla mnie to za duża dawka słodkiego

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pk glukozie tak sie zle czulam, ze caly dIen mialam dzisiaj w d... wrocilam do domu to musialam sie pollzyc bo poty mnie zaczelu oblewac, ciemno przed oczami i trzesace rece, szklanka wodh i bulka mi pomogly, bo pozniem usnelam i spalam 3 godziny i caly dzien przymulona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos 1 raz w ogole idzie na takie badanie to polecam zabrac ze soba mezabo organizm roznie reauguje i zeby nie wpasc na pomysl i nie wracac samej zwlaszcza prowadzac, bo nie ma zartow :)ja meza bralam ae soba i dobrze bo momentem jak jechalismy to normalnie oglupiona bylam imwszystko mi sie zlewalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr. Gryglasa. Jest fantastyczny.
    Moje zalecenia:
    Dopegyt 500-500-250-250
    Trandate - 100mg
    Końskie dawki.
    Holter RR CO 3 TYGODNIE ;((((((((((((((((((
    Mózg mi paruje od tego.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam możliwości bo mąż w pracy więc jakoś muszę dać radę sama

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Doszłam do wniosku , ze przez to przymusowe leżenie zbankrutuję ;) Ciągle tylko coś oglądam w internecie i kupuję

Ja na glukozę planuję w czwartek iść. Na samą myśl mnie mdli. Nie jestem specjalnym smakoszem słodyczy i pamiętam ze po ostatnim badaniu fatalnie się czułam . Jak dla mnie to za duża dawka słodkiego
    I ja w czwartek będę piła to paskudztwo. Już czuję ten smak...

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    I ja w czwartek będę piła to paskudztwo. Już czuję ten smak...
    A ja w piątek.

Reni@, India9 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Polecam dr. Gryglasa. Jest fantastyczny.
    Moje zalecenia:
    Dopegyt 500-500-250-250
    Trandate - 100mg
    Końskie dawki.
    Holter RR CO 3 TYGODNIE ;((((((((((((((((((
    Mózg mi paruje od tego.

Nie zazdroszczę, ale czego się nie zrobi dla dziecka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście już po krzywej. Ale fakt, obrzydliwa jest ta glukoza :-/ no i też nie czułam się po niej za dobrze.
    Do tego wszystkiego straszna zgaga mnie po tym męczyła :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co dopiero wybierają się na "smaczną" glukozę - weźcie ze sobą cytrynę przecięta na pół. Do szklanki z glukozą wciskacie cytrynę i wtedy smakuje to jak ciut za słodka lemoniada, naprawdę łatwiej wchodzi!

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
‹‹ ‹ 425 426 427 428 429 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ