X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam na obciazeniu glukoza, wyniki mam w normie cukrzycy nie mam jupiii :)jedynie po badaniu bylam tak skolowana ze jak wrocilam do domu to od razu do lozka bo normalnie ciemno przed oczami i slabo, zjadlam i usnelam i przed chwila wstalam.

p.s jak byscie kupowaly glukoze to zamowcie sobie w aptece ta o smaku cytrynowym, naprawde jest w smaku super, jak orzezwiajacy napoj z cytryna :)

lu.iza, Reni@, India9, Dea28, kehlana_miyu, Rutelka, Agata84Ign lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba zdecyduję na X-Lander X-Cite, jednak to czwarte piętro bez windy i malutki samochód to spore ograniczenie. Zastanawiamy się jeszcze nad Peg Pereggo i Mutsy Evo.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Anatoolka,miałam tak samo w 15 tyg, tez pojechałam do szpitala, ale zostawili mnie 5 dni na obserwacji, na szczęście to również była "tylko" infekcja.

India9 a jaki kształt sobie kupiłas?ja myśle o C
    Mam motherhood, to ksztalt J jest chyba

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Z pierwszym dzieckiem nie mialam ani jednego ani drugiego. Teraz tez nie kupuję. Jak dla mnie te rzeczy sa zbędne. Ale to oczywiscie moje zdanie
    Ja uważam podobnie

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM2016 wrote:
    Jesteśmy po sobotnim weselu:)
    Wybawiliśmy się. Musi starczyć na kilka najbliższych miesięcy :)
    Dzisiaj czekam na zamówione książki dla syna, m.in. książka o czekaniu na rodzeństwo.
    Zobaczymy jak spodoba mu się temat:)
    Otrzymałam też paczkę - prezent na dzień ojca - zamówiłam dwie koszulki z tym samym zdjęciem: dla taty XL a dla syna XS :)
    Ciekawe jak spodoba się zainteresowanym:)
    Ale super pomysł z tymi koszulkami :-) szkoda, że sama na to wcześniej nie wpadłam :-)

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też się xlandery podobają, ale niestety w tych modelach co patrzę nie można spacerówki zamontować przodem do rodzica. I tak myślę czy to duży minus.
    Synka woziłam najpierw przodem, a później tyłem.
    Ja też poluję na jakiś używany na olx. Najprawdopodobniej kupię tako albo riko. Chyba, że wrócę jeszcze do koncepcji x-landera

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na dzidziusiowych zakupach.
    Kupiliśmy 3 prześcieradła po 13zl, śpiworek, ubranka, w rossmanie były pieluchy tetrowe 5 szt po 19zł. Kupiłam sobie 2 koszule do karmienia. Mąż też sobie ulzyl ciuchowo:) w factory ursus duże przeceny. W coccodrillo śpioch i body wykopałam po 5 zł :) i skarpeteczki od maleńkich do ciut większych po 2 zł. Wzięłam wszystkie ile ich wisiało. Normalnie są po 6.90 ( trochę ich podjęło z ta cena). Tak więc dziś przecenowy dzień. Zaraz jadę do tego hipertensjologa.

Rutelka lubi tę wiadomość

• Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Może któraś z was chciałyby skorzystać :) My się już zapisaliśmy.

http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Co do glukozy to, moja lekarka powiedziała że mam nie kupować smakowej, "czystą" mam wypić.

Chwilka84 lubi tę wiadomość

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia mi właśnie położna poleciła tą glukoze cytrynową i dziś zakupiłam bo w środe ide na badania.

pielęgniarka to sie obkupiłaś :) ja dziś wywędrowałam na szmateks naprawde cały wór ciuchów przytargałam za 40zł, w tym dzieciakom fajne ciuszki już takie większe na około 80cm i sobie bluzeczke ciążową z metką i fajne spodnie z gumką i mojemu rybaczki jeansowe z Calvina Kleina z metką za 5zł! :D uwielbiam buszować po szmateksach jak tylko mam czas, pieniądze i sie dobrze czuje ;) polecam!

Ola_85 lubi tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    Hej!
    Może któraś z was chciałyby skorzystać :) My się już zapisaliśmy.

http://bezpiecznymaluch.com.pl/

Dzięki za cynk, udało mi się zapisać na wrzesień :)

Ola_Ola lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszłam do wniosku , ze przez to przymusowe leżenie zbankrutuję ;) Ciągle tylko coś oglądam w internecie i kupuję

Ja na glukozę planuję w czwartek iść. Na samą myśl mnie mdli. Nie jestem specjalnym smakoszem słodyczy i pamiętam ze po ostatnim badaniu fatalnie się czułam . Jak dla mnie to za duża dawka słodkiego

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo pk glukozie tak sie zle czulam, ze caly dIen mialam dzisiaj w d... wrocilam do domu to musialam sie pollzyc bo poty mnie zaczelu oblewac, ciemno przed oczami i trzesace rece, szklanka wodh i bulka mi pomogly, bo pozniem usnelam i spalam 3 godziny i caly dzien przymulona...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktos 1 raz w ogole idzie na takie badanie to polecam zabrac ze soba mezabo organizm roznie reauguje i zeby nie wpasc na pomysl i nie wracac samej zwlaszcza prowadzac, bo nie ma zartow :)ja meza bralam ae soba i dobrze bo momentem jak jechalismy to normalnie oglupiona bylam imwszystko mi sie zlewalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr. Gryglasa. Jest fantastyczny.
    Moje zalecenia:
    Dopegyt 500-500-250-250
    Trandate - 100mg
    Końskie dawki.
    Holter RR CO 3 TYGODNIE ;((((((((((((((((((
    Mózg mi paruje od tego.

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam możliwości bo mąż w pracy więc jakoś muszę dać radę sama

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Doszłam do wniosku , ze przez to przymusowe leżenie zbankrutuję ;) Ciągle tylko coś oglądam w internecie i kupuję

Ja na glukozę planuję w czwartek iść. Na samą myśl mnie mdli. Nie jestem specjalnym smakoszem słodyczy i pamiętam ze po ostatnim badaniu fatalnie się czułam . Jak dla mnie to za duża dawka słodkiego
    I ja w czwartek będę piła to paskudztwo. Już czuję ten smak...

Reni@ lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    I ja w czwartek będę piła to paskudztwo. Już czuję ten smak...
    A ja w piątek.

Reni@, India9 lubią tę wiadomość

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pielegniarka_w_mundurze wrote:
    Polecam dr. Gryglasa. Jest fantastyczny.
    Moje zalecenia:
    Dopegyt 500-500-250-250
    Trandate - 100mg
    Końskie dawki.
    Holter RR CO 3 TYGODNIE ;((((((((((((((((((
    Mózg mi paruje od tego.

Nie zazdroszczę, ale czego się nie zrobi dla dziecka

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście już po krzywej. Ale fakt, obrzydliwa jest ta glukoza :-/ no i też nie czułam się po niej za dobrze.
    Do tego wszystkiego straszna zgaga mnie po tym męczyła :-/

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • picollina Ekspertka

Wysłany: 20 czerwca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co dopiero wybierają się na "smaczną" glukozę - weźcie ze sobą cytrynę przecięta na pół. Do szklanki z glukozą wciskacie cytrynę i wtedy smakuje to jak ciut za słodka lemoniada, naprawdę łatwiej wchodzi!

Reni@ lubi tę wiadomość

f2wl2n0a4zwzr8gi.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ