Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEwuszka mozesz isc prywatnie do laboratorium zrobic badanie, kupujesz glukoze w aptece idziesz na czczo do labo pobieraja ci krew pijesz glukoze po godzinie i po 2 ponowne pobranie i wyniki. koszt badania to w granicy 21-25 zł w zaleznosci od laboratorium
-
nick nieaktualny
-
Evelle wrote:Hej dziewczyny ostatnio tu widzialam, ze ktoras poruszyla motywy cesarskiego ciecia odplatnie chyba w jakis łodzkich klinikach, patrzylam na strone salve i profmilia jednak brak tam dokladnych informacji interesuje mnie koszt zabiegu potem pobytu na oddziale bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje, jestem z wielkopolskiego wiec tez Wroclaw czy Poznań, Łodź tez by mogl być
Łódź:
W Salve wiem, bo koleżanki rodziły przez cc na życzenie. Około 32 tygodnia wizyta kwalifikacyjna. Koszt cc to 3900zł za całość (poród i pobyt w szpitalu). W tej cenie wliczona jest też chyba szkoła rodzenia.
Jeśli chodzi o ProFamilie to nie wiem niestety, bo nie mam nikogo kto by korzystał, a sama nie chcę cesarki, więc się nie dowiadywałam.
Evelle lubi tę wiadomość
-
sarcia123 wrote:Ogolem obowizkowe badanie dla ciezarnych jest pomiedzy 18 a 22 tygodniem i to bedzie potrzebne do becikowego.
Jest jeszcze becikowe??
Odebrałam poduchę:)położyłam sie na chwile i od razu się dogadaliśmy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:48
Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, India9, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChwilka84 wrote:Jest jeszcze becikowe??
Odebrałam poduchę:)położyłam sie na chwile i od razu się dogadaliśmy:)
Chwilka, dokładnie to samoRano przed 8 przywiózł ją kurier, położyłam się na niej na chwileczkę dosłownie i obudziłam się o 12. REWELACJA!
Chwilka84, India9, Rutelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Łódź:
W Salve wiem, bo koleżanki rodziły przez cc na życzenie. Około 32 tygodnia wizyta kwalifikacyjna. Koszt cc to 3900zł za całość (poród i pobyt w szpitalu). W tej cenie wliczona jest też chyba szkoła rodzenia.
Jeśli chodzi o ProFamilie to nie wiem niestety, bo nie mam nikogo kto by korzystał, a sama nie chcę cesarki, więc się nie dowiadywałam.
Dokładnie jak pisze Niecierpliwa, jeśli chcesz wykupić dodatkowe doby, to w zależności od pokoju (jednoosobowy lub rodzinny). w Salve:
- 3900 zł + 350 zł/doba - pobyt powyżej 3 doby w pokoju jednoosobowym
- 3900 zł + 450 zł/3 doby (sala rodzinna w ramach Pakietu Porodowego dopłata do pokoju rodzinnego 150zł doba co daje te 450zł za 3 doby, które trzymają przy cc) +350 zł/doba - za pobyt w ramach Pakietu Porodowego ponad 3 doby w pokoju rodzinnym. W tej opcji osoba towarzysząca ma zapewnione wyżywienie.
ProFamilia mnie olewa konsekwentnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:59
Evelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa szczerze wam powiem ze jesli miala bym isc na operacje jaka jesg cc ijeszcze za to placic 5 tysiecy to mimo ze mnie stac w zyciu bym sie na tl nie zdecydowala... bo mialam cc z 1 corka z przyczyn naglych i wiem czym pachnie cc.... mam nadzieje ze teraz urodze normalnie pkmijajac blok operacyjny i skalpel
ale tomoke zdanie, a tak jak kto sobie zyczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:No właśnie
chyba mało kto jest w stanie teraz z tego skorzystać.
U mnie do gospodarstwa domowego po porodzie będą się wliczac 4 osoby i żeby mi się nie należało to mój mąż by musiał zarabiać grubo ponad 7 tys
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Dziewczyny to wy chyba śpicie na kasie
U mnie do gospodarstwa domowego po porodzie będą się wliczac 4 osoby i żeby mi się nie należało to mój mąż by musiał zarabiać grubo ponad 7 tys
Hmm jeśli jedna osoba pracuje to faktycznie łatwiej jest się załapać na becikowe, ale jednak sporo kobiet też jest aktywnych zawodowo. Wówczas, nawet przy drugim dziecku, dosyć trudno jest zmieścić się poniżej wymaganego progu: 1920 zł na osobę w gospodarstwie domowym. Tak przynajmniej mi się wydaje.
-
Pielegniarka ja jak mieszalam dopegyt i trandate czyli labetalol to zle sie czulam, wlasnie cisnieniowo obrecz sciskala mi glowe z przodu plus uderzalo cis po potylicy przy najprostszych czynnosciach mroczki i zawroty
nie orientuje jakie sa zalecenia ale lepiej dozuje sie dopegyt i isoptin 40 przynajmniej mi
wiadomo kazdy organizm jest inny wiec sama zobaczysz jak bedziesz czula sie
ja w poprzedniej koncowce ciazy dochodzilam do 7x dopegyt i 4x isoptin