X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile się orientuję test obciążenia glukozą należy wykonać pomiędzy 24-28 tc

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • ewuszka Przyjaciółka

Wysłany: 21 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff, dzięki :)

thgf9n7308r1f84t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuszka mozesz isc prywatnie do laboratorium zrobic badanie, kupujesz glukoze w aptece idziesz na czczo do labo pobieraja ci krew pijesz glukoze po godzinie i po 2 ponowne pobranie i wyniki. koszt badania to w granicy 21-25 zł w zaleznosci od laboratorium

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda ze w tych terminach tzreba wykonac ale lepiej jest wykoncac wczesniej, bo wczesniejsze wykrycie cukrzycy u ciezarnej powoduje szybsze wdrozenie diety tym samym mniejsze zagrozenia na wady i zly rozwoj u dziecka

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle wrote:
    Hej dziewczyny ostatnio tu widzialam, ze ktoras poruszyla motywy cesarskiego ciecia odplatnie chyba w jakis łodzkich klinikach, patrzylam na strone salve i profmilia jednak brak tam dokladnych informacji interesuje mnie koszt zabiegu potem pobytu na oddziale bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje, jestem z wielkopolskiego wiec tez Wroclaw czy Poznań, Łodź tez by mogl być :-)

Łódź:

W Salve wiem, bo koleżanki rodziły przez cc na życzenie. Około 32 tygodnia wizyta kwalifikacyjna. Koszt cc to 3900zł za całość (poród i pobyt w szpitalu). W tej cenie wliczona jest też chyba szkoła rodzenia.
    Jeśli chodzi o ProFamilie to nie wiem niestety, bo nie mam nikogo kto by korzystał, a sama nie chcę cesarki, więc się nie dowiadywałam.

Evelle lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    Ogolem obowizkowe badanie dla ciezarnych jest pomiedzy 18 a 22 tygodniem i to bedzie potrzebne do becikowego.

Jest jeszcze becikowe??

Odebrałam poduchę:)położyłam sie na chwile i od razu się dogadaliśmy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:48

Pumpkin, NiecierpliwaKarolina, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jest jeszcze becikowe??

Odebrałam poduchę:)położyłam sie na chwile i od razu się dogadaliśmy:)

Chwilka, dokładnie to samo :) Rano przed 8 przywiózł ją kurier, położyłam się na niej na chwileczkę dosłownie i obudziłam się o 12. REWELACJA!

Chwilka84, India9, Rutelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Łódź:

W Salve wiem, bo koleżanki rodziły przez cc na życzenie. Około 32 tygodnia wizyta kwalifikacyjna. Koszt cc to 3900zł za całość (poród i pobyt w szpitalu). W tej cenie wliczona jest też chyba szkoła rodzenia.
    Jeśli chodzi o ProFamilie to nie wiem niestety, bo nie mam nikogo kto by korzystał, a sama nie chcę cesarki, więc się nie dowiadywałam.

Dokładnie jak pisze Niecierpliwa, jeśli chcesz wykupić dodatkowe doby, to w zależności od pokoju (jednoosobowy lub rodzinny). w Salve:
    - 3900 zł + 350 zł/doba - pobyt powyżej 3 doby w pokoju jednoosobowym
    - 3900 zł + 450 zł/3 doby (sala rodzinna w ramach Pakietu Porodowego dopłata do pokoju rodzinnego 150zł doba co daje te 450zł za 3 doby, które trzymają przy cc) +350 zł/doba - za pobyt w ramach Pakietu Porodowego ponad 3 doby w pokoju rodzinnym. W tej opcji osoba towarzysząca ma zapewnione wyżywienie.

ProFamilia mnie olewa konsekwentnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2016, 12:59

Evelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84, a czemu mialo by nie byc becikowego ? Jest caly czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze wam powiem ze jesli miala bym isc na operacje jaka jesg cc ijeszcze za to placic 5 tysiecy to mimo ze mnie stac w zyciu bym sie na tl nie zdecydowala... bo mialam cc z 1 corka z przyczyn naglych i wiem czym pachnie cc.... mam nadzieje ze teraz urodze normalnie pkmijajac blok operacyjny i skalpel :) ale tomoke zdanie, a tak jak kto sobie zyczy :)

• Visenna Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Jest jeszcze becikowe??

Jest, ale zmieniły się zasady. Już nie dostaje kasy każdy, ale jest próg jeśli chodzi o zarobki... Także pa pa pa 1000 zł :P

oar8vfxmctme5m5e.png
    PCOS + NT + IO + hiperinsulinemia + hiperprolaktynemia. I poronienie.
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna wrote:
    Jest, ale zmieniły się zasady. Już nie dostaje kasy każdy, ale jest próg jeśli chodzi o zarobki... Także pa pa pa 1000 zł :P
    No właśnie :-) chyba mało kto jest w stanie teraz z tego skorzystać.

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolemprog dochodowy netto na osobe nie moze przekroczyc 1920 zl na miesiac i ta sume mnozy sie razy ilosc osob w danym gospodarstwie domowym, wiec latwo przeliczyc kto dostanie a kto nie

Anoolka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Visenna, noo zgadza sie ze jak wy z mezem oboje macie firmy to napewno na ten prog sie nie zalapiecie, ale te dziewczyny co nie maja dzialanosci albo maja gowniane umowy jak 3/4 naszego kraju to wtedy dostana :)

Reni@ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    No właśnie :-) chyba mało kto jest w stanie teraz z tego skorzystać.
    Dziewczyny to wy chyba śpicie na kasie :P U mnie do gospodarstwa domowego po porodzie będą się wliczac 4 osoby i żeby mi się nie należało to mój mąż by musiał zarabiać grubo ponad 7 tys ;)

Reni@ lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny to wy chyba śpicie na kasie :P U mnie do gospodarstwa domowego po porodzie będą się wliczac 4 osoby i żeby mi się nie należało to mój mąż by musiał zarabiać grubo ponad 7 tys ;)

Hmm jeśli jedna osoba pracuje to faktycznie łatwiej jest się załapać na becikowe, ale jednak sporo kobiet też jest aktywnych zawodowo. Wówczas, nawet przy drugim dziecku, dosyć trudno jest zmieścić się poniżej wymaganego progu: 1920 zł na osobę w gospodarstwie domowym. Tak przynajmniej mi się wydaje.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pielegniarka ja jak mieszalam dopegyt i trandate czyli labetalol to zle sie czulam, wlasnie cisnieniowo obrecz sciskala mi glowe z przodu plus uderzalo cis po potylicy przy najprostszych czynnosciach mroczki i zawroty
    nie orientuje jakie sa zalecenia ale lepiej dozuje sie dopegyt i isoptin 40 przynajmniej mi
    wiadomo kazdy organizm jest inny wiec sama zobaczysz jak bedziesz czula sie
    ja w poprzedniej koncowce ciazy dochodzilam do 7x dopegyt i 4x isoptin

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli urodzone dziecko tez sie wlicza ( na logikę wlicza sie ) to ja sie załapie bo z mężem razem nie mamy 6000 netto. Chyba ze chodzi o brutto ? To w tedy naprawde chyba mało osób sie załapie ?

• szynszyl Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie nie wiem czy się załapie na becikowe, zależy od tego z jakiego okresu wezmą dochód :)

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was kojarzy jak to jest z tym kosiniakowym i czy w ogóle coś takiego weszło w życie? Nie mam prawa do zasiłku macierzyńskiego jako studentka to może bym się załapała :P

bl9ci09k5h6xkmfc.png
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ