Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aneta93 wrote:wielu lekarzy mówi że ta dopochwowa ma lepsze działanie i to mnie powstrzymuje przed zmianą na podjęzykową
Ta dopochwowa zdecydowanie jest lepsza,bo wchłania sie w śluzówka pochwy i macicy, tam gdzie jest potrzebna a podjęzykowa musi przejść ukl.pokarmowy.
Tylko niestety dopochwowa zmienia ph w pochwie i grzyby to lubią;/ -
adrenalina wrote:India tez odczuwam zmniejszenie płuc. Ciężej sie oddycha.nawet Po spacerze płytszy oddech.
Cieszę sie ze z baczkami temat nie tylko mnie dotyczyJeszcze w domu to najwyżej maż ponarzeka czasami. Gorzej jak chce sie gdzieś wyjsć
-
nick nieaktualnyNOO ja tez z oddychaniem mam problem normalnie sapie jak stary parowóz, co do gazow standard w ciazy nawet w szpitalu nie moglam sie powstrzymac
a najsmieszniejesze jest w tym wszytskim to ze brzuch mi wysadzilo jak bym polknela wielkiego arbuza a na wadze jedynie na plusie 4 kg, a normalnie zamiast isc to przebieram nozkami jak kaczka i sie tocze, najgorzej z jedzeniem zjem np. mala porcje i mam wzdecia jak bym tone zjadla -
sarcia123 wrote:Ogolem obowizkowe badanie dla ciezarnych jest pomiedzy 18 a 22 tygodniem i to bedzie potrzebne do becikowego. A polowkowe powinno sie wykonac do 22 tygodnia ciazy
-
Co do Warki 0% to ja piję od czasu do czasu. Trzeba tylko uważać żeby nie kupić przez pomyłkę tego radlera 2%
Becikowe pierwszy 1000 to dochód na osobę poniżej prawie 2tys. A drugi tysiąc można dostać jeżeli się ma prawo do zasiłku rodzinnego (tu kryterium dochodowe jest już ostre).
Kosiniakowe to tys. zł dla każdej studentki czy bezrobotnej którym nie przysługuje płatny urlop macierzyński albo wyrównanie do tysiąca zł dla tych których macierzyński jest mniejszy. Do ukończenia 1r.ż. Dziecka -
India9 wrote:W sam raz na upały
Chociaż jedyne piwa smakowe jakie mi podch9dzą to reds chilli gruszka i somersby kwiat bzu- oczywiście nie w ciąży.
Muszę spróbować tej Bavarii - gdzie to kupić??
Mąż mi wynalazł to w AuchanPod meczyk idealne.
India9 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia91 wrote:A jak teraz byłam na badaniu u gin tylko to nie było połówkowe to się liczy? Było normalnie usg itd ważyła dzidziusia i mierzyła. Zaliczy się do becikowego?
Sylwia91 lubi tę wiadomość
-
lu.iza wrote:Ja tez miałam w 20 tyg usg na nfz, powinno byc polowkowe, a lekarz sprawdzil tylko wymiar glowki, brzuszka i kosci udowej. Na tym skończył. Dopiero na wizycie prywatnej miałam pełne usg ze wszystkimi szczegółami, liczeniem paluszków itp.
-
diewuszka86 wrote:Co do oddychania to też mam z tym problemy. Mąż zauważył, że mam płytszy oddech. Najgorzej schylić się zawiązać buta albo choćby stopy wypielęgnować.
Sylwia91, Rutelka lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Ja sie juz zastanawiam jak bedzie z obcinaniem albo polowaniem paznokci w lato. Chyba bedzie trzeba zapisać sie do kosmetyczki. Bo maż raczej ładnie nie powycina skórek
adrenalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaneta93 wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was bierze luteinę ew. duphaston dopochwowo i ma problemy z nawracającą grzybica?? brałam ostatnio pimafucin, później 2 tyg spokój i jakby znów coś zaczynało piec. Mam na szczęście jeszcze globulki na wszelki wypadek. Ale czy jest coś co można przyjmować tak doraźnie, zapobiegawczo??
Ja kupuję regularnie probiotyk doustny z bakteriami mlekowymi, mówię farmaceucie, że chcę probiotyk doustny na florę bakteryjną pochwy. Biorę sobie prawie codziennie. Na razie problemów z infekcjami intymnymi nie mam. -
nick nieaktualnyIndia9 wrote:Też bym wolała się nie załapać na becikowe, ale skoro się łapie to dobre i to.
Adrenalina - nie jesteś osamotniona z tematem. W dodatku ciężko takie ataki powstrzymywać
Kolejne dwie zadowolone z poduszek. Mnie wczoraj tak dobrze się spało, że wyłączyłam budzik
Mam pytanie jak odczuwacie ruchy dziecka. Ja od jakiś trzech dni mniej czuję, są bardziej prytłumione i rzedsze niż do tej pory
Doszłam już do etapu zgagi po jedzeniu i uczucia zmniejszenia pojemności płuc. Coś czuję, że ciężko w te lato będzie.
Może dzidziuś się obrócił i kopie Cię jakby w plecy? U mnie tak jest właśnie - podejrzane na usg 2 tygodnie temu i kopniaki są takie bardzo delikatne, jakby z głębi. -
Dziewczyny mam dziś test obciążenia glukoza, dostałam ciepły napój z wciśnięta cytryna, mega słodka lemoniada, po godzinie od wypicia czułam sie głodna, troche było mi słabo i chciało mi sie spać, niedługo ostatnie pobranie i ide cos zjeść.
Nie ma sie czego baćpowodzenia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 08:45
Sylwia91, diewuszka86, Rutelka lubią tę wiadomość
-
adrenalina wrote:Ja sie juz zastanawiam jak bedzie z obcinaniem albo polowaniem paznokci w lato. Chyba bedzie trzeba zapisać sie do kosmetyczki. Bo maż raczej ładnie nie powycina skórek
Ja przed wakacjami idę do kosmetyczki zrobić stopy bo przecież to jakiś koszmar będzieNie wspominam już nawet o depilacji okolic bikini, jakoś tak pole widzenia się zawęża coraz bardziej..
Ale dziś upał jakaś masakra.. -
nick nieaktualnyAsia a ktos mowil ze badania sie trzeba bac
przeciez tkjest normalne badanie jak kazde inne nie wiem pk co niektorzy sieja panike ze to jest nie wiadomo co, jedynie mozna sie gorzej czuc ale to normalne przy takim wyrzucie insuliny na czczo
SYylwia, najawazniejsze ze bylas na badaniu pomiedzy 18 a 22 tygodniem i tl sie liczy a jakie to bylo badanie to jua nie jesg waznw, sam fakt odwiedzenia lekarza w tym czasie sie liczy -
Sarcia wyobraź sobie, że są kobiety, które w ogóle nie mogą zrobić tego badania ponieważ od razu wymiotują. Innym za to będzie niedobrze przez cały dzień a wytrzymać coś takiego jeszcze w taki upał to nie takie proste.
Potwierdzam, da się przeżyć, ale do przyjemnych badań to nie należy. I nikt nie sieje paniki tylko każdy dzieli się swoimi doświadczeniami.
Ale podziwiam, że tak racjonalnie do wszystkiego podchodzisz.Chwilka84, Reni@, India9 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDiewuszka jedna ciaze przezylam to i druga przezyje, a trzeba do wszysykiego racjonalnie podchodzic bo inaczej cala ciaze czlowiek na psychiatrii by musial siedziec bo by zwyczajnie zwariowal, porodu mozna sie bac ale nie badan obciazenia glukoza no prosze cie, ja tez w poniedzialek bylam na badaniu i czulam sie okropnie i myslalam ze padne no ale co z tego ? Skoro ttzeba to trzeba....a pomysl sobie jak ktos 1 raz jest w ciazy i czyta nie wiadomo co o tym badaniu to zaraz idzie i ma nie potrzebnh stres ktory w ciazy nie jest wskazany.