Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kai wrote:Dziewczyny, macie czasem tak, że Was pobolewa podbrzusze? Tak jak ma okres, tylko zdecydowanie słabiej. Ja mam tak od dwóch dni i nie wiem, o co chodzi. Magnez biorę, na ostatniej wizycie szyjka była bardzo długa i zamknięta. Nie chcę panikować, ale trochę mnie te pobolewania niepokoją.
Ja tak mam nieraz ze mnie pobolewa,ciągnie, kłuje, jakos takie "cięzkie jest".
Tez mysle wtedy o szyjce, na ostatniej wizycie mialam ok, ale martwię się.
Jak tylko cos zaczyna mnie bardziej bolec to odpoczywam.
Kręgosłup tez mnie pobolewa,zwłaszcza jak długo siedze.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:Dlatego ja się ratuję nospą jak pojawiają się częsciej. Zapytam gina we wtorek czy mogę coś jeszcze brać. W pierwszej ciąży brałam fenoterol ale po 30 tyg. Słyszałam ze ten lek jest wycofany już
Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:) -
nick nieaktualny
-
EwelinaaKa wrote:To jest moja pierwsza ciaza i od poczatku ciazy nie mialam plamien i krwawien. Chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was zamierza przyjac taki zastrzyk wlasnie po 28 tyg ciazy?
Ja zamierzam przyjąć zastrzyk w 28 tc. Mam receptę, niestety bez refundacji. -
Szukam przyszłej Mamy ze Śląska na darmową sesję brzuszkową (taką, u której brzuszek jest już widoczny). Warunki:
- sesja musi się odbyć w najbliższą sobotę (wypadła jedna sesja i jest wolny termin),
- Mama wyraża zgodę na pokazanie 1-2 zdjęć w portfolio fotografa
Zapewniam pełną stylizację (mam suknie do takich stylizowanych sesji ciążowych), profesjonalną sesję. Zainteresowana otrzyma 10 profesjonalnych ujęć (na płycie CD).
Łapcie okazję, bo warto!Beattkie, Kasik2 lubią tę wiadomość
-
Cześć, mi też forum nie działało w ogóle.
Miałam wczoraj glukozę, wyniki będæ dzisiaj. Jak mi pobierała krew z palca do glukometru to jakiegoś krwotoku dostałam, ciekło ciurkiem....
W ogóle wiecie co mi się zrobiło? Może któraś też tak ma... Od przedwczoraj popołudnia po siedzeniu, jak wstaję to czuję masakryczny ucisk na podwozie i ból przy chodzeniu. Ledwo chodzę
Nie miałam tak w pierwszej ciąży...
-
A tak w ogóle to wczoraj miałam jakiś dzień dobroci
Najpierw przed gabinetem zabiegowym kiedy zapytałam kto ostatni w kolejce jeden Pan powiedział, że ja pierwsza wchodzę.
A potem jak poszłam zjeść do MCDonalda to Pan stojący przede mną kiedy przyszła jego kolej odwrócił się do mnie i zaprosił do kasy.
Ale i tak więcej jest przypadków, że zlewają i nie ustępują
Ola_85 lubi tę wiadomość
-
Beattkie wrote:Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)
-
India9 wrote:Ja na 33 tc
EJ, czy Wam w LuxMedzie też lekarze wystawiają skierowanie na 4D???
Już drugi raz dostalam, a to płatne jest i czy w ogóle jest jakieś medyczne wskazanie do USG 4D????
Myślicie, że nie jest za późno na zmianę lekarza prowadzącego? -
No i dupa (że tak napiszę).
Odebrałam wyniki glukozy:
na czczo - 72
po 1 godz. - 145,40
po 2 godz. - 155,90
W poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję, że skończy się na pomiarach glukometrem i diecieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:14
-
Diewuszka uspokoilas mnie
trzymam kciuki za wizytę! Też idę dzisiaj
Ola współczujęmi na szczęście nic takiego nie dolega.
India ja się nie znam, ale wartości nie odbiegają aż tak bardzo od norm to może dieta wystarczy.
Ja zapobiegawczo biorę magneb6 i asparaginian i na razie skurczow brak
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:20
diewuszka86 lubi tę wiadomość
-
Ola_85 wrote:BOZE kochany moje stopy!!!!!!!czy was tez bola i puchna??
Dziewczyny, porobily mi sie na twarzy plamy ciążowe, brązowe, macie może jakies sposoby,żeby je rozjaśnić?
Używam codziennie kremu z filtrem,ale widac to nie pomaga;/ -
W poprzedniej ciąży miałam 141 przy normie 140 i do końca ciąży musiałam trzymać dietę i robić pomiary glukometrem 4x dziennie, prowadziłam dzienniczek i lekarka sprawdzała czy w miarę udaje mi się utrzymać ok wyniki. I różnie było, ale ominęła mnie poradnia i insulina.
Teraz nową normę przekraczam o 2,9. Sama jestem ciekawa co mój lekarz powie, ale jeśli to oleje to na pewno zmienię prowadzącego -
Beattkie wrote:Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)
Nie slyszalam o takim. Tylko ze ja mam ogólnie niskie cisnienie i nie wiem jak by ten lek na mnie wplynal