X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, macie czasem tak, że Was pobolewa podbrzusze? Tak jak ma okres, tylko zdecydowanie słabiej. Ja mam tak od dwóch dni i nie wiem, o co chodzi. Magnez biorę, na ostatniej wizycie szyjka była bardzo długa i zamknięta. Nie chcę panikować, ale trochę mnie te pobolewania niepokoją.

Ja tak mam nieraz ze mnie pobolewa,ciągnie, kłuje, jakos takie "cięzkie jest".
    Tez mysle wtedy o szyjce, na ostatniej wizycie mialam ok, ale martwię się.
    Jak tylko cos zaczyna mnie bardziej bolec to odpoczywam.
    Kręgosłup tez mnie pobolewa,zwłaszcza jak długo siedze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, na kiedy umawiacie się na usg III trymestru?
    Mi dziś lekarz powiedział ze w 31 i 36 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mi dziś lekarz powiedział ze w 31 i 36 tyg

Moj gin mowi, ze w 28-30tc bo to kolejne po połowkowym, ktore ma wykluczyc wady i choroby u dziecka. A potem 36-37tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dlatego ja się ratuję nospą jak pojawiają się częsciej. Zapytam gina we wtorek czy mogę coś jeszcze brać. W pierwszej ciąży brałam fenoterol ale po 30 tyg. Słyszałam ze ten lek jest wycofany już

Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny jutro o 18 mam połówkowe. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze.
    Dziewuszka kciuki zacisniete☆

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    To jest moja pierwsza ciaza i od poczatku ciazy nie mialam plamien i krwawien. Chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was zamierza przyjac taki zastrzyk wlasnie po 28 tyg ciazy?

Ja zamierzam przyjąć zastrzyk w 28 tc. Mam receptę, niestety bez refundacji.

uwo93e3kacedpezy.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam przyszłej Mamy ze Śląska na darmową sesję brzuszkową (taką, u której brzuszek jest już widoczny). Warunki:
    - sesja musi się odbyć w najbliższą sobotę (wypadła jedna sesja i jest wolny termin),
    - Mama wyraża zgodę na pokazanie 1-2 zdjęć w portfolio fotografa :)

Zapewniam pełną stylizację (mam suknie do takich stylizowanych sesji ciążowych), profesjonalną sesję. Zainteresowana otrzyma 10 profesjonalnych ujęć (na płycie CD).

Łapcie okazję, bo warto! :)

Beattkie, Kasik2 lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mi też forum nie działało w ogóle.
    Miałam wczoraj glukozę, wyniki będæ dzisiaj. Jak mi pobierała krew z palca do glukometru to jakiegoś krwotoku dostałam, ciekło ciurkiem....

W ogóle wiecie co mi się zrobiło? Może któraś też tak ma... Od przedwczoraj popołudnia po siedzeniu, jak wstaję to czuję masakryczny ucisk na podwozie i ból przy chodzeniu. Ledwo chodzę :-(
    Nie miałam tak w pierwszej ciąży...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, na kiedy umawiacie się na usg III trymestru?

29tc

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj miałam jakiś dzień dobroci :-)
    Najpierw przed gabinetem zabiegowym kiedy zapytałam kto ostatni w kolejce jeden Pan powiedział, że ja pierwsza wchodzę.
    A potem jak poszłam zjeść do MCDonalda to Pan stojący przede mną kiedy przyszła jego kolej odwrócił się do mnie i zaprosił do kasy.
    Ale i tak więcej jest przypadków, że zlewają i nie ustępują :P

Ola_85 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)
    Nospa jest bezpieczniejsza niz buscopan, ja buscopan biorę jak musze dlugo byc na nogach, bo jest silniejszy. Balabym sie brać lek obniżający ciśnienie bo juz mam za niskie. 106/60 miałam ostatnio:p ja wolałabym sobie dopomóc jakimiś ziołami, ale pewnie nie można brać

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    29tc

Ja na 33 tc

EJ, czy Wam w LuxMedzie też lekarze wystawiają skierowanie na 4D???
    Już drugi raz dostalam, a to płatne jest i czy w ogóle jest jakieś medyczne wskazanie do USG 4D????

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja na 33 tc

EJ, czy Wam w LuxMedzie też lekarze wystawiają skierowanie na 4D???
    Już drugi raz dostalam, a to płatne jest i czy w ogóle jest jakieś medyczne wskazanie do USG 4D????

Myślicie, że nie jest za późno na zmianę lekarza prowadzącego?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skurcze mam brać Magne B6 i nospę

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa (że tak napiszę).
    Odebrałam wyniki glukozy:

na czczo - 72
    po 1 godz. - 145,40
    po 2 godz. - 155,90

W poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję, że skończy się na pomiarach glukometrem i diecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:14

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZE kochany moje stopy!!!!!!!czy was tez bola i puchna??

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka uspokoilas mnie :) trzymam kciuki za wizytę! Też idę dzisiaj :)

Ola współczuję :/ mi na szczęście nic takiego nie dolega.

India ja się nie znam, ale wartości nie odbiegają aż tak bardzo od norm to może dieta wystarczy.

Ja zapobiegawczo biorę magneb6 i asparaginian i na razie skurczow brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:20

diewuszka86 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    BOZE kochany moje stopy!!!!!!!czy was tez bola i puchna??
    Mam to samo ,zwlaszcza rano:(zimna woda na troche ratuje i wiatrak.

Dziewczyny, porobily mi sie na twarzy plamy ciążowe, brązowe, macie może jakies sposoby,żeby je rozjaśnić?
    Używam codziennie kremu z filtrem,ale widac to nie pomaga;/

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam 141 przy normie 140 i do końca ciąży musiałam trzymać dietę i robić pomiary glukometrem 4x dziennie, prowadziłam dzienniczek i lekarka sprawdzała czy w miarę udaje mi się utrzymać ok wyniki. I różnie było, ale ominęła mnie poradnia i insulina.
    Teraz nową normę przekraczam o 2,9. Sama jestem ciekawa co mój lekarz powie, ale jeśli to oleje to na pewno zmienię prowadzącego

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:

Nie slyszalam o takim. Tylko ze ja mam ogólnie niskie cisnienie i nie wiem jak by ten lek na mnie wplynal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ