X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai wrote:
    Dziewczyny, macie czasem tak, że Was pobolewa podbrzusze? Tak jak ma okres, tylko zdecydowanie słabiej. Ja mam tak od dwóch dni i nie wiem, o co chodzi. Magnez biorę, na ostatniej wizycie szyjka była bardzo długa i zamknięta. Nie chcę panikować, ale trochę mnie te pobolewania niepokoją.

Ja tak mam nieraz ze mnie pobolewa,ciągnie, kłuje, jakos takie "cięzkie jest".
    Tez mysle wtedy o szyjce, na ostatniej wizycie mialam ok, ale martwię się.
    Jak tylko cos zaczyna mnie bardziej bolec to odpoczywam.
    Kręgosłup tez mnie pobolewa,zwłaszcza jak długo siedze.

Limerikowo lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, na kiedy umawiacie się na usg III trymestru?
    Mi dziś lekarz powiedział ze w 31 i 36 tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Mi dziś lekarz powiedział ze w 31 i 36 tyg

Moj gin mowi, ze w 28-30tc bo to kolejne po połowkowym, ktore ma wykluczyc wady i choroby u dziecka. A potem 36-37tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Dlatego ja się ratuję nospą jak pojawiają się częsciej. Zapytam gina we wtorek czy mogę coś jeszcze brać. W pierwszej ciąży brałam fenoterol ale po 30 tyg. Słyszałam ze ten lek jest wycofany już

Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diewuszka86 wrote:
    Dziewczyny jutro o 18 mam połówkowe. Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze.
    Dziewuszka kciuki zacisniete☆

diewuszka86 lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    To jest moja pierwsza ciaza i od poczatku ciazy nie mialam plamien i krwawien. Chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was zamierza przyjac taki zastrzyk wlasnie po 28 tyg ciazy?

Ja zamierzam przyjąć zastrzyk w 28 tc. Mam receptę, niestety bez refundacji.

uwo93e3kacedpezy.png
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukam przyszłej Mamy ze Śląska na darmową sesję brzuszkową (taką, u której brzuszek jest już widoczny). Warunki:
    - sesja musi się odbyć w najbliższą sobotę (wypadła jedna sesja i jest wolny termin),
    - Mama wyraża zgodę na pokazanie 1-2 zdjęć w portfolio fotografa :)

Zapewniam pełną stylizację (mam suknie do takich stylizowanych sesji ciążowych), profesjonalną sesję. Zainteresowana otrzyma 10 profesjonalnych ujęć (na płycie CD).

Łapcie okazję, bo warto! :)

Beattkie, Kasik2 lubią tę wiadomość

• India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mi też forum nie działało w ogóle.
    Miałam wczoraj glukozę, wyniki będæ dzisiaj. Jak mi pobierała krew z palca do glukometru to jakiegoś krwotoku dostałam, ciekło ciurkiem....

W ogóle wiecie co mi się zrobiło? Może któraś też tak ma... Od przedwczoraj popołudnia po siedzeniu, jak wstaję to czuję masakryczny ucisk na podwozie i ból przy chodzeniu. Ledwo chodzę :-(
    Nie miałam tak w pierwszej ciąży...

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_Ola Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    Dziewczyny, na kiedy umawiacie się na usg III trymestru?

29tc

f2wl3e5evc7d67pj.png
    ex2bgu1rurd98nmh.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wczoraj miałam jakiś dzień dobroci :-)
    Najpierw przed gabinetem zabiegowym kiedy zapytałam kto ostatni w kolejce jeden Pan powiedział, że ja pierwsza wchodzę.
    A potem jak poszłam zjeść do MCDonalda to Pan stojący przede mną kiedy przyszła jego kolej odwrócił się do mnie i zaprosił do kasy.
    Ale i tak więcej jest przypadków, że zlewają i nie ustępują :P

Ola_85 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Nie wiem czy slyszalyscie o rozkurczaniu macicy lekiem obnizajacym cisnienie. Moj twardy brzuch jest tak leczony. Chodzi o to, ze jest bezpieczniejszy niz nospa i buskopan przy dlugotrwalym stosowaniu. Nazywa sie norvasc. Balam sie troche, ale gin powiedzial, ze mam mu ufac. A potem znalazlam jeszcze jedna ciezarna z tymi tabletkami:)
    Nospa jest bezpieczniejsza niz buscopan, ja buscopan biorę jak musze dlugo byc na nogach, bo jest silniejszy. Balabym sie brać lek obniżający ciśnienie bo juz mam za niskie. 106/60 miałam ostatnio:p ja wolałabym sobie dopomóc jakimiś ziołami, ale pewnie nie można brać

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_Ola wrote:
    29tc

Ja na 33 tc

EJ, czy Wam w LuxMedzie też lekarze wystawiają skierowanie na 4D???
    Już drugi raz dostalam, a to płatne jest i czy w ogóle jest jakieś medyczne wskazanie do USG 4D????

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India9 wrote:
    Ja na 33 tc

EJ, czy Wam w LuxMedzie też lekarze wystawiają skierowanie na 4D???
    Już drugi raz dostalam, a to płatne jest i czy w ogóle jest jakieś medyczne wskazanie do USG 4D????

Myślicie, że nie jest za późno na zmianę lekarza prowadzącego?

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na skurcze mam brać Magne B6 i nospę

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dupa (że tak napiszę).
    Odebrałam wyniki glukozy:

na czczo - 72
    po 1 godz. - 145,40
    po 2 godz. - 155,90

W poniedziałek mam wizytę, mam nadzieję, że skończy się na pomiarach glukometrem i diecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:14

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Ola_85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZE kochany moje stopy!!!!!!!czy was tez bola i puchna??

km5s8ribs34fnes6.png
  • szynszyl Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diewuszka uspokoilas mnie :) trzymam kciuki za wizytę! Też idę dzisiaj :)

Ola współczuję :/ mi na szczęście nic takiego nie dolega.

India ja się nie znam, ale wartości nie odbiegają aż tak bardzo od norm to może dieta wystarczy.

Ja zapobiegawczo biorę magneb6 i asparaginian i na razie skurczow brak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:20

diewuszka86 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kscbj73hd.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_85 wrote:
    BOZE kochany moje stopy!!!!!!!czy was tez bola i puchna??
    Mam to samo ,zwlaszcza rano:(zimna woda na troche ratuje i wiatrak.

Dziewczyny, porobily mi sie na twarzy plamy ciążowe, brązowe, macie może jakies sposoby,żeby je rozjaśnić?
    Używam codziennie kremu z filtrem,ale widac to nie pomaga;/

ex2bi09komf7ydjp.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży miałam 141 przy normie 140 i do końca ciąży musiałam trzymać dietę i robić pomiary glukometrem 4x dziennie, prowadziłam dzienniczek i lekarka sprawdzała czy w miarę udaje mi się utrzymać ok wyniki. I różnie było, ale ominęła mnie poradnia i insulina.
    Teraz nową normę przekraczam o 2,9. Sama jestem ciekawa co mój lekarz powie, ale jeśli to oleje to na pewno zmienię prowadzącego

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:

Nie slyszalam o takim. Tylko ze ja mam ogólnie niskie cisnienie i nie wiem jak by ten lek na mnie wplynal

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ