Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Dziewczyny, od którego tygodnia ciąży chodzi się na wizyty co 2 tyg. I czy to faktycznie jest tak że co 2 tyg jest wizyta?
Moj lekarz zdecydował, ze mam miec 1 w sierpniu. 1 na poczatku wrzesnia, a kolejna 2 tyg. pozniej.
I w luxmedzie na wiecej nie moge liczyc. Bo mimo, ze te wizyty umawiałam 2 tyg temu to i tak jestem rezerwowa. Pierwsza dostepna byla na 30 wrzesnia.... a powinno sie spotykac czesciej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 19:30
-
nick nieaktualnyNiecierpliwaKarolina wrote:Ja wrócę jeszcze na chwilę do tematu ustępowania miejsc. Jechałam dzisiaj do lekarza i po naszej ostatniej rozmowie jakoś tak mi się przypomniało. Mianowicie ledwo co zdążyłam wsiąść do tramwaju, nawet jeszcze biletu nie skasowałam, a już zerwała się z miejsca pani 50+ siedząca najbliżej

Także nie wiem o co chodzi. Może po Was nie widać ciąży?
NiecierpliwaKarolina u mnie widac:p moze to Karma do mnie wraca.... chociaz staram sie byc dobrym czlowiekiem;p -
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Ja też zabrałam się do czytania książek o pielegnacji niemowląt. Instynkt instynktem, ale skąd mam wiedzieć jak zadbać o pępek albo przemyc dziecku oczka skoro w życiu nie miałam do czynienia z małymi dziećmi??? Ja jednak potrzebuję jakiejś podstawowej instrukcji obsługi

Ja czytałam ksiazki, zreszta bardzo lubie, ale wieksza przyjemnosc sprawia mi dowiadywanie sie o tym z youtube. Zawitkowski Paweł specjalista od wczesniakow ma wydane z tvn filmiki np. Widzialam, tez pielegniarki maja swoje. Naprawde polecam jak masz chwile bo widac dokladnie co jak sie robi:)
NiecierpliwaKarolina, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
a propos ustepowania miejsc bo czytam ze cd dalszy tematu to jedna jaskolka wiosny nie czyni
w 9mcu to juz naprawde trudno nie zauwazyc bebenka a oczyw mozna
fakt mi tez raz pani w tramwaju po 50tce ustapila krzeselka ze slowami : bo pamietam jak to jest..
z tym ustepowaniem miejsca naprawde jest b roznie I kazda ciezarowka jeszcze zdola przekonac sie na plus I minusWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:26
-
EwelinaaKa przy konflikcie serologicznym plamienie lub krawienie w ciazy jest wskazaniem do zastrzyku. po porodzie to juz obowiazkowo I jest dla 2ej dzidzi zabezpieczenie przeciwcial, dobrze miec za soba ten zastrzk po 28 tyg ciazy w razie W
w 1ej ciazy nie ma zagrozenia konfliktem ale lepiej chuchac na zimne
moja kolezanka miala od poczatku krwawienia bo lozysko bylo przodujace I dostala od razu zastrzyk bo z mezem mieli konflikt Rh -
o ile ok pamietam to po 33tc ciazy mialam wizyty co 2tyg, a potem juz co tydz, wszystko zalezy od gabinetu I zdrowia, u mnie ktg wychodzilo slabo plus leczylam nadcisnienie wiec po 37 przychodzilam juz co tydz lub 2x w tyg I tak do 41tc
nam lezaczek bujaczek Tiny love przydal sie az wyrosla coreczka teraz bedzie dla drugiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 20:51
lu.iza, Dea28 lubią tę wiadomość
-
U mnie glukoza na czczo 83, a po dwóch godzinach od wypicia 112 ( bo tak się u nas bada, bez pomiaru po 1 godz)
Natomiast Dziewczyny ze skurczami- miesiąc temu badali mi magnez w szpitalu o dziwo wynik masakra, dużo poniżej normy, dali mi aspargin x 2 , ale mój prowadzący zadecydował o dodatkowej dawce bo stwierdził że przy takim niedoborze to za mało.
OK. w takim razie biorę 3x aspargin- ale on ma malo magnezu + 2x magvit b6 który jest lekiem, nie suplementem i zawiera tego magnezu dużooo i miał się tak super wchlaniać, a do tego piję wodę z magnezem.
Powiem Wam szczerze, że dziś się bałam, że mam go za dużo a on wzrósł o 0,03 i nadal jest dużo poniżej normy.
Więc nie zawsze magnez podziała na skurcze. Nie podziała bo się nie wchłania, przynajmniej w moim przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 21:53
-
Limerikowo wrote:EwelinaaKa przy konflikcie serologicznym plamienie lub krawienie w ciazy jest wskazaniem do zastrzyku. po porodzie to juz obowiazkowo I jest dla 2ej dzidzi zabezpieczenie przeciwcial, dobrze miec za soba ten zastrzk po 28 tyg ciazy w razie W
w 1ej ciazy nie ma zagrozenia konfliktem ale lepiej chuchac na zimne
moja kolezanka miala od poczatku krwawienia bo lozysko bylo przodujace I dostala od razu zastrzyk bo z mezem mieli konflikt Rh
To jest moja pierwsza ciaza i od poczatku ciazy nie mialam plamien i krwawien. Chcialam sie dowiedziec czy ktoras z was zamierza przyjac taki zastrzyk wlasnie po 28 tyg ciazy? -
aneta93 wrote:U mnie glukoza na czczo 83, a po dwóch godzinach od wypicia 112 ( bo tak się u nas bada, bez pomiaru po 1 godz)
Natomiast Dziewczyny ze skurczami- miesiąc temu badali mi magnez w szpitalu o dziwo wynik masakra, dużo poniżej normy, dali mi aspargin x 2 , ale mój prowadzący zadecydował o dodatkowej dawce bo stwierdził że przy takim niedoborze to za mało.
OK. w takim razie biorę 3x aspargin- ale on ma malo magnezu + 2x magvit b6 który jest lekiem, nie suplementem i zawiera tego magnezu dużooo i miał się tak super wchlaniać, a do tego piję wodę z magnezem.
Powiem Wam szczerze, że dziś się bałam, że mam go za dużo a on wzrósł o 0,3 i nadal jest dużo poniżej normy.
Więc nie zawsze magnez podziała na skurcze. Nie podziała bo się nie wchłania, przynajmniej w moim przypadku.
Z tym magnezem to tez mi się wydaje ze ogólnie słabo. Jak już kiedyś pisałam u mnie nawet końskie dawki w kroplówce i zastrzykach nie wyciszały skurczów
4 lata temu jak miałam badania z glukozą to też miałam 2 pobrania. A teraz 3
Aneta czyli cukrzyca wykluczona
ja jutro jadę po wyniki. Robiłam jeszcze mocz i morfologie. Ciekawe jak tam moja hemoglobina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 21:55
aneta93 lubi tę wiadomość
-
Teraz jestem w kropce bo już nie wiem jak mam go podnieśćReni@ wrote:Z tym magnezem to tez mi się wydaje ze ogólnie słabo. Jak już kiedyś pisała u mnie nawet końskie dawki w kroplówce i zastrzykach nie wyciszały skurczów
4 lata temu jak miałam badania z glukozą to też miałam 2 pobrania. A teraz 3
Aneta czyli cukrzyca wykluczona
ja jutro jadę po wyniki. Robiłam jeszcze mocz i morfologie. Ciekawe jak tam moja hemoglobina
a być może ma on kluczową rolę przy moich skurczach, mi kroplówka też ich nie wyciszyła w sumie ...
Trzymam kciuki za dobre wyniki !
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:a propos ustepowania miejsc bo czytam ze cd dalszy tematu to jedna jaskolka wiosny nie czyni
w 9mcu to juz naprawde trudno nie zauwazyc bebenka a oczyw mozna
fakt mi tez raz pani w tramwaju po 50tce ustapila krzeselka ze slowami : bo pamietam jak to jest..
z tym ustepowaniem miejsca naprawde jest b roznie I kazda ciezarowka jeszcze zdola przekonac sie na plus I minus
No ja wróciłam do tematu, bo dziewczyny tutaj narzekały na ludzi wokół. Ja nie miałam ani razu problemu. Pomyślałam sobie "ok, pewnie się teraz sprawdzi to co mówicie". Ale nie
także u mnie to nie jedna jaskółka.
EwelinaaKa lubi tę wiadomość
-
tak, wycofany, ale dużo silniejszy niż nospaReni@ wrote:Dlatego ja się ratuję nospą jak pojawiają się częsciej. Zapytam gina we wtorek czy mogę coś jeszcze brać. W pierwszej ciąży brałam fenoterol ale po 30 tyg. Słyszałam ze ten lek jest wycofany już

Kochana, ja to nospę mam już na stałe 3x dziennie i nie pozwalają odstawić. -
szynszyl wrote:Coś mi nie działało forum.
Ja mam taki dziwny wynik z tej krzywej: na czczo 70
Po 1h 108
Po 2h 115
Wyniki nie są raczej niepokojące, tylko czemu nie ma spadło a urosło po 2h, może błąd laboratorium?
Szynszyl miałam to samo. Lekarz mi powiedział, że wszystko w porządku, a też myślałam, że to błąd laboratorium. Moje wyniki:
Na czczo: 85.7
Po 1 h: 122.9
Po 2 h:129.9
szynszyl lubi tę wiadomość
-
aneta93 wrote:tak, wycofany, ale dużo silniejszy niż nospa

Kochana, ja to nospę mam już na stałe 3x dziennie i nie pozwalają odstawić.
Tak tak, dużo silniejszy. Do tego miałam Isoptin żeby serce nie kołatało
I mimo tej nospy nadal Ci się stawia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:17