Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Łączę się z częścią z Was - też jutro idę robić krzywą. Mam nadzieję, że dam radę, bo nie cierpię słodkich rzeczy
Też becikowe mi nie przysługuje ze względu na dochody. Za to dostanę z ubezpieczenia dobrowolnego, które mam w pracy, więc całkiem spoko
Dobrze, że pogoda się poprawiła to znów możemy z mężem ruszyć z pracami ogrodowymi, bo jak zawsze jest sporo do zrobienia. Ogarniamy też pokój dla małego, praktycznie zdecydowana większość wyprawki już jest zakupiona albo zamówiona, więc teraz już tylko z górki
Pozdrawiam cieplutko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 15:41
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Glukoza jeszcze przede mną. Wybieram się na początku lipca. Nigdy nie robilam tego badania, ale jakie by nie było, muszę przeżyć. Może będzie mnie moj mąż odebrać po badaniu, fajnie by było, czulabym się pewniej. Moja mama pielegniarka mi powiedziała, zebym sobie cos do jedzenia wzięła i od razu po badaniu zjadła. Mam książkę "W oczekiwaniu na dziecko", czytam na bieżąco. Co do pozostałych informacji liczę na szkołę rodzenia. Zaczynam 22 lipca. A tak w ogóle to najlepiej mi się teraz czyta Jezycjade Musierowicz, przynajmniej się na chwilę od mysli ciazowych odrywam i to mnie odpręża.
-
Asia_08 wrote:Dziewczyny mam wyniki krzywej cukrowej 75g:
na czczo – 70,6
po 1 h – 129,2
po 2 h – 74,7
Ktoś mógłby coś doradzić?
"Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"
czyli... wszystko w normieAsia_08 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I jakoś udało się wypić tę glukozę....w aptece nie mieli cytrynowej więc wzięłam zwykłą...ale jakoś poszło. Robiłam jeszcze inne badania, m.in. tsh, ft4 i być może wyniki będą dopiero w poniedziałek ;( ale jutro zobaczę...może akurat.
Teraz ratuję się jogurtem naturalnym i jest lepiej
-
Ja wrócę jeszcze na chwilę do tematu ustępowania miejsc. Jechałam dzisiaj do lekarza i po naszej ostatniej rozmowie jakoś tak mi się przypomniało. Mianowicie ledwo co zdążyłam wsiąść do tramwaju, nawet jeszcze biletu nie skasowałam, a już zerwała się z miejsca pani 50+ siedząca najbliżej
Także nie wiem o co chodzi. Może po Was nie widać ciąży? -
nick nieaktualny
-
Ja tez po glukozie. Mialam zwykłą +sok z polowy cytryny. Kurcze mialam problem wypic do konca ale jakos die udalo. Potem bylo mi w pewnym momencie niedobrze ale na pewno czulam sie lepiej niz jak robilam krzywa 3.5 roku temu.wtedy to byla masakra
-
Dziewczyny, macie czasem tak, że Was pobolewa podbrzusze? Tak jak ma okres, tylko zdecydowanie słabiej. Ja mam tak od dwóch dni i nie wiem, o co chodzi. Magnez biorę, na ostatniej wizycie szyjka była bardzo długa i zamknięta. Nie chcę panikować, ale trochę mnie te pobolewania niepokoją.
-
Ja po glukozie. Myślałam że wyjde z siebie bo czekałam godzinę najpierw aż mi powiedzą czy mogę pic czy nie i 2 babki co ze mną były juz zawolaly na picie, to sie pytam czy ja tez juz mogę. A ona do mnie ze nie bo byl problem i moja krew sie wylała bo słabo krzepnie i ze znów musze czekać. W takim razie siedzialam 4 godziny
-
aneta93 wrote:Ja po glukozie. Myślałam że wyjde z siebie bo czekałam godzinę najpierw aż mi powiedzą czy mogę pic czy nie i 2 babki co ze mną były juz zawolaly na picie, to sie pytam czy ja tez juz mogę. A ona do mnie ze nie bo byl problem i moja krew sie wylała bo słabo krzepnie i ze znów musze czekać. W takim razie siedzialam 4 godziny
WspółczujęMnie tylko nakłuli palec i sprawdzili glukometrem ze cukier w normie więc od razu pobrali z żyły i zrobili "drinka"
-
nick nieaktualnyLuiza
Ja osobiscie co 2 tygodnie nie chodzilam do lekarza nawet na koniec, jedynie co tydzien przez ostatnie 5 tygodni do porodu na KTG ale u mnie idzie sie do poloznej na zapis nie odwiedzajac przy tym lekarza. Ja mam wizyty co 5 tygodni ogolem;)lu.iza lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam glukoze poniedzialkowa
89 na czczo
162 po godzinie
125 po 2 godzinach
Takze wyniki tez w normie bez cukrzycy;)
Zgadza sie ze sie zmienila ta diagnoza troche bo 4 lata temu z corcia robilam krzywa 2 punktowa i normy tez troche inne byly ztego co pamietam