X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i "dużych" Maluszków, ja się dowiem za tydzień ile mój już waży :) ale podejrzewam że ok 1 kg już ma

U Nas będzie Oliwierek :)

kehlana_miyu, Rutelka, India9, Sylwia91, Blu, Dea28, Limerikowo lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego ze dziecko przez 9 miesięcy jest z nami non stop, po porodzie rowniez potrzebuje chociaz częściowego odtwarzania tego środowiska, zeby było mu łatwiej sie przystosować i zeby było spokojniejsze :) takie jest moje zdanie, myśle ze gdyby miało wybór to chetnie by sobie siedziało w ciepłym mamusinym brzuszku :)

Beattkie, kasia_1988, Sylwia91, Jola1985, Blu, Visenna, Pumpkin, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka sobie nagrała na tel suszarkę i puszczała później synowi, to też zawsze jakieś wyjście z sytuacji, szczególnie poza domem :)

Beattkie, Dea28, Rutelka lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Wlasnie dlatego ze dziecko przez 9 miesięcy jest z nami non stop, po porodzie rowniez potrzebuje chociaz częściowego odtwarzania tego środowiska, zeby było mu łatwiej sie przystosować i zeby było spokojniejsze :) takie jest moje zdanie, myśle ze gdyby miało wybór to chetnie by sobie siedziało w ciepłym mamusinym brzuszku :)

:) z drugiej strony (moim zdaniem) są rodzice i to my mamy wpływ na to ile nasze dziecko będzie korzystało z szumisia. Moja koleżanka, która przy dwóch synach stosowała szumisia powiedziała, że jak tylko chłopcy poznali inne dźwięki to na szumisie juz nie zwracali uwagę. Natomiast ona urodziła w 26tc i 30tc wiec mieli ogromną potrzebę żeby to środowisko brzuszka odtwarzać. Natomiast to kwestia indywidualna dla każdej mamy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:11

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przede wszystkim gratuluję udanych wizyt ja dopiero we wtorek mwizytę. Juz się nie mogę doczekać.

Ja pralam corci ciuchy jak i nasze bo miała uczulenie na proszek czy płyny z naszych ubrań do roczku w bobini. Nieziemsko pachnie teraz yez tak będę robiła.

Co do szumisia to ja kupiłam dla corci i świetnie się sprawdził. I dalej sprawdza. Zasypia przytulona do niego. Czasami nawet jeszcze sama sobie włączy. Jak wyjeżdżamy i Noe weźmiemy misia to żadnego problemu Noe ma.
    Gdy była niespokojna jak była noworodkoem to magia szumisia była ogromna. Nagle dziecko skupialo się na szumie i powodował wyciszenie. Coś musi być z tym szumieniem w naszych brzuszkach i szumieniem szumosiowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:15

Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma rocznego synka i do dziś korzysta z szumisia. Kupiła bo mały miał problemy ze spaniem. Wiadomo, nie na każde dziecko to działa ale każdy ma wybór
    Na spacery wyjmowała urządzenie z maskotki i nie było problemu. Ten mechanizm szumiący to małe pudełeczko które wszędzie mozna zabrać ze sobą ;)
    Nie mówię ze ja bym tak zrobiła, podaję tylko przykład

Za to druga koleżanka kupiła najtańsze małe radio i ustawiła na szum (podczas szukania stacji) - działa tak samo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:26

Dea28, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie gratulacje z okzaji udanych wizyt i pomyslnych wiesci :)

Kto teraz wizytuje?

• Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero 19 lipca :( Najchętniej chodziłabym co tydzień kontrolować szyjkę ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Kto teraz wizytuje?

My idziemy w sobotę rano i mam tylko nadzieje, że miedniczki się nie poszerzyły...

ex2bi09komf7ydjp.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Kto teraz wizytuje?
    My idziemy we wtorek, mam nadzieję że obejdzie się bez skierowania do szpitala bo strasznie mi dokucza brzuszek.. Non stop się napina mimo że biorę nospe i Luteinę :( no i ciekawe jak moja szyjkowa sytuacja, pessar póki co trzyma się dobrze....

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ps: na wizycie na nfz dostałam skierowanie na połówkowe tak jak mówiłyście, a na połówkowym pani doktor znowu stwierdziła dziewczynkę więc wątpię żeby się to miało już zmienić :)

Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Kto teraz wizytuje?
    Ja jutro.

Rutelka lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wtorek wizyta z synkiem :) A poniedziałek z diabetologiem.

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia nie martw sie, mi też się spina bardzo czesto i to juz od 16 tyg i szyjka na ostatnim badaniu była OK poimo twardnien, luteine i nospe równiez biore i 6 tabletek magnezu dziennie

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Godzinę temu moja koleżanka urodziła synka w 36 tyg. Wszystko z nimi dobrze :)

Reni@, lu.iza, NiecierpliwaKarolina, Sylwia91, Dea28, India9, Blu, Pumpkin, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• aneta93 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Ja dopiero 19 lipca :( Najchętniej chodziłabym co tydzień kontrolować szyjkę ;)
    ja mogłabym codziennie, wtedy byłoby OK
    za 10 tygodni będziemy w 37 tyg, a teraz zaciskać nogi :D

NiecierpliwaKarolina, Visenna, Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

bl9ci09k5h6xkmfc.png
  • Kasik2 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje w sobotę i już nie mogę się doczekać :-)

klz9zbmhugl0l61p.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    ja mogłabym codziennie, wtedy byłoby OK
    za 10 tygodni będziemy w 37 tyg, a teraz zaciskać nogi :D

Ha ha dokładnie :D

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze mowiac chyba tez bym chciala urodzic jakos w 36/37 tygodniu, choc cos czuje ze do pazdziernika dotrwam

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 03:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneta93 wrote:
    Sylwia nie martw sie, mi też się spina bardzo czesto i to juz od 16 tyg i szyjka na ostatnim badaniu była OK poimo twardnien, luteine i nospe równiez biore i 6 tabletek magnezu dziennie

A bardzo częste spinanie tzn co ile mniej wiecej? Bo ja mam fazy za nawet co 15 min. Ale średnia z ostatnich dni to co godzine l. Tez lecę na luteinie, magnezie i jeszcze nospe. Szyjka cały czas 42mm i zamknięta.

uwo93e3kacedpezy.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ