Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie dlatego ze dziecko przez 9 miesięcy jest z nami non stop, po porodzie rowniez potrzebuje chociaz częściowego odtwarzania tego środowiska, zeby było mu łatwiej sie przystosować i zeby było spokojniejsze
takie jest moje zdanie, myśle ze gdyby miało wybór to chetnie by sobie siedziało w ciepłym mamusinym brzuszku
Beattkie, kasia_1988, Sylwia91, Jola1985, Blu, Visenna, Pumpkin, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Wlasnie dlatego ze dziecko przez 9 miesięcy jest z nami non stop, po porodzie rowniez potrzebuje chociaz częściowego odtwarzania tego środowiska, zeby było mu łatwiej sie przystosować i zeby było spokojniejsze
takie jest moje zdanie, myśle ze gdyby miało wybór to chetnie by sobie siedziało w ciepłym mamusinym brzuszku
z drugiej strony (moim zdaniem) są rodzice i to my mamy wpływ na to ile nasze dziecko będzie korzystało z szumisia. Moja koleżanka, która przy dwóch synach stosowała szumisia powiedziała, że jak tylko chłopcy poznali inne dźwięki to na szumisie juz nie zwracali uwagę. Natomiast ona urodziła w 26tc i 30tc wiec mieli ogromną potrzebę żeby to środowisko brzuszka odtwarzać. Natomiast to kwestia indywidualna dla każdej mamy:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:11
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny przede wszystkim gratuluję udanych wizyt ja dopiero we wtorek mwizytę. Juz się nie mogę doczekać.
Ja pralam corci ciuchy jak i nasze bo miała uczulenie na proszek czy płyny z naszych ubrań do roczku w bobini. Nieziemsko pachnie teraz yez tak będę robiła.
Co do szumisia to ja kupiłam dla corci i świetnie się sprawdził. I dalej sprawdza. Zasypia przytulona do niego. Czasami nawet jeszcze sama sobie włączy. Jak wyjeżdżamy i Noe weźmiemy misia to żadnego problemu Noe ma.
Gdy była niespokojna jak była noworodkoem to magia szumisia była ogromna. Nagle dziecko skupialo się na szumie i powodował wyciszenie. Coś musi być z tym szumieniem w naszych brzuszkach i szumieniem szumosiowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:15
Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Moja koleżanka ma rocznego synka i do dziś korzysta z szumisia. Kupiła bo mały miał problemy ze spaniem. Wiadomo, nie na każde dziecko to działa ale każdy ma wybór
Na spacery wyjmowała urządzenie z maskotki i nie było problemu. Ten mechanizm szumiący to małe pudełeczko które wszędzie mozna zabrać ze sobą
Nie mówię ze ja bym tak zrobiła, podaję tylko przykład
Za to druga koleżanka kupiła najtańsze małe radio i ustawiła na szum (podczas szukania stacji) - działa tak samo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 20:26
Dea28, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sarcia123 wrote:Wlasnie gratulacje z okzaji udanych wizyt i pomyslnych wiesci
Kto teraz wizytuje?no i ciekawe jak moja szyjkowa sytuacja, pessar póki co trzyma się dobrze....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Reni@ wrote:Ja dopiero 19 lipca
Najchętniej chodziłabym co tydzień kontrolować szyjkę
za 10 tygodni będziemy w 37 tyg, a teraz zaciskać nogiNiecierpliwaKarolina, Visenna, Blu, Rutelka, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
aneta93 wrote:Sylwia nie martw sie, mi też się spina bardzo czesto i to juz od 16 tyg i szyjka na ostatnim badaniu była OK poimo twardnien, luteine i nospe równiez biore i 6 tabletek magnezu dziennie
A bardzo częste spinanie tzn co ile mniej wiecej? Bo ja mam fazy za nawet co 15 min. Ale średnia z ostatnich dni to co godzine l. Tez lecę na luteinie, magnezie i jeszcze nospe. Szyjka cały czas 42mm i zamknięta.