X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Renia ja mam podobnie, rownież kilka stówek wiecej. A wynika to z tego ze na L4 wypłacana jest średnia pensja obliczona z ostatnich 12 m-cy. Miałam premie w październiku 2015, wczasy pod grusza i dodatek swiąteczny. To sprawiło ze moje wynagrodzenie na L4 jest troche wyższe. Byc moze u Ciebie także w ostatnim roku wpadały takie dodatki.

Ja na umowie mam stałą pensję a do ręki dostawałam wg stawki godzinowej wiec zawsze wiecej wychodziło. A teraz miałam płacone wg tej stawki na umowie. Nie mam żadnych wczasów pod gruszą ani "oficjalnych" premii

Być może to po prostu błąd księgowej, ale ja nie zamierzam nic zwracać ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Nie bo prawie wogole nie wychodze z domu. Zapytam za tydzien jak pojade ze zwolnieniem. Tak sie tylko zdziwilam ta kwotą

Reni na zwolnieniu powinna być uwzględniona średnia z około ostatnich 8 miesiecy czy 12mcy (jak dobrze pamiętam). Miałaś równe płace w tym okresie?

Już doczytałam odpowiedź wyżej;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:01

Reni@ lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba :(

Marlon współczuje

Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Canario Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Canario poleć jakieś gadżety:)

Z moich nr1 to laktator medela swing, dużo odciągalam dlatego bardzo mi przypasował, sterylizator do butelek i smoczków tez sie przydał bo sporo tych butelek było. Niania elektroniczna eco control 300 tez spełnia swoją funkcje, bez zakłóceń i duży zasięg. Wkładki laktacyjne Lansinoh tylko i wyłącznie. Zamiast podgrzewacza dla mnie bardziej praktyczny jest czajnik z regulacja temperatury wody. Katarek do odkurzacza super sprawa żeby odciągnąć nosek

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba :(

Marlon współczuje

Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.

Dea mam nadzieję , że w szpitalu okaże sie ze jednak róznica nie jest taka duza i wszystko będzie ok

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z innej beczki Robilyscie usg 3d 4d :)Czy jesteście z wizyty zadowolone Znacie płeć dziecka? :)

Maja
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea mocno trzymam kciuki, żeby ta różnica wcale nie była taka duża:*

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny ja z innej beczki Robilyscie usg 3d 4d :)Czy jesteście z wizyty zadowolone Znacie płeć dziecka? :)

Ja bardzo jestem. W związku z tym, że nie podglądam małej co miesiąc to poszłam raz na dodatkowe w 3d/4d i wyglądała wtedy jak mały tygrysek hahaha. Jak na połówkowym mi w 3d zdjęcia nie zrobi to wtedy się zastanowię czy iść osobno.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

:-( trzymam kciuki, żeby w szpitalu dobrze Cię przebadali i powiedzieli, że nie jest aż tak duża ta różnica!

Dea28 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dea mocno trzymam kciuki, żeby ta różnica wcale nie była taka duża:*

Również, życzę Dea wszystkiego co dla Ciebie i maluszków jest najlepsze. Niech rosną razem i zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:26

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.

• Kai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, ja też jestem nauczycielką. ☺
    W czasie L4 chyba nie są odprowadzane skladki na ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak.
    Ja mam dziś ciążową "studniówkę".
    Bylam u pani diabetolog. Miła, ale sluzbistka do bolu. Przekroczenie normy o 1 jednostkę to już dla niej problem. Boję się, żeby mi insuliny nie wpieprzyla.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

Dea, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Na pewno sie martwicie - oby nie bylo powodu.

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie rozpaczaj i nie stresuj sie tak mocno
    w najgorszym wypadku beda b wczesne wczesniaki i osobno w inkubatorach nadrobia do ok wagi lub pewnie razem jako bracia beda sobie lezec
    na pewno lekarze maluszkom pomoga i bedzie dobrze za pare tyg!

Dea28 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super gratulacje 100dniowki! :-)))))))

Kai lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Orientowałam sie pod katem wyprawki i głownie kobietki chwala Lansinoh, Medela, Johnsons.
    Ja juz zamówiłam duża paczkę Lansinoh (25zl za 60 szt) i Johnsons (14zl za 50 szt)

Daj znać czy Ci się sprawdzą. Mnie denerwuje to że te kleje się odklejają od razu, tylko kawałek kleju jest i cała wkładka i tak lata... bleh...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby było dobrze. jutro załatwiam jeszcze pare spraw które musze i w środe wyruszamy do Rzeszowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

Dea trzymam kciuki, żeby chłopaki ładnie rosły. Dobrze, że jedziesz do szpitala, większy nadzór będzie i większe bezpieczeństwo dla dzieciaczków.

Dea28 lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.

Dea a co dokładnie powiedział lekarz? Da się jakoś tą wagę wyrównać czy planują zrobić cc? Nie martw się, zobaczysz że wszystko będzie dobrze :) lekarze potrafią ratować tak ciężkie przypadki, że Twoim chłopcom na pewno pomogą, zobaczysz :) trzymam kciuki żeby jeszcze trochę posiedziały w brzuszku :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ