WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październikowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Październikowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Renia ja mam podobnie, rownież kilka stówek wiecej. A wynika to z tego ze na L4 wypłacana jest średnia pensja obliczona z ostatnich 12 m-cy. Miałam premie w październiku 2015, wczasy pod grusza i dodatek swiąteczny. To sprawiło ze moje wynagrodzenie na L4 jest troche wyższe. Byc moze u Ciebie także w ostatnim roku wpadały takie dodatki.

Ja na umowie mam stałą pensję a do ręki dostawałam wg stawki godzinowej wiec zawsze wiecej wychodziło. A teraz miałam płacone wg tej stawki na umowie. Nie mam żadnych wczasów pod gruszą ani "oficjalnych" premii

Być może to po prostu błąd księgowej, ale ja nie zamierzam nic zwracać ;)

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni@ wrote:
    Nie bo prawie wogole nie wychodze z domu. Zapytam za tydzien jak pojade ze zwolnieniem. Tak sie tylko zdziwilam ta kwotą

Reni na zwolnieniu powinna być uwzględniona średnia z około ostatnich 8 miesiecy czy 12mcy (jak dobrze pamiętam). Miałaś równe płace w tym okresie?

Już doczytałam odpowiedź wyżej;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:01

Reni@ lubi tę wiadomość

• Dea28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba :(

Marlon współczuje

Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Canario Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beattkie wrote:
    Canario poleć jakieś gadżety:)

Z moich nr1 to laktator medela swing, dużo odciągalam dlatego bardzo mi przypasował, sterylizator do butelek i smoczków tez sie przydał bo sporo tych butelek było. Niania elektroniczna eco control 300 tez spełnia swoją funkcje, bez zakłóceń i duży zasięg. Wkładki laktacyjne Lansinoh tylko i wyłącznie. Zamiast podgrzewacza dla mnie bardziej praktyczny jest czajnik z regulacja temperatury wody. Katarek do odkurzacza super sprawa żeby odciągnąć nosek

6sutugpj60yxh30c.png
    3i498ribv16bojj6.png
    l22nej28p90klfbr.png
  • Reni@ Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba :(

Marlon współczuje

Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.

Dea mam nadzieję , że w szpitalu okaże sie ze jednak róznica nie jest taka duza i wszystko będzie ok

Dea28 lubi tę wiadomość

f2wli09kkp6omcr9.png
    zem33e5ekx8vdc7s.png
    Aniołek 11 tc [*] 07.2015
  • Maja123 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja z innej beczki Robilyscie usg 3d 4d :)Czy jesteście z wizyty zadowolone Znacie płeć dziecka? :)

Maja
  • Chwilka84 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea mocno trzymam kciuki, żeby ta różnica wcale nie była taka duża:*

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2bi09komf7ydjp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja123 wrote:
    Dziewczyny ja z innej beczki Robilyscie usg 3d 4d :)Czy jesteście z wizyty zadowolone Znacie płeć dziecka? :)

Ja bardzo jestem. W związku z tym, że nie podglądam małej co miesiąc to poszłam raz na dodatkowe w 3d/4d i wyglądała wtedy jak mały tygrysek hahaha. Jak na połówkowym mi w 3d zdjęcia nie zrobi to wtedy się zastanowię czy iść osobno.

• NiecierpliwaKarolina Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

:-( trzymam kciuki, żeby w szpitalu dobrze Cię przebadali i powiedzieli, że nie jest aż tak duża ta różnica!

Dea28 lubi tę wiadomość

n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilka84 wrote:
    Dea mocno trzymam kciuki, żeby ta różnica wcale nie była taka duża:*

Również, życzę Dea wszystkiego co dla Ciebie i maluszków jest najlepsze. Niech rosną razem i zdrowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:26

• Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.

• Kai Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rutelko, ja też jestem nauczycielką. ☺
    W czasie L4 chyba nie są odprowadzane skladki na ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak.
    Ja mam dziś ciążową "studniówkę".
    Bylam u pani diabetolog. Miła, ale sluzbistka do bolu. Przekroczenie normy o 1 jednostkę to już dla niej problem. Boję się, żeby mi insuliny nie wpieprzyla.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2wli09kh9pki1f2.png
    km5stv73bm121sip.png
  • India9 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

Dea, trzymam kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Na pewno sie martwicie - oby nie bylo powodu.

Dea28 lubi tę wiadomość

ex2b6iyegfxxj3a2.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea nie rozpaczaj i nie stresuj sie tak mocno
    w najgorszym wypadku beda b wczesne wczesniaki i osobno w inkubatorach nadrobia do ok wagi lub pewnie razem jako bracia beda sobie lezec
    na pewno lekarze maluszkom pomoga i bedzie dobrze za pare tyg!

Dea28 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kai super gratulacje 100dniowki! :-)))))))

Kai lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_08 wrote:
    Orientowałam sie pod katem wyprawki i głownie kobietki chwala Lansinoh, Medela, Johnsons.
    Ja juz zamówiłam duża paczkę Lansinoh (25zl za 60 szt) i Johnsons (14zl za 50 szt)

Daj znać czy Ci się sprawdzą. Mnie denerwuje to że te kleje się odklejają od razu, tylko kawałek kleju jest i cała wkładka i tak lata... bleh...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby było dobrze. jutro załatwiam jeszcze pare spraw które musze i w środe wyruszamy do Rzeszowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Hej.

Marlon współczuje

Dea trzymam kciuki, żeby chłopaki ładnie rosły. Dobrze, że jedziesz do szpitala, większy nadzór będzie i większe bezpieczeństwo dla dzieciaczków.

Dea28 lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 wrote:
    Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.

Dea a co dokładnie powiedział lekarz? Da się jakoś tą wagę wyrównać czy planują zrobić cc? Nie martw się, zobaczysz że wszystko będzie dobrze :) lekarze potrafią ratować tak ciężkie przypadki, że Twoim chłopcom na pewno pomogą, zobaczysz :) trzymam kciuki żeby jeszcze trochę posiedziały w brzuszku :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ