Październikowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia_08 wrote:Renia ja mam podobnie, rownież kilka stówek wiecej. A wynika to z tego ze na L4 wypłacana jest średnia pensja obliczona z ostatnich 12 m-cy. Miałam premie w październiku 2015, wczasy pod grusza i dodatek swiąteczny. To sprawiło ze moje wynagrodzenie na L4 jest troche wyższe. Byc moze u Ciebie także w ostatnim roku wpadały takie dodatki.
Ja na umowie mam stałą pensję a do ręki dostawałam wg stawki godzinowej wiec zawsze wiecej wychodziło. A teraz miałam płacone wg tej stawki na umowie. Nie mam żadnych wczasów pod gruszą ani "oficjalnych" premii
Być może to po prostu błąd księgowej, ale ja nie zamierzam nic zwracać
-
nick nieaktualnyReni@ wrote:Nie bo prawie wogole nie wychodze z domu. Zapytam za tydzien jak pojade ze zwolnieniem. Tak sie tylko zdziwilam ta kwotą
Reni na zwolnieniu powinna być uwzględniona średnia z około ostatnich 8 miesiecy czy 12mcy (jak dobrze pamiętam). Miałaś równe płace w tym okresie?
Już doczytałam odpowiedź wyżej;pWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 16:01
Reni@ lubi tę wiadomość
-
Hej.
Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba
Marlon współczuje
Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.
-
Beattkie wrote:Canario poleć jakieś gadżety:)
Z moich nr1 to laktator medela swing, dużo odciągalam dlatego bardzo mi przypasował, sterylizator do butelek i smoczków tez sie przydał bo sporo tych butelek było. Niania elektroniczna eco control 300 tez spełnia swoją funkcje, bez zakłóceń i duży zasięg. Wkładki laktacyjne Lansinoh tylko i wyłącznie. Zamiast podgrzewacza dla mnie bardziej praktyczny jest czajnik z regulacja temperatury wody. Katarek do odkurzacza super sprawa żeby odciągnąć nosek
-
Dea28 wrote:Hej.
Ja po wizycie. Nie wiem jak bedzie z czasem i internetem ale w środe jedziemy do szpitala wojewódzkiego. Różnica w wadze chłopców jeszcze urosła i mojemu lekarzowi bardzo sie to nie podoba
Marlon współczuje
Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.
Dea mam nadzieję , że w szpitalu okaże sie ze jednak róznica nie jest taka duza i wszystko będzie okDea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaja123 wrote:Dziewczyny ja z innej beczki Robilyscie usg 3d 4d :)Czy jesteście z wizyty zadowolone Znacie płeć dziecka?
Ja bardzo jestem. W związku z tym, że nie podglądam małej co miesiąc to poszłam raz na dodatkowe w 3d/4d i wyglądała wtedy jak mały tygrysek hahaha. Jak na połówkowym mi w 3d zdjęcia nie zrobi to wtedy się zastanowię czy iść osobno. -
Marlon współczuje
trzymam kciuki, żeby w szpitalu dobrze Cię przebadali i powiedzieli, że nie jest aż tak duża ta różnica!
Dea28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rutelko, ja też jestem nauczycielką. ☺
W czasie L4 chyba nie są odprowadzane skladki na ubezpieczenie zdrowotne czy jakoś tak.
Ja mam dziś ciążową "studniówkę".
Bylam u pani diabetolog. Miła, ale sluzbistka do bolu. Przekroczenie normy o 1 jednostkę to już dla niej problem. Boję się, żeby mi insuliny nie wpieprzyla.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Marlon współczuje
Asia_08 jak najbardziej uwzględniam laktator w wyprawce choć nie nastawiam sie za specjalnie na karmienie.Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dea nie rozpaczaj i nie stresuj sie tak mocno
w najgorszym wypadku beda b wczesne wczesniaki i osobno w inkubatorach nadrobia do ok wagi lub pewnie razem jako bracia beda sobie lezec
na pewno lekarze maluszkom pomoga i bedzie dobrze za pare tyg!Dea28 lubi tę wiadomość
-
Asia_08 wrote:Orientowałam sie pod katem wyprawki i głownie kobietki chwala Lansinoh, Medela, Johnsons.
Ja juz zamówiłam duża paczkę Lansinoh (25zl za 60 szt) i Johnsons (14zl za 50 szt)
Daj znać czy Ci się sprawdzą. Mnie denerwuje to że te kleje się odklejają od razu, tylko kawałek kleju jest i cała wkładka i tak lata... bleh...
-
nick nieaktualnyDea28 wrote:Hej.
Marlon współczuje
Dea trzymam kciuki, żeby chłopaki ładnie rosły. Dobrze, że jedziesz do szpitala, większy nadzór będzie i większe bezpieczeństwo dla dzieciaczków.Dea28 lubi tę wiadomość
-
Dea28 wrote:Dzięki dziewczyny. choć siedze i wyje nie mam sił.
Dea a co dokładnie powiedział lekarz? Da się jakoś tą wagę wyrównać czy planują zrobić cc? Nie martw się, zobaczysz że wszystko będzie dobrzelekarze potrafią ratować tak ciężkie przypadki, że Twoim chłopcom na pewno pomogą, zobaczysz
trzymam kciuki żeby jeszcze trochę posiedziały w brzuszku
-
Lu.iza mój gin twierdzi że jest możliwy przy bliźniakach dwujajowych syndrom podkradania. Mówił że można operacyjnie zamknąć naczynia u większego by więcej dostawał mały,potem podać sterydy i CC. Jak byłam 6 lipca u innego gina mówił że nie ma szans na syndrom podkradania u bliźniąt dwujajowych więc nie wiem komu wierzyć. Cały czas mam nadzieje że mój sie myli.